MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Monday, 16 November 2009

" Pagi tadi.."

Bismillah...pagi tadi..seperti biasa sebelum aku masuk kepejabat jam 9.00pagi sempat jugak lah aku singgah sebentar di depan kaabah untuk berdoa serta beristirehat seketika selama setengah jam..bagi mendapatkan mood yang indah setiap hari..alhamdulilah..saksikan lah gambar gambar tu..syukran..wasalam


54 comments:

Noor said...

Salam CL..

taraaa.. 123

cikgu mas said...

salam

alhamdulillah

Noor said...

Salam CL..

before kul 9am pun dah penuh jemaah kat dataran kan.. shahdu nyer.. time nie wat tawaf sunat best arr..

psstt.. yey yey.. cm kalah dengan cheq.. la la la

ijoismart said...

semakin ramai. alhamdulillah

ijoismart said...

Noor tak p ladang ke hari ni, tu yg laju sangat. Kan musim la ni ye

rosli said...

Salam Sdra Azli dan rakan2,

Saya pasti skrg ni Makkah sentiasa penuh setiap waktu, sdra Azli pun mesti sibuk dengan tetamu Allah dan tetamu hotel. TQVM masih sempat post gambar di Makkah buat pengubat rindu kami.
Jumaat lalu sahabat baik saya Jamal, isteri , ibu dan adik perempuan dia bertolak ke Makkah. Semoga mereka semua mendapat haji Mabror.

manzlie said...

salam Noor..

taniah RAtu Trekk..no wahid...and cikgu mas..no2..

cik Tipah and Cik Hasna..?

waslam

manzlie said...

salam kak noor..

kul 9.00 pagi skg dah penuh amat..even aats bumbung pun penuh..

waslam

manzlie said...

salam ijoi...

semakain ramai skg kan..noor tak motong hari nih kot..

waslam

manzlie said...

salam rosli..

alhamdulilah skg dah ramai jemaah...bolehlah kami melayan mereka sebaik mungkin..insyalah

waslam

cikgu mas said...

salam ciklie

bila tengok kaabah,aura positif muncul,semangat jadi berkobar untuk mulakan hari baru,kaabah tu sumber ketenangan...


sapa cik tipah dan cik asnah tu?????cam watak satu filem jer

Rokiah said...

Salam CL,

Kat malaysia sekarang tiap-tiap hari cuaca redup dan hujan membuatkan hati selalu terasa sayu je...

bertambahlah rasa sayu dan syahdu bila kakak menatap gambar-gambar persekitaran Masjidil Haram yang CL paparkan

Rindunya nak bersolat di Dataran Kaabah tu...

Kalau CL tak lupa doakan juga untuk kami semua di sini semoga dapat segera menjejakkan kaki lagi ke Makkah bila menghadap Baitullah tu...

Zie said...

Salam CL,
Pandang kaabah pun dapat pahala....

Kak noor, lajunya... hari ni makan apa? hujan2 makan ubi kayu & kopi o...

manzlie said...

salam zie...


memag syau kan...
kak noor minum kacip fatimah lah..heheh


waslam

manzlie said...

salam cikgu..

memag terasa sayu bila melihatnnyer kan..

waslam

nor64 said...

salam kenal..saya link blog u ni ye ke satu nostalgia.. beruntungnya dapat berada dikota Mekah mencari rezeki...kalau anak2 akak dapat bekerja di sanakan bagusss...

Hajjah Siti Noor said...

salam

Walaupun ramai masih ada ruang kita utk beribadat..sabar

norsidah said...

Salam CL,

Ramainya CL, dah nampak putih...je,Alhamdulillah ramainya umat islam, berlumba2 mencari keridhaan Allah, beramal tanpa sempadan.

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, seronok + happy yg sukar digambarkan, terasa betul2 berada di Rumah Allah.

Amin.

shuk said...

Salam,. Al Tabrani meriwayatkan di dalam al-Mu`jam al-Kabir daripada Ibn Abbas bahawa Rasulullah SAW menyatakan: “Sesungguhnya Allah menurunkan 120 rahmat ke atas Kaabah, setiap hari 60 untuk orang yang melakukan tawaf, 40 untuk orang yang solat dan 20 untuk orang yang memandangnya.”
Subhanalloh,Alhamdulillah,Allohhuakabar,,patut ler syadu,nyaman dan nikmat sangat beribadat kat sana yer..banyak rahmat Alloh tuk hambanya beribadat..CL leh kerjakan Haji plak ker tahun nie..moga leh haji mabrur sekeliannya..

hilmyiskandar said...

Salam.

Terima kasih doa.

amin.

tq.

manzlie said...

salam nor64,

alhamdulilah..mekasih ats link tuh..

waslam

manzlie said...

salam kak Rokiah...

alhamdulilah redup dan syu..

insyalah sya akan titpkan doa untuka akk jugak..

waslam

manzlie said...

salam hilmy..

amin..

waslam

manzlie said...

salam hajjah siti noor..

alhamdulilah..

waslam

manzlie said...

salam norshidah..

alhamdulilah..dah nampak ramai tuh..insyalah

waslam

manzlie said...

salam shuk..

insyaalah..kalau diizin kan sya akan mengerjakan haji..doakan yer

waslam

Hani said...

Salam....Ya Allah... lautan manusia yg menjadi tetamu Allah... disini pelbagai bangsa... dan warna kulit... tapi niat yang SATU. hati akak semakin teringin nak sampai ke sana... tapi entah bile lahhh......

Imran Paris said...

En Li...rindu kembali hangat pd Baitullah melihat paparan gambar2 terkini. Thanks En Li

Rokiah said...

Waalaikumsalam CL,

Terima kasih CL. Bertambah sayu rasa hati ini.

Bertuah dan mulianya insan yang bernama CL ni. Sejuk perut ibu yag mengandungkannya

Kerch said...

Salam perkenalan dari saya,
Syukur walaupun jauh dapat juga saya melihat kaabah..moga Allah membalas usaha murni saudara..

rezeki said...

salam cl,

tempat berdoa dan istirehat yg paling indah dan tenteram didunia .
alhamdulillah

cl, kalau no 30 keats cheq nak taraaa juga , bolehkan keh,keh,keh

shami2 said...

Salam CL...

Alhamdulillah...

Cam berbeza gambar nih...lain sikit atau kamera fokus..tu..

Seronok tgok berita khabar haji tv astro oasis...ucapan2 jemmah tu terasa cam GPDKM....hehhehh berbagai ragam...

p/s : kak Noor...amboi no one nohhhh...pssst kak ada peraduan jemputan haji lakkk..dinda rasa kalau CM yg hantar sure tersenarai tuh...nama dia...ngeh..ngeh..ngeh..

husnafazira said...

Salam...

musim haji lepas kami sampai dr Madina utk tawaf umrah 21.11.08. suasananya dari hari itu sehingga kami balik 25.12.08 sentiasa sesak kecuali semasa tawaf widak..

Atikah said...

salam...

Alhamdulillah, awal pagi dah penuh jemaah....

Bestnya abg, pagi2 g dataran kaabah.... berdoa... memohon keberkatan berkerja hari ini....
Jangan lupa doakan untuk saya no... :)

KAMATO said...

Alhamdulillah, sesiapa pun tak kan puas memandang kaabah

Ayah Zain said...

Salam Lie,

Hari ni penant betul la, ni baru balik meeting. Tapi bila masuk PDKM tengok Kaabah, senang rasa hati. Alhamdulillah.

Mak ooi, noor dengan CM berlumba sakan noo. tu guna photos finish barulah Noor jadi juara.

Ayah Haziq said...

Salam

Ingatkan semuanya pakai putih macam jemaah Mesia. Rupa-rupanya berwarna-warni.

nailofar09 said...

salam CL...emmmm syahdunya, di tambah suasana yg redup n hujan2..bnyak nya kenangn yg tak leh lupa...mmg btul seramai mana pun...kalau kita dah jd tetamuNYA...pasti ada tmpat....
...
wala...nak dpt top 5 pun ssah...AZ kita dok slow2 larrr biaq pi depo naaa...........

manzlie said...

salam nailofar..

jangalan cam tuh..boleh jugak dia kalau pecut sure leh dapt no 1..tultak ayah zain..

walam

manzlie said...

salam Hani..

insyalah satru hri annti sampai lah kesini..

waslam

manzlie said...

salam Imran..

alhamdulilah..rasa rindu yer..

waslam

manzlie said...

salam kerch..

alhamdulilah...semoga saudara gembira dgn paparan blog nih..

syukran

waslam

manzlie said...

salam rokiah..

alhamdulilah...semoga akak bergembira selalu..

waslam

manzlie said...

salam shami...

alhamdulilah ye ker ada ucapan..alhamdulilah..cheq pun nak menyelit lah...heheh

waslam

manzlie said...

salam rezeki...

takleh..kalau 30 ketas baik cakap Tarakkkkkkkkk...ok
heheheheheh

wasalam

manzlie said...

salam kamato.

..benar tuh..

waslam

manzlie said...

salam Husanfazira..

alahmdulilah satu pengalaman tuh..

waslam

manzlie said...

salam atikah...

nyslaah dik..

waslam

manzlie said...

salam ayah haziq..

entah lah..mungkin kot..

waslam

manzlie said...

salam ayah zain..

oh ye ker..mai rehat tengok PDKM ..insyalah oklah nanti..

waslam

ibu,mommy,mom... said...

Salam Cik Li

WOW..ramainya jemaah.Alhamdulillah

manzlie said...

salam ibo, mommy..

memang ramai sekrang...

wasalm

wdia said...

assalamualaikum, Encik Lie. sy dari jakarta. selamt cik. tlg doakan km bs ke sana lg. syukran