MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Friday, 9 April 2010

" Solat Asar Depan Haram..."

Menunggu masuk waktu solat Asar...
Ramai nyer "baju Biru" (pekerja BIN LADEN..)
Subhanallah...
Petang minggu selalu ramai yang duk"melepak" selepas solat..
Posted by Picasa

27 comments:

Zie said...

Salam CL,
Alhamdulillah

Zie said...

Salam CL,
Bila azan, semua kedai2 ditutup dan semua orang berduyun2 ke Masjidil Haram, indah sekali suasana ini.

SUHAIMI said...

Salam CL

SUHAIMI said...

Salam CL

Seronoknya lepak2 depan MH

Ummi Humaira said...

salam CL

walau hanya melepak di sana , tapi nilainya berbeza .

rezeki said...

salam cl

yg pakai baju biru tu pekerja ben ladinkan ?

YB said...

Salam CL

Sungguh enak nampaknya para jemaah bersantai..

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam CL,

ni "lepak bukan sebarang lepak" !

PAK NGAH MAN said...

salam
jemaah semakin ramai pada wkatu ni ya

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, semua aktiviti terhenti sebentar utk sama2 menuju ke MH - indah bersatu dgn tujuan yg. sama memuji Kebesaran Mu.

Amin.

tq.

CM said...

salam

mereka semua nmpk hepi ceria di rumah Allah..

nadz said...

Walam CL,

Betapa bahagianya boleh "lepak" kat masjidil haram...mama pun nak "lepak" macam tu..

Rindu kat masjidil haram..cepatlah jemputku ke sana..ameen.

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam CL,

Nampaknya CL dah sihat. Dapat tgk muka cl yg ceria pegang baby nisha, rasa lega. Alhamdulillah...kita masih berpeluang sujud pdNya lagi.

SiNoMoSa said...

Salam CL,

Wah makin teruja rasanya nak ke sana..
Smg Allah permudahkan..ameen

mfisma said...

Salam CL, pemandanagna yang sungguh menggamit kenangan..lepas solat Asar selalunya mmg kat luar tu macam tu...Bila CL nak email acct no?

mfisma said...

Salam CL, nampak gamabr macam Hj Ustz Yusuf dalam posting Cl berkenaan Pengerusi Masjid Muadz ..kalau betul dan berkesempatan jumpa lagi k salam kat dia..apasal tak habaq nak gi buat umrah..boleh kirim duit kat dia aje..melepas lah peluang..

liyana said...

Salam

Subhanallah sejuk & sayup rasa mata memandang.


Liyana

elaira said...

salam CL...

mintak maaf saya ni sekali sekala je muncul tulis komen kat sini :)

syukur alhamdulillah CL dah sihat, semoga sentiasa dipelihara Allah akan kesihatan CL.

sewaktu di sana saya pernah terfikir betapa lah untung dan bertuahnya pekerja Bin Laden ni yang dapat sentiasa berada di al-Haram, dalam hati saya...kalau dapat kerja kat al-Haram mcm diorang kan best... :)

* sentiasa berdoa semoga dijemput menjadi tetamuNya lagi

malam tadi sewaktu melawat abg ipar di hospital, bos nya ada sama (dr jab. hasil dlm negeri seremban), katanya dia akan berangkat menunaikan umrah Jun nanti, saya sempat tuliskan alamat blog CL, biar dia dpt gambaran keadaan di sana sebelum dia pergi, dan semoga bertambah lagi keluarga PDKM kita ni :) insyaAllah...

shami2 said...

Salam CL...

Alhamdulillah....ceria nampak bila tibanya hari minggu hari jumaat baik disana maupun di msia khsususnya persekitaran kita....semua

Terima kasih doakan kami semua....

rni said...

Salam CL,
Seronok tull tengok ramai orang dok lepakking depan MH. Hati tenang dan menenangkan.....

safiudin said...

salam sdr,

tahniah zie dan suhaimi...

suasana ni yang cukup suka..

terasa tenang aje...

boxhousestudio said...

Salam Cl

memudahan makin ramai, makin ramai akan masuk syurga...memudahan anak-anak muda kita di malaysia makin ramai makin ramai yang rajin bersolat 5 waktu...walaupun mudah tapi nampak susah ...aduhai....BHS pun nasihat kat diri BHS ni...amin..

rosli said...

Salam CL,

Tahniah Zie dan Suhaimi.

CL,

Ramainya orang lepak kat dataran MH, tengok best jer, lepak dan dapat pahala dan boleh solat apa saja at any time mereka suka.

Rokiah said...

Salam Ziarah CL...
Tahniah Zie and Suhaimi!!

Rokiah said...

Rasa bahagia dpt lepak kat Haram camtu...

che'na said...

Salam CL,

X jemu melihat suasana di MH. Ramainya orang...kan bagus kalau di sesetengah masjid kita buat macam tu.

Norbaya said...

musim haji yg lepas kat dataran tu banyak kucing berkeliaran,ada yg comel-comel.cl leh tak snap gambor kucing tu?