MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Monday, 14 December 2009

" Episod 61- Perjalanan Haji ku 2009 - Hari Terakhir melontar - Tiang lontar KE TIGA dan yang terAKHIR sekali.........."

Tiang lontaran terAkhir nih...
Tiang lontaran syaitan yang Terakhir nih....Big Jamrat
Ramai Jemaah duk melontar jugak nih..alhamdulilah
Alhamdulilah..selesai sudah melontar dan selesai sudah jugak ibadah Haji ku kali nih....semoga allah swt memberkati usaha kami semua..insyalah..



53 comments:

Zie said...

Salam CL

Zie said...

Salam CL,
Alhamdulillah.. semoga dpt haji yg mabrur

Noor said...

salam..

no 4 lah

Noor said...

salam

aikk no 3 sehhh

Zie said...

Sala CL,
Insya Allah tahun depan buat haji utk ibunda tercinta pula.. amin

Zie said...

Salam CL,
Apa perasaan CL saat ini... bersyukur pada Allah, perjalanan haji CL sungguh mudah.

Noor said...

Salam CL..

Alhamdullilah.. dah selesai.. semoga beroleh haji yang mabrur..

wow! zie laju seminit dari kak ngah.. heh heh

kak ngah layan pak itam kat bawah.. CL masukkan new N3.. pak itam lah nie.. heh heh

Noor said...

Salam CL & geng..

kak ngah mintak diri dulu.. nak p booking meja kat kedai mamak.. he he..

wassalam..

manzlie said...

salam zie,...

alahmdulilah...moga allah swt memebrkati usaha kita..

waslam

manzlie said...

salam kak noor...

No 2..tuh pingat perak dia....

waslam

YB said...

Salam CL

alhamdulillah siap melontar

cikgu mas said...

salam CL

Alhamdulillah selesai sudah haji CL,ganjaran haji mabrur ialah syurga...

apa projek lepas tu???

Azemi Ali said...

Salam CL

Nampak tempat melontar macam tidak berapa sesak.

Pukul berapa CL melontar?

Kak Sidah said...

Salam CL,

Alhamdulillah.......habis melontar, balik plak untuk tawaf dan saie haji, semoga mendapat haji mabrur.

KAMATO said...

Alhamdullilah, selesai haji

Kak Sidah said...

Salam,

Sibuk2 kat N3 sebelah, nak jawab soalan zie, tengok2 dah ada N3 baru, patutla tak jawab2..awak tinggalkan akak la zie......

Ayah Zain said...

Salam,

ehehe, sabor lah kak sidah, zie meng macam tuh. ngeh ngeh ngeh

Kak Sidah said...

Salam ,

AZ, Cl kata buat macam rumah sendiri...

Kak Sidah said...

Salam,

Nak berehat sebentar

umiazuddin said...

Salaam CL,

Alhamdulillah sudah sempurna haji CL insyaAllah. Semoga mabrur. Amin.

VpeaceV

manzlie said...

salam ummiazudin..

mekasih atas doa mu ituh..

wslam

manzlie said...

salam zie..

insyalah ada rezeki tahun depan buat lagi lah haji nanti..


waslam

manzlie said...

salam azemi ali..

alamdulilah...kul 4 petang tuh..

waslam

manzlie said...

salam kak shidah..

berehat lah dulu yer..

waslam

manzlie said...

salam yb..

alhamdulilah...sudah siap lah..

waslam

AMZ said...

Salam CL...

alhamdullillah.....CL dh selamat selesai menunaikan ibadah haji....
semoga CL mendpt haji yg mabrur....

CL nk mintak tlg ckit boleh x????
just nk tau samada masjid kuching betoi ker nk kena roboh lps musim haji nie...sebab kalo x silap depa nk besarkan masjidil haram lg...sbb wak2 sye p umrah ramdhan baru2 nie, ustaz tue ckp masjid kuching nie nk kena runtuh dah...n lg satu kalo CL rajin cube CL tgk kwsn sekitar masjid nie...mesti ader kuching walaupun seekor....kalo wak2 solat masuk jer mest ader kucing...mgkin kebetulan la kot....tue sbb nama dia masjid kucing kot..tp yg pasti name masjid nie lain...kalo tanyer org arab depa pun x tau masjid kucing nie...

PINATBATE said...

lajunya entry masuk...tak terkejar...

Imran Paris said...

En Li....apa khabar? Saya bermimpikan En Li Subuh tadi. Mimpi yg baik, insyaAllah baik juga maksudnya. En Li, ada no phone hotel tak....bg no bilik sekali if possible, sbb kalau dr Paris saya boleh call landed line to Saudi percuma....if u dont mind inform ye.

En Li, n3 lontaran terakhir ini mengamit kenangan lalu, kenangan semasa saya pergi melontar berdua dgn sahabat baik saya Haji Sabli, sebak mengenangkan segalanya.

Buat semua...jom berkenalan lebih dekat anak kecil saya Iman, saya baru kemaskini n3 terbaru..sudi sudikan ye.

Syukran

rosli said...

Salam CL dan rakan2,

Tahniah sekali lagi dan syukur Sdra Azli dah lengkapkan haji tahun 2009.

rosli said...

Salam CL,

Tahniah pada Zie dan Noor....

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Alhamdulillah, wan doakan CL dan jemaah semuanya mendapat haji mabrur. Insyallah.

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, Tugasan selesai semuga mendapat Haji yg. Mabrur.

Amin.

tq.

shami2 said...

Salam CL..

Alhamdulillah selesai sudah yer..

Terlepas beberapa n3..sibuk sgat hari nih....

hajah zainab bt abdullah said...

Alhamdullilah....mabrur...haji mabrur Insya Allah.

Kasmin said...

Salam CL,

Tahniah kerana berjaya melaksanakan ibadah hj buat tahun keduanya, semoga CL mendapat hj mabrur..Insya Allah.

manzlie said...

salam semua pembaca blog..

alhamdulilah..jutaan terima kasih atas komen komen anada smua..

waslam

rezeki said...

salam lie

kalau kat malaysia , big or small tu kegemaran kaki judi he he he

ada yg dah tua ganyut main big small ni kat kedai ekor, apalah nk jadi

subahanallah

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

CL tgh sibuk sgt ni. mesti nak settle byk perkara sbbb dah akhir tahun. mungkin buat report tahunan.

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

sebab tu bg salam kt sume pembaca PDKM. Ialah jenuh nak jwb sorang-sorangkan?

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

bosan jugak dok sorang-sorang kt sini. sume tido. Dah yg awak tak tido tu sapa suruh?

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Sukahati oranglah....

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Jap gi kak Zie datanglah tu.. sekarang dia tgh warm up.pastu bila enjin dah panas, dia mesti pecut punya. kita ngomel kt sini, dia dah kt atas. Tengoklah nanti kalau tak caya!

Noor said...

Salam..

aik?? balik layan lampu pun sempat ngomel lagi.. heh heh

pstt.. yang tua2 tu lum terbukak pintu hati..

Ayah Zain said...

Salam,

selamat pagi kepada semua penggemar PDKM. Smoga tuan/puan sentiada dalam kerahmatan Allah swt.

Ayah Zain said...

Salam,

Sahaja nak bagi tahu kepada CM, Zie, Noor, kak sidah, CR, imran paris, atikah dll yang az tak ada di rumah kerana 'outstation' ke mersing, meninjau2 peluang yang lebih mantop. So u all boleh teruskan pecutan, mungkin ada semula di rumah pada hari jumaat.

Kamsiah said...

salam..
berbahagianya menjadi tetamu ALLAH...

Kak Sidah said...

Salam,

Ok, az hati2 dijalan raya. Selamat pergi dan kembali.

S said...

ALHAMDULILLAH.
MABRUR.

Ayah Zain said...

Salam Lie,

ingat ada n3 baru.

Kak Sidah, tk atas ingatan. AZ dah sampai kat Mersing. Baru check in Hotel. Hotel sini bagus ada free internet kat Lobby, so apa lagi ler.

Zie said...

Salam AZ,
Wah AZ di Mersing pulakk.. jauhnya carik jering. Kat mersing banyak ikan segar, boleh makan sepuasnyer. Dari mersing boleh ke Tioman ke?

Le Chevalier said...

salam, sy keje di riyadh, selamat berkenalan.

abangsulung said...

Salam,
Selamat datang Le Chevalier kita pun begitu jugak. Sama-samalah kita menumpang kasih & menjalinkan silaturahim di rumah Cik Lie ni. (Nama panggilan Blog PDKM) Sekurang-kurang ada jugak tempat Le Chevalier yang duduk berjauhan bersembang ngan saudara-saudara di tanah air.

rosli said...

Salam CL dan rakan2,

Selamat datang Le Chevalier, harap dapat berkongsi maklumat ttg Riyadh di masa akan datang