MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Friday, 2 April 2010

" Jom Ikut CL Jalan jalan..part 4"

Banyaknyer kopiah.....
CL berada di kedai menjual kopiah/songkok
Apa macam...? ok takCL snap sendiri nih...heheheh
Banyak sungguh jualan kopiah dan songkok nih...sapa nak order?hehehheeh
Posted by Picasa

66 comments:

Rozali said...

salam

iBu...gUru said...

salam cl

iBu...gUru said...

salam
nak satu

iBu...gUru said...

shopping lagi

iBu...gUru said...

dah kot tak larat dah

che'na said...

Salam CL

Banyakknya..nak buat bisnes ke!

manzlie said...

salam rozali..


taniah..Raja pecut lagi..emas.

wsalam

manzlie said...

salam ibu-guru

taniah...perak dan gangsa..

waslam

manzlie said...

salam ibu-guru..

boleh apa salahnyer..


waslam

manzlie said...

salam che na..

bisness..

boleh gak..jom kita bisness..heheheh


wsalam

manzlie said...

salam ibu-guru..


jalan jalan melihat lihat jer..heheheh

waslam

che'na said...

Salam CL,

Sini hujan lebat sesangatt. xleh balik lg kena dok depan PDKM jwbnya. Kali ni CL window shopping betul, ala-ala rancangan tv plak. Baguslah sekurang2nya utk mrk yg nak pi, tahulah apa ada kat sana dan utk yg dah pi menyemarakkan nostalgia lama.

Tahniah cik Rozali dan Ibu..

Yem0805 said...

Salam CL,

Yem satu..hehe

che'na said...

Salam CL,

Mereka yg jual kat tepi2 jln ambil stok kat depa jugak ke.. Tapi apasal harga x sama, lagi murahle pulak. Both biasanya made in China. Beli jgn x beli..hadiah kwn2PDKM yg x dpt abaya, hi..hi..

rezeki said...

salam cl

nak kopiah satu heheeh

saiz s tau hehehe

mama ju, said...

Salam CL

Tengok gambar pertama ingatkan berguni2 beras! Rupanya kopiah...Wah sekarang dah cantik ambil sendiri gambar! Boleh posing banyak lagi...

Atikah said...

Salam Cl,

Banyak beli CL?

hilmyiskandar said...

Salam

Alhamdulillah, macam ni CL kena tunjuk tempat ni utk kami senang tuju terus.

Amin.

tq.

PINATBATE said...

nak orderr...

Azima said...

Salam Cl,

Banyaknye kopiah tu Cl..Lpas ni bleh jadi saudagar kopiah plak..hehheh

Cl.kalau compare dgn price kat mesia..sana lagi murah ke???

Wassalam

Azima said...

Salam,

Atuk memecut lagi ke??last month punye pun atuk tak bagi saiz kat Cl lagi..Tahniah atuk!!

Ibu..guru,tahniah..

Ayah Zain said...

Salam CL,

Wah hebat, snap sendiri tu macam nampak orang lain snapkan.

psst:az baru abis kursus. Penat lah

Tahniah Rozali.

Imran Paris said...

En Li, saya mmg tak minat kopiah esp warna putih sbb dah selesa dgn songkok hitam (Msia). Tp sejak balik Haji saya cukup selesa berkopiah putih (yg mcm dlm bbrp gambar di FB saya). Yg peliknya, saya beli kopiah tu di Mina...tak pakai langsung di Makkah atau Madinah. Hanya slps bbrp hari pulang dr Makkah baru saya ambil kopiah tu dan cuba di kepala...nampak ok, rasa selesa, teruslah kopiah tu lekat dgn saya sampai la ni. Baru2 ni saya rendam kopiah tu, mungkin terlalu lama rendam...dah terkecut pulak...huhuhu, tp sy pakai gak. Mana nak cari kopiah yg sama...tlg carikkan bule :-)

Syukran wassalam

manzlie said...

salam dato imran Parisss.

boleh
apa slahnyer..


waslam

manzlie said...

salam che na...

takbeli pun ..sajer jalan jalan tunjuk kopiahhh


waslam

manzlie said...

salam rezeki..

saiz s...betul ka.?. heheheh


wslam

manzlie said...

salam azima...


murahh lah kat sini


waslam

manzlie said...

salam kak pinat..

bleyyy..takda masalah

wasalam

Ummi Humaira said...

salam CL...

bagus tu , satu idea menarik untuk bakal2 jemaah kesana nanti , dpt ler hitung berapa biji kupiah nk dibeli , n berapa lak hrg nya, he he he

manzlie said...

salam hilmy

ye lah..leh tunjukkan kat depa


waslam

manzlie said...

salam ayah zain..

ok lah tuh..heheh

az kena lah berehat tuh...

waslam

manzlie said...

salam mamaju..


posing jgn tak posing...heheheheh


waslam

manzlie said...

salam yem..

bleyyy
bagi saiz..heheheh


waslam

manzlie said...

salam dik tikah..


tengok tengok jer...tak beli punnn


waslam

manzlie said...

salam kak ummi..

betul jugak kan...
syukur


waslam

Rozali said...

Salam CL

Salam Azima

saja nak panaskan enjen tikar terbang ni

toing toing

Wassalam

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam cl..

kasi akak dua bungkus kopiah tu...heheheh...cam beli chicken mandy pulak!!
gurau jer..

syazana said...

salam CL...

wow sronoknyer CL jln2....

CM said...

Salam

wajahmu sesuai jadi duta kopiah...ada tak kopiah warna merah,?dulu kawan CM selalu pakai...hehehe.jgn marahh..

rezeki said...

salam cl

hehehe

kalau saiz s , mau tutup ubun2 je hehehehe

pak itam nak ronda2 bandar HC jap, nak lepak kat tepi sungai HC sambil ambil beberapa foto menarik buat n3 nya esok hehehe

rosli said...

Salam CL,

Tahniah Rozali dan Ibuguru.

CL, saya baru smpi dari Kuching,,,,nanti nak post ikan terubuk masin....aduh sedapnya

manzlie said...

salam rosli,,

oh ye ker...

bagus..leh gak cl tengok ehhh


wsalm

manzlie said...

salam cikgu mas..


sapa tuh duk pakai kopiah warna merah..???.heheheh


waslaqm

manzlie said...

salam rezeki..


woww...test kamera baru ka..? D5000 hehheeh


waslam

manzlie said...

salam hajjah zainab..

sebungkus kopiah..?
banyaknyer...heheheheh


waslam

S said...

salam,

seronok dpt jalan2 ngn CL.
ntah bila dpt sampai kesana.

rosli said...

Salam CL,

Shopping untuk sapa ni

YB said...

Saalam CL

Kupiah ala Raihan ada ka?

nadz said...

Assallamualaikum,
wajah CL ceria sentiasa, seronok mama melihatnya..semuga dirahmati selalu di Kota Makkah
.

Noor said...

salam CL..

wohoo.. best arr jalan2 window 'soping'.. mula2 kedai kopiah.. nanti2 kedai jubah lak ek.. emmm.. last sekali tunjuk kedai kebab.. best2..

psstt.. dah ramai yang nak tapau kopiah.. emmm.. kak ngah tapau model kopiah je lah.. ahikss

opssss.. ada orang kirim kopiah saiz 's'.. wa ka ka.. tulun cl.. kak ngah tak leh nak brenti gelak nie.. sampai meleleh ayaq mata.. kih kih kih

J_Kerabat said...

Assalammualaikum wbrkth CL & sahabat2,

Banyaknya kopiah tu...ada tak yang tinggi lebih dr 6 inci? Dulu cari x jumpalah...

Hajah Zainab bt Abdullah said...

tumpang sembang sat...

Noor, nape tergelak? apa ada pada S tu?

rezeki said...

salam cl


tgk tu, kak ngah dah gelakkan pak menakannye psl saiz s hahahah

kak nab mesti tgh berfikir ni, apa kaitan saiz s heheheheh

pak itam dh selamat tadi test D5000 tu hehe, tapi ramai couple tgh duk bercengkerama tepi sg hehehe

YB said...

Salam CL

Tolong cari songkok baldu hitam, lagi tinggi lagi baik, ada ka?

manzlie said...

salam yb..

songkok baldu hitam..
cam tiga abdul tuh ker..?


waslam

manzlie said...

salam kak ngah..


ku tahu kenapa kak ngah gelak...heheheheh


waslam

manzlie said...

saalam rezeki..

wahhh guna dslr d5000 skodeng yer..


hheheheh

waslam

manzlie said...

salam nadz


ye ker..

tq


waslam

manzlie said...

salam hajjah zainab..


cuba akak refer pada komen terdahulu..hehheheh

w
aslam

manzlie said...

salam j-kerabat..


tak perasan lak...


waslam

rezeki said...

salam cl

hehehe terskodeng

ni tgh edit gambar, ada pulak terselit pulak 2 mahkluk tgh bercengkerama dibawah bulan purnama
heheheh

adoiiiii

Mama Tanjong said...

Salam CL,
Lama saya tak online. Terima kasih kerana hilang dah kempunan saya nak tgk tempat shopping di Makkah. Dulu saya pernah minta CL tolong snap foto tempat shopping di Makkah.Tq so much ..kembali nostalgia di sana.Snap lagi ye

rezeki said...

salam cl

ok, pak itam nak beradu dulu, kepenatan seharian dgn berbagai2 aktiviti

selamat malam, semoga Allah sentiasa memberkati mu

Wasalam


pssss jgn lupe tarbus sais s tau heheheheheheh

manzlie said...

salam mama tanjong

alhamdulila
sampai jua hajat dihatikan..


waslam

manzlie said...

salam rezeki..


noti aaar...duk skodeng orang

heheh

waslam

safiudin said...

salam sdr,

tahniah hj rozali dan ibu guru...

sambil jalan-jalan boleh niaga ni..

banyak ke dah terima tempahan....?