MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Sunday, 8 November 2009

" Breakfast...Roti canai.."

Jumpa En Lufti semasa duk beli Roti Canai kat counter D saji...
Roti canai sekeping (sr3) dan teh ais (sr3)
Bismillah..Beli sarapan pagi di DSaji Restoran tingkat 3, hari nih keja sebab offday dah kena cancell until 20 Dec , dah lapar sangat tadi aku pun berjalan lah ke bawah untuk sarapan pagi...agak sibuk harinih 12 group Jemaah akan check In sebentar lagi..(898 pax) so sementra nih sempat lah bersarapan di situ..alhamdulilah..syukran..waslam

34 comments:

rezeki said...

salam cl,

alhamdulillah, roti tampal 1, kuah dal ngeh,ngeh,ngeh

milo ais satu


sini dh nk asar, lps ni saya nk balik ke dalam lubuk ngeh,ngeh,ngeh

rezeki said...

salam cl,

hari ni pelari pecut dan 4 x 100 m semua sakit kaki, lenguh ngeh,ngeh,ngeh

rezeki said...

salam cl,

jadi la ni, saya lari sesorang

best tak roti nya dan kuah nya ?

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, sarapan roti canai + teh ais tu penuh selera. Jemaah dari mana yg 'chech in' tu, semuga diberikan layanan seadanya.

Amin.

tq.

Imran Paris said...

En Li, tadi nampak karipap pusing Datin...la ni roti canai d'Saji...buat saya tambah lapar...bak sikit :-)

Che' Pit said...

salam CL

keje, keje gak
jgn lupa makan..

hmm che rezeki, diorg semua makan karipap pusing inti kentang + telur kat rumah datin asnija.. tu yg tak larat nak lari arini gamak nya, ngeh ngeh ngeh

Zie said...

Salam CL,
Tahniah CR... 123 dia punya.
Sedapnya roti canai..

manzlie said...

salam Rezeki..

RAja Pecut skg nohhh , nihh dah pekena Milo kot..

ok set..sr6 riyal....

maaf milo takda aar...chaiyaaa...ada.heheheh

waslam

cikgu mas said...

Salam ciklie

wah makan roti canai..dah lapar sangat baru makan yer..mahalnya roti canai sr3,teh ais..sr3..Sr 6..sorang makan,,,tadi CM makan dgn anak 3 org rm 5.50 jer...

selamat bekerja di hari ahad yer..

amboi CR,lari tak pandang orang,pinggat emas,perak,gangsa semua untuk dia...aduhhh hebat Cr tu,,,hehehr

manzlie said...

salam rezeki..

alhamdulilah..boleh lah kalau setakat disini..lulus lah..

waslam

manzlie said...

salam Imran..

wokeyyy mafi muskillah..
come and join me..hehheheh

waslam

manzlie said...

salam afis..

tu lah ..mak pun nasihat kat acik suruh berehat..but wat to do..dah takda oofday smapi bulan depan..kena lah kerja..tatamu allah diutamakan..insyalah..

tu lah GPK makan banyak snagat kat rumah datin asnija yer..pautut lah top three Rezeki sapu...hehehe

waslam

Lotfi Lokman a.k.a kamitaken said...

alamak cik li. lajunya update. fuh! thanx kerana mempopularkan sya. hahaha..

manzlie said...

salam zie..

tu lah kak...depa dah makan banyak karipap tu sal tak larat nak berlari kot..hehehe

alhamdulilah sedap gak roti canai tuh...

waslam

manzlie said...

salam cikgu...

tu aar ..semua CR sapu nohhh..hebat dia skg nih...cikgu lak mana duk berlari..kan keh cikgu dah ada sprint shoe (spike) awat tak kejar CR..hehehe

waslam

manzlie said...

salam Lofti..

alhamdulilah...What are fren for!!!!heheehehh

oklah tuh..

wasalm

Noor said...

Salam CL..

mahal nyer roti canai.. pagi nie pun cheq pekena roti canai cicah gula macam masa kat kelantan dulu2.. nak pekena roti tampal tak mampu.. kena up lagi 5 kupang sebijik.. mahal maa.. order teh o je dik.. mamak kata 'melo' dah abis tn ismet dah borong.. heh heh

selamat makan2 & selamat bekerja arr..

psstt.. patutlah masa dok telan roti canai tadi cheq asik dok teringat kat CM je.. i like..

cikgu mas said...

Salam CL

ada rezeki,jom kita pi makan roti tempayan cecah asam pedas daging,wahhh sedap cikle,mak mertua ciklie lalu depan,lalu belakang semua tak perasan,jom kita pi dgn noor sekali,hujung tahun ni,estet dia bagi bonus 3 bulan gaji,jomm powww cik noor kita...rezeki kt kota rendah tu nak join tak??

Lufti pi makan sorang ker,mrs lufti dengan hero nya ada tak???

manzlie said...

salam kak noor..

pekena roti canai jugak ker...aaikk nak tanya berpa biji pekena..cheq satu jer..dah tiga bulan tak breakfast arinih lepaskan jugak schedule diet ku...heheheh

tn simet dah sborong lupanyer milo..patuttu lah..dia juara top three

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas...

oh ye ker..takda maslah...sat cheq nak masukkan dalam buku 3 lima cheq..nanti balik leh lah tuntu kan...takda masalh..

wasalm

cikgu mas said...

Salam CL

alahai CL setakat makan roti tempayan kt gerai bawah pokok,no problem ma!!!tulis jgn tak tulis,balik nanti bentang laporan kt CM ,tak cukup duit,Cm buat part time job kt estet noor cuti sekolah ni,hehehe...

Noor said...

Salam CL..

alahai CL oii.. tulis2 dlm buku 3 lima.. jangan risau.. setakat CL & CM, jangankan roti tempayan.. dengan tempayan2 cheq tapau bagi 'cenderahati'..

psstt.. tn ismet nak mai KL jauh sangat.. nanti cheq pos 'tempayan pakai 'pos laju' arr..

CM.. makan karipap inti kentang kat umah datin tak ajak kanda arr.. sedey2.. sob sob

cikgu mas said...

Salam noor

noor cayanggg,depa makan karipap kat face book arr,jgn terpedaya...cm tak pi mana2 pun hari ni,dok rehat kt umah...

besok geng kita hanis nk terbang ke vietnam 5 minggu kerja kt sana..Cl tahu tak???

Hajjah Siti Noor said...

Salam cik lie

Harap penebar roti canai dr Felda DSaji tu dapat tunaikan haji tahun ini.Lama tak jumpa dgn dia kat cafe dsaji malaysia.

Zakiah said...

Salam dari Sabah
hmm...camni akak takla rindu dgn roti canai mamak kat rumah akak...hehe nanti akak pi cari kat sana ...

Yummy...

p/s tak pernah dengar roti tempayan di Sabah..siapa nak promote ...??

manzlie said...

salam cikgu mas..

cheq nanti bentang kan banyak lak kena beli camner ..samapi cikgu kena p baut part time nanti sian lak..estet noor bagi kaa.

waslam

manzlie said...

salam kak Noor..

alhamdulilah..wahh di siap nak pos tempayang lagi kat tn ismet..bagui gak tuh..

waslam

manzlie said...

salam Zakiah..

jgn risau..kalau dah rindu dgn roti canai..mai jer kat sini ..dsaji ada...

waslam

manzlie said...

salam hajjar siti noor..

insyalah...berkesempatan kami semua akan menunaikan iabdah haji..doakan la yer..

waslam

umiazuddin said...

salaam CL & semua,

wah! CL sarapan roti canai kat Makkah...macam gourmet breakfast tuu... :D

alhamdulillah...semoga berkat rezeki Allah kepada CL.

kebetulan, mak saya pun buat roti canai tadi untuk makan petang/malam ni. Meh la join, pekena home-made roti canai pulak untuk second round ;)

VpeaceV

Zakiah said...

Salam CL
pasti akak ke sana...InsyaAllah

manzlie said...

salam Ummiazuddin..

bismillah..mekasih atas perlwaan akak tuh...

waslam

S said...

salam CL,

sedapnyaaaaa......

teringat masa mkn roti canai Arab.
kedai kat depan hotel Hijaz, bersebelahan hotel Ufuk Fateh belakang Zam Zam Tower.

manzlie said...

salam kak S..

memag sedap rasanyer...alhamdulilah

waslam