MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Saturday, 12 December 2009

" Episod 56- Perjalanan Haji ku 2009 - Naik Jambatan ke tingkat 2 Jamrat................"

Bermula pendakian di sini...ke tingakt 2..
Ramai jugak jemaah mendaki ke tingkat 2 untuk melontar..
Terdapat papan tanda untuk menaiki ke atas.
Ramai jugak jemaah dari negara Turki menggunakan tingkat 2 untuk melontar di Jamrat
Menuju ke atas....tingkat 2...




28 comments:

Zie said...

Salam CL

Zie said...

Salam CL,
Alhamdulillah

Zie said...

Salam CL,
Semoga memperolehi haji yang mabrur

Zie said...

Salam CL,
Dulu saya melontar kat tingkat 2, tapi masa tu atas sekali

cikgu mas said...

salam

masih di jamrat ciklie..

Zie said...

Salam CL,
hari ni saya melontar sorang2, AZ, CM, Noor belum sampai lagi

manzlie said...

salam zie..

taniah ..Ratu trekk..

waslam

manzlie said...

salam zie..

tuh cm dah sampai..heheheh

waslam

Zie said...

Salam CL,
Baju jemaah turki dan indonesia sama lah sejak tahun2 dulu..

Ha.. sampai dah CM, slmt mlm

Kak Sidah said...

Salam CL,

Akak yang sampai la Zie, CL, apa kaba, dah mis banyak N3, sibuk dgn jemputan org kawin.

Cl,tgk kat bukit tu , batu pejal betul

Kak Sidah said...

Salam CL,

Zie tak tido lagi ke, temankan tn. rumah ye ,

CL, last year akak melontar kat tkt 2, masa tu tkt lain tak siap lagi

Kak Sidah said...

Salam CL,

Ye lah CM dah sampai, akak tak perasan, dah ngantok kot,

manzlie said...

salam kak shidah..

wahh banyak jemputan kawin yer..

hati ahti makan daing tuh..nanti poning kepala lak..heheheh

waslam

Zie said...

Salam,
Kak sidah, cheq tidur waktu arab saudi tapi bangun waktu mesia..

Hari ni g kenduri tetiba temanya hijau, cheq macam rombongan pengantin la pula... hehehe.

Kak Sidah said...

Salam Cl,
Ni nak poning la ni, tapi nak tgk gak mah CL, tu la sehari tak dtg sini, tak boleh, mesti nak dtg jugak, nak jumpa kwn2.

Zie, majlis kat mana tadi, ckp ngan CL, kat KL skrg sibuk kenduri kawin, bila lagi nak balik

Kak Sidah said...

Salam CL,

Akak dah nak berundur ni,esok nak bangun pagi, nak gi KLIA jemput anak akak balik dari Combolo ,mula keje kat PutraJaya ,after 3 tahun cuti ikut suami.

manzlie said...

salam kak shidah..

ada ker jemputan akwin untuk sya nih kalau balik...

waslam

Zie said...

Salam CL,
CL balik mesia bila? Kawan2 saya buat umrah pada 23 disember ni, visa ziarah.

Kak Sidah said...

Salam CL,

Insyaallah, beritau bila balik, akak nak jemput geng PDKM yang mana sudi

Kak Sidah said...

Salam CL,

Ada ke yang sudi dtg CL

Kak Sidah said...

Salam CL,

Seronok kan Zie buat umrah masa ni, jemaah dah tak berapa ramai, boleh mohon kucup hajar aswad,
Zie tak ikut ke, akak nak tgu group Cl, insyaallah

Zie said...

Salam,
Kak sidah, insya allah saya datang.. tolong masak dan basuh pinggan pun boleh, byk yg nak sponsor.. kek lapis dari abg long, kuih kemboja dari wan, ayam utan dari pak itam, jering dari AZ.. hehehe

manzlie said...

salam zie..

time 23 hb dec tuh sya dah taka di makkah...

cuti sbulan


waslam

Zie said...

Salam,
Kak sidah, memang teringin nak pegi, buat masa ni tak boleh pergi la kak, insya allah tahun akan datang.

Assalamualaikum....

Zie said...

Salam CL,
Sebelum balik mesia CL ke madinah dulu ke?

Ok, siaran bersambung esok.. nak tidur, assalamualaikum

manzlie said...

salam zie..

taklah ..direct ot jedah and kul

wasalam

rosli said...

Salam CL,

Entri ni mmg best sbb dpt tgk dgn lebih jelas Jamrah tkt2, saya dapati kat tkt 5 kurang orang. kat tkt dua ni mmg padat.

Org2 muda elok ke tkt 5 dan senang nak melontar, cuma kena ada tenaga dan boleh naik ke tkt 5

Kak Sidah said...

Sazlam CL dan semua geng PDKM,

Cantiknya jamrat sekarang, jauh beza dari dulu, baru setahun berlalu, masa akak pegi dah banyak berubah, insyaallah kalau ada rezeki nak pegi lagi..

Comel2 buggy tu..cantik tersusun.