MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Wednesday, 9 December 2009

" Alhamdulilah..selesai....."

Bismillah..salam from Makkah...alhamdulilah..semua guest dah keluar tadi..arinih Cl busyyyyy sangat duk tolong staff kemas bilik..600 bilik check out..cuma tinggal 100 bilik jer..ituh pun ari sabtu baru keluar...Cl berjya achieve my target to get 500 guest comments malah Department kami berjaya dapat 580 comment..alhamdulilah...


82 comments:

cikgu mas said...

salam

syukur

cikgu mas said...

salam

tahniah CL,senyum lebar samad tu nantiii..

cikgu mas said...

salam

betul kata CR,hari ni CL melontar bantal dan cadar,,

Zie said...

Salam CL,
Alhamdulillah... selesai sudah, dah nak balik mesia ke

Noor said...

Salam..

no 4 5 6

cikgu mas said...

salam..

AZ entry baru ni,dahhh laa sembang kt bawah tu..

Noor said...

Salam..

rajin arr guest bagi comment.. harap yang menyumbangkan kearah kebaikan mutu perkhidmatan dan juga pujian.. amin

Noor said...

Salam..

awat cm.. AZ dok kalut bg komen kat bawah ke.. he he.. sat lagi misti dia terkejut..

Noor said...

Salam..

Sah.. AZ lum sedar.. meh kita pakat bagi berderet.. biaq AZ terkezut.. ngeh ngeh ngeh

Noor said...

Salam..

kalu semua pujian.. emmm.. bleh dapat bonus 18 bulan lah CL..

cikgu mas said...

salam

kak noor dah siap amik `adik` dahhh...

Noor said...

Salam..

baru balik dik.. tukar uniform sat.. bukak2 dah new N3.. sib baik dlm top 5..

Noor said...

Salam..

cm.. jom kita p panggil AZ.. sian kat dia.. he he.. pak itam dah tido kot??

umiazuddin said...

Salaam CL,

Alhamdulillah. Syabas dan tahniah kepada CL and da boyz atas pencapaian target jumlah comments. Harap2 positive comments semuanya, sebagai pembakar semangat untuk meningkatkan lagi mutu perkhidmatan.

VpeaceV

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

cepatnya masuk. ingat ke tuan rumah sibuk tgk staff, rupanya sibuk masukkan n3.

cikgu mas said...

salam kak ngah

kalau balik hari tu cuma booking kt Sunway,apa kata balik kali ni `restoran pusing `atas KL Tower tu,kata 18 bulan bonusss...

CL setuju tak,?

Noor said...

Salam..

sett.. kak ngah boking la la nie jugak.. perghh.. sambil makan sambil berpusing.. berpinar mata..

emmm.. pak itam tak bley join.. dia cepat mabuk.. ngeh ngeh ngeh

Ayah Zain said...

Salam

tak mengapa, ada aku kisah ke. ngeh ngeh ngeh. yor la, hangpa memnag hebat

Ayah Zain said...

Salam,
CM n zie, hari ini az dapat ulasan darpda bekas anakmurid az masa dimuar dulu.lor ni dia kerja kat Perth. SubhanaAllah, rupanya yang drpd Australia kat n3 az tu dia.

Noor said...

Salam..

AZ.. cheq dah p umah AZ.. tahniah arr.. nanti mai KL wat kenduri ngan kami lak ek.. heh heh

Azemi Ali said...

Salam CL

Harap semua komen positif.

Zie said...

Salam CL,
CL banyak dapat hadiah dari guest?, tak abis nak guna boleh sedekah kat pembaca PDKM ye.. ngeh ngeh ngeh

mama ju, said...

,CM,Zie,Noor,ummi.AZ selamat semuanya.....Hai tunggu CL bersiaran ke...?Ambek le semuanya dik...

sdura said...

salam...

itu comment dr pelanggan disana dan saya pun nak beri special comment utk sdr....

"tahniah kerana sdr seorang yg rajin update keadaan disana untuk kami semua disini tanpa rasa jemu....syabas..semoga Tuhan sentiasa bersama sdr"

Ayah Zain said...

salam,

lor, bila az masuk u all bertiga pakat senyap yer. Noor pun sama pakat ngan CM & Zie yer. Tak mengapa, Tuhan maha kaya

Zie said...

Salam,
AZ, tahniah ye.. seronok jumpa anak murid & berjaya.

Noor said...

Salam

mamaju.. cheq pun nak mengundurkan diri nie.. 'time off'.. cinderella dah kena bertukar..

cheq pass 'baton' pada CM, Zie, AZ, emmm.. pak itam cheq dah sampai tamilnadu..

Zie said...

Salam,
ohh.. mama ju, lama tak bersiaran... bz cuti sekolah ye.

Noor said...

salam..

alahai AZ.. cheq baru balik dr amik 'adik' cheq.. bukak2 dah new N3.. tu pun cheq dah terlepas 1 N3.. laju sungguh CL masuk kan new N3.. lagipun AZ tak kesah kan.. he he

mama ju, said...

Ksian AZ tak de kawan...mamaju sibuk jalan-jalan,ronda ronda. jadi pemerhati pulak.Bye Zie..Noor..

Zie said...

Salam,
Saya ingin mengundur diri, tak larat bersiaran dahhh.

Ampun maaf dipinta atas segala kekasaran dan tercuit rasa... Insya Allah, bersiaran balik bila terjaga dari tido..

PINATBATE said...

Alhamdulillah..dah selesai musim yg sibuk..sekarang bolehlah Cik Lie tarik nafas panjang yer..

rezeki said...

salam cl dan semua

"kedegug, kededug" adeba,adeba,angre,angre
semalaman pak itam berkuda dari tamil naidu, membawa komen dan pesanan dari raja mandaliar, komen dan utusannya bermunyi

"TAHNIAH DAN SYABAS PADA CL DAN TEAM KRN DAPAT MENJALANKAN TUGAS YG DIAMANAHKAN DGN PENUH DEDIKASI DAN CEMERLANG PADA GUEST HOTEL DAN JUGA GUEST PDKM, TAK TERBALAS JASA DAN BUDI BAIK MU, HANYA ALLAH SAJA YG DAPAT MEMBALASNYA, SEMOGA CL DAN KITA SEMUA SENTIASA DIBERKATI ALLAH SWT."

rezeki said...

salam

mana semua org, opsss ,dh subuh he he

cl kat sana baru nak melelapkan mata,

hajah zainab bt abdullah said...

salam

sekarang azli dah boleh tarik nafas! now, counting the day to return "home"..
God Bless you!

Ayah Zain said...

Salam

CR : dah subuh rupnya, padanlah senyap sunyi heheh.

Tahniah kepada CL semoga Allah memberkatinya. dan semalam hanya kurang 4 pengunjung sahaja lagi untuk PDKM mencatat 3K hits. Tahniah.

rosli said...

Salam CL,

Hope dengan komen ini CL dan rakan2 dapat achieve target dan boleh perbaiki service jika ada yang terkurang. Tahniah.

Harap dapat jumpa di Msia tak lama lagi. Asam pedas dan cendol Bangi. Buku tiga lima CL dah update ke? Ramai lagi yang berjanji ni....

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Alhamdulillah capai target. Lepas ni kena tgk plak apa depa komen.

Tahan telinga!tahan telinga!
Alah... itu kalau yg tak syok didengar..

Kembang hidung! kembang hidung! hah.. itu pulak kalau yg syok didengar

jangan dengar cakap saya! Mengarut je tu!

Kerana... hari ni kita buat senaman telinga dan hidung ya tuan-tuan dan puan-puan!

Mula dengan kiraan 1, satu lagi

nor64 said...

Salam CL..sihat..Alhamdullillah

shami2 said...

Salam CL..

Alhamdulillah..

Selesai ibadah haji, selesai juga kerja kat hotel..ibadah juga tuh...

Semoga segala amal ibadah dan usaha CL dan kawan2 semuanya diterima Allah...

Dan kita DI PDKM juga moga sentiasa berada dalam rahmat serta hidayah dari Nya..insyallah

UmmuAdam said...

Salam CL,

Baru beberapa hari tak dtg melawat, banyak N3 terlepas. Mudah-mudahan komen2 yang diterima oleh dept CL baik2 belaka. Yang mana kurang baik, gunakanlah untuk memperbaiki khidmat yang kita berikan.

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, Jemaah menghargai apa yg diperolehi memuaskan.

Amin.

tq.

nurniliatie said...

salam.. tahniah CL, syukur semuanya berjalan lancar.

nurniliatie said...

salam..

syukur..dah selesai. bolehlah cuti panjang

Yem0805 said...

Salam CL,

Alhamdulilah tahniah.

Kak Sidah said...

Salam CL,

Alhamdulillah.......

Noor said...

Salam CL..

uikss, ingatkan ada N3 lagi lepas cheq tido.. rupa nyer tak ada.. emm, misti tgh bz baca comment para 'guest'.. dengan khidmat cemerlang yang diberikan.. misti semua guest senang hati.. Insyallah.

psstt.. malam tadi tak bleh nak lena, hingak sungguh bunyik kuda padi tamilnaidu.. heh heh

cikgu mas said...

salam..

kak noor CL busssssyyy laa
..sampai ke sini bunyi kuda tu..

shami2 said...

Salam CL..

CM tak boleh bayang CL naik kuda bawa snapang pnjg dia...follow by bng samad n the geng...hehhehe


Aii kak noor waktu tdur dah bertukar ikut waktu sana nun juga kak..hehhehe

SUHAIMI said...

salam...
camno komen2 tu.....ok ke

Ayah Zain said...

Salam Noor,

n3 CL ni kita tak leh jangka, ikut suka dia. Dia punya blog kan. Hanya CM jer yang pandai meneka, kadang2 tu zie. Moor pun apa kurangnya kan. AZ jer yang tak tahu, tiba2 dah kena tinggal kat u all. Sampai hati yer.

Noor, az dapat kawan baru yang best ia kak sidah. Bertambah lagi kenalan az kat PDKM nih. Ma kasih kat Manzlie yang merapatkan tali silatulrahim sesama islam nih.

ainhany said...

TAHNIAH CL
oppp... Tn Hj CL

kejayaan menyempurnakan haji turut saya rasai bila setiap hari liht blog CL ni...
temekasih membawakan langsung dari mekah....terasa andainya saya diantara mereka..
doakan
amin

rezeki said...

salam cl dan semua

taraaaak org umah ni,
rasanya cl dok melontar cadar lagi, kak ngah pi terjun tiruk kat sg. kelang, cm duk main layang2
az pi panjat kok jering dan lain2 tgh tunggu kul 5.00 loceng bunyi ngeh,ngeh,ngeh

Noor said...

Salam CL & geng..

pengumuman.. till to date, CL masih lagi sibuk menyusun comment2 drpd guest2 yang hadir.. kalu dilihat dari gambar yang disertakan.. comment2 tersebut hanya diasingkan mengikut tingkat.. so dari malam tadi hingga kehari ini.. CL & sahabat2 nyer sedang mengasingkan comment mengikut bilik.. opsss, ini cuma firasat sang panda.. jika berlainan daripada tilikan hamba.. mohon maaf dipinta.

psstt.. CL tgh basuh cadar kot.. Layang2 CM dilaporkan putus ditengah jalan.. so CM tgh tggu jalan clear utk amik layang2.. AZ lak tgh bancuh tepung wat cokodok jering, pergh! makan ngan ayaq teh pun best gak.. CR.. emmm.. tgh dok hambat tapir sambil berkuda padi.. dah lah tu CR, dari pagi dok berkuda.. sian kat kuda padi tu.. p balik mandi.. dah bau anak hindu.. ngeh ngeh ngeh

Kak Sidah said...

Salam CL,

Kawan2 PDKM , ye lah tu CL sibuk mengira dan mengkelaskan komen tu, nanti jam lapan waktu msia dia masuk la..biarkan dia concentrate kat kojo dulu..pas ni dia layan kita balik.

Noor az kata dia dapat kawan baru, tak perasan ke..

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

rasa sayulah pulak dah nak habis ni. Ye ke CL nak balik mesia? Pastu tak gi mekah balik ke? Ke bercuti je? Plihlah yang mana satu CL! sure betul salah satu tu!

Noor said...

Salam

kak sidah.. pergh! dah jadik kawan baru AZ ek.. he he.. tahniah.. aik! akak dok kat batu caves ke.. alamak ntah2 pernah berlaga idung kat giant.. he he..

psstt.. bergaya akak ngan bunga tuh.. nanti raya tahun depan noor pinjam arr.. nak letak kat atas tv.. ngeh ngeh ngeh

Noor said...

Salam..

Wan, kalu betul salah satu yang wan kata tu.. emmm.. kenalah wan standby kek 3/4 bijik.. tapiiii, kalu tak betul.. akak je lah beli kek tu.. tapi bayar bulan2 bleh?? heh heh

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

alahai kak noor, bila nak habis bayar gitu gaya.... perjanjian 2 tahun ke? lingkup biz kalau ada 10 customer cam ni.

wan mintak-mintaklah betul tekaan tu. takut!!!! kang kena masuk buku tiga 5. Entah-entah buku dah lonyeh, hutang tak habis lagi! bangkrap!

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

CL kenapa upload gambaq sampai 2 kali? Tu nak bagi kita semua tgk kertas komen byk kali la tu. seronok dapat capai target ke?

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

jangankan 3/4 bijik standby, 10 biji pun wan sanggup. tapi 10 biji besar-besar kuih koci je la.

Zie said...

Salam Wan,
Kek dah habis bakar ke? Petang-petang ni kira duit ye..

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

kak zie, akak ni tahu-tahu je wan bakar-bakar hari ni. ni mesti kaum kerabat nujum pak belalang.

Salah tu! wan tak bakar kek. tapi bakar kuih bakar. setengah org kata kuih kemboja. Wangi betul bau daun pandan bila dibakar. panas-panas makan pulak dengan kopi o. Huh! sehingga menjilat jari! jangan jeles!

Ayah Zain said...

Salam,

apa kabar Noor, Kak sidah, Cr, Zie semua. Cl masih bz menyisihkan komen-komen tu,masih banyak lagi tuh.

az baru sampai umah, ponek manjek jering. dapeklah nak buek niaga 2-3 hari tuh. nanti sambung amik lagi.

Masayu Ahmad said...

Salam CL

agaknya cl bz hari ini, belum ada entri baru

Kak Sidah said...

Salam ,

Akak baru sampai umah, Noor az banyak dapat jering tu, meh kita tolong jual, tolong sedara beniaga, tuan rumah takde.

Ntah2 ia ada belaga kat Giant tu tak ,tu tempat akak beli barang tu. Nanti ye Noor satu hari kita jumpa ramai2 ye, mesti seronok kan

Tunggu tuan rumah balik KL.

Kak Sidah said...

Salam,

Noor bunga tu nak pinjam sekarang pun tak pe, tak yah tunggu raya. Posing macam tu gak hehehe...

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Sementara kita tunggu CL datang, kita buka kejap kitab hadith riwayat Bukhari dan Muslim,

dari Nu'man bin Basyir RA ia berkata, "Saya mendenagr Rasulullah SAW bersabda, "Sesungguhnya seringan-ringan siksa ahli neraka pada hari Kiamat, ialah seseorang yang di bawah kedua tumitnya diletakkan dua bara api yang dapat mendidihkan otaknya. Sedangkan ia berpendapat bahawa tidak ada seorang pun yang lebih berat siksanya daripada itu, pada hal itu adalah siksaaan yang paling ringan bagi ahli neraka'."

Zie said...

Salam AZ,
Nak sikit jering, sedap makan buat ulam dan sambal ikan bilis, tapi bila g rumah orang jgn buang air kecil tau, bawak balik kat rumah sendiri... kihkih kih

Zie said...

Salam,
Kak Sidah, ptg isnin ni g pasar malam bt caves sama2 ye...saya nak beli nasi dagang dan nasik kerabu tu.. sedappp gak.

Ayah Zain said...

Salam zai,

zie pandai ke makan jering. x dok hal punya. Berapa kilo zie nak jering, nanti az hantarkan

cl masih belumsiap kemas tuh

Zie said...

Salam AZ,
Pandai makan dengan nasik je... boleh tambah 2, 3 pinggan...hehehe cuma tak pernah dengar jering dibuat cekodok.

Sebab tu kalau kedekut disebut tangkai jering, buah jering memang tak jatuh sendirikan AZ, dia rela kering kat pokok.

Ayah Zain said...

Salam zie,

beto tuh, joriang ni kena panjek, dia rela keriang kek tangkai dia.

eh zie,ghambutan pun tak jatuh kan hheheh

Zie said...

Salam AZ,
Oh ye ke... rambutan pun sama, tak perasan pulak, sbb kat kpg kite takde rambutan. Masa musim rambutan sampai tiada harga, org kpg kurang diajar pemprosesan, tengok jiran kita Thailand, industri pertanian dia hebatkan.

rosli said...

Salam Cl dan rakan2,


Mintak laluan, agaknya camana rasa jemput2 petai tu, saya mmg ska petai , biasa makan petai begitu aje atau pun sambal petai.

Ni cerita jering pulak....mmg best , kalau kecing pun bau kuat.... Selain makan berulam , ada cadangan lain....tolong share info dan menu....TK

Atikah said...

Salam,

Alhamdulilah... selesai sudah... Tahniah buat abg, dah capai target...

Noor said...

Salam

Rosli.. jering masak lomak pun sodap.. pak itam lalu kat belakang pun tak nampak..

Kak Sidah.. uiks, tak sabar nak p amik bunga tuh.. heh heh.. raya lambat bona.. guna utk kismas je lah.. ho ho ho

Wan, alahai babeh.. what's fren are for.. bai jual kain tu ok je kasik utang bayar bulan2.. nanti akak supply buku hutang.. yezzaaaaa

tu dia CL.. sampai la nie tak update N3.. sah, misti dok kalut cuci cadar ngan bang samad.. heh heh

Zie said...

Salam,
Noor, kita doakan agar CL sihat sejahtera hendaknya... skrg dia tgh busy gilerr, makan & tidur tentu tak teratur dah.. pak itam kata nak tolong CL, masuk utan balik agaknya.

Ayah Zain said...

Salam,

lega rasanya dah selesai kojo mengopek jering. Baru leh masuk PDKM. Tak ada new n3 ke zie.

nampaknya episod beberapa bulan dulu berulang kembali agaknya.

Top top CL dah ada kat Mesia. hanya Allah yang menmgetahuinya

Zie said...

Salam AZ,
Ntah-ntah CL kat Malaysia.. baru sampai, kat YM pun dah takde... la AZ sbb sibuk kat dalam kapal terbang je

Apa pun selamat kembali ke tanah air tercinta. Tengok balik buku, saper yg paling banyak janji manis...

Ayah Zain said...

Salam Zie,

tu la, CL ni kalau tak ada, CM pun tak ada kan? Dia orang ni macam ada hehehehh (jangan sangka buruk, ingat dosa)

Zie said...

Salam,
AZ, CM, Noor dan kekawan.. ada new n3