MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Tuesday, 20 April 2010

" Sapetang di Bumbung Masjidil Haram..."

Subhnallah....
Dataran Kaabah yang senantiasa penuh dengan Jemaah...
Bergambar seketika pada jam 5.30petang ...
Allahuakbar....Allahuakbar...Allahuakbar...
Posted by Picasa

54 comments:

che'na said...

Salam CL

che'na said...

Salam...

Mashaallah ramai sungguh org

che'na said...

Salam CL,

Posing baik punya CL, Dah hensem tu...

Seronok ya kalau sy ada di MH, bersama2 jamaah bertawaf memuji kebesaran Allah.

Zie said...

Salam Che Na,
tahniah...

manzlie said...

salam che na..


taniah...Ratu trekk...top 3 lagi..

emas ,. perak dan gangsa...


waslam

Zie said...

Salam CL,
Gambar kaabah tu boleh buat poskad. cantik..

manzlie said...

salam che na..

nanti che na mai dng ustaz leh gak posing kat sini...jgn risau...cl snapkn nanti


waslam

manzlie said...

salam che na..


alhamdulilah...

ramai dah skg..


waslam

manzlie said...

salam zie..


ohh ye ker...


waslam

PAK NGAH MAN said...

SALAM, RAMAI JEMAAH YA

che'na said...

Salam CL,

Tkasih Zie. Kebetulan jer...baru singgah PDKM harini.
Nak tanya sikit CL, kalu time Aidilfitri jamaah masih ramai mcm ni tak!

Atikah said...

Salam cl,
cantiknya permandangan.... ramai jamaah hari nie...

SUHAIMI said...

Salam CL...

masyaAllah.....cantik....ramainye jemaah

rezeki said...

salam cl

alhamdulillah , ramai jemaah

lie, pak itam tgk mcm pipi tu naik sikit ketembamamnye hihihihihi

manzlie said...

salam che na..

kalau time aidil fitri cuma padi raya sahaja yang ramai..pastu dah kurang dah jemaah


waslam

manzlie said...

salam pakngah man..


alhamdulilah...ramai skg jemaah nih


waslam

manzlie said...

salam dik tikah..


syukur dan ramai skg jemaah..


waslam

manzlie said...

salam suhaimi..


alhamdulilah...ramai jugak skg nih..

waslam..

manzlie said...

salam rezeki...


alhamdulilah...

ishhh biar pipi nampak naik sikit jangan perut aaar...hehehheeh


noti aaar pak itam

waslam

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, setiap ruang MH dijejak oleh Tetamu Allah. Kebesaran Mu mengamit memori.

Amin.

tq.

Rokiah said...

Salam Ziarah CL...

Rokiah said...

Terharu tengok Baitullah yang x pernah sunyi dengan jemaah...

Cantik gambo tuh!

Che'gu Mimah said...

salam CL..

Sungguh tenang & mendamaikan...

CM said...

salam

naik bumbung yer...


pak itam biar pipi CL naik,biarlah perut sapa pun naik...jangannn BP naik sudah...

Rokiah said...

Betul tu CM...
tambah satu lagi jgn gula dlm darah pun naik juga he he he...

manzlie said...

salam chegumimah..


alhamdulilah...memang ramai jemaah skg..


wslam

manzlie said...

salam rokiah..


alhamdulilah....makin ramai jemaah laa nihh


wslam

manzlie said...

salam hilmy...


alhamdulilah...mengamit hati ke sini tiap hari...


waslam

manzlie said...

salam cikgu mas...


betul gak tuh...heheheheh

asal jgn bp naik udah lerrr.


waslam

manzlie said...

salam rokiah...

baitullah tak pernah sunyi pun dari kunjungan jemaah...


waslam

U said...

Salaam CL,

MasyaAllah ramainya jemaah. Seronoknya. Meriah.

Pukul 5.30 pun dah ramai 'stand-by' chop tempat menunggu ketibaan waktu solat maghrib, ye CL? Alhamdulillah.

VpeaceV

Nani said...

salam...
Ramainya...semoga dpt ke sana lagi...amin...
semasa gi dulu polis arab kat sana ckp depa suka ngan jemaah malaysia...betul ke?..saja nak tanya ikut pengalaman CL lah...

mfisma said...

Ramai ye orang buat umrah sekarang...

PAK NGAH MAN said...

salam,
kalau bp naik kena la makjun

sonata anak kancil said...

salam...didapati tidak ade ruang kosong tanpa jemaah....orang kata kalau tak ade jemaah
( manusia ) bertawaf ....malaikat yang bertawaf , betul ke?

razalisuriyani said...

Assalammualaikum CL...kunjungan yg x mungkin putus...kan...

manzlie said...

salam cikgu sonata...

benar tuh...even skg pun jemaah masih dan senantiasa bertawaf bersama sama para malaikat...


waslam

manzlie said...

salam pakngah man..

makan mahjun...panas lah...heheheheh

waslam

manzlie said...

salam nani...


betul tuh...mereka amat suke dng tingkah laku jemaah mesia yang manjada adab ...kata depa...alhamdulilah
jemaah mesia semua mengikut peraturan ayng diberi...syukur kan..

waslam

manzlie said...

salam mfisma..



alahmdulilah...skg dah ramai jemaah dah...

waslam

manzlie said...

salam U...


benar tuh...semua nak dtg lekas chopp tempat duduk..heheheheh

w
aslam

Kak Long said...

salam Hj,
mahani rindu sungguh dgn kota makkah.when i look at d pix menitik air mata....soon,soon,insyallah

PAK NGAH MAN said...

salam
kak long, insyallah akan sampai masanya tu berdoalah selalu

Imran Paris said...

En Li...nampak aman damai lagi menenangkan ye...beruntungnya En Li, sbb sentiasa berada di sana

manzlie said...

salam dato imran parisss..


alhamdulilah...semua ini adalah dengan Izinnyer dato..
syukur kita pada Nyer..


waslam

manzlie said...

salam pakngah man..

betul tuh...jgn lah risau berdoa lah..insyalah nanti sampailah kesini..


waslam

manzlie said...

salam hajjah Mahani..



insylah..cl doakan akan ke sini lagi...


waslam

safiudin said...

salam sdr,

tahniah che'na...

inilah gambaran sebenar yang benar-benar menarik-narik ke sana...

mendamaikan...

PAK NGAH MAN said...

salam,
sekarang boleh tengok gambar ajalah belum ada rezeki untuk pergi ke sana lagi

rosli said...

Salam CL,

Tahniah Che'na.

CL Best sgt pemandangan di bumbung MH ni.

rosli said...

Salam CL,

Pemandangan lepas asar pun sgt mendamaikan hati ini.

manzlie said...

salam saffiuddin..


alahmdulilah..moga saudara akan kesini lagi..insyallah

waslam

manzlie said...

salam pakngah man..


insyallah..adalah tuh nanti rezeki kemari..

waslam

manzlie said...

salam rosli..


alhamdulilah..memang menarik permandangan di sini


waslam