MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Tuesday, 8 December 2009

" Episod 41 - Perjalanan Haji ku 2009 - Melontar pada hari Ke Dua..ke Jamrat.."

" Tuh dia ....naik teksi sapu camtuh...
Budak budak atas bumbung kereta tuh....on the way to Mina..
Haaahh tuh dia..satu kapal dalam dan di atas kereta tuh...
Kepada semua Penderma PDKM mekasih atas sumbangan tambang teksi anda ni( sr480) kepada 16 bakal bakal haji and hajjah sewaktu kami pergi dan pulang melontar di jamrat( Dalam keta tuh ada lagi 8 orang jemaah tau ) ..semoga allah swt melipat gandakan rezeki anda semua..insyalah

Dah rasa cam KL gak ..jamm....
Real life of Makkah..semua nak pergi melontar nih...




44 comments:

cikgu mas said...

salam

menarik n3 ni

cikgu mas said...

salam CL

macam kat jakarta lah..

Zie said...

Salam CL,
Alhamdulillah

Zie said...

Salam CL,
Macam2 kenderaan... tujuan yang sama. Insya Allah tahun2 akan datang ada monorel..

cikgu mas said...

salam

CL ,5 orang yg licin kepala tu,tak cukup group nk panggil 6 J tu,sorang lg birthday boy ker,alamakk boy ker?CR mana??

yongzu @ 9W2YZU said...

Semangat betul.... tak kira bagaimana caranya yang penting sampai pada waktu yang ditetapkan. :)

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

salam, ooo... so fast ha

sdura said...

salam..

tak boleh bayangkan sewaktu kereta membelok....tak jatuh ke?

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

wow! happening. macamana carapun tak apa lah (insyallah halal), asalkan sampai.

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

kesian kat pakcik berjanggut atas bumbung tu. mesti dia berdebar2 dok open air mcm tu.

Abang Aji said...

salam cl,
seronok tengok pengalaman cl menunaikan haji, nampak macam mencabar, tak macam kami ikut aje pakej...kurang mencabar.cuba beza dulu org naik unta tapi cl naik teksi sapu.hahahaha

manzlie said...

salam cikgu mas..

wahh top two...

memecut dia....cam nak p melontar lak ker..?

waslam

manzlie said...

salam zie..

macam macam kendraan ada..

waslam

manzlie said...

salam cikgu...

tn ismet botak jugak ker..?

waslam

Abang Aji said...

salam cl,
dulu pun saya curi-curi bawa kamera dalam masjidil haram...rasa rugi tak bergambar...

manzlie said...

salam yongzu..

bersemangat kami masa tuh..

waslam

manzlie said...

salam wan..

memag hapening masa nih..

wasalam

manzlie said...

salam Sdura...


tak terjatuh pun..semua dah expert...

waslam

Masayu Ahmad said...

Salam CL

macam2 ragam

Masayu Ahmad said...

jauh berjalan luas pandangan

manzlie said...

salam abang aji...

memag mencabar...tapi syukur pada allah swt...hebat semua dugaannyer..

waslam

manzlie said...

salam masayu..

alhamdulilah....ramai orang skg nihh..

waslam

manzlie said...

salam wan..

sini dah amcam biasa dah dudk atas bumbung kenderaan..tunggu nanti episod seterusnyer..

waslam

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

setiap hari CL buat tawaf sebelum masuk kerja ke? Alhamdulillah, rezeki CL.


lunch makan apa? saya cuba teka...

Nasi + kari ayam+ sayur goreng + air kosong. ada betul?

rezeki said...

salam cl,

tersedak cm pakai boy keh,keh,keh

baru balik jogging kat dpn rumah he he he

cl takyah jogging, dia tawaf sunat 7 pusingan dh bakar 10 kg lemak he he he

rezeki said...

salam cl,

pengalaman cl saya dah rasa masa kat sana , dlm van dan atas van, bawah van je tak boleh masuk he he he

manzlie said...

salam wan...

salah tuh...hehehe
tengahri rutin makan ku berlainan..but yang pasti taida yang berlemak skg..alhamdulilah..


waslam

manzlie said...

salam rezeki..

benar tuh..esok sya akan bertawaf lagi...

waslam

manzlie said...

salam rezeki..

oh ye ker..kira sma lah dgn kita yer...saya pun masa hari kedua duk atas van...hehehe

waslam

cikgu mas said...

salam

amboii CR,berjogging di hari lahir,biar nampak sihat dan muda,pssst sebaya rosyham noor tu?
kak ngah sampai kurus berjogging cari cybercafe nk wish hepi besday kt CR tau,dia kursus ni kt hotel,berkursus nak ternak kuda padi pulak..

umiazuddin said...

Salaam CL,

Fuh! pelbagai stunt dan gaya...adventurous betui para jemaah...apalagi dengan driving skill pak arab tu...memang daring habih...asalkan selamat sampai ke destinasi, alhamdulillah.

CL duduk atas bumbung keter jugak ker atau berpaut kat bonet? ;)

VpeaceV

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Cik rezseki, jangan cari pasal bawah van, itu lain jadinye. tak pun yg bwh van mekanik je.

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

okay, dah azan maghrib, nak buat apa-apa yg patut. nanti sambung lagi ye!

rosli said...

Salam CL dan rakan2,

Saya setuju dgn Cm entri ni mmg menarik...kereta sapu dan gelagat jemaah.

Tahniah kepada semua penderma PDKM, Cm dan CL teruskan usaha ini....saya pun nak join sekali nanti.

Masayu Ahmad said...

seronoknya dapat tawaf hari2 kan

tak semua org dapat rezeki mcm ni

rosli said...

Salam CL,

Saya percaya kenderaan /kereta sapu ini tidak dipandu laju kan....kalau tidak mahu tercampak pakcik tua yang melekat di belakang kenderaan tu kan...

rosli said...

Salam CL,

Satu lagi soalan, adakah jemaah haji TH Malaysia dibenarkan menaiki kenderaan sendiri semacam dlm entri CL.... nampk bahaya sgt ni.... dah mcm stuntman je mereka ni....nak mcm pergi perang pun ada...cuma tak nampak machinegun atau senapang je...

Noor said...

Salam CL..

pergh! pengalaman yang best kan CL.. bisa diingat sampai keakhir hayat.. kalu koboi naik atas kuda.. tapi CL naik atas van.. jadilah.. CL naik atas van sambil bertalbiah.. koboi berkuda sambil jerit 'yariba, angre-angre' he he

CM.. sungguh bagai dikata.. cheq berjogging turun 34kg.. tapiii.. balik mai rumah, cheq makan nasik.. naik balik 35kg.. heh heh

Noor said...

Salam

En Rosli.. memang jemaah TH telah disediakan pengangkutan yakni bas yang 'gadang2'.. namun kadangkala terjadi nya kes jemaah negeri lain meng'kidnap' bas TH.. maklumlah yang bawak bas tu bukan nyer orang kita ataupun org arab.. semua nyer pemandu import.. bila jemaah lain bagi sedikit extra.. taraaaaa.. maka terjadilah kes2 jemaah M'sia kena naik pickup macam cheq dulu2 kala.. best woooo.. terbang2 telekung.. cam superman.. he he

sedikit pengalaman utk dikongsi bersama..

Noor said...

Salam..

opsss.. ada org jogging depan rumah.. tu misti nak bagi kempis perut.. maklumlah malam nie nak candle light dinner.. alahai habislah tapir kak ngah kena panggang.. heh heh

rosli said...

Salam CL dan Noor,

TK atas maklumat yang dikongsi bersama

cikgu mas said...

salam

memang dah kena panggang pun kak ngah!!

yarr candle light dinner,mak itam beri hadiah apa arr???

kak ngah pi blog CR,ada cerita best tu,ralit CM baca,pandai pak itam menulis..

Noor said...

Salam

CM.. baru balik dari umah tn ismet.. pergh! tu baru part 1.. dengar kata sampai part 42.. huiyoo.. sampai tahun depanlah.. he he

Zie said...

Salam CL,
Kenderaan ni misti kuatkan... tak pulak kemek dudukkan ramai2 kat bumbung tu.