MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Tuesday, 8 December 2009

" Happy Birthday Teman ku.."

Ada orang panggil dia Pak Itam, ada gak orang panggil dia Tn Ismet, kekadang tuh orang panggil dia Cr dan ada yang sebut nama nick dia Rezeki tapi aku suka panggil dia dengan nama "man" ( en Kamarulzaman - Blog Suatu Catatan Perjalanan)...HAPPY BIRTHDAY TO YOU EN KAMARULZAMAN ... semoga allah swt murahkan rezeki,panjang kan umor,tetapkan iman mu,selalu di bawah lindunganNyer serta berbahagia bersama keluarga hingga ke akhir hayat dan selamat dunia akhirat.Insyaallah...kepada kenkawan kita mari lah kita semua mendoakan kesejahteraan En Rezeki kita nih..syukran..waslam

p/s: Nak tau yang BD ke berapa , ituh kena tanya sendiri pada tuan Ismet ya...



48 comments:

um. masyitah said...

Salam CL.
Happy Birthday to En Rezeki. Semoga Allah berkati hidupmu. Wah cantiklah gambar cake tuu

Zie said...

Salam CL,
Happy birthday Pak Itam. Saya belanja kek.. tapi kena tuntut dgn tokeh kek wan rusyaini. hehehe

Zie said...

Salam,
Ohh.. pak itam ni namanyer Kamarulzaman... sambut ulang tahun ke berape tu.. Semoga panjang umur dan hidup dalam lindunganNya, tetapkan iman dan berjaya didunia dan di akhirat. amin.

yongzu @ 9W2YZU said...

Salam buat semua,

Selamat menyambut Ulang tahun buat empunya diri yang diraikan. Semoga kehidupan yang dilalui diberkatiNya sentiasa.

Abg Mgt said...

As salam,

Semoga sukses selalu.

Rozali said...

Assalamualaikum

Saya nak tumpang ucap selamat hari jadi pd En Rezeki

Wassalam

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam. hepi birthday En Rezeki

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam. Cewah! kak Zie, lain org belanja, lain org bayar. Boleh, lain tahun!

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

tak de lah, main-main je!

malek said...
This comment has been removed by the author.
malek said...

Salam 1PDKM

Kepada En. Kamarulzaman - selamat menyambut hari ulang tahun (yg ke?), semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan REZEKI.

Masayu Ahmad said...

Salam CL

selamat ulang tahun buat en.rezeki

Masayu Ahmad said...

Saya pun dah ketagih dan mengikuti pekembangan follower PKDM

abangsulung said...

Salam CL,

Mak oi.., rupanya hari ini Hari Ulangtahun Kelahiran Pak Itam. Salah seorang blogger yang paling saya kagumi. Didoakan semoga panjang umur panjang, murah rezeki & selalu naik haji. Semoga bisnes Pak Itam semakin maju.

Ayah Zain said...

Salam CL,

Happy birthday 2 En. Rezeki ke 42 tahun. Semoga Allah memberkati kamu sekeluaga.

Ayah Zain said...

Salam CL,

Tengah-tengah hari ini, az terasa lapar pulak tengok kek ni. ermmmmm.

bagus lah CL, ingat tarikh besday En Man/pak itam/CR.Pagi-pagi dah tempah cake untuk CR ini. ermm Besday az lambat lagi nih. hehehehh

cikgu mas said...

salam

CM dgn Noor tahu jugak nama betul pak itam tu..

Happy Besday Pak itam yer,Allah murahkan rezeki Pak itam,bahagia disamping keluarga dunia dan akhirat...

Pak itam ni sebaya Rosyham Noor lah..hero Malaya tu!!!

tunggu cake dr saya dgn Noor depan Pagar Sek.Men Lokman Hakim ,Kota Tinggi.ada tak sekolah tu?,ramai kawan saya dulu diposting ke sana,dulu namanya Sek.Men Lok Heng kan..Cake tu noor wat sendiri..

steadyy cik man yer..nanti bawak kami pusing2 dgn JLL

CM,curi tgk blog masa lunch meeting ni..

cikgu mas said...

salam CL

Az tgh coutdown tu,,cm tahu arr az,hehehe..az dah lunch ker?

SiNoMoSa said...

Salam CL..

Selamat Hari Lahir Buat CR
Smg Panjang Umur & Dimurahkan REZEKI..:-)

nailofar09 said...

salam, CL...nak la kek tu, bukannya CR tu bole makan bnyak2 pun, bg dia secubit jerr...
...
Selamat mymbut kelahiran ke 18(??)emm, nnti saya teka umur kat blog...hehehe, muga panjang umur dlm iman, murah rezeki yg halal...n sehat selalu...bole larr p mekah bawa kapa torbng sndiri..., bawa kami suma wagra PDKM...jnji yer , kena panggil saya Kak Nai

hilmyiskandar said...

Salam.

Happy Birthday.

Amin.

tq.

umiazuddin said...

Salaam CL,

Selamat hari lahir ke 18++ buat En. Kamarulzaman @ CR @ Tn. Ismet @ Pak Itam @ YB HC.
Semoga dipanjangkan umur tuan dalam iman, dimurahkan rezeki yang berkat dan selamat hidup di dunia dan akhirat. Amin.

Wah ramainya nak bagi kek...bolehler kami tumpang merasa...heh.

VpeaceV

Noor said...

Salam CL & Geng..

taraaaaa.. demi pak itam cheq.. cheq berlari keluar dewan.. (opsss, cam tgh buat SPM lak).. mencari cyber cafe.. tak jumpa.. gostan belakang singgah kedai mamak.. wow! free wireless.. alamak tak ada 'lappy'.. cam ner nih.. dgn perasaan sesal.. cheq melangkah longlai.. fikiran cheq buntu.. sampai kat hentian puduraya.. (pergh! jauh tuh cheq jalan.. he he..)tetiba seorang budak muda yang kat kaunter tiket bertanya.. 'adik, nak p mana.. kenapa gundah gulana'.. maka berkata adik tersebut dengan lelehan ayaq mata.. 'cheq cari c/cafe.. nak xcess net yang ada blog Cik Lie'.. dengan sepantas kilat budak muda tu pun menjawap.. 'meh sini dik.. meh sini.. pc kat kaunter ticket nie bleh xcess blog cik lie.. lain2 blog tak bleh..' Oh! bersinar kembali kesuraman hati.. oleh itu, dalam kesempatan yang terluang ini.. cheq hantar komen & nak nyanyi.. cm, meh join cheq nyanyi..

'Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan Pak Itam ku..
Allah selamatkan selalu..'

yeehahh! hepi besday pak itam.. wa ha ha.. pak itam dah tua.. yey yey.. dah tua.. la la la

'semoga Allah merahmati En Kamaruzaman dunia & akhirat'

Iklas dari Kak Ngah sekeluarga

Zie said...

Salam,
Kak ngah, patutlah malam tadi pak itam tu cari kak ngah, dia kata kak ngah g melontar kat shopping complex, rupanyer... dia nak hadiah dari kak ngah, ngeh ngeh ngeh..

Mana pak itam ni, dia tunggu ucapan sampai 42, kalu 18 dah lebih nih...

Ayah Zain said...

Salam CL,

amboi dik noor, sampai gitu sekali demi CR. Seronoklah AZ tengok PDK ni, tak ada tempat lain yang lebih bahagia daripada PDKM, walaupun maya tetapi kuasanya mengalahkan yang realiti. Ni belum berjumpa kalau dah jumpa, subha na Allah tak terkira kemesraannya. Ini bukannya cobaan/main-main tetapi betul-betul.

lagi sekali Happy besdar my dear CR / my lovely pak itam (eh eh boleh ke cakap macam tuh - main lovely lovely pulak -->over la tuh)

Ayah Zain said...

Salam CL,

az cpintdawn apa nih CM? ada-ada saja lah CM ni.

buah pedada berwarna merah batu bata
diambil orang di buat ... haaape ar
jangan CM bermain kata-kata
nanti merana diri, den tak dapek nak nolong arr

heheh, az baru lepas lunch. mrszain masak kicap buruh puyoh

shami2 said...

Salam...CL

Tumpang lalu aaarrrrrrrr

Happy birtday to CR..@ Apak itam..
Semoga panjang umur murah rezeki..selamat dunia n akhirat..

........NILAI ERTI KEHIDUPAN........ said...

Salam CL,

Akak pun nak ucapkan Happy Birthday kat CR, meningkat satu tahun lagi umur CR, semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki berganda2 dan diberkati Allah.


Tak pandai nak pantun, direct to the point je CR, macam yang lain tu panjang pantunnya.

. said...

Salam CL,

CL memang nya penyambung silaturrahim, semoga diberkati usaha yang murni ni, pujian utk CL lagi

Kak Sidah said...

Salam CL,

Kalau CR belanja kek, jangan lupa kami diPDKM.

wdia said...

cik, kita or muslim ga ultah lah cik...

rosli said...

Salam CL dan Rezeki,

Nak amil kesempatan ucapn Selamat Hari Lahir, semoga murah rezeki dan panjang umur dan mendapat keredhaan Allah.

ina said...

Salam CL,

Ucapan Selamat Ulangtahun kelahiran tuk pak itam aka rezeki. Semoga hidup diberkatiNya dan bertambah amal ibadah.

p/s: Sapa tau pak itam pegi mana, tak mai2 lagi nih?

rezeki said...

Salam buat CL dan rakan2 bloggers yg dirahmati Allah.

PDKM lahir dari satu usaha murni seorg insan yg berhati mulia dgn nama glamernya CL (cik lie)

merenung kembali apa yg menjadi matlamat PDKM oleh tuannya :

ingin mencari pengalaman dan pengetahuan di Kota Makkah.bekerja di HOTEL AL SAFWAH ROYALE ORCHID terletak betul betul sekali di hadapan Masjidil Haram..serta memperbaiki diri sendiri di sini....dan tak lupa juga ingin mencari sebanyak mana teman teman dan kenalan yang sudi berkenalan dengan saya...Looking for a new friends around the world...Insyaalah

PDKM,
Sebuah medan pertemuan di alam maya tanpa sempadan , seperti sebuah keluarga BESAR .Berkongsi cerita, suka dan duka. Secara tak langsung atas usaha PDKM ini juga , saya bertemu dgn rakan2 yg sama2 sentiasa dahagakan berita terkini dari tanah suci Makkah.Jangan pula ada yg terasa hati dgn gurauan atau usikan dlm komen2 kerana itulah yg menjadikan PDKM ini 1 blog yang unik dan istimewa kepada folowersnya yg saya jangka akan mencapai 1000++ tidak lama lagi.

Semoga tali silaturahim antara kita berkekalan dan diberkati Allah.

Ucapan jutaan terimakasih buat CL dan rakan2 semua atas tanda ingatan, doa dan ucapan utk saya , hanya Allah SWT yang dapat membalasnya.

Sekali lagi , jutaan terimaksih kepada rakan-rakan dan saudara ku.
Semoga usaha murni CL ini mendapat keberkatan dan saya dan kami semuanya rasanya akan menyokong 110% PDKM ini

p/s : maaf, pak itam lambat masuk, dlm hutan takde signal keh,keh,keh
laa tu, nunggu tapir kak ngah berkubang lama sgt, dari pagi tadi baru siap he he he

Ayah Zain said...

Salam CR,

ko ni x de kojo lain, asyik masuk utan bemain ngan tapir kepunyaan kak ngah. hehheh

memnag beto cakap kau CR, PDKM ni memang unik. az kira hits setiap 24jam hehe. (tak ado kojo), setakat ni memng tak kurang 2K pengunjung tu.
satu lae eden tengok la, bila kuar je new n3, berebut nak masuk. berebut2 macam ikan kelaparan. Sampai wan kata ada yang gila kuasa. ngeh ngeh ngeh. yang tak sodap tu, az pun si zie atau si noor kata gilo kuasa gak. pah tu bagi pulak pingat tempurong hahahhaha. Apa apa PKM ni memnag tempat mereducekan, mereleasekan tension. ( rosak tul baso)

rezeki said...

salam

az, dgn izin Allah , PDKM yg menemukan saya dgn AZ secara realiti dan rakan2 lain secara maya , dan dgn izin Allah juga PDKM juga yg memotivasikan diri saya ,AZ dan beberapa org lain utk membina dan menulis blog

tapi satu je , saya , az dan lelain nunggu umah kak ngah tak siap2, tapi dengor cite bonus 18 bulan gaji plus melancong lagi keh keh keh

ainhany said...

hepi btdday pak itam
saya turut amin doa yd CL sampaikan

manzlie said...

salam semua pembaca PDKM.

alhamdulilah dan jutaan terima kasih atas doa doa anda semua...insyalah semoga allah swt memebrkati usha kita semua..ingat lah setipa kali kita mendoakan kepada sesiapa bermakna kita mendoakan jugak pada diri kita sendri..

waslam

P/s" Tn ismet jgn lupa nooh belanja cl makan otak otak kempas...heheheh

waslam

S said...

salam
salam
salam.

selamat kesemuanya.
selamat panjang umur pada CR.

see U soon CL !!
agaknya sapa yg mula panggil CL pd Cik Lie.
CM pada cikgu Mas. sape yer ???

Kak Sidah said...

Salam CL,

Tumpang lalu.. nak tanya sejak bila pulak AZ ni pandai bahasa NS ha..boto tu rosak baso den. hehehe

cikgu mas said...

Salam

Aduhai kak noor,cerita mu mencari cyber cafe,umpama kisah Nur Kasih mencari Adamnya...hehehe,tak perr yg penting ingatan kita pada kawan..

Ciklie,kalau CR melanja otak2 kempas,tapaukan CM tau,CL tau cm kan peminat otak-otak...

lg satu CL kita countdown sama-sama tarikh penting AZ pulak lepas ni..

Kak S,CM nak jawab soalan tu,orang yg mula-mula panggil CL untuk ciklie,CM untuk cikgu mas,namanya Kak As,

Kak S kenalkah kak As,rindu saya padanya..

manzlie said...

salam kak S..

aahaa yer..spa la yang mula mula call sya cl..?


waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

oh ye ker...kak As yang cakap mula mula...
Ye lah kak S..kami semua rindu pada kak As..mana dia menghilang tuh..


waslam

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

salam,

SEMUA YG SAYA NAK CAKAP, SUDAH DINYATAKAN DLM KOMEN-KOMEN DI ATAS, JADI TURUN TANDATANGAN JE LAH....

ijoismart said...

Salam CL
Selamat hari lahir CR.

safiudin dot com said...

salam sdr,

buat En Rezeki,

Selamat Menyambut Hari Ulangtahun...hmmm yang ke berapa ya?

Saya doakan agar En Rezeki dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki, hidup aman damai dan diberkati Allah.

safiudin.com

S said...

salam.

CM,ya ka kak As ?

kak S tak sempat nak kenai dgn kak As tu.

agaknya kak As p bertapa kat gua Hira' kut.

Hanis said...

salam,

abang..tunggu sat...awat laju sangat...adik dah ketinggalan ni.....

CR.....hanis nak ucapkan selamat hari lahir....hanis doakan semoga CR sentiasa di rahmati Allah & berbahagia selalu di samping keluarga tersayang....& di kurniakan kesihatan yg baik.... ;-)