MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Monday, 12 April 2010

" Dinner dengan TOK GURU NIK AZIZ di bilik CL...."

Ah'lan wah'shahlan Tok Guru...silakan masuk....
Tok Guru Nik Aziz mendoa kan sesuatu untuk CL..nak tau apa kah DOA nyer..?
Beliau menceritakan sesuatu pada CL...
Bersama sama kami makan malam tadi....alhamdulilah
Bergambar bersama CL sebelum beliau beredar pulang....Tok Guru Nik Aziz adalah insan yang AMAT MULIA serta mempunyai keperibadian yang AMAT tinggi...CL berasa amat bersyukur kerana berkesempatan bersama nye walaupun hanya sejam lebih beliau bersama CL...sempat jugak beliau menceritakan beberapa perkara yang AMAT berguna pada kita semua...Pada BELIAU, CL mengucapkan JUTAAN TERIMA KASIH kerana sudi datang berkunjung dan menjamu selera di kamar CL...hanya allah swt sahaja yang dapat membalas budi baik beliau dan DOA CL moga beliau akan senantiasa sihat sejahtera ,panjang umur dan dilindungi Allah swt ...insyalah...syukran TOK GURU NIK AZIZ...
Posted by Picasa

144 comments:

rezeki said...

salam cl

beruntungnya cl

rezeki said...

mesti pjg ceritakan

rezeki said...

rezeki cl bertemu tok guru

rezeki said...

boleh jadi anak angkat tok guru

alhamdulillah

rezeki said...

mesti seronokkan cl

rezeki said...

sekarang tok itam nak memecut heheh

rezeki said...

mana yg lain ni hehehe

rezeki said...

biar pak itam jalan spi 10 ye hehehe

rezeki said...

tentu byk pengalaman tok guru yg dikongsikan

rezeki said...

pak itam tumpang gembira tgk tau

rezeki said...

ok dah 10 hehehe

rezeki said...

bukan main khusyuk lagi cl mendengar amanat tu hehehe

che'na said...

Salam CL,

Tahniah Pak iTam, pepagi ni dah buat kereta berhias kat PDKM.

Wah! Seronoknya CL dpt tetamu mcm Tok Guru. CL minta doa apa ye..

rezeki said...

salam che na

teruja tgk pertemuan cl dgn tok guru

mama ju, said...

Wah bertuah CL

Tok guru doakan CL supaya cepat.....jangan marah...

mama ju, said...

Wah cik rezeki kita pulun habis....

che'na said...

Mesti ada amanat dan nasihat yg blh dikongsikan buat PDKM CL. Rasa tenang melihat wajah Tok Guru yg wara' lagi berilmu tu..

Haritu nmpk wife Tok Guru dlm blog Hj Arshad.

mama ju, said...

CIk rezeki tak de kawan ke?Mama baru balik dr kg....teringat juga nak ke HC...tapi mali pulaK?

sori CL

mama ju, said...

Sori CL

Cik rezeki....MALU PULAK...tersilap...

S said...

salam,
tetamu yg istimewa.

Alhamdulillah.

Atikah said...

Salam cl,

Alhadulillah... beruntungnya cl dapt beramah mesra dengan Tuan Guru....

manzlie said...

salam rezeki...


taniah...To 12...Rekod baru PDKM...

Pingat Emas, Perakk dan gangsa...

saapu bersih noohhh



waslam

che'na said...

Salam CL,

Sesekali CL kena pakai jubah jugaklah mesti nmpk lg hensem sbb tetamu2 tu pakai seragam semua. Yalah CL kan tuan rumah kenalah berbeza sikitkan..

p/s Jubah ada topi tu panggil apa ya!

manzlie said...

salam rezeki..


alhamdulilah..dah rezeki' namannyer...hehheh

waslam

manzlie said...

salam rezeki..


boleh gak kot....!!!!!



waslam

PAK NGAH MAN said...

salam,
alhamdullilah sampai juga salam ya

rezeki said...

salam

apa nak malukan mama ju, just email je saya ,kalau tidak, boleh singgah HC .
saya malu nak publish no. hp kat blog hehehe

manzlie said...

salam rezeki....

banyak yang di ceritakn tentang kisah2 lampau kota Makkah nih...


waslam

manzlie said...

salam che na..

alhamdulilah...dapt menjamu beliau sendiri...syukur


waslam

manzlie said...

salam che na..

alhamdulilah...dapt menjamu beliau sendiri...syukur


waslam

rosli said...

Salam CL,

Tahniah Rezeki, sapu habis.

CL, beruntung nya you dapat kunjungan Tok Guru Nik Aziz, byk berkat. PDKm semakin di kenali seluruh dunia. Tahniah CL.

SiNoMoSa said...

Salam CL,

Alhamdulillah, diziarahi oleh ramai tetamu dari pelbagai jenis..namun sesungguhnya kita disisiNya tetap sama..

rezeki said...

salam cl

record baru hehehe

pak itam tak mau apa2 hadiah, just selalu doakan kami , itu hadiah yg paling bernilai buat ku

manzlie said...

salam mamaju...


betui lah tuh...? heheheheh


waslam

rosli said...

salam CL,

You makn hebat dan dikenali ramai. Sama2 berdoa you dapat berkat berjumpa dengan Tuan guru Nik Aziz. Semog murah rezeki dan sentiasa mendapat keredhaan Allah. Saya tumpang gembira

manzlie said...

salam rezeki...


memecut hingga ke garisan akhir tuh....bravo....rekod PDKM tau..



waslam

manzlie said...

salam adik tikah..


alhamdulilah....rezeki namanyer..syukur


waslam

PAK NGAH MAN said...

salam
pecut habis ya rezeki

manzlie said...

salam che na..

alhamdulilah,

adalah amanat dan pesanan yangberguna diberikan syukur


waslam

manzlie said...

salam mamaju..

tulah..
tengok si rezeki tuh memecut lajuuuu


waslam

rezeki said...

salam cl

hehehe tu pun rezeki juga, rezeki memecut , sib baik tak semput hehehe

manzlie said...

salam pak ngah man..


alhamdulilah cl dan sampaikan salam dari PGM dan ajk masjid muadz dan beliau menjawap salam anda semua...syukur


waslam

manzlie said...

salam kak S..


alhamdulilah..tetamu Allah semuanyer..


waslam

manzlie said...

salam rosli...


alhamdulilah...semua nyer tetamu allah harus di raikan dng penuh horamt kan...insyalah cl buat kan yang terbaik hanya kernaa allah swt



waslam

manzlie said...

salam rezeki...


alahai..sejak bila cikgu shaari nih pemalu orang nyer..?


waslam

WAN said...

salam

untungnya CL tok guru dtg melawat

taj said...

Salam CL,

apa doa tuh... leh share kat kita.
untung CL dpt TGNA menjadi tetamunya, Taj tak berkesempatan... lum rezeki lagi nak jumpa...

CL...anyway Taj banyak2 terimakasih atas budi CL semasa Taj di sana... hanya Allah yg dpt membalaskan budi baik... sukran

masih teringat2 lagi kat Mekah ni...huhuuhu

rindunya...

rezeki said...

salam cl

alhamdulillah, satu pertemuan yg tentunya amat bermakna . Pertemuan dgn seorg ulama dan juga pemimpin negeri

tentu byk amanat dan ilmu berkaitan agama yg dapat dikongsi dalam sejam pertemuan itu

manzlie said...

salam shima..


alhamdulilaah...syukur menraikan tetamu tetamu allah..


waslam

Zie said...

Salam CL,
Alhamdulillah, terima tetamu istimewa lagi... hebat, hebat. Datin tak ikut ke dinner kat studio pdkm?

Ummi Humaira said...

salam CL...

beruntungnya CL diziarahi seorang yg alim lg warak ..TGNA

td akak dh nampak CL segak bergaya dlm blog hj Arsyad

manzlie said...

salam taj..

alhamdulilah..taj dah selamat smapai..kalau rindu kaabah bukak lah PDKM..heheheh

waslam

manzlie said...

salam rezeki...

'hadiah tuh' dan semestinyer buat sahabat ku ini di Hc..jgnlah risau...pak rezeki selalau dalam ingatan tau...


waslam

rezeki said...

salam cl

hehehhe

cikgu saarikan pemalu, jalan tunduk je malu hehehehehe

lapolah pulak hehehe nak balik makan jap hehehe

haji tompang said...

Salam sdr Manzlie,

Allahuakbar!! Semoga sdr dirahmati dan dilimpahkan keberkatan atas usaha sdr. Alhamdulillah, tuan guru juga sedia mengunjungi sdr. Insyaallah kita juga akan berjumpa pada 18/6 nanti.

Haji Omar

manzlie said...

salam rosli...


takda apa pun..cl hanya insan yang melayan semua tetamu tetamu allah sahaja...syukur di beri kesempatan begini..


waslam

manzlie said...

salam rezeki...

banyak perkara yang CL belajar dari TOk guru tau...nak share ker?


waslam

manzlie said...

salam wan..


alhamdulilah...dah rezeki allah berikan...syukur cl..


waslam

manzlie said...

salam hji omar..

aminn....


alhamdulilah..nanti kalau free jumpa lah cl yer..


waslam

manzlie said...

salam wan..


alhamdulilah...dah rezeki dapt berjumpa dng tetamu allah...

waslam

rezeki said...

salam cl

nanti kita share ye ilmu2 yg cl dapat tu , demi untuk kebaikan dunia dan akhirat

semoga kita semua tergolong dalam golongan yang diredhai dan sentiasa dirahmati Allah

manzlie said...

salam rezeki...


aikk jalan tunduk jer..biar betui...kan duk jalan sambil memegang lensa dslr and amik scoop untuk bahan...heheheheh


waslam

manzlie said...

salam ummihumaira...


alhamdulilah...

syukur dapat bersama sama mereka..


waslam

manzlie said...

salam zie...

datin seri ada jugak..depa makan berasingan...alhamdulilah...both of them very down to earth'lah...baguslah depa tuh


walam

manzlie said...

salam pakngah man...


memacut sakan rezeki tuh....minum kopi jantan kot.?
.hehhehe

waslam

manzlie said...

salam rezeki..


boleh...apa salahnyer...
nanti jumpa kita borak yer..


waslam

rezeki said...

salam cl

hahahaha


hahahahah

jgn pecah lubang hehehehehe

ok , see u nanti, ada towkey getah skrap nak jumpa cikgu saari hehehe

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, bertuah meraikan Tetamu Allah di Bumi Barakah. Semuga semua doa di terima olehNya.

Amin.

tq.

manzlie said...

salam rezeki...

towkey getah scrap..?

bukan minah senah torek gotah ka..?hehheeheh


waslam

manzlie said...

salam hilmy..


alhamdulilah...aminnnn


waslam

Leenoh said...

Salam,

Macam-macam kelebihan dia dapat...memang beruntung dan berkat.

Mohd Saad Hamid said...

Salam CL

Alhamdulillah, tuan dapat melayan ramai tetamu Allah dalam kesempatan bekerja di Makkah. Semoga Allah memberkati tuan. Saya tumpang gembira dan hanya mampu tumpang berdoa di sini.

Syukran

Mohd Saad Hamid said...

Salam CL dan warga PDKM.

TGNA adalah seorang yang sangat humble. Pernah satu ketika dahulu ketika menziarahi TG di rumahnya di Pulau Melaka, KB, TG sendiri yang mengangkat makanan dan minuman untuk kami semua. Bayangkan seorang MB dan seorang ulamak mengangkat dulang air kepada para tetamu.

manzlie said...

salam leenoh..


alhamdulilah syukur..


waslam

manzlie said...

salam tn hji saad.

benar tuh...
semalam pun ada bebrapa perkara menarik mengenai beliau yang cl peljari...

syukur punya pemimpin yang humble dan sangat menghormati rakyat nyer..


wslam

rosli said...

Salam CL,

Klu tidak keberatan share lah apa yang general yang TGNA share dgn CL boleh share dengan kami. Excited nak tau apa pesanan TGNA kepada CL. Kami nak tumpang berkat. Yang lain , kita boleh jumpa bila CL pulang ke Msia nanti. TQVM

ijoismart said...

SAlam CL

Sekarang CL dh byk peminat ...

My Life said...

salam
dear cl

Allahuakbar!! subhanallah..

alhamdulillah

مسافر_اسلام said...

Salam.
allhamdullah TGNA datag ziarah. Membaca doa utk Cl semoga berkat. Untuk dapat bersama beliau di MK. Satu kenangan yg manis utk selamanya.
Salam.

manzlie said...

salam rosli...

nanti cl habaq noohhh


waslam

manzlie said...

salam musafir...


aminnnnn



wasalam

manzlie said...

salam ijoismart..

bukan peminat...kenkawan baru...hehheh


waslam

manzlie said...

salam mylife..


alhamdulilah..


waslam

silversarina said...

Wowwwww.... Alhamdulillah !!

silversarina said...

tak nampak tadi .. amboi , bukan main lagi lajunya encik rezeki tu ye ... yes, you can !!

manzlie said...

salam kak sarina..


alhamdulilah...

laju pak rezeki kita memcut tuh...sampai pecah rekod pkdm dibuatnyer..


waslam

U said...

Salaam CL,

Alhamdulillah. Beruntungnya CL menerima kunjungan seorang alim seperti TGNA! Ibarat 'icing on the cake' gitu...:)

Setuju dgn cadangan en. rosli...kongsi la sikit ilmu pedoman yang Tok guru perturunkan kpd CL tu.. :)

VpeaceV

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam CL,

Alhamdulillah! Alhamdulillah! kunjungan orang yang mulia ke bilik CL. mestinya menjadi suatu kenangan terindah yang akan tersemat di sanubari CL untuk selama2nya. kak nab tumpang gembira melihat suasana kemesraan yang terjalin di antara CL dan TGNA serta yang lain2.ada masa bolehlah kongsi apa yg TGNA ceritakan pada CL tu...nampak cam ada chemistry CL dgn TGNA tu...hehehe..TGNA ada anak perempuan ke? leh jadi calon menantu...ampun CL..akak gurau2 jer..

YB said...

Salam CL

Dikunjungi Tok Guru diMekah. Saya rasa CL lah insan yg paling berbahagia kelmarin. Dan bagi saya pula inilah n3 yg paling paling bahagia dan eklusif. Mungkin n3 CL akan datang menceritakan cerita bersama Tok Guru.

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam...

amboi2 pak itam...buat kete berhias tiap2 hari kat pdkm ni...
tabik arr sejak pak itam makan .... ish ish ish...zzzzooooooommm...power the super..hahaha.
tahniah3..pak itam...jubah dah dapat, kopiah dah dapat...nak mintak hadiah apa lak kat CL tu?

Kak Sidah said...

Salam CL,

Bertuah dan beruntungnya Cl dapat kunjungan dari TGNA..

Kak Sidah said...

Salam,

Rezeki betul pak itam ni, rezeki jaws tu........warga pdkm g lunch pak itam pulun kat sini yer..

ag said...

salam
inila pertama kali saya bagi komen sejak melayari blog ini almost satu tahun.
saya sungguh terharu melihat gambar tok guru bersama cl.bertuah cl.

YB said...

Salam CL

Tengok lagi n3 ni, tak jemu pulak tu. CL punya dressing pun lain macam nak sambut Tok Guru.

shami2 said...

Salam CL...

Alhamdulillah...

Tahniah..banyak n3 menarik akak tertinggai nak komen tapi seronok tgok gambar....dan kunjungan yg diterima....

Rezeki tuh dapat kunjungan Tuan guru...sekarang tgah panas ni nak mengundi kat KKB....habis jem jalan kat rawang nih...

Itulah pemimpin yg disegani...dan dihormati...semoga negara kita selamat..berkat doa dan pimpinan contoh ...tuan guru....

farah said...

Salam Cl,

Terharu apabila melihat YB Tok Guru sudi bersama CL, tak sedar menitis air matanya. Sungguh mulia dirinya dan sungguh bertuah CL....teruskan usaha dalam membuat kebajikan, insya Allah, ganjarannya hanya Allah yang tahu...tahniah Cl.
Wassallam.

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam CL...tumpang sembang sat

kak sidah,

pak itam kan pak rezeki...tentu murah rezeki...berderet nama rezeki kat atas tuh..

Noor said...

Salam CL..

Subhanallah.. untung nyer cl dapat kunjungan seorang ulama.. tenang je wajah TGNA.. syabas bang jamil.. nanti jangan lupa share2 amanat & nasihat TGNA bersama-sama arrr..

Yem0805 said...

Salam CL,

Alhamdulilah Tok Guru dinner dgn CL bukan calang2 orang yg dpt bersama Tok Guru Nik Aziz..dah rezeki CL berjumpa dan mkn bersama dgn Tok Guru. Semuga Tok Guru di panjangkan umur utk memperjuangkan negara Islam di Malaysia.

Noor said...

Salam..

tahniah pak menakan.. perghhh! semenjak dah abis ari sukan nie.. laju je cikgu shaari berlari.. ahikss

taj said...

Salam CL,

rindu kaabah boleh buka PDKM...tapi kalau rindu orang lain, camner tuh... heheh

CL...wah nampak segak ngan baju melayu belang cokelat...

lexus said...

assalamualaikum cl

nak tanya....bagaimana boleh jumpa TGNA nie jeles la... TGNA buat umrah ke...

lexus said...

assalamualaikum CL

TGNA apa kabar..sihat ke

liyana said...

SALAM CL


Tahniah CL dapat bertemu dgn Tok Guru..Murah sungguh rezeki CL ni... bukan calang-calng org yg pergi jumpa CL..sekali lagi Tahniah.

Liyana

manzlie said...

salam lexus..


tok guru menunaikan umrah disini..alhamdulilah


waslam

manzlie said...

salam taj...

dah rindu ka....?
ok nanti cl ubati kerinduan taj tuh yer...insyalah


waslam

manzlie said...

salam hajjah zainab..

alahai kakak ku....
sapa lah yang nak dng cl nihh?

waslam

manzlie said...

salam U..

alhamdulilah..dah rezeki nama nyer..

syukur


waslam

manzlie said...

salam yb...


syukur tok guru menerima perlawaan cl ke sini...

waslam

manzlie said...

salam kak noor..


alhamdulilah..syukur


waslam

manzlie said...

salam farah...

mekasih dan insyalah


waslam

manzlie said...

salam kak shidah..


alhamdulilah..syukur cl terima kunjungan darinyer..


waslam

manzlie said...

salam ag..


alhamdulilah...cl pun cukup terharu..


waslam

manzlie said...

salam Yem..


alhamdulilah..menerima kunjungan dari Insan yang mulia seperti Tok guru tuh...


waslam

manzlie said...

salam liyana..

alhamdulilah...
semuanyer dengan izin allah swt...
syukur kita pada nyer


waslam

CM said...

salam...


huhu CM tertinggal nooo,tukang komen ke 116....fuuhhh sedih loor..

manzlie said...

salam cikgu mas..

New gelaran..Ratu trekk tercorot..heheheh


waslam

CM said...

salam cl


sejukk mata dan perut mek kelate tengok cl beramah mesra dgn MB kelate ni!!!!fuuh beruntung CL ni..


ooops ni kawan CM ...dr kelate ni kirim salam kt CL..

corott,corotlah CM bg peluang awekks kelate rebut dulu..

manzlie said...

salam cikgu mas..

bukam aweks kelate yang rebut dulu...

tapi pak itam yang sapu bersih...!!!!


waslam

Mama Tanjong said...

Salam Cl.
Nanti dulu...mama le selalu jadi ratu corot...hehehe.Tahniah le CL dpat jumpa tuan Guru.Tahniaj Pak tam

haticantik said...

salam..

alhamdulillah syukur..apa pesan pesan yang disampaikan oleh nik aziz pada cl? bole kongsi bersama??

Zie said...

Salam CL,

Fotografi ni mendapat anugerah pertama pilihan peminat pdkm.

manzlie said...

salam mama tanjong..

orite...takda masalah...

w
aslam

manzlie said...

salam hati cantik...


alhamdulilah..
nanti cl ceritakan yer..


waslam

Ustaz Nazmi said...

Moga Tuan Guru dan Cik Lie sihat di sana...Insya Allah...

CM said...

Salam CL

we want `more` CL yer..ada lg tak tunjuk kt kami ni....macam:

gambar datin seri
hidangan CL
gambar Bakso
Doa tok guru
dan jgn lupa gambar abg samad hehehe


n3 ni meletoop..kena byk part ni CL yer..

safiudin said...

salam sdr,

tahniah rezeki...

Syukur, alhamdulillah. Tetamu kenamaan juga sudi bersama sdr..

bangga dengan sdr....

ps: apa cerita menarik bersama Tok Guru? Doa apa ya sdr? cerita lah...
jangan ada rahsia diantara kita...hihihihi

manzlie said...

salam ustaz nazmi..

alhamdulilah..jutaan terimaksih kerana masih bersama PDKM..


waslam

manzlie said...

salam Cikgu mas..


nak lagi ka episode episode seterus nyer..


waslam

manzlie said...

salam saffiudin...


"biarlah rahsia....." heheheheh

gurau jer nohhh


waslam

manzlie said...

salam zie...


ohh ye ker...


waslam

KAMATO said...

Salam, beruntung dapat pertemu tuan guru

khairyn said...

salam

saya terlepas utk bertemu beliau ketika beliau berada di masjid nabawi hari rabu lepas, tapi beberapa jemaah lelaki terserempak dan sempat bergambar dgn tuan guru nik aziz di sana.

Beruntung encik li didoakan oleh tuan guru nik aziz :). InsyaAllah dimakbulkan :)
Alhamdulillah, saya pun dah selamat menunaikan umrah 02/04/10-10/04/10. Baru tiba di Glasgow semalam.Semoga Allah menjemput sahabat2 yang lain ke sana pula. Semoga Allah layangkan jemputanNya untuk saya menunaikan haji pula. Doakan :)

manzlie said...

salam kamato...


alhamdulilah...syukur


waslam

boxhousestudio said...

Assalamualaikum warohmatullah hiwabarokatuh Cl dan rakan-rakan PDKM sekelian....

siaran paling ekluksif danpaling indah dari CL kali ini, rasa rugi sangat BHS tak mai blog CL lately..buat-buat busy..hmmm...yang pasti rasa sangat terharu bila seorang Tok Guru yang disegani lagi dihormati sudi datang menziarahi kita...Alhamdulillah...pasti CL terkenang-kenang dan tak akan lupa sampai bila-bila apa yang disampaikan oleh TGNA tu...Syukur sangat-sangat...

rezeki said...

salam cl

dah 100++++ komentar kat n3 ni hehehe

penangan cl dgn tuan guru hehe

ok, cikgu saari nak pi jogging dulu keliling kampung, nak beriadah dan keluar peluh sikit

Mohd Saad Hamid said...

Salam cikgu rezeki

Saja tambah komen ni supaya cikgu tak leh no1 dan no. tercortot. Cikgu ambil ler no. 1. Biar saya pegang no. tercorot.

Alhamdulillah.

Azima said...

Salam Cl..

Syukur Alhamdulillah Cl..kerana berpeluang bertemu dengan Tuan Guru..
Mesti ada pesanan dan titipan yang berguna disampaikan olehnya...

Wassalam

manzlie said...

salam azima..


alhamdulilah...syukur


waslam

manzlie said...

salam rezeki....


syukur kita dengan izinnyer dapat meleraisasikan impian kita..


waslam

manzlie said...

salam box house..


oklah tuhhh


syukur


waslam

manzlie said...

salam tn haji saad..


corot pun corot lah...ok gak..


waslam

syaryanti said...

alhamdulilah...rezeki tu

Aki44 said...

Salam CL...
Salam hurmat TGNA, seorang pemimpin yg dikagumi n dihurmati oleh negara luar walaupun x di senangi oleh setengah2 pihak dinegara sendiri. TGNA, Tn Guru adalah insan contoh bagi ramai orang.