MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Thursday, 15 April 2010

" JOm Ikut CL Jalan jalan Part 13.."

Keadaan shopping complex zam zam tower...
aikkkk ada starbucks coffee...
CL duk 'posing' gak nih...
Lima tingkat shopping di dalam nih...dan besar jugak kawasannyer..
Posted by Picasa

47 comments:

olive oyl said...

salam cl

bestnya jalan jalan..

olive oyl said...

semakin comelnya CL

olive oyl said...

salam cl...
cl leh tak tangkap gambar jam omega yg kat atas hilton tu..byk kenangan kat situ...

Mohd Saad Hamid said...

salam cl

Mohd Saad Hamid said...

Salam olive

Wah olive buat apa kat jam Hilton tu?

olive oyl said...

salam tuan hj saad...

tak tido lagi ke tuan haji....

olive oyl said...

ada benda lucu yg berlaku antara olive dgn jam tu...

Mohd Saad Hamid said...

Salam CL dan olive

Aikk, dengan jam pun boleh berlaku benda lucu. Hehehe

Alhamdulillah, dah tidur awal-awal lagi tadi. Ni terjaga balik. Syukur

razalisuriyani said...

salam cl

razalisuriyani said...

Alhamdulillah CL akhirnya kak su berjaya joint. tapi nama penuh lak keluar nak buat camnii...

razalisuriyani said...

kena sembayang sunat syukur niii...

Mohd Saad Hamid said...

Salam Cl.

Salam Olive

Salam Razalisuriyani

Salam Kucingorengemok! <- jumpa dlm n3 tidur mengadap kaabah. Salam perkenalan.

Salam warga PDKM.

Alhamdulillah. Roger and out.

razalisuriyani said...

mmm...happynya nanti nak ajar nekwan lah pulak...maaf yaa... adik baru ejato lalox tuu..anak saya...maaf yaa..

razalisuriyani said...

Terimakasih ...salam buat Tuan Hj Saad jua...

olive oyl said...

tahniah kak su kerana berjaya join PDKM

selamat malam tuan haji saad...

razalisuriyani said...

Cl terimakasih yaaa... bawa jln2 insyaallah akan ke sana jua nanti...doakan...ya..wslm...

razalisuriyani said...

Terimakasih olive...wslm .

razalisuriyani said...

Terimakasih jua pada che' Pit yg sepatutnya kak su hubungi untuk beri tuisyen kat akak...alhamdulillah mungkin lain perkara kot yaa..thkvm. Wslm.

manzlie said...

salam olive oil..


taniah..Ratu trekk Minyak zaaitun..

Pingat emas , perak dan gangsa..
Sapu brsih nohhh...nih mesti makan banyak buat zaitun kat sini dulu..


waslam

manzlie said...

salam olive..


cl comel..?

ohhh tidak...biar betulll...heheheheh


waslam

manzlie said...

salam tn haji saad.


apa habaq..../

sihat ka tn haji


waslm

manzlie said...

salam oilive...


nanti cl snap hyer..


waslam

manzlie said...

salam razalisuriyani..


welcome to PDKM group...

ahalan wahsahlan..


waslam

manzlie said...

salam kak su..


nanti cl bawakkan jalan jalanyer.


waslam

qaseh mas said...

Salam Tn Hj CL dan PDKM's

wah bestnya...

khairyn said...

Salam

secara jujur, saya tak suka shopping complex ni :(
It defeats the purpose of Makkah being the focus of ibadah. Maaf, my 2 cents.

salam

rezeki said...

salam cl

kapocino satu hehehe

ais blend 15 hihi

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam cl,

jalan2 lagi...shopping complex.

bila nak jalan2 ke arafah?

Mohd Saad Hamid said...

Salam CL

Alhamdulillah, dah sihat, berkat doa CL di MH. Syukran.

مسافر_اسلام said...

Salam...cantiknya kawasan pusat membeli belah tu..tp tak ramai org ya..tak macam malaysia. pusat membeli belah ramai org. pusat dahwah dan beribadat kurang org.

Semoga apa yang kita cuba sampaikan itu mendapat keberkatan.

YB said...

Salam CL

nampak menarik jugak, tapi harga pulak tak menarik kot...

Kak Sidah said...

salam CL,

pernah masuk cari kawan kat situ

rosli said...

Salam CL,

Tahniah olive oil....laju....

CL, best jugak shopping complex mereka ni, hope kita tak terleka bi la ke sana, yg pntg buat haji atau umrah yg terbaik, shopping jadi secondary....sekadar nak lepak or bersantai sekejap ok lah tu....

Tp bagi yang byk duit dan loaded mgkn mereka ada persepsi yg berlainan dan mereka akan shopping di mana2 saja...

Sekadar pandangan peribadi. TK

taj said...

Salam Olive...

ada ke Cl comel? bukanlah... tapi kacak bergaya... lum tgk lg CL kat hotel Safwah time kerja...

huh...mmg bergaya CL...untung siapa dpt CL...hehhe

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, CL bertambah sihat & segak nampaknya. Teruskan jalan2 ikut CL utk menjamu mata kami semua.

Amin.

tq.

shami2 said...

Salam CL...

Alhamdulillah...

Indahnya pasar moden ciptaan manusia
Indah lagi pasar syurga..milik Allah Taala...
Buat insan2 pilihan DIA..
Berpasang-pasangan mengecap bahgia
Setelah puas bergelumang dengan ujian dimuka bumi yang hanya sementara....
Itulah janji Allah pada kita semua...
Marilah kita berusaha milikinya
Dunia hanya mainan saja
Akhirat adalah rumah abadi kita...

CL, terima kasih bawa kami semua meredah dan menyusur kehidupan dan pembangunan di sana...walaupun jauh dimata tapi masih dekat dihati kami semua....

silversarina said...

Wah, dah ada mall besar ... kena bawak RM lebih ni kalau ke sana nanti .

hjh mai said...

salam...,
selamat pagi semua.., besar shopping complex ni, besar juga kosnya kalau masuk ke situ, tapi takkan sama betapa besarnya pengorbanan jemaah yg dtg ke Mekah utk melakukan ibadah...

hjh mai said...

salam...,

shopping complex ni hanya menjadi tempat lawatan sampingan bagi jemaah yg dtg ke mekah, mungkin utk mencari sedikit kelainan dari tempat lain, tapi apa yg terpenting matlamat utama kita ke mekah adalah mengunjungi kaabah dan melakukan ibadah sebanyak mungkin di dalam masjidil haram....wallahuaklam...

Yem0805 said...

Salam CL,

Segak..hehe

kucingorengemok said...

salam...
wah bahaya juga ni, temptation utk berlari ke shopping complex lepas solat jemaah

[salam tuan haji saad]

safiudin said...

salam sdr,

tahniah olive oyl... pecutan awal pagi..

dah letih tidur (lawat bilik).... kita gi jalan-jalan lagi....

yang ni semua orang suka...hihihi.. (termasuk saya)

boxhousestudio said...

Salam Cl dan kengkawan PDKM...

betui kata shami2 tu...suka bila shami2 dan start bermadah...menjadi...suka...

tang shopping complex ni ngeri arr...memang ngeri....kuatkan iman..phewww....

boxhousestudio said...

kucingorengemok...dah pandai jalan-jalan jauh ni..hi hi

PAK NGAH MAN said...

salam,
jalan lagi la kita ari ni kat zam zam tawer pulak

S said...

salam,
CL,
teringin nak p soppin kat situ. cantiknya tempat orang kayo.

lepas ni kemana plak CL nak bawa kita p jalan2.... Dar Attauhid plak kut????

che'na said...

Salam CL,

Panjang lagi ke.. siri jalan2 CL nih. Tahniah Olive.