MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Thursday, 29 April 2010

" Side View from Al Safwah Hotel..."

Permandangan dari tepi Hotel alsafwah entrance...cantikkan..
Posted by Picasa

70 comments:

Azima said...

Salam CL

Azima said...

So nice...

Azima said...

Mana yg lain2 ni...

Azima said...

Salam CL,

Cheq dah bolot semua pingat tuh...

Azima said...

Salam Cl,

Ramai nyer orang CL...
Cl,saya ada gak kat situ tu...nampak tak???

Wassalam

kak su said...

Salam CL

Azima said...

Tak nampak????

Alaa... tu yang dok belakang pak aji tuuu!!!

Kecik sgt kot..pasal tu CL tak nampak

kak su said...

MMMmmm...memang cantik

kak su said...

Salam Azima..
Tahniah.

Azima said...

Salam Kak Su,

Nasib baik kak su sampai...saya dah semput arrr...xleh pecut lama2!!!

Kak Su take over la....

kak su said...

CL...Bendera tuu..utk apa???
Atau memang ada.

kak su said...

Eh..jgn tinggal akak sorang2..
dah lah kat umah punsorang2 nii..

Azima said...

Salam,

Kak Su..cantikkan???

Penuh bercahaya tu...coz CL hantar minyak tanah 1 tong tadi!!!!
Hehheehhh..Thank CL 4 ur supply tu!!!

Minyak tanahpun..minyak tanah laaaa..

Wassalam

kak su said...

CL petang tadi gathering sal apa???

Pakat nak gi jln2 ramai2 ke???

sonata anak kancil said...

Salam....berdua nampaknya...hahaha sonata kira nombor 3...

ramainya jemaah....seperti tiada surutnya...

Azima said...

Salam Kak Su,

Ok la Kak Su..jom kita berdua buat keta berhias!!!

Akak..keta akak minyak cukup tak???

Wassalam

kak su said...

Memang laa..dik Azima..memang bercahaya..
akak bayangkan kalau 1 blubnya off..tentu..jenuh nak panjat kan..

Azima said...

Salam,

Salam Kak Sonata...
Akak,pecut2 ni letih la..kita tumpang keta akak bleh???

Wassalam

kak su said...

Zima..tak leh laa...ada kancil dtg laa..
welcome sonata..akak rasa cikgu kan???

kak su said...

Akak x leh tidur lagi kena jaga pintu...

Minyak dah isi penuh dah..

CL dah lari gi MH nak Isyak kan..

Azima said...

Salam Kak Su,

Apa susah2 kak..kalau bulb dia rosak..kita panggil atuk rozali jer..dia lompat sat..ok la...!!

toing toing..(jangan mare yer tuk..cucu gurau je ni)

kak su said...

Eh!! x kan satu jeer Cik sonata...

Malam nii kita buat sampai 100 comment laa..okay apa....Leh la...teman akak....

kak su said...

Biar betul Azima...kaki Attuk ada spring kee???? Hebbat..

Azima said...

Salam kak Su..

A'ah kak,mana lak cikgu sonata ni pi???

Tak nak bagi kita tompang keta dia la tu...

Wassalam

kak su said...

Salam Azima....Eh...tapi akak
malu la.nak teruskan trek nii..

Dah la org baru....memandai jee...
Buat cam rumah sendiri...
Akak rasa nak stop laa...
CL pun dah hilang tu..
Wslm

Azima said...

Salam,

Kesian kak su..kena jaga pintu!!!
nape kak...pintu akak pun bleh terbang ke???heheh

jgn mare kak..saya pun jaga pintu gak ni..jaga pintu rumah Cl!!!

CL blanje makan nasi mandey ari2 ok gak..gemuk saya nanti!!

kak su said...

Eh..mana aci Zima sorang dpt
CL anta guna pos laju ke???
Camtu akak pun nak bbagi alamat umah akak laa...

Azima said...

Salam Kak Su,

Ok la tu kak su..nanti kita berdua dok pecut sini..yg lain2 sedap2 dok makan chicken mandey...

Bye2...Gud nite!!!

kak su said...

Salam Zima...
Nanti bila kenduri CL kitasuruh dia buat nasi ambbang versi chicken mandey tuu nak makan dlm dulang...
Tentu best sbb versi Arab...
Makan kat serambi lak..angin sempoi2
satu dulang x sedar???heeheee..

kak su said...

Gud nite zima..

مسافر_اسلام said...

Salam...alahamdullah cantik kan.

manzlie said...

salam azima


taniahh..Ratu trekkk


emas, perakk dan gangsa


wslam

manzlie said...

salam azima..


taniahhh...bolot semua aar...top 5 lagi


waslam

manzlie said...

salam kak su..


taniahhh...Ratu potong


waslam

manzlie said...

salam azima..

tak nampak ka cl nii..


waslam

manzlie said...

salam sonata...


welcome to the grouppp



waslam

manzlie said...

salam kak su...


jalan jalan cari makan


waslam

manzlie said...

salam dik musafir..


memang cantik kan dikkk permandangannyer


waslam

rezeki said...

salam cl

ramai kat depan tu, mesti lps waktu solat ni

Atikah said...

Salam Cl,
CAntiknya view...

Atikah said...

Salam Kak Azima,

Tahniah... ratu trek hari nie.. :)

abangsulung said...

Salam,

Ramai sungguh orang pegi umrah sekarang ni.. dah macam musim haji pulak..

Kalau saya duduk depan tu, sambil cakap camni "kuih pau..kuih pau.., pau kacang,pau mentega,pau nyiur ada.." laku tak CL..heh..heh..heh

PAK NGAH MAN said...

salam, sekarang ni musim kereta berhias la...

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, indah + tergamam dibuatnya.

Amin.

tq.

PAK NGAH MAN said...

salam,
haram walau diambil gambar pada waktu bila pun nanpak cantik

S said...

salam,

meme cantik bangat.

laju betul Azima ni.
tapi laju lagi CL masuk N3 baru.

S said...

salam,

MasjidilHaram
tetap dihati.
smoga rasa rindu ini
tetap bertakhta dihati ku.
lambaian Kaabah
selamanya.

iYda Juhar said...

wahhhh so glitter lah :)

shami2 said...

Salam CL...

Alhamdulillah...

Berkilau cahaya lampu malam
Seindah cahaya bulan kala waktu malam

mfisma said...

Salam CL...nice view and shot..

rosli said...

Salam CL,

Tahniah Azima.

CL, ikut mana angle you snap pun, semuanya tetap cantik dan tidak menjemukan. MH tetap di hati ini.

Noor said...

salam Cl..

bergemerlapan MH.. siang atau malam tetap indah dipandangan mata.. sentiasa penuh dengan jemaah.. ghindu nyerr

Noor said...

Salam..

tahniah azima.. ratu trek 'dikala bulan mengambang'.. he he

abg sulong.. tak dan nak lelong kuih pau tu.. semua pakat serbu.. dengan abg sulong pun depa tapau bawak balik.. maklumlah bintang pelem yang jual.. laku sehhh.. ahikss

CM said...

salam..

aiiik kak ngah abg sulung lak yer,hihihi...betu tu cam bintang pilemmm..


rajin2 lah menoreh kak ngah kumpul duit kita pi sana..

مسافر_اسلام said...

Kalau gamabr di mekkah ini setiap pandangan memang cantik kan..kalaula dapat duduk di sana bertahun-tahun mesti tak akan boring.

YB said...

Salam CL

MH yang tak pernah gelap...

atie said...

salam cl...

bila lah nak dapat gi sana..

abangsulung said...

Salam,

Allah mak kak ngah..siap ngan saya sekali kena tapau. Apa lagi..berteriaklah saya kat CL: "tolon..tolon..tolonnn.." heh..heh..heh..

Ayah Zain said...

Salam CL,

cantik sungguh view itu, siapa gerangan yang menyenap nya itu

shami2 said...

Salam CL...

Kat sini happening tgok lampu yang cantik...
Kat sinun pulak ada perihal penting adam bertemu hawanya..hehhe
Kat sinin pulak sibuk jahit langsir..
Ader kena mengena ker
Kalau ader alhamdulillah...

Mohd Saad Hamid said...

Salam CL,

Kenapa gambar saya ada kat situ? Hehehe.

PAK NGAH MAN said...

salam,
sungguh indah apatah lagi dengan lampu lampu yang terang benderang tu nampak cantik sekali

UmmuAdam said...

Salam CL,

Lamanya saya tak menjenguk ke my favourite blog ni disebabkan kesibukkan yg amat. Ada jugak singgah tapi tgk sekali lalu aje tak sempat nak tinggal jejak. Semuga CL sihat dan ceria selalu. Gambar2 tu semua mendatangkan rindu ke Haramain, bilalah agaknya dijemput lagi.

Buat IP dan keluarga, selamat mengerjakan umrah dan semuga dikuniakan dgn umrah yg mabrur. Wah! bestlah dapat dok kat Hotel CL.

taj said...

Salam,

mesti lelain duk tertunggu reply dr CL yek...

ini pasti kes internet problem di Mekah nih... Cl tak jenguk2 rumah ni...

i know lah CL...

safiudin said...

salam sdr,

tahniah azima...

pemandangan yang benar-benar mengamit hati....

pancaran lampu seakan-akan melambai-lambai mengajak ke sana...

Rusyaini Food Industries said...

Salam CL,

Cantik bila cahaya lampu tu silang-menyilang. Cl sihat? Jaga kesihatan baik-baik ye! Risau sgt bila CL sakit tempohari.

Biskut dah habis ke? hehhehehe...

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Ala... sebenarnya kami di sini suka komen byk2. saja nak lepaskan rindu pd CL. Kami dah mesra begini. betul tak semua?

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Yang sebenarnya Kak Taj masih di Mekah ke atau dah ada kat Mesia? Masa sambut Bro Im, Kak Taj ada sekali ke? Rasa-rasa mcm dah pegi sana awal sebelum Shima. Awat ada lagi masa Bro Im sampai? Conpius!

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Ni musti CL dok makan-makan ngan Bro Im. jeles betul!

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Bro Im, kalu teguk air zam-zam tu ingat-ingat la kita kat sini ye!