MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Sunday, 6 December 2009

" Laporan Terkini - Makkah hujan lebat tadi...."




Bissmillah...alhamdulilah alhamdulilah...tadi jam 2.30 petang Kota Makkah hujan Lebat lagi...alhamdulilah...seronok CL tadi duk main hujan lagi walaupun dalam keadaan selsema...rasa teruja melihat penduduk kota makkah pun main mandi hujan...lihat lah gambar gambar tersebut...syukran..waslam



55 comments:

rosli said...

Salam CL<

Salam semua

cikgu mas said...

salam

123 go

Imran Paris said...

En Li....hujan lg...subhanallah

rosli said...

Salam CL dan semua,

Sah saya no 1....syukur

cikgu mas said...

salam

trek licin lahhh

rosli said...

Salam CL dan rakan2,

Finally no1, rexki Allah nak bagi hari ni......

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

salam

Imran Paris said...

En....berlumba org Msia dgn org Paris....timing pun sama 16.27...mungkin saat yg membezakan...mungkin juga jarak atau GMT....

CM...sure teriak sakan tgk En Rosli menjuarai trek dlm hujan2 ni...kekeke

Masayu Ahmad said...

salam
perkongsian yg menarik

cikgu mas said...

salam cik rosli

Allah maqbul doaku nk seiringg sejalan dengan cik rosli ni...sama masa kita ni..

Ayah Zain said...

Salam,

padan la sonyap, rupanya ada n3 baru yer

rosli said...

Salam CL,

Mintak laluan dari Sdra Azli kepada IP, semalam saya dah bagitau camana saya dpt nama Rayyan tu.... apapun nama anak IP memang unik dan punyai makna yang sgt baik. Kita sama-sama doa utk baby IP tu jadi insan yang terbaik di sisi Allah. Amin.

cikgu mas said...

Salam..


teruskan cik rosli, i give u the full support moral bro..jommm,terus jd raja trek,nampaknya cik rosli hebat dalam keadaan trek basah..

yer imran,cm bersorak nmpk cik rosli tu,baru tergelak sbb dia ajak nyanyi lagu "jangan ada dusta diantara kita"..

manzlie said...

salam Rosli/Cm/Imran

Pingat emas Juara bersama....sam timing lah..

taniah..

waslam

manzlie said...

salam imran...

ahaa hujan tadi..seronok tau..

waslam

Ayah Zain said...

Salam CL,

akhir2 ni hujan sahaja di Makkah, tahun lepas macam ini juga di awal disember Lie

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

tak aci, CL tak pernah letak n3 baru masa ni.

manzlie said...

salam cikgu mas..

wahhh seiring sejalan lak dgn suadar Rosli and imran...taniah cikgu...dah dua album duet cikgu buat nih..

waslam

manzlie said...

salam wan...

anda terlewat sikit lah..

waslam

rosli said...

Salam CL,

Mintak laluan, kita bertiga ( R, CM dan IP) sama masa....kita bagi tiga pingat emas tu.....tp saya nak berduat dgn CM lagi Broery dengan DEwi Yull, Jangan Ada Dusta Antara Kita baru best.....boleh share info dan petua nak jadi Raja/Ratu Trek...

manzlie said...

salam yah zain...

memag asyik hujan jer kan..nih hujan yang ke 7 tau...
alhamdulilah

waslam

manzlie said...

salam rosli..

boleh apa salahnyer..

waslam

Zie said...

Salam CL,
Mekah hujan lagi... turut bersedih mengiringi kepulangan jemaah haji hari demi hari, sblm wukuf hujan lebat juga.. ini kali keberape CL, ke tujuh ke?

Tahniah En Rosli, tertunai pun hajat dia...

rosli said...

Salam CL dan rakan2,

Terima kasih atas doa kawan2, saya berdoa utk dapat no satu sejak last week lagi..Syukurlah dpt pingat emas hari ni..

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Tu la CL, lain kali calling calling le dulu. tak pernah merasa pingat emas. R, CM, Zie tu memang depa dah gila kuasa. Opss sori...

Imran Paris said...

En Li, ada ada je tau...saya senyum je pikirkan lagu apa yg nak di duetkan dgn CM...berdebar2, CM mcm Aiswarya Rai kan....mmm, saya nyanyi lagu hindi dgn CM...dlm hujan lagi...alamak censored....hehehe

En Li...sebenarnya saya bila dah dgr hujan lebat di tanah suci, dah sampai lebat hujannya dan berjam2 turunnya....makin risau...makin dekatlah hari kiamat jika padang arafah terus menghijau...risau tp apakan daya sememangnya itu janji suratanNya.

Thanks En Li, for the updating

rosli said...

Salam CL,

Mintak laluan, CM esok saya nak gi Melaka.....nak ikut tak...tp balik hari je ada keja skit kat Banda Kaaba, Malim dan Ayer Keroh....

Ayah Zain said...

Salam

tegolakbosa den denga WRWM kata CM,zie n R gilo kuaso. tak apo wRWN, ado rezeki nanti dapek la pingat omeh tu.

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

bro rosli cikgu jugak ke? knp ajak CM je?

cikgu mas said...

salam..

betullah imran,lagu tu "jangan ada dusta diantara kita" romantik betul,kena jelinggg saya dgn mrs rosli nanti,

tukarlah lagu, "tipah Tertipu ker" hahaha

yup imran ,saya terfikir perkara yg sama mungkin arafah akan merimbun hijau,krn menerima taburan hujan yg kerap..

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

az org nogori ye. alah.... saya teringat betul kt sambal tempoyak yg dalam dia masuk macam2 daun, udang pun ada. 1st time kwn perkenalkan terus terpikat makan tempoyak. kalau ada tempoyak 3 pinggan den tambah.

rosli said...

Salam CL dan rakan2,

Mintak laluan, Wan saya bukan cikgu, buat kerja hal2 berkaitan HR, OSH dan Disiplin staff. Buat lawatan esok dan jumpa staff kat sana...

Saya tau CM orang Melaka sbb tu giat dia ajak gi Melaka......tp mmg saya ada darah Melaka, atuk saya asal Kuala Sg Baru...

ibu,mommy,mom... said...

Salam Cik Li...
Alhamdulillah Makkah hujan lagi.
Seronoknya

Ayah Zain said...

Salam

WRWM, az lahir kat alor star Kedah,tapi pandai cakap nogori.

mrszain paka buek dulai tempoyak yang campur pucuk uni, pucuk labu, hirisan serai,udang.memang sodap beto, kok 3 pinggan tu tak ado hal. mentua lalu kat belakang memang tak nampak punya

cikgu mas said...

salam cik rosli


nk bawak cm pi melaka,amboiii dia!!berani arr..

Ayah Zain said...

Salam,

salam perkenalan Rosli, doa Rosli udah dikabulkan Allah untuk dapek pingat omeh tu.Melalui foto finish tuh.

Zie said...

Salam,
Wan, gelakk besar saya bila dikata gila kuasa bersama Pak Itam dan Cikgu Mas... keh keh keh.

Wan, ada 2 org lagi... Noor dan AZ jugakkk, kalau dapat misti lebih 3 kalau takde saper pintas...

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

ala... az, tipah tertipu!!! ingat ke org nogori. tapi org rumah org sana kan. kira okay la tu... tempoyak!!!! aku rindu pd mu.

Ayah Zain said...

Salam,

hahahhaha,umanggggggaiiiiiii, az golak sampai ke tingo den zie oooooooi, eden gak kau kato gilo kuaso eerh.

WRWM, emak bapak den memang oghang nogori hehhehe, orangumah den orang kelumpo.

YB said...

Salam CL

Sojuk mokah tahun ni asyik ujan joo..

Ayah Zain said...

Salam,

wrwm, datang la umah az, ada satu laei menu unik ie jemput-jemput jering. kalau kau makan ermmmm.....mmm

rosli said...

Salam Cl dan rakan2,

Mintak laluan, terima kasih kepada AZ atas ucapan tahniah tadi, bila jarang2 dapat no satu ni excited lebih skit...Betul ckp AZ , Allah dan makbulkan doa saya. Syukran

Ayah Zain said...

Salam,

rosli, dapat no 1 kat PDKm ni macam ada aura.dia punya seronok tuh lain macam kan? Sebab tu CM berebut2 nak no 1, samapi wan kata gilakuasa hheheh. hanya orang yang prnah dapat no 1 kat PDKM saja yangmengetahuinua.Betul tak CM?

Hj Karim said...

salam Rosli. Tahniah .berjaya ekau yo.........

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

az, jgn mcm tu.... WAAA!!!! TIPAH TERTIPU LAGI! ni mcm main ciku cak. kejap ya, kejap tak.

jemput-jemput jering? sedap ke? tak pernah dengarlah.

Hj Karim said...

salam Ayah Zin. Eden dh kato..... kito orang lamo keno bagi semangat kat orang mudo.....Alhamdulillah berjayo ..........ekau Rosli

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

tu la kak zie, noor dan az pun memang gila kuasa gak. tapi buat-buat kontrol macho

umiazuddin said...

Salaam CL & semua,

Makkah hujan lagi...sonoknye orang Makkah main hujan..jangan sampai demam udahler...

VpeaceV

tahniah cik rosli, cikgu mas dan cik im....trio "singing in the rain" ;)

psstt...ni apakehei semua orang speaking Nogori pulak malam ni...hehe

Hj Karim said...

Salam Rosli. Edan lihat 3 entri untok pecut kali ni......teruskan..

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

wah! dah tukar wajah umiazuddin nampaknya. nak selit kt telinga ke bunga raya tu?

Hj Karim said...

Salam Umiazuddin..... eden dari dlu lagi syak PKDM di monopoli olih orang Nagori. Bona jangkaan edan tu......... malam ni semuo nyo pocah blako.Ekau keno pakat dgn AZ .... dio orang lamo.... firasatnyo lobih

umiazuddin said...

Salaam,

Tuan Hj. Karim, rasanya ramai orang utara kat PDKM ni, tapi kena dek penangan otai-otai Nogori macam tuan hj & AZ, semua dah pakat speaking Nogori dah skarang nih..hehe

Wan, dah selit dah kat tinger ni....amacam, ayu tak? huhu ;}

VpeaceV

Zie said...

Salam Umiazudin,
Wah... sungguh ayu bunga raya terselit kat tinger, kena pulak pakai kebaya...

Bunga raya tu boleh gak buat jus kan... tapi tak penah minum lagi.

hajah zainab bt abdullah said...

hujan lagi! CL pun main ujan gak yer...heh3...baik2 sikit tu, selsema..nanti kan demam :((

yongzu @ 9W2YZU said...

Dalam perjalanan ke Arafah dari Mekah, hujan memang mencurah-curah turunnya. Teruja dibuat dik sebahagian dari kami yang tidak menyangka akan mengalaminya hinggakan dapat dilihat air membasahi jalan-jalanraya.

Sewaktu jamaah Malaysia meneruskan perjalanan menggunakan bas, semangat jamaah dari negara lain yang berjalan kaki dalam hujan sambil mengangkut barang-barang untuk wuquf mengharukan perasaan.

Di bawah-bawah jalanraya bertingkat juga ramai yang "berkampung"