MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Friday, 25 December 2009

" Insyallah...impian jadi kenyataan..."

" Bismillah....salam from Bkt Jalil...mohon maaf pada semua..terutama Ayahanda dan yang lain lain kerana ternanti nantikan jawapan gathering "yang di rancangkan itu ini di sebab kan saya amat lah terlalu sibuk dengan beberapa urusan dan perjumpaan yang berlangsung sejak beberapa hari lalu..MAAFKAN lah saya......insyalah jika tiada masalah serta di berkati olehNyer..perjumpaan kita semua akan berlangsung di Masjid Muadz Taman Setiawangsa , jam 2 pm hingga ke 5.30 pm (
Ahad 10/1/10 )
..jangan lah risau tiada bayaran yang di kena kan untuk Perjumpaan ramah Mesra PDKM itu...semoga kehadiran anda amat lah di alu alukan..insyalah. sekali lagi
mohon maaf dari saya untuk anda semua pembaca blog PDKM yang di hormati....waslam syukuran...

96 comments:

My Life said...

salam..

insyaallah semoga dipermudahkan semuanya

Zie said...

Salam,

Semoga ramah mesra PDKM berjalan dengan lancar, moga pertemuan dalam keredhaan Allah.

CL jangan lupa bawak ayaq zam-zam.
hehehe...

NGINAP SRENGENGE said...

salam anaknda,

alhamdulillah.
harap tiada keuzuran.
insyaallah akan sampai.

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, saya pasti datang pada tarikh dan masa yg telah ditetapkan.

Amin.
tq.

CASA QASEH said...

CM kalau boleh letakkan listing blogger2 yg dah bagi jawapan akan menghadir diri nanti.

cikgu mas said...

salam

insyallah qaseh saya akan listkan,penyertaan belum ditutup..sampai ke hari gathering tu nanti...

KAMATO said...

insyaallah kita akan jumpa nanti

ummi humaira said...

salam CL...
insyaAllah jika tiada halangan akak akan ikut serta kesana nanti bersama family .

Ayah Zain said...

Salam CM,

az setakat ni tak sure boleh turun, tp kalau last minute, tiba2 muncul, tak jadi masalahkan?

silversarina said...

Selamat bergathering buat semua .... salam manis dari akak dan maaf tak dapat hadir atas sebab tertentu walaupun hati teringin sangat nak hadir .

ummi humaira said...

salam CL..
tumpang lalu ..
AZ ,ummi harap n doa agar AZ dpt turun KL (mjlis CL) nnti ye coz hubby ummi nk sesangat jumpa AZ pd mjlis tu nanti , itu pun kalu dpt ler ..

cikgu mas said...

salam

saya akan berdoa berjumpa ayah zain dan mrs zain di setiawangsa nanti,moga Allah maqbulkan..amiiin,k.umi tolong amiinkan yer...

ummi humaira said...

salam..

tumpang lalu lg...
CM..امين امين امين يارب العالمين semoga doa kita semua diberkati...
semoga yg lain2 juga dpt kita bertemu di sana nanti .ان شاء الله

Leenoh said...

Salam Manzlie.

Ana minta maaf krn tidak dapat turut serta dgn kawan-kawan.

Sebab ada urusan di Kluang.

mama ju, said...

Salam CL.menjelma juga akhirnya.muga kita semua dpt bertemu,insyallah,

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam CL, alhamdulillah dengar jugak suara sejak sekian lama.

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam,

mamaju, i know what you did last week. emmm.... tak aci!!!!

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Harap wan tak sibuk masa ni. Biz ni dia punya tahap kesibukan tidak menentu. Bila time sibuk, nak tido pun tak sempat.

Harap-harap wan ada nanti. Moga Allah permudahkan urusan.

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam,

Pelik betul pasal kak Zie ni. Time CL tak de, kak ziepun mcm tahu-tahu aje. Dia pun turut sama tak de. Skrg CL ada, tup tup tak semena-mena kak zie pun ada. Ni connection mesti bagus punya ni. Ada rahsia ka???

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Siapa suka kuih tepung pelita kat sini? sesetangah panggil, kuih sampan atau the boat. hehehe... the boat tu tambah je. kalau masa bulan puasa, kuih ni lah yg org cari-cari. kalau wan, makan 5 sampan pun, dok syok lagi nak menambah.

Kalau tak tahu rupa dia, tgk blog wan, ada gambar pasal ni.

kalau ramai suka, wan nak buat masa gathering nanti. Okay tak?

Asnija said...

Salam CL,
Tumpang lalu...
Ari ni 26 Dec besday Che Imran Paris...
Happy Besday bro!

(pantang tetap jaga arr...)

Asnija said...

Salam CL,
Insya-Allah saya boleh joint sama...nanti kita pakai name tag ye...supaya mudah kenal...

ps: Wan bawak la kuih apapun, pasti laku punya...tepung pelita..sedap...sedap...sejuk dan manis...bawak sekali cucur badak boleh tak...keh...keh...beri paha nak betis...sori selori...

||alis|| said...

salam..
sudah lama tak singgah sini. kesempitan waktu.

i'allah alis cuba datang gath nih. sedang curi masa sana sini untuk mendatangkan diri :)

hajah zainab bt abdullah said...

selamat bertemu.salam sayang buaat semua. maaf kerana tak dapat hadir walaupun teringin nak jumpa semua rakan2 bloggers.

shami2 said...

Salam CL...

Alhamdulillah muncul juga berita dari sahabat kita...ingatkan di lupa ..hehehh..

Kak Wan...bawaklah mai apapun bole saja..jgan segan2 aarrr..mesti beres nanti tu...tea + tepung pelita...oops cheq posa hari ni...

Happy birthday gak tu cik Imran terima kasih kerna bagitau kat sini..sian berpantang..hehehh
Takpa kak..luaran tak dak halangan punya...hahahah

Sabaq arr cik imran...sampai juzuk berapa dah...cheq baru habis surah al maidah...subuh tadi....alhamdulillah doa niat untuk diri sendiri dan kawan2 semua yang hidup ataupu dah kembali..

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam,

Kak Asnija, coq badak? No problem. nanti rasa ye! Paha pun tak apa. nak tambah apa lagi? Kaki? kepala? Tangan? hehehehe...

Shami2, syok-syok cite pasal makanan, cian IP tgh pantang tu. Karipap, donut, coq badak sume dia tak leh makan... pantang! pantang! pantang tengok mesti terkam punya!

Dia kata sana sejuk... Apa maknanya tu? ulat bulu naik daun... lalalalaa....

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam kak Asnija,

Ingat org jauh je! Org kt sini pung suka makan tempe. Ada tempe ka masa gathering?

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

salam,

Hajah Zainab, sayang semua? Tima kasih la sayang kat saya. Nak buat camana, tak de rezeki lah tu. Insyallah kita jumpa masa gathering tahun depan pulak.

norman said...

InsyaAllah kalau tak kerja hari tu saya datang..

NGINAP SRENGENGE said...

SALAM UNTUK SEMUA,

Belum kenai lagi tepong pelita.
Insyaallah boleh ku merasanya.
Rupanya bagaimana yer ?

Ku ingin berjumpa sdr.leenoh,dia pula nak pi ke keluang.Tolong beri no.Telepon.

mama ju, said...

Salam CL.Juga salam pd Zie,my life;hilmy.Qaseh.umaira.AZ,ASnija,kak nab,Wan,Lennoh,silver dan AYAHANDA.Muga semuanya sentiasa dirahmati di bulan muharam ni.

Wan,apanya takace...mamakan jiran...patutnya tiap pagi kena anta sarapan kat CL?Tapi mama ni bukanlah pakar masak macam Wan!Kdg2 mama masak pakai resepi!

IP Selamat Hari Jadi,kalau boleh mama nak ajak IP dtg rumah...balik nanti call ya!

Zie,macamana nak tgk cereta2 Zie,tak de sumberlah...

Ayahanda,harap kita jumpa nanti,teringin nak jumpa..

Asnija,teruskan menulis.Tulisan kat blog IP fasal arak dll tu amat berkhemah.Kawan2 kena baca.

CM apa cereta pagi ni!

mama ju, said...

Tumpang lalu..Sdr Lennoh ni penulis yg ada nama tu ke...?

mama ju, said...

Salam utk Shami2 juga.CL ada cereta juga fasal sh jumpa dia...bye

Ayah Zain said...

Salam Cl, mamaju dll,

semoga pertemuan itu nanti akan menjadi kenyataan. wah masing2 dah siap siaga nak bawak jajan yer. tepung pelita? ermm my feveret tu.

shami2 said...

Salam CL...

Tumpang lalu aar

Wan...orang pantang tu bagi rasa bole..tapi nanti kena makan ubat rajin2 larr..kut angin masuk urat..heheh sapar yang susah nanti..hihii

Mama ju,..pssssst ada jumpa CL kar...hahaha dia citar apa tu...saya ingat dalam blog ni bole larr kita berkata2....berjumpa depan mata lagu mana, apa nak tanya...tak tau apa nak kata ..lama2 pakat lawan senyum..aarrr

Pssssssssst CL, CM, KaK nija, Hanis, ayahanda, mamaju, wan, dll saya ingat satu acara kita kena buat kut introduce diri sendiri sorang2 baru adil..semua dapat kenai semua sekali gus...heheh

CL tak per orang sumer dah kenai..
cemas..CM duk tepi cheq ...cheq bole tak kenai....ngeh..ngeh..ngeh

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam,

Ayahanda, tepung pelita tu adalah tepung yg diletak dlm pinggan, pastu ambik pelita letak tengah-tengah. Pastu ambik lighter cucuh kat sumbu dia. Tu la tepung pelita. keh keh keh! Soli ye Ayahanda, tak le gitu gaya kuih nya. Tunggu no ayahanda. Masa hari gathering nanti, ayahanda cari kuih, yg dr jauh nampak kehijau-hijauan ye.

Mamaju, apa pulak cite pasal arak, tetiba je cite pasal khemah. mana ada khemah-khemah kat sini. Khemah ka hikmah. hehehehe... Arak pun dah pandai berkhemah la ni..soli mama! ampuunn...!

Ayah Zain, kalu nak makan tepung pelita, wajib datang. nanti kang kempunan, tak leh tido malam pulak. Siapa yg susah? Akak juga! (baca dengan sengau sikit ye)

rezeki said...

salam

aik puan presiden, dgn pak itam tak mau jumpa ka he he he

ni puan naib presiden mana hilang, nak kata tanda kertas, takde kertas yg nk ditanda,
takkan hari tu tak kasi "itut", terus menghilang keh keh keh

mesti pi brazil cari benih dan baka klon baru ni ngeh,ngeh,ngeh

cikgu mas said...

salam

Alahai pak itam,cm dgn naib presiden ada tau mengintai pak itam dgn mak itam kt KL.. baru ni,sambil layan kopi kt Dome tuuu..pak itam jer yg tak kenai kami.puas kami usha ..pak itam tak pandang pun kt kami sbb ada mak itam ngeh,ngeh,ngeh,,

pssst,naib presiden pi Lumut arr..Pangkor Laut katanya..beremdam ..

abangsulung said...

Salam,
Wah..CM dah tengok le pak itam ngan mak itam tu lah yer.. Saya pun macam CM jugak, kalau jumpa pak itam "live",tengok dari jauh je.. segan. Sudah bagus dapat berborak ngan pak itam di alam maya ni.

abangsulung said...

Salam CL,
Sepupu saya baru balik dari Makkah pukul 3 petang tadi. Dia bagitau, setiap hari lalu depan Al Safwah hotel, dan dia kata hotel tu untuk jemaah yang banyak duit. Dia tahu CL keja kat sana, tapi segan nak ziarah CL.

mama ju, said...

Sori CL...wan..Mama nak kata berhemahlah bukan berhikmah.Berkhemah memang le salah..sori le..

Wan dulu satu U ngan CM ye?

Zie kenapa tak kluar,CL sibok Zie sibok juga ke?

Kalau mama tau awal2 Rezeki jumpa Cl hari yg sama dgn hari mama jumpa CL mesti mama jemput CR kerumah sama2..

Abgsulung..mestilah org kaya..CL kata tak de org Msia duduk situ..Musin haji 1 mlm 7 ribu!,hari biasa seribu...

Yem0805 said...

Salam,

Insyallah semuga dapat berjumpa semua CL,CM, AZ , ayahanda..bertambah ukhwah

safiudin dot com said...

Salam semua warga PDKM,

Ini lah pertemuan yang saya kira benar2 menyatukan 'kita'.

Tanpa kenal rupa sebenar atau siapa pun kita... pertemuan ini insyallah akan merapatkan lagi 'perhubungan' antara kita semua.

Siapa2 pun tak sangka ' pertemuan' ini akan terjadi....

Insyallah.

Ya Allah, permudahkan apa yang dirancang oleh Tn Hj Mohd Azli dan semua AJK yang dilantik....

Terima kasih Tn Hj Mohd Azli, kerana PDKM pertemuan ini akan berlangsung.....

Semoga Allah memberkati Tn Hj....

safiudin.com

A Mathematically Unbeatable Home Business

abangsulung said...

Salam,
mamaju-kalau 1 malam SR7ribu pada musim haji, nampak gaya menumpang lalu saja lah kita kat hotel tu.

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam,
Abang sulung. Nampak gayanya telah ayaq liur je la. satu malam dia, satu kali trip kita nak gi umrah. Tu pun ada lebih buat duit poket. dahsat! dahsat!

UmmuAdam said...

Salam untuk Semua,

Semoga program ramah mesra PDKM berjalan dengan meriahnya....saya boleh bayangkan keseronokkan berjumpa sahabat2 alam maya yg saya teringin nak jumpa. Pasti fun dgn adanya CM,Wan,Zie,Hanis, mamaju,Shami2, AZ (eh eh lupa Az tak leh join) ayahanda dan yang lain2.

Saya tak dapat hadir kerana insyaalah akan berangkat mengerjakan umrah bersama keluarga esok, 28 Dis sehingga 13 Jan 2010. Susah jugak nak pergi dgn visa ziarah ni rupenya, di tunda beberapa kali hinggakan sekolah dah nak bukak...kenalah ponteng kelas (jgn marah CM...cikgu mesti tak suka anak murid ponteng kelaskan)tapi kami dah mohon cuti :)Tak sabar rasanya nak kesana...

Pohon doa dari semua semuga kami sampai juga kesana nanti dan dipermudahkan segala-galanya. Ingatkan dapat jumpa CL kat sana...tak de rezeki nampaknya...kat sini pun melepas jugak! frust jugak rasanya...

Wishing everyone happy holiday season... insyaallah kita jumpa lagi di blog istimewa ini tahun depan.

UmmuAdam said...

Salam...nak sambung sikit. Ingatkan dapatlah rasa masuk hotel CL yang berbintang-bintang tu. Nampak gayanya bak kata AbangSulung dgn Wan, numpang lalu ajelah sambil nelan ayaq liuq sebab CL take de....

Ibu Sayang said...

Salam....

Tumpang lalu...

Bestnya kalau dapat joint ghatering tuh...
Saya kena pi antau anak ke Kulim, maklum sekolah baru bukak..barang yang nak dihangkut pun banyak....

Tak ada rezeki nak jumpa CL dan kawan2 blogger yang lain2

InsyaAllah kita jupe di lain waktu jika di izinkan.

mama ju, said...

Salam untuk CL dan adik Ummuadam.Insyaalah lain masa boleh jumpa CL.Selamat berangkat ke Mekah..

Pada Abgsulung dan Wan.Nak buat pembetulan..7r tu bukan CL yg cakap tapi Prof Kamil..Dlm Komen CL ada le dia beritahu utk 10 hari dlm bulan haji dlm 55 hingga 75r!

Siapa yg duduk tu....

Zakiah said...

Salam dari Sabah
Mohon maaf lama sgt akak tak timbul2..lupa pword!! Angin Kaabah dan Nabawi masih terasa...Maaf kita tak ketemu di Mekah..InsyaAllah hanya Allah menentukan..salam buat zie..my lifeline to PDKM..

Zakiah said...

Salam CL
Akak doakan ramah mesra PDKM sukses..Akak cek blog aje dr KK ya..

abangsulung said...

Salam,
Zakiah dah balik haji. Alhamdulillah, saya mula kenal Zakiah melalui Zie.

yongzu @ 9W2YZU said...

Pertemuan pertama, sememangnya sesuatu yang mendebarkan, menarik dan dinanti-nanti. Terutamanya buat mereka yang telah lama kenal di alam maya tetapi buat pertama kalinya akan bersemuka. Semoga segala yang diatur berjalan dengan lancar.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sememangnya dari awal telah diketahui bahawa Hotel Al-Safwa ini untuk yang "berada" :) walaubagaimanapun, kami juga telah dimaklumkan oleh pihak pengurusan
TH, di situ terdapat Restoran untuk mereka yang rindukan masakan dari Malaysia. Sayangnya saya juga tidak berkesempatan untuk ke sana bersama rakan-rakan kerana menyelesaikan tugasan utama. :)

Mungkin di lain kali jika ada rezeki...

yongzu @ 9W2YZU said...

Buat sdr Wan,

Bagi orang Perak, ada nama lain bagi Tepung pelita :) tapi susah untuk ditulis di sini dengan gaya bunyinya yang tepat... tapi rasanya memang sedap.

yongzu @ 9W2YZU said...
This comment has been removed by the author.
Kak Sidah said...

Sala CL,

Insyaallah impian jadi kenyatan, sama2 kita tunggu, harap2 dapat berlari kesana ari tu,

Apa kabar semua geng PDKM, akak ingin menjemput untuk hadir ke Majlis Walimatulurus anak akak yang ketiga pada :-
02/01/2010 dari jam 12 tgh keatas
di Lot 8849, Jalan Nakhoda Kiri, Kg. Nakhoda, Batu Caves.
H/P 013-3945772
Di harap CL, CM,AZ, Datin Asnija,Pak Itam, Afeez, Hanis, Mama Ju, Shami,Zie, Noor,Wan,Umi Humaira,Kamato,Casa Qaseh,Ayahanda, silverserina, hilmi Iskandar, My Life, Atikah,IP(jika berada di Msia), Leenoh,Alis, Hjh. Zainab dan lain yang tak disebut namanya, dapat hadir pada majlis tersebut, akak sangat berbesar hati jika semua dapat melapangkan masa untuk ke majlis itu nanti.

Kak Sidah said...

Salam Cl,

Maaf ye Cl tak minta izin tadi, lupa plak,

Akak ingin mengucapkan selamat mengerjakan Ibadah Umrah kat Ummu adam, semoga dipermudahkan segala urusan dan diberkati Allah,

Akak nak jemput juga abgsulung , zakiah, yem, ibusayang,saifuddin.com dan yongzu,harap dapat datang ye.

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah: utk Kak Sidah = jemputan walimatiurus, ada kesempatan saya + famili akan sampai. Terima kasih.

Amin.

tq.

mama ju, said...

Salam CL.Maaf banyak2,,,Hari tu ada 2 program ditempat lain.Insyallah kita jumpa lain kali.Selamat menerima menantu....tk

mama ju, said...

Sori le CL....Salam tu untuk Kak Shidah sebenarnya...

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam,

Terima kasih kak sidah atas undangan. Insyallah kalau tiada aral melintang, wan akan hadir. Seronok terima menantu kan?

Kak Sidah said...

Salam,

Mama Ju, tak pe, nanti kita jumpa lain kali ye

Wan kalau bolih datang ye, kalau tak jumpa rumah talipon ye, jalan ke ulu yam

NGINAP SRENGENGE said...

salam anaknda,

Doa dari ayah dan mak semoga semua urusan gathering berjalan lancar.

Minta izin nak guna laluan ni:

SALAM KAK SIDAH,

Thank you atas jemputan kenduri.Doa utk anak dan menantu.

WASSALAM.

CASA QASEH said...

KAK SHIDAH: Terima Kasih atas undangan ke majlis walimatulurus tu. Seronok n teruja nak turut serta tetapi ada pula halangan sebab nak balik ziarah ayahanda tercinta di Pulau Pinang. Apa-apa pun terima kasih sekali lagi atas undangan tu. Kalau x jumpa kat rumah kak shidah nanti kita jumpa kat PDKM gathering.

KAMATO said...

kak shida, terima kasih atas jemputan itu

safiudin dot com said...

Salam semua warga PDKM

Untuk Kak Sidah,

Terima kasih atas jemputan. Insyallah, jika tiada aral melintang saya akan hadir bersama keluarga.

ps: mari ramai2 kita serta rumah Kak Sidah...

Emas Percuma

safiudin.com

Noor said...

salam

Kak sidah.. teng kieu diatas jemputan.. cheq tak dapat nak hadir.. InsyAllah bila2 senang kita jumpa arr..

Ummu Adam.. Selamat mengerjakan umrah.. semoga diberkati dan dipermudahkan segala amalan.. amin

shami2 said...

Salam CL...

Terima kasih banyak2 kak sidah memula rasa macam bole pergi...ooppppppps cheq lupa pada tarikh tu cheq ada kat kedah tengah kalut mengintai along anak cheq dalam program suai kenai sekolah dia...heheh
Rumah akak tu dah dekat tu...tak der rezeki nampaknya..musti ramai kengkawan PDKM hadir kan..
PSssssssst dek afezz kor jadi wakil akak tau...hehehe

YB said...

Salam CL,

Lama tak jenguk dah...semoga perancangan akan berjalan lancar.

Kak Sidah: menantu no. berapa mi...dulu ada terbaca komen anak kak di uitm seri iskandar. Saya tak jauh dr uitm tu...

ijoismart said...

Salam CL
Sy lama dah tak komen. Tp sy masih mengingati blog ni dan anda semua. Sy tak pasti utk hadir perjumpaan ni. W/b/p semoga pertemuan ini berjalan lancar.

abangsulung said...

Salam,

Kak Sidah,terima kasih & saya sungguh berbesar hati atas jemputan tu. Minta maap,saya tak boleh datang hari tu, kna kita ada pendaftaran anak sekolah.

Ijoismart kita dah balik..

abangsulung said...

Kat rumah CL (PDKM),Zie dapat pingat Emas.

Manakala rumah Pak Itam (SCP), CL & saya yang berlumba. Dapat pingat perak dibelakang CL.

Zie said...

Salam,

Kak Sidah, Terima kasih atas jemputan ... moga kita dapat bertemu, boleh datang awal/lepas kenduri tak?? tarikh tu ada hal lain..

Kak Zakiah, selamat kembali ke tanah air dan PDKM, moga satu hari nanti kita bertemu.

Mama Ju, saya teringin nak jumpa mama ju... tahun depan ye..

Semoga pertemuan dari alam maya ke realiti menjadi kenyataan.

Zie said...

Salam,

Abangsulung, pingat emas tu bagi abangsulung la... orang kuching naik belon ke setiawangsa ye...

Zie said...

Salam,

UmmuAdam, selamat berangkat ke Tanah Suci. Semoga menjadi tetamu yang paling istimewa dan mendapat umrah yang mabrur. Selamat pergi dan kembali.

cikgu mas said...

salam..

kekawan semua pi blog cm tau,tengok cerita panas tu,ditambah sensasi dengan cerita di blog datin asnija,ulas jgn tak ulas,tuan kn gossip kata nk wat press confrence...tunggguuuuu..hehehe..

Kak Sidah said...

Salam,

Yb, ni anak akak yang no3 dan menantu pun yang ke3, UITM Seri Iskandar tu anak no.5, ahad 27/12 akak pegi daftar dia, tak tau plak you kat situ

Zie datang je jam berapa tak kisah, besar hati akak kalau geng2 datang, anyway akak terharu sangat atas keperihatinan kawan2 PDKM, yang membalas jemputan akak, terima kasih semua.

Kalau datang kena kenalkan diri sebab kita ni kan tak kenal antara satu sama lain, seronok nya dapat jumpa, akak tunggu semua tau....

Kak Sidah said...

Salam,

Ada cerita sensasi,,,,,,,,akak dah gi rumah CM dan Datin wow.....

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam CL,

Control hensem nampaknya! Ada maksud ka?

sonata anak kancil said...

Salam CL - sangat bagus program ini...jika berkesempatan & berpeluang mahu jugak hadir.

Cadangan : Pn Pengrusi CM - buat / pakai name-tag - senang terus kenal!

umiazuddin said...

Salaam...

Kepada Puan Hajjah Zakiah,
selamat kembali ke tanahair...semoga memperoleh haji yang mabrur. Amin.

Kepada UmmuAdam & keluarga, selamat mengerjakan ibadat umrah. Semoga selamat dan dipermudahkan segala urusan. Amin.

Kepada Kak Sidah,
Selamat menyambut menantu. Semoga majlis meriah, diberkati dan dipermudahkan. Amin.

VpeaceV

abangsulung said...

Salam,
Zie, insyallah klu ada kesempatan. Dimana menghilang semenjak dua menjak ni.. Kita disini, walaupun tak meninggalkan jejak, tiap-tiap hari menjenguk & monitor kawan-kawan yang menghilang.. ngeh..ngeh..ngeh..

Zie said...

Salam,

Abangsulung, saya jumpa kenkawan... jalan2 tapi bukan temankan hanis dan cl beli barang2 perkahwinan! ngeh ngeh ngeh

YB Ipoh (umiazudin) pun baru muncul!, gi mana.. sunyi tanpa wartawan.

abangsulung said...

Salam Zie,
Udah heboh satu kampung ni..tengah menungguuu cerita selanjutnya..

S said...

salam,

nak tanya CM ngn Hanis ja.

jadika GPK pakai baju hijau ngn spek itam bosar ???

ada hadiah ka utk pemakai spek itam terbosar??

IP janji nak belikan spek itam bosar utk kak S dari pagheeess.
ngeh ngeh ngeh....

nurniliatie said...

Salam ... rasa sedih tak dapat join. Menghabiskan cuti hujung tahun......... dan balik kg...
Semoga 'pertemuan' diberkati Nya. ceria2 dan hapy :)

alihassan said...

salam CL
Insyaallah jika ada kesempatan saya juga ingin bersama-sama tapi banyak kerja dan komitmen lain yang masih banyak tertangguh kerana hampir 40 hari diTanah suci, doakan agar saya dapat kemajlis ini. . Pertemuan tempohari di kota Mekah rasanya cukup singkat. terima kasih kerana melayan sayua dan isteri dengan baik semasa pertemuan kita tempohhari, tapi yang cukup teruja dapat memihat Masjid haram dari tingkat 20. Itu adalah satu doa yang dimakbulkan oleh Allah SWT.

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam CL,

Kenapa sepi tanpa berita? Adik-adik semua sedang menunggu apa yang akan keluar dari mulut Cik Abang sendiri. Tak mau paparazzi tu sume. pening kepala banyak sangat pappa. Ayoo pa ayoo ma!

Ayah Zain said...

salam wan,

actually tak ada apa-apa cuma mainan mamarazi aje.

sebab itu empunya diri buat tak reti, malas nak layan. percaya lah tak ada apa-apa antaramereka

katanya gini jer

ada ubi ada batas,
ada lori ada bas
hahha sendiri mahu ingat,
kejap lagi mamarazi nahas

tp jadi kalu, alhamdulillah. boleh makan nasik minyak mekah

S said...

salam semua ,

mai kita sama sama doakan supaya Allah menjodohkan mereka dan bahagia keakhir hayat.

CEKLIS.

gelang dah
bunga tloq dah
kain lace dah
bunga rampai dah
makanan dan jamuan dah
TOK IMAM DAH
pengapit dah
bekas pinang suruh junjung ?

YB said...

Salam

tetamu? siapa yg dah ada kad?

Azima said...

Salam buat semua warga PDKM...

Semoga gathering yang dirancang berjalan lancar..InsyaAllah.

CL nape senyap je ni...?

Haa..confirm dah ni...Mesti sibuk dok buat preparation...tak gitu warga PDKM???

Akhirnya.....TAHNIAH...

hajah zainab bt abdullah said...

salam CL,

apa kabar? senyap jer! apa yg sedang berlaku? apa2 pun kak nab ucapkan tahniah jika yg diuar-uarkan tu menjadi kenyataan...heh3. jika akak tersilap, ampun norr..

mnasir said...

Asm semua pengunjung PDKM

Alhamdullillah saya dah mula boleh berinteraksi setelah hampir 2 bulan menyepikan diri kerana diri ini berada ditanah suci.

Saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kpd CL kerana melayan saya beserta dgn isteri dan rakan saya dan isterinya semasa kami disana.

Saya doakan supaya perjumpaan yang akan diadakan beroleh kerahmatan dari NYA.

CL, dah terlanjur ada di M'ysia, dtg la berkunjung ke Johor Bahru. Persediaan untuk perjumpaan tentunya dah hampir siap dikelolakan oleh mereka2 yang mahir dalam hal ini spt CM dan yang seangkatan dengannya

arulz_adnan said...

salam...

ada di KL ke skang? blk bercuti ker cmner? sori la..skang dh nk dkt final xm..bz bebenor..huh

jgn lupa doakn yer...

NGINAP SRENGENGE said...

salam semua rakan PDKM,

Just to keep the ball rolling.
Selamat bergathering.