MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Saturday, 3 April 2010

" Solat Jumaat tadi.."

Masyallah...
Depan Haram....sebelum masuk waktu Jumaat..
Subhanallah...
Suasana Jumaat di dataran Kaabah...
Posted by Picasa

37 comments:

rosli said...

salam CL,

Cop

rosli said...

salam Cl,

Syukur, damainya Jumaat di sana

rosli said...

salam CL,

Ramainya jemaah di sanaplina

rosli said...

Salam CL,

Pasal nak laju sangat tertaip lebih ejaan pulak, mesti rezeki dan Rozali gelak abis ni

Rozali said...

Salam CL

Subhanallah
Shahdu
permudahkan kami menjadi tetamu Mu

Wassalam

nadz said...

Salam CL ,
Mashaallah...
teringat mama waktu Jumaat di Makkah.

rosli said...

Salam CL,


Mana semua orang ni

Rozali said...

Salam CL

Salam Rosli
tak gelak, ketawa jeee
ini misti pawer cencaluk Melaka
pecut habih
Taniah

Wassalam

rosli said...

salam CL,

Rozali, mintak laluan, bukan cencaluk, tp terubuk masin dan mee kolok punya`power ni campur lada hitam lagi....

manzlie said...

salam rosli..

taniah..Raja Pecut...
Emas , Perak dan gangsa..

sapu bersih nooohhh


waslam

manzlie said...

salam rosli..


alhamdulila..

terasa kedamaiannyer dihati..

waslam

manzlie said...

salam rozali..


alhamdulila
syhdu dan damai terasa..

waslam

manzlie said...

salam nadz


alhamdulila
nostalgia kan..


waslam

manzlie said...

salam rosli..


ada kena mengigil ker tadi..hehehheeh


waslam

manzlie said...

salam rosli..

hmmm sedapnyer mee kolok di tepi sg sarawakk tu..
tapi cl takut bila naik sampan "hotLink " tuh..airnyer deras sekali..

wslam

rosli said...

Salam CL,

Mmg menggigil, mana abg sulung ni,

Mintak laluan pada abg sulong...sori tak bagitau ke kuching dari Rabu hingga Jumaat baru2 ni....masa mmg tak cukup

manzlie said...

salam rosli..

call lah abag sulung...jumpa dia..mesti best kan..

waslam

Azima said...

Salam CL...

Ku Cari Damai di hati..
Bila menatap Kaabah..hatiku rasa happy!!

Syukur Alhamdulillah,
Jumaat silih berganti..
tapi jemaah tak henti-henti..

Wsalam

Azima said...

Salam

Tahniah En.Rosli..msti gigil tadi kan??

Terubuk masin??best tu!!!

En.Rosli..jemaah di sanaplina tu ape??? kih kih kih..ni mesti penangan terubuk masin tu..

rosli said...

salam CL,

Mintak laluan pada Azima, mmg gigil tadi, actually di sana , tp kat word verification tu saya tertaip lagi.....haru biru jadinya tu yg jadinya di sanaplina.....hehehe....

PINATBATE said...

Damai rasa di hati..musim tak ramai jemaah yer cik lie..nampak tak berapa sesak sangat tu..agaknya bulan Mei-Jun nanti sesaklah tu..

Imran Paris said...

En Li...mcm dah tak sabar nak berJumaat di sana, insyaAllah 4 minggu lagi.

Kalau ikutkan tadi dah gi buat visa, tp ada pulak urusan lain, insyaAllah hari Selasa baru boleh ke Consulate...doakan segalanya berjalan lancar lg sempurna ye En Li

Syukran, wassalam.

manzlie said...

salam rosli..

alhamdulila..


syukur ..

waslam

SUHAIMI said...

salam CL

seronoknya dapat menunaikan Solat Jumaat di MH

qaseh mas said...

Salam CL
Bestnya...bila dapat berada di bumi barakah Makkah

Ummi Humaira said...

salam CL...

teringin sekali untuk bersolat Jumaat di sana ...

rezeki said...

salam cl

terkenang kembali , dulu kul 8.30 pg dah ke MH utk solat jumaat, takut kalau terlambat nanti bila jemaah dah buat saf atas jalan, dah tak dapat masuk ke MH . Sementara tunggu masuk waktu, dpt beberapa juzuk habiskan

alhamdulillah

che'na said...

Salam CL,

TAhniah Cik Rosli, juara sapu bersih no..

Ramai jg solat Jumaat kat dataran MH, depa x panas ke! Jamaah dah start ramaikan. Org x pernah berhenti berkunjung ke MH, ada rezeki sy teringin bkunjung lagi.

che'na said...

Salam..CL,

Sy plak teringat nakpi solat Jumaat tp dah jam 10 pagi, terowong dan jalan raya dah sesak akhirnya solat atas jalan raya. First time in my life~tp oklah merasa gak kenangan mcm tu

Ayah Zain said...

Salam Lie,

indahnya suasana di MH. Ma kasih lie paparkan lagi view yang tidakmenjemukan ini.

tahniah rosli. bulan april ini Rosli mana tahu rosli akan jadi juara pecut pulak

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam cl,

jumaat yang damai...

tahniah rosli...pecut jangan tak pecut! ejaan salah tu..baiki kemudian..cl tak tolak markah! cg sha'ari baik punyer..

Abg Mgt said...

Salam,

Sronoknya sembahyang jumaat disana...

J_Kerabat said...

Assallammualaikum wbrkth CL & sahabat2,

Allahuakbar,,Hanya hati yang mampu berkata-kata.
Sebelah Makam Ibrahim tu tempat apa ye? ...yang ada shade tu.

S said...

salam,

esok jam brapa nak OL. kak S nak tengok siaran life from bilik CL ust Amin n anak yatim Al-Ijabah.

smoga acara berjalan lancar n sempurna

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, suasana Jumaat begitu menarik sekali bilamana di Depan Kaabah.

Amin.

tq.

Mama Tanjong said...

salam CL,
salam semua sedara PDKM.
Waa..Cl diapit oleh bidadari tu. Next n3 Cl ambik gambar masjid Jin pulak...ok tak.

safiudin said...

salam sdr,

tahniah sdr rosli...

indahnya pemandangan ini...