MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Friday, 18 December 2009

" Maal Hijrah.1431."

Salam Maal Hijrah 1431 kepada semua pembaca BLOG PDKM yang budiman..Jutaan terima kasih kepada anda semua kerana menghantar ucapan Maal Hijrah kepada saya...harapan saya pada tahun baru ini semoga kita semua bersama sama meningkat kan KEIMANAN, KETAKWAAN dan perubahan SELURUH JIWA kita kearah KEBAIKAN sesama islam....insyalah...syukran..waslam

44 comments:

Zie said...

Salam CL & Semua,
Salam Maal Hijrah 1431, semoga bertambah keimanan dan ketaqwaan kepada Allah SWT.

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam CL,

Alah kak zie dah masuk dulu.

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam kak zie,

Tabik straight! memang cekap menghidu pergerakan

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam CL,

Wah! sudah ke udara nampaknya. Kali ni N3 pasal apa pulak?

manzlie said...

salam zie dan wan..


salam maal hijrah 1431.

insyallah

waslam

abangsulung said...

Salam CL,
Salam Maal Hijrah.
Banyak terima kunjungan geng2 PDKM hari ini. Dengar crita ramai nak jumpa you "secara live".

Semlm masa SMS tu, tgh buat ibadah mlm sikit.

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

CL,

Boleh ke kalu nak buat gathering? Ramai dok tanya ni.

malek said...

Salam CL

Saya juga ingin mengucapkan salam Maal Hijrah kepada semua pengunjung PDKM. Semoga pengajaran dari peristiwa Hijrah Nabi Muhammad S.A.W ada membawa kesedaran dan pengertian dalam hidup kita ini.

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Insyallah, semoga tahun ni dan seterusnya kita semua dapat berhijrah utk menjadi manusia yang hebat di sisi Allah dan Rasulullah saw.

KUNTONG said...

Salam :
Semoga doa anda dimakbulkan oleh Allah SWT.
Bila ada di tanahair, boleh buat gathering tu. Supaya dpt jumpa secara live.

umiazuddin said...

Salam Maal Hijrah jua kepada CL dan semua rakan2 PDKM.

Semoga kita semua menjadi insan yang lebih cemerlang di sisi Allah swt. Amin.

VpeaceV

Azemi Ali said...

Salam CL

Salam Maal Hijrah. Bersama kita berhijrah ke arah yang lebih baik.

Mulakan dengan gathering PDKM.

Amacam?

hilmyiskandar said...

Salam.

Salam Maal Hijrah. Nampak ceria.

Amin.

tq.

umiazuddin said...

Salaam...

Apa kata CL cadangkan masa yang convenient untuk CL terlebih dahulu untuk gathering PDKM ni?

VpeaceV

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam CL,

betul tu kak umiazuddin, kita pun blurr bila CL okay utk jumpa. Kalu CL dah free, senang kita buat perkiraan.

psst...akak dok area mana ye?

NGINAP SRENGENGE said...

SALAM ANAKNDA,

SELAMAT MENYAMBUT 1 MUHARRAM DI MALAYSIA.

SEMOGA MENDAPAT RESTU ILLAHI.

DAH BACA E- MAIL ?

WASSALAM.

Kasmin said...

Salam CL dan semua peminat PDKM,

Salam Maal Hijrah 1431,
semoga keimanan dan ketaqwaan kita pada Allah serta ukhwah sesama kita terutama pengikut PDKM di mana sahaja berada bertambah rapat maupun dialam maya atau kebetulan jikalau kita dapat bertemu disatu masa nanti, Insyallah.

honey said...

Salam Maal Hijrah 1431 semua

Semoga mendapat keampunan untuk semua, kesihatan yg baik serta berpanjangan dan rezeki yg banyak serta halal, amin

Untuk CL semoga mendapat keberkahan dan mendapat kejayaan dunia & akhirat, amin

Abg Mgt said...

Salam maal hijrah.

cikgu mas said...

salam..

salam maal hijrah untuk CL dan semua,semoga matlamat untuk memperbaiki diri terlaksana sudah,saban tahun menjadi lebih baik dari terbaik,insyalllah..

lifeisbeautiful said...

Salam Saudara CL,

Selamat bercuti.



Salam Maal Hijrah 1431.

Nabi SAW bersabda:
"Kalau Aku masih hidup tahun depan,Aku akan puasa tanggal 9 dan 10 (Muharam)."

"Berpuasalah sehari sebelumnya dan sehari sesudahnya. Dan bezakan sunnah Yahudi ( yg hanya puasa sehari tanggal 10 Muharam sahaja)."



Syukran.

UmmuAdam said...

Salam Maal Hijrah kembali buat CL dan semua peminat setia blog PDKM. Semuga kita semua akan dapat melakukan penghijrahan dari yang kurang baik kepada yang baik dan dari yang baik kepada yang lebih baik, insyaallah....

Imran Paris said...

En Li....Salam tahun baru 1431 dr kami yg kesejukan kedinginan di Kota Paris buat En Li dan kawan2 PDKM.

Saya sokong penuh gathering geng PDKM. Menu - Kambing Barbeku Kak Shami, Asam Pedas CM, Daging Salai Masak Lomak Hanis (eh...mana dinda Hanis ku ni), Shabsuka Kak Nab, Kek Coklat Datin Asnija, Cup cake Wan Rusyaini, Kek Lapis Sarawak dr Abg Sulung...dan byk lg.

Errr....tp saya tak dpt dtg ye....saja menyibuk je ni...kekekeke. Lebih sudu dr kuah pulak.

Selamat bergathering. Tema baju hijau ke???

SiNoMoSa said...

Salam CL,

Salam Maal Hijrah 1431
Semoga kita bersama2 berhijrah ke arah dan hidup yang lebih baik..I/Allah

safiudin dot com said...

Salam sdr dan warga PDKM,

Mulakan tahun baru kalian dengan sesuatu yang bermanafaat. Berhijrahlah.

"... sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri..."
Surah al-Ra'd: 11.

Salam Maal Hijrah 1431H.
Mulakan hari baru hari ini.

safiudin.com
A Mathematically Unbeatable Home Business

shuk said...

salam CL & warga PDKM semuannya..
Slmt menyambut Maal HIjrah 1431M,,Semoga kita semua dapat meng-“hijrah”-kan diri kita dari hal-hal yang dapat mengundang murka-Nya ke arah jalan yang lurus menuju ridha Allah SWT. Kpd para2 hujjah semuanya,,semoga dapat haji mabrur...susah jg yach mau kekalkan kemakburrannya sekembalinya kiter dr tanah suci..semoga Alloh memberi kekuatan dan istiqomah kpd para hujjaj sekaliannya tuk mengekalkannya..jika sebaliknya..aku pasrah ketentuanMU yaAlloh..bertaubat lagi,,lagi dan lagi..maklum lah yach..kiter martabat org awam..imannya turun naik..beruntung yach CL..dapat berhijrah di sana..dapat gak tumpang doanya tuk kiter semuanya..

nailofar09 said...

Salam CL..salam Maalhijrah warga PDKM...semuga semua diRahmati. Zie,cheq bernasyeed lg ka?...jom arr kita meriahkan umah CL...'hijrah itu pengorbanan...
hijrah itu...oppss lupa lirik..hehehehe...,wat knkawan semua.. esp...Zie,CM, abg Long...Ummi...umi..,umimasyitah,CR, AZ ...ankanda MI...en Rosli, en Kasmin...semuga hari2 mendatang lebih baik...ana nak pesan nih ,wat diri ana juga: bunyinya-Bertahajud menyerikan wajah,Bersyukur membajai barakah, Bermuhasabah mencetus hikmah, Bertawakkal membuahkan pasrah.... SELAMAT MENYAMBUT MAALHIJRAH 1431 utk tuan rumah juga...CL, salam maal..hijrah<ke mana CL? mekah yer? :)

norman said...

Salam Maal Hijrah azlie serta warga PDKM sekelian;
bagaimana di Mekah ada sambutan ker?
last year you di Mekah ker masa Maal Hijrah 1430

sdura said...

Assalamualaikum...

Salam Ma'al Hijrah buat sdr Manzlie dan followers yang lain.
Semoga tahun baru ini akan menjadikan kita manusia yang lebih baik. Tingkatkan keimanan dan perbaiki amalan...

Ayah Zain said...

Salam CL dan semua peminat PDKM,


Selamat Tahun baru Hijrah 1431. Semoga kedatangannya dapat sama-sama kita berhijrah kepada suasana yang lebih baik dan meningkatkan keimanan dan ketaqwaan kita kepada Allah swt.

p/s: baru jupa tenet sat ni tadi.

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

salam,

Amboi! Pak Nginap... ada konspirasi dengan CL ye. Tak aci betul!

IP, Wow! syok dengar salam dalam kesejukan. Mesti masa htr komen ni gigi terketar-ketar. hehehehee.

Menu cadangan hebat. ni nampak gayanya, lps makan tak bangun-bangun. perut berat...

rezeki said...

salam maal hijrah buat cl dan semua rakan di PDKM, semoga kedatangan tahun baru hijrah ini memberikan sinar kebahagian dan kerahmatan dari Allah untk semua

ainhany said...

SALAM MAAL HIJRAH 1431

semuga sama2 berhijrah ke arah di redzaiNYA
selamt bercuti CL...
CL sambut maal hijrah kt mana semalam?

mama ju, said...

salam CL.Lama mamaju tak jumpa.tapi mmj dah cover balik.Kalau betul CL kat LP 8, mmj offer buat gathering kat rumah mmj.Adalah taman sikit wp rumah tak luas mana.Tapi sekarang ptg hujan kan.macam CL?Klu buat kemah mcm CL nak kawin pulak!Pengerusi tolong jawab!Rumah mmj 10 mt dr Alammanda.tk

mama ju, said...

Sambng sikit...bagi yg berkesempatan kita pot luck!

Atikah said...

Salam,

Selamat menyambut maal hijrah buat semua...

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam,

Kalu rumah mamaju pun okay jugak. dah ngantuk disorongkan bantal. Kalau kena hari, wan mesti pegi punya.

macam artis lah pulak jadinya, nak jumpa live-live ni. Mesti CL tersipu-sipu, tak pun tersiput-siput.

Yem0805 said...

Salam CL & Semua,

Salam Maal Hijrah 1431, semoga bertambah keimanan dan ketaqwaan kepada Allah SWT.

Gathering CM kena ajurkan spt yg telah lepas senyap2 jumpa CL.

Catatan Peribadi Rusyaini said...

Salam ,

Yem0805, woitt! tak aci buat senyap-senyap. Dapat tiket VVIP ke? Tiket black market ada ka? bak mai satu!


Cikgu mas ni senyap je. keh!keh!keh! daku tahu sebabnya... dia dah start sibuk lah tu, tak pun menyibukkan diri. sekolah dah nak bukak! sekolah dah nak bukak!

Atikah said...

Salam...

Tgk iktibar Hijrah Astro Qasis... tokohnya - Prof. Kamil. Gambar CL pun ada... masa Prof kamil bagi buku kat CL...

pok lie said...

Salam,

CL selamat tahun baru Hijrah 1431.

rosebali.

CASA QASEH said...

wah rancak nampak perbahasan geng2 blogger nak buat gathering kena tanya yg empunya diri dulu mesti masih penat. Nak bagi cadangan sikit collect RM70 per person boleh buat high tea kat ioi resort or hotel sekitar yg terdekat balance boleh buat door gift n small souvenir utk penulis blog PDKM. sapa setuju angkat tangan

cikgu mas said...

salam

yer wan,cm sibuk sikit,pasal gathering tu kita tunggu orang yg nak diraikan tu bersuara yarr,kt manapun CM tak kisah,asalkan semua hepi...tuan punya blog pun sibuk tu..

Mr Yem corection arrr,bukan senyap2 jumpa CL,kami jumpa ramai2...insyallah doakan kali ni kita semua dpt bertemu merapatkan ukhwah..

silversarina said...

salam maal hijrah buar CL dari akak .semoga diberkati dan dirahmati InsyaAllah.