MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Friday, 4 December 2009

" Episode 22- Perjalanan Haji 2009 - Di Puncak Jabal Rahmah..."

Nampak tak burung merpati tuh kat atas tiang Jabal Rahmah tuh...?
Lautan manusia membanjiri lembah jabal Rahmah
Am I Look Sad..? camner.......sempat lagi Cl nak bergambar nihhh
Permandangan dari Puncak Jabal Rahmah...masyaalah



<

55 comments:

Non datin sophie said...

Salam

Bukankah itu wajah gembira yang telah sampai ke puncak nya. Tidak ramai yang mendaki bukit ini walaupun telah sampai ke Arafah. Alhamdulillah.

Zie said...

Salam CL,
Burung merpati pun ingin berdoa di tempat paling mustajab... tu burung merpati dua sejoli yg CL jumpa kat masjidil haram ke?

Zie said...

Salam CL,
2 pasang merpati dua sejoli atau merpati tu dah bermadu 3, pun ingin turut bersama jutaan manusia berdoa kepada Allah... subhanallah..

Wajah CL sayu je... baru lepas nangis2 ke?. hehehe

KAMATO said...

Itula tanda kebesaran tuhan, tempat pertemuan adam dan hawa

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

salam,

tak penuh ke atas tu? takur je CL terhatuh ramai-ramai sgt tu.

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

alhamdulillah, sampai akhirnya CL di atas puncak jabal rahmah. saya pun tumpang gembira. nanti saya ke sana, saya pun akan naik ke puncak. insyallah

rezeki said...

salam CL,

alhamdulillah, semoga apa yang didoakan di sana semasa wukuf dimakbulkan Allah SWT

jutaan terimakasih juga krn meluangkan masa yg berharga ini utk sama2 mendoakan kami di sini

ummi humaira said...

salam CL
Alhamdulillah , dah sampai di puncak jabal rahmah....

""Permandangan dari Puncak Jabal Rahmah...masyaalah""
dapat digambarkan bagaimana suasana di mahsyar nanti , masyaAllah..

hajah zainab bt abdullah said...

salam Azli,

Alhamdulillah...berdoa di puncak jabal rahmah..

مسافر_اسلام said...

Salam abang lie...
burung merpati di atas batu...
jemaah berdoa...
semoga mereka dirahmati Allah..

IBAN MUSLIM said...

Masya-Allah... manisnya beribadat kepada-Mu ya Allah...

Yem0805 said...

Salam CL,

Alhamdulilah dapat juga CL sampai di Jabal Rahman...CL doakan apa tu di Jabal Rahmah?

Masayu Ahmad said...

alhamdulillah

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, sama2 memanjatkan doa.

Amin.

tq.

NGINAP SRENGENGE said...

salam anaknda CL ,

Mulanya tak mau tulis komen.Tapi merpati bertenggek di batu tu menarik perhatian ayah.Ayah sokmo ingat pada para2 wali.Mungkin penjelmaan mereka datang berwukuf di Arafah.Mungkin juga merpati di Masjidil Haram dulunya.

Dimana2 ada kemungkinannya.Wallahuaklam.

Wassalam.

CASA QASEH said...

alhamdulillah, berbaloi kerana akhirnya dapat menjejak kaki jua ke puncak Jabbal Rahmah. Anyway dah berapa kali CL mendaki menuju puncak Jabbal Rahmah semenjak CL berhijrah ke bumi anbia nie?.

babykhalifah said...

Syukur alhamdulillah...CL antara lautan manusia yg dilimpahi kaseh n rahmat ALLAH...syukran

YB said...

Salam CL,

Macaman tiang batu tu boleh ada kat atas bukit tu. Siapa tahu sejarahnya?
Siapa yg buat, bila dan mengapa.

cikgu mas said...

salam n dear ciklie

am i look sad???

from my humble opinion...

of course not!!!!
u look happy,proud,peace..and puas berbaloi dengan segala penat lelah..congratulation fren...huh saya pulak yg sedih melihat manusia dipuncak jabal rahmah

Abang Aji said...

salam cl,
maaf bertanya..dah berdoa ke kat jabal rahmah...hehehe.
haaa, doa ape tuuuu...

Hj Karim said...

salam CL .Tahniah di atas kejayaan mendaki Jabal Rahmah. Eden lihat raut muke DL macam menunggu ....Siti agaknye.InshaALLAH tak lari gunung d kejar.......berkat Jabal Rahmah jade le....

manzlie said...

salam zie..

tak tau lak camner burung tuh kan..

waslam

manzlie said...

salam kamto...

benar tuh


wasalam

cikgu mas said...

salam

melihat dua pasang merpati di atas menara mengenangkan saya pada pandangan yg sama yg saya lihat,saya menemui sepasang merpati putih yg sangat cantik di atas menara tu,subhanallah..merpati tu pun mengaminkan doa semua..

manzlie said...

salam wan..

memag penuh dan padat sungguh di atas sehingga nak berjalan pun susah...


waslam

manzlie said...

salam Ummi Humaia..


alhamdulilah syukur..

waslam

Hj Karim said...

Salam semua.Burung merpati duo sejole tu ......bukan apo.....nak kasi tau kat CL aje. Maaf ye

manzlie said...

salam Rezeki..

alahmdulilah..semoga allah swt memeberkati kita semua..

waslam

manzlie said...

salam Hajjah zainab..


alhamdulilah..syukur..

waslam

manzlie said...

salam musafir islam..

insylah di berkatinyer..

waslam

manzlie said...

salam amirul..

alhamdulilah

waslam

manzlie said...

salam yem..


doa ku...biarlah rashiaaa..


waslam

manzlie said...

salam masayu ahmad..

alhamdulilah

waslam

manzlie said...

salam hilmy...

aminnn


waslam

manzlie said...

salam ayahanda..


entah lahh..


waslam

manzlie said...

salam hj karim....


tunggu sit mana lak?...ekao nihh ada ada saje jer...heehehh


waslam

manzlie said...

salam cikgu mas...

ituh lah muka kepausan dalam diri sya atas apa yang saya planning/idamkan untuk berada di puncak jabal rahmah bila hari wukuf.tiada rasa sedih cuma rasa diri ini kerdil disisi nyer...alhamdulilah

waslam

manzlie said...

salam baby khalifah..

alhamdulilah

waslam

manzlie said...

salam abang aji...

doa ku...biarlah rashiaaaa...



waslam

manzlie said...

salam yb..

tak tau lah sya ..maaf yer


waslam

manzlie said...

salam qasa qaseh..

alahmdulilah...syukur nikmat..

waslam

YB said...

Salam CL,

Itu rupa tahan nafas sebab penat daki bukit...dulu unta boleh tolong bawakkan naik..

cikgu mas said...

salam ciklie

mungkin salah taip,tapi kelakar pulak bunyi yer

MUKA KEPAUSAN???? IKAN PAUS yerrr,hmmmm


MUKA KEPUASAN LAH!!!!

muka kejerungan...muka ikan jaws
muka keboyaan....hahahaha

just joke dipagi hari...cikgu demamlah!!!

manzlie said...

salam cikgu mas...


saya batuk lah skg...sakit tekak


waslam

umiazuddin said...

Salaam CL,

Syahdunya pemandangan 2 pasang merpati di puncak Jabal Rahmah dan lautan manusia di lembahnya.

Semoga doa-doa CL termakbul.

You don't look sad, CL.
You look glaaaadddd. Alhamdulillah. :)

VpeaceV

ina said...

Nak komen cik gu mas...kelakaqnya. Tersembur air liuq cek nak gelak.

Nak tambah lagi..

Kekembongan- ikan kembong
Keselaran - ikan selar
Kekelian- ikan keli

Hah, dah lah cukuplah tu.

norsidah said...

Salam CL,

Alhamdulillah , sampai juga CL atas Jabal Rahmah, susah nak naik kan ,bukit batu, semangat kuat tu, doa apa CL, eh..eh..rahsia.

Merpati tu tunggu CL agaknya.

Zie said...

Salam,
Ina... ada lagi...

ikan tamban - jadi ketampanan
ikan yu - kesayuan

manzlie said...

salam zie, ina dan cikgu mas..

aduhhh ada gak topik ikan skg nih..heheheheh

waslam

manzlie said...

salam Ummi azuddin..

you are right....i am look glaaaaad kan...syukur pada allah swt..

waslam

cikgu mas said...

salam..

last-last,,

muka kecelaruan...ikan cecaru
muka kengerian...ikan tenggiri..

hehehe,nanti kalau cm ada idea u all sambung yer,best2 bila ada partner merapu!!!

Zie said...

Salam,
Ada lagi...
Ikan Haruan - Keharuan
Ikan Emas - Keemasan

ultra_irfan said...

Salam lie,

tak nampak macam sedig pun heheh

rosli said...

Salam SA dan rakan2,

Saya baru saja smpi rumah , tghari tadi dari Cherating, hati rindu dan meronta2 nak tgk blog ni. Syukur.

Terus bukak pc dan masuk blog ni.....belum smpt baca episod 18 ke 22...byk dah tertinggal ni....Sekali lagi tahniah SA....suka tgk gambar you berlatarbelakangkan mercu tana Jabal Rahmah. Semoga SA bertemu calon yang sesuai di masa akan datang.

Masayu Ahmad said...

salam

masya allah terujanya hati