MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Friday, 2 April 2010

" Quzhi Beriani Lamb.."

Seperti biasa tiap seminggu sekali CL akan makan nasi Quzhi Lamb ni...alhamdulila...
Hmmm.........seekor "anak kambing" terdampar di dalam talam besar nih...
Posted by Picasa

48 comments:

Zie said...

Salam CL

Zie said...

Salam CL,
Sedapnyer Quzhi Beriani Lamb... lapar jadinyer

Zie said...

Salam CL,
Tapaukan 3... berape harganyer

Azima said...

Salam Cl

Best arr

Zie said...

Salam CL,
Saya sorang aje ke..

Zie said...

Salam Azima,
Jom makan Quzhi Beriani Lamb..

Azima said...

Salam,

Zie, nape 3 jer???cukup ke???
Kat sini ramai ni!!

manzlie said...

salam zie..


taniah..

Ratu trekk


emas,perak dan gagnsa


wlsam

Kak Sidah said...

Salam CL,

briyani lagi...mcm ni akak nak g cari juga la..kita makan sama2 tgh ni.

manzlie said...

salam azima..


best apa tuh..?heheheh


waslam

SUHAIMI said...

Salam CL.....

Wah..... tentu sedap Quzhi Beriani Lamb tu.......

manzlie said...

salam zie..

nak tapau takleh la..

join jer kat sini

walsam

Kak Sidah said...

Salam,

tahniah zie dan azima...sibuk tgk kek tadi..tertinggal

manzlie said...

slam kak shidah..


cari jgn takcari...hehehehh


wslam

Rozali said...

Assalamualaikum CL

memberahikan quzhi beriani lamb tuuuu
kambing kegemaran kuuu

Wassalam

Azima said...

Salam,

Jom Zie kita makan sesama..habiskan satu talam tu..

Yg lelain nak join,cepat sikit kalau tak habis dikerjakan oleh saya n Zie nih..

Tgk Zie tu..namapak jer menu Quzhi beriani tu..cepatttt je mecut nyer!!!

manzlie said...

salam suhaimi...


sedap bangat nihh...hehhehe


wslam

manzlie said...

salam kak shidah..


laaa...
ok skg kena sibuk sikit lah dng pdkm...heheheh


wslam

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, nikmatnya Quzhi Beriani Lamb tu!.

Amin.

tq.

shami2 said...

Salam CL...

alhamdulillah..pepagi jumaat dah nampak acara makan2..kambing wah2..CL..macam mana nak kurus nih...hehehhe

Tak makan, tapi nampak makanan yg sedap..terus jadi berselera..hahhah

Zie tahniah....

Psssst CL nanti bagi resepi bley...nak cuba masak..( sunguh nih) hehhehe ader orang mintak huhuh

Kak Sidah said...

Salam CL,

cantek hiasan nasi tu

Rozali said...

Salam CL

Salam Zie
pulun sakan
taniah

Azima said...

Salam Cl,

Quzhi beriani tu yg best arr Cl...tapi yg anak kambing yg dok terdampar tu saya surrender la..saya x makan kambing..hehehhe

Cl,seminggu skali je ke?? Btol ke???

Awas Cl..nanti BP naik lagi..tapi xpekan bekalan ubat dah ada!!

Zie said...

Salam CL,
Setalam besar tu makan berape orang, ke CL makan sorang2 ? hehehe... macam mana nak kurus ni, obat ada lagi ke...

Azima, tengok makanan laju arr... lapar

rezeki said...

salam cl


hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehhehehehehehehhehehehehhehehehheheheh

manzlie said...

salam rezeki..


apa tuh..?hehheheheheehheh


gelak besau nampak..

manzlie said...

salam hilmy...


alhamdulila
rezeki jgn ditolak.....


waslam

manzlie said...

salam zie..


ada obat..jgnlah risau...

waslam

rezeki said...

salam cl

bukan gelak, lapauuuuuuuuuuuu tgk gmbr ni hehehe

manzlie said...

salam shami


resepi..?

ok nanti cl cuba cari noohhh?


wsalm

manzlie said...

salam azima..


jgnlah risau..obat ada tuh..lagipun cl makan cikit jer..



waslam

Kak Sidah said...

Salam CL,

Sure haa makan sikit jer..jgn terlebih.

boxhousestudio said...

assalamualaikum warohmatullah hiwabarokatuh Cl dan rakan-rakan PDKM sekelian...BHS busy benor...tapi hati mengamit nak kemari.. di hidang pula dgn Quzhi..aduhai Cl...hang goda ceq ngan anak ceq noo...seminggu sekali hang pekena Quzhi...melopong dah ne...Rawsha...oooo...Rawsha...hi i hi...sib baik merasa duk mcm pak aran kat situ tu...hilang cikit itu rindu...mmm...pheww...

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam CL,

beriani lamb lagi!

mary had a little lamb,little lamb..

rase nak terbang ke sana jam ni jugak...

mohdandmeriam said...

salam cl..mak cik selalu singgah hanya tak tinggal jejak je..terliuk weh sajian cl hari ni..tapi makcik tak boleh sangat makan kambing sebab ada darah tinggi..sikit bolehlah kan..bilalah nak sampai kesana nak makan beriani kambing n jumpa cl ni..

farah said...

Quzhi Beriani Lamb lagi, satu talam tu untuk berapa orang tak kan seorang makan kut, pecah perut oii, tapi pesan orang tua-tua katanya lamb ni panas, beringat sikit, bimbang kot-kot silap haribulan BP naik. Walaupun CL muda lagi tapi kena jaga juga. Lamb chop dia orang tak masak ke, tu menyelerakan lagi, terliur .....

YB said...

Salam CL

Boleh tidur kalau habis tu...terliur buatnya

Atikah said...

Salam cl,

Anak kambing dalam talam??? nie makan untuk berapa org?

Nampak cam best jer.... tengok nasi nie lapar la pulak...

ainhany said...

salam CL

tahniah kk zie..
juara lama pecut semula yer..

ohhhh sedapnya qudzi tu
kami makan beriani JM jer tadi....
sedap juga laa bersama dgn air bandung..jom join

shami2 said...

Salam CL...

Azima rugi tak makan kambing tau..hehehe
Meh akak bagi azima berselera makan kambing...sure teringat2 macam kak taj tu..hikk...(gurau nohh)

Dato IP dah bagi certified dah hehehhe

Azima said...

Salam Kak Shami,

Tu la kak..depa dok habaq kambing panggang akak best...x puas makan!!!

Saya ni dr dulu lai tak mkn kambing kak...X tau la bila try resepi akak tu jadi ketagih lak..heheheh

Wassalam

Ummi Humaira said...

salam CL

waw tengahari ni tgk nasi briani , ckp menggugat rasa....

jiran yg akak gi baca yasin ptg semalam dah meninggal waktu kami sedang bc yasin...innalillah

boxhousestudio said...

shami2 nak bertanya boleh...BHS rasa shami2 yang menerima tempahan kalau nak kambing golek kan?..aduhai...kalau salah beritahu ya...

che'na said...

Salam CL,

TAhniah Zie, juara kali ni.

Bestnya tengok quzhi kambing tu, menyelerakan. Rasanya kalau sy yg makan mesti kenyang seminggu kot!
Seronoklah CL setiap minggu ada menu tu, kat sini kalau adapun cuma nasi minyak lamb di kenduri-kendara je, x serupa dan x sama.

Imran Paris said...

En Li...meleleh air liur sampai basah suit saya hari ni bila tgk Quzhi Lamb ni...SEDAPPPPPP!!! Ikut hati, gi sana nanti nak je saya order 1 talam....but my wife tak makan kambinglah pulak...huhuhuhu. Eh...brp tu harga setalam?

rosli said...

Salam CL,

Tahniah Zie, sapu habis,

CL mesti sedap nasi tu

J_Kerabat said...

Assallammualaikum wbrkth CL & sahabat2,

Quzi, Quzi, beriani gammmmm...twice dah kecuuh ni, nasib baik tak leleh ayaq liok.

safiudin said...

salam sdr,

tahniah zie..

sedapnya...

sdr... jangan makan sorang-sorang tau... kami semua datang nak makan..
hihihihi..