MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Friday, 27 November 2009

" Salam A I D I L A D H A.....from MAKKAH..."


Di Pagi raya aidil Adha tadi...

Bismillah.....Salam Aidil Adha kepada semua pembaca Blog PDKM yang budiman dan disayangi, disini ingin saya memohon Ampon dan Maaf jika terdapat terkasar bahasa dan menyinggug perasaan anda semua dalam kita berblog di sini...maafkan saya...akhir kata Selamat Menyambut Adil Adha disamping keluarga tersayang..waslam

Kepada enRezeki, Ayah Zain, adik Hanis, Cikgu Mas, Azie, Sarfana,Abg Megat/Kak As,Kak Noor, Datin Asnija dan yang lain lain , terimakasih atas ucapan Hariraya melalui SMS....syukran..

P/s: Nantikan nanti kemunculan Esklusif Perjalanan Haji 2009 sebanyak 40 Episod...

64 comments:

Rokiah said...

Salam CL,

Alamdullillah..Syukur

Rokiah said...

Salam CL,

Salam Aidiladha juga dari kakak.

Rasa terharu, hingga tak tahu apa nak kakak ucapkan kepada CL, hanya syukur Alhamdullillah,
Subhanallah dan Allahu Akbar

Rokiah said...

Semoga CL terus berada dalam keadaan yang selesa dan Allah permudahnkan segala urusan untuk menyempurnakan ibadah

Zie said...

Salam CL,
sALAM aIDILADHA

Zie said...

Salam CL,
Alhamdulillah... CL sihat ye.. saya juga memohon ampun maaf sempena aidiladha ini.

Tahniah Rokiah.. ratu trek raya haji.

Zie said...

Salam CL,
Kita bedua je Kak Rokiah, yang lain kekenyangan makan rendang tu.. kak ngah, pak itam, Abang sulung, CM mana...

Orang balik berhaji seperti bayi dilahirkan... takde dosa. Teruskan doakan kami CL.

Rokiah said...

Salam CL

tumpang lalu,

Zie,
Akak tunggu2 juga, mana yang lain ni... yang muda-muda...

senyap je , terus akak ke trak dan pecut..hehehe

Yang penting kita gembira, kerana CL dah kembali

Zie said...

Salam,
Betullah.. Kak Rokiah, payah nak dapat macam ni.. kira kita beduat macam KD dan Siti ye..

Zie said...

Salam CL,
Rasa terharu sangat CL membacakan doa2 pembaca PDKM di Arafah...

Moga CL dapat menyempurnakan wajib haji dengan mudah sekali. Makan apa raya haji ni..

p/s.. salah taip.. berduet.

Zie said...

Salam CL,
Tentu Tuan Rezeki tertungu-tunggu N3 ni Ciklie...

Pak Itam tgh sembelih unta/lembu/ kambing korban ye.. alhamdulillah.

Rokiah said...

Salam CL,

Tentunya yang lain tertunggu-tunggu N3 ni kan zie...

nampaknya masih kita lagi berdua, berduet kat sini

mungkin sekejap lagi lepas solat maghrib bertalu-talu berebut nak masuk rumah CL yang sungguh barakah ni..

Zie said...

Salam CL,
Semua orang tertunggu2 CL balik berwukuf.. masih belum selesai wajib haji lagi.. melontar & mabit kat mina.

Betullah kak rokiah.. nampaknya lamalah kita berduet ni..

Noor said...

Salam Cl..

Selamat Hari Raya Aidil Adha

mohon ampun maaf cik lie, diatas segala tutur kata yang menggores rasa.. tahniah..

Zie said...

Salam CL,
Peristiwa korban mengajar kita supaya taat perintah Allah, beriman dan berserah kepadaNya. Ia juga membawa erti kesanggupan seseorang melepaskan dengan ikhlas sesuatu yg amat disayangi atau dihargai untuk memberi manfaat kepada orang lain.. Kadang cinta dunia buat kita lupa pengorbanan kepada Allah. Ya Allah ampunilah kami...

Kak Ngah... mana pi ni?

Noor said...

Salam CL..

opss.. gambar terbaru ke?? kalu bukak songkok tu.. emmmm.. ada rambut lagi ke??.. ngeh ngeh ngeh

Leenoh said...

Salam Manzlie.

Selamat Aidil Adha dan selamat mengerjakan Haji, semoga mendapat Haji Mabrur.

Sedang menunggu berita bergambar.he3

Musa b Mohd Yusuf said...

Assalammualaikum semua warga PDKM, Selamat Hari Raya AidilAdha..
Didoakan semuanya sehat terutamanya tuan rumah CL,semoga CL mendapat haji yang mabrur.
Tahniah Kak Rokiah ... berpeluang sapu 3 pingat serentak... teman tak tau bila nak dapat..juga Kak Zie.. berdua je mike raya kat umah CL nih ya...tak ngajak...
jumpa lagi.. wassalam..

Noor said...

Salam

Zie, wow.. rancak berduet ngan kak kiah.. jenuh nak abiskan satu album.. heh heh.. kak ngah kat Trolak lah dik.. nie pun pinjam lappy anak menakan.. beraya umah abg ipar..

Cik Rokiah.. tahniah.. skali skala rembat no 1-3.. bagus2.. opsss, tak p beraya ka??

psss.. pak itam dok tgh tambat unta.. esok nak sembelih.. keh keh keh

Noor said...

Salam

Zie, baju hijau tadi tu zie ke??.. alamak nyesal tak tegur.. wow! gelang sampai lengan tuh.. rantai jangan citelah.. berat seh.. patutlah zie jalan tunduk.. ngeh ngeh ngeh

psstt.. kak ngah yang pakai baju merlip merlap tu.. cop cop, nampak tak pak itam tak.. alaa, yang tengah dok hambat unta tu.. dia hambat dari high castle seh.. ngeh ngeh ngeh

Rokiah said...

Salam CL,

Tadi mula-mula sunyi je,
takut juga nak masuk...hehehe...

Sekarang dah ramai...

Zie dah boleh berduet dengaan noor pulak, acik ni tak larat dah, veteran katakan...hehhe.

SiNoMoSa said...

Salam CL,

Salam Aidiladha!

mamadeeba said...

Salam CL ,

Salam Aidiladha buat CL dan pembaca blog yang lain.

مسافر_اسلام said...

Salam Hari Raya iduladhar....semoga di hari raya ini membawa erti pegorbana yang tinggi dalam diri kita..insyallah.

Zie said...

Salam,
Kak Ngah,
Salah orang tu kak ngah... itu Datin tu.. Zie takde gelang pun.... huhu.. sedeyyy, yg ada jam tangan je.. itu bos bagi sempena pindah...

rezeki said...

salam cl dan semua kekawan,
ukh,ukh,ukh tersedak je, psl ada org asyik nyebut nama pak itam

cl, jgn lupa ya perjanjian kita nak berlakon filem tu, "the return of 6 j....." kita serupa ...la la la

kak kiah, zie dan noor, saya ada tadi, saja tak nak nyampuk keh,keh,keh

apa2 pun , alhamdullillah, hampir siap pekerjaan haji cl

selamat hari raya, semoga kita dpt menghayati erti pengorbanan spt yg disarankan dlm islam

rezeki said...

salam cl,

tu kalau jln tgh panas, jgn lupa pakai kopiah, silauuu keh keh keh

semlm kena brp rial masa cukur tu ?

namun kita sebagai jemaah lelaki disunatkan bercukur botak setelah tahalul awal

sib baik utk lelaki je, kalau kak ngah pun nk botak ....

Hj Abdul Rahim said...

Salam,
Selamat Hari Raya Aidiladha

Noor said...

Salam CL..

teringat masa p dulu2.. cheq pun balik mai mekah buat tahalul awal.. pas tu ulang alik utk melontar.. jemaah M'sia disarankan utk melontar after maghrib.. berduyun-duyun pakat p.. ishhh, awatlah dok terbayang-ayang nie..

psstt.. tak yah tggu panas nak pakai kopiah.. pakai ari2 pun encem seh.. heh heh

Noor said...

Salam

CR, kalau nak berlakon ngan CL utk 'pelem' 'the return of 6 j...' cukup korum ke.. tu baru dua orng.. lagi 4 orang j.. ?? keh keh keh

psstt.. cop cop, cheq jadik heroin arr.. CM, Zie, Cik Kiah pelakun pembantu.. heh heh

CM nie masak rendang sampai malam ka??

rezeki said...

salam cl,

kul brp gi mina utk melontar, kalau prebet sapu mahal, pinjam je cub cai kak ngah

saya dulu naik van sr20 , tu pun spi kat luar mina je psl jalan jammed

kalau kak ngah kat trolak, mesti cepat balik kl, kalau kat selama, tu yg lama hehehe

rezeki said...

salam,

kak ngah, 4 lagi tade masalah, samad and co kan ada,

cm pegi perambat lembu korban terlepas sampai ke sg rambai keh keh keh

Noor said...

Salam CL & fren,

nak pinjam kapcai kak ngah p melontar pun bleh gak.. awat tak habaq awai2.. bleh kak ngah suruh pak itm tolong pos pakai pos laju.. heh heh

kak ngah dulu kan.. pernah merasa naik pickup selepas melontar.. bus kami kena kidnap ngan jemaah negara lain.. nak tunggu bas ganti lambat sangat.. ustaz saran naik pickup.. perghh! laju seh pak arab tu bawak.. telekung siap terbang2.. cam superman lak.. heh heh..

pandai sungguh pak itam.. kalu selama, selama-lama nya.. kali nie trolak.. kenalah bertolak awai.. keh keh keh

cikgu mas said...

Salam



SALAM AIDILADHA,untuk CL...senang hati cikgu tengok CL sihat walafiat,,,

yg lain tunggu cikgu,mak ooi kakak cikgu sorang tu,sakan dia yer...

Noor habaq balik trolak,kt Trolak ada WIFI yer??? Noor kt mana tu??

amboii rezeki,pandai2 kata cikgu perhambat lembu,kg cikgu 4 ekor jer lembu jd korban..

cikgu mas said...

salam..

aduhhh noor,stop dulu kita berduet!!

Nur Kasih episod Akhir ni,CM nak layan sambil dok makan ketupat,ni...Adam Hassan tu...

UmmuAdam said...

Salam CL,

Salam Aidil Adha kembali. Tak sabar nak tunggu coretan pengalaman haji CL. Bila CL balik malaysia. Kalau ikut last year, about 2 weeks after raya.

manzlie said...

salam Rokiah,,


alahmdulilah..Ratu Trek Hari raya haji nih....taniah...no 1..


waslam

manzlie said...

salam zie..

wahhh...dia pun sapu bersih gak yer kat sini..

alhamdulilah...salam aidil adha.

waslam

manzlie said...

salam zie...

sya apagi raya makan cekodok bilis jer..alhamdulilah


waslam

sdura said...

Salam...

Salam Aidiladha sdr manzlie.
dapat rasakan bagaimana beraya di negeri orang...mcm mana pun baju raya tu cantik.....

sonata anak kancil said...

SALAM ADIL ADHA , semoga beroleh haji mabrur...

Imran Paris said...

En Li, Awat saya call dan sms En Li tak reply, mcm ada masalah pulak line connection. Apapun, di ucapkan Salam Aidil Adha dr kami sekeluarga di Paris.

Imran, Maisarah, Lutfil Hadi, Amirah Batrisyia + our new born baby boy....spt jangkaan saya baby lahir pd 10 Zulhijjah, jam 9.30 pagi tadi waktu Perancis. Thanks En Li (dan semua rakan2 blog) for all ur doa :-)

norman said...

Salam Aidil Adha ....
Lagi best kan kat sana...

umiazuddin said...

Salaam CL,

Salam Eidul Adha kepada CL dan semua kengkawan di PDKM.
Alhamdulillah CL dah selamat pulang ke Makkah. Semoga dipermudahkan urusan haji dan memperoleh haji yang mabrur. Amin. (psst...lawa baju raya..& new look)

Tahniah Kak Rokiah, ratu trek edisi aidil adha :)

Kak Noor tengah beraya kat Trolak tu, mohler singgah Ipoh, tak jauh dah tu..

Tahniah kepada Cik Imran atas kelahiran puteranya. Alhamdulillah, semoga Mommy & baby sihat dan selamat sejahtera hendaknya. Amin.

VpeaceV

nailofar09 said...

salam tuan rumah...ingat ker lama bercuti...kiranya dah tetinggal jauh di belakang...Cl dah balik Mekah...dah buat tawaf yer. Salam aidiladha...sok g melontar lg...bestnya. walau jauh berjalan...tp tetap rasa tak puas...dan rindu utk semua tu tk pernah usai...muga saja ALLAH peknnkan saya ke sana lg. CL doakan yer , tq

abangsulung said...

Salam CL,
Alhamdulillah CL dah balik. Sebahagian Pekerjaan Haji CL dah siap, cuma nak mencukup sebahagian lagi. Selamat Hari Raya Aidul Adha. Maaf Zahir & Batin untuk CL serta follower PDKM semua.

Rokiah said...

Salam,

Tahniah Imran, tumang seronok mendengarnya. kelahiran di hari yang penuh keberkatan dan semoga dewasa kelak menjadi yang anak soleh yang dapat mendoakan ayah bondanya.

Mana kaum-kaum ibu yang lain ni, Nur Kasih dah lama habis...

manzlie said...

salam imran paris..

alahamdulilah/..syukur padanyer , selamt melahirkan new baby born..taniha imran...wahh leh lah baby tuh menyambut kelahiran dgn ibonyer..apa pun syukur kehadrat illahi istri suadara selamat melahirkan..

hp bateri dah kong lah..tuh..nanti buka yer..

waslam

manzlie said...

slam abang sulung...

alhamdulilah..hampir dah nak complete....syukur kehadrat allah swt..pagi tadi pas melontar dah balik sini...


waslam

manzlie said...

salam kak noor...


nak berlakon boleh takda maslah..dah ada jagindas and komeng...yang lagi 4 org ada lah nih...

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

alahmdulilah...syukur..berkat kesabaran ku semuanyer mudah dan senang di hadapi...

waslam

mamaija said...

Salam CL.

Alhamdullilah syukur CL dah kembali ke Mekah. Semoga memudahkan semua urusan. Ingatkan CL cuti lama berblog.

cikgu mas said...

salam

tahniah imran...2 lelaki 2 perempuan tu,comel nyer,...hmm teringin lah jugak...hehehe

manzlie said...

salam mamaija..

alahmdulilah...sya kerja lah ahri nih..guest pun ada yang dah pulang kesini..

waslam

Zie said...

Salam,
Tahniah En Imran, kelahiran anak lelaki... Alhamdulillah, semuanya selamat, lahir dihari penuh barakah.
Nanti saya nak ke Paris lah... melawat IP sekeluarga, jom kak ngah pergi sama2...

Asnija said...

Salam Cik Lie,
alhamdulillah semua dah selamat dan berjalan lancar, nampak mudah sungguh Cik Lie buat haji, syukurlah..
Terima kasih atas ingatan, jenuh miss called ye Cik Lie, sorri la..
Ps: sedih tengok emak berat hati tinggalkan abah untuk menziarahi emaknya yg meninggal, so esok giliran saya menjaga abah, doakan arwah nenek sayaa dlm rahmat Allah. Imran dpat satu ahli baru, saya pulak hilang satu..

Asnija said...

tumpang lalu CL,
tahniah imran for the new hero in your life..alhamdulillah mai selamat, seronok nyer..tahniah dan alhamdulillah.

manzlie said...

salam datin asnija..

anggaplah ini semua adalah ujian dariNyer..redha dan pasrah laha tas apa yang berlaku..semua nyer ini adalah ketentuan dari Nyer yang maha Esa..

wasalm

IBAN MUSLIM said...

Salam I'dul Adha...

Selamat berqurban untuk Islam tercinta

SAHAR MISRON said...

Salam, takziah kami untuk datin Asnija atas kepulangan nenek beliau. Semoga rohnya ditempatkan dalam golongan orang beriman, alFatihah.

hilmyiskandar said...

Salam.

Selamat Hari Raya AidilAdha. Bersemangat nampaknya.

Amin.

tq.

hajah zainab bt abdullah said...

Salam CL,

Maaf akak terlewat...SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA.

Wow! SMARTnya...pakai baju raya tu..

Achmad said...

akhie manzlie, ied adha mubarrak. salam.

m.q said...

selamat hari raya ciklie
(^_^)

mama ju, said...

Lain le sikit pakai baju melayu..