MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Wednesday, 9 December 2009

" Episod 46 - Perjalanan Haji ku 2009 - Jamrat 5 tingkat pandangan dari sisi..

Wowww....Masyalah
Subhanaalah......cantkkan pandangan dari tepi..cl di atas sekali ni
Cantik tak 5 tingkat tuh...Jamrat Melontar..tengok atas sekali tuh open kan
Lautan Jemaah tuh...subhanaalah..cantikknye

Alhamdulilah..cl sendiri teruja nih..dah nak masuk nih kat Jamrat..dari tepi nih...




53 comments:

cikgu mas said...

salam

betul tu teruja tengok suasana ni..

cikgu mas said...

salam

bila CL sendiri pun teruja apatah lagi kami ni..

cikgu mas said...

salam

CL suka berada di atas sekali,view lebih jelas ..

Imran Paris said...

En Li....cantiknya, SUBHANALLAH.

cikgu mas said...

salam CL

waktu ni pukul berapa?langit masih terang,tapi lampu dah dibuka...?

cikgu mas said...

salam imran

Paris pukul berapa sekarang ni?kita berdua jer ni..

cikgu mas said...

salam CL

memang cantik,belum pernah lagi tengok pic kawasan jamrat yg baru ni..

cikgu mas said...

salam

CL.kawasan ni mesti dilengkapi dengan lift dan escalatorkan?

manzlie said...

salam cikgu mas.

alhamdulilah cikgu suka..harap semua orang suka

waslam

cikgu mas said...

salam..

Bila ada pandangan dari sisi,may be ada pandangan dr tengah?

manzlie said...

salam cikgu mas..

ratu trekk kembali lagi...

taniah


waslam

manzlie said...

salam imran..

memag cantikkan....
ada lagi cantik tau gamabr di tempat melontar..langit nyr aduhhhh sayuuu

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

masa tuh pukul 5.30ptg...lum masuk mahgrib...ada gambar lagi cantik nanti saya buat entry

waslam

manzlie said...

salam ciku mas...

nanti tengok pandngan dari tengh..lagi cantikkkkk

wasalam

manzlie said...

salam cikgu mas..

lift dan escalator aan menyusul di entry yang akan datag

jgn risau

waslam

Asnija said...

Salam Cik Lie,
Apa khabar? Sihat dah? Alhamdulillah.
Cantik sungguh view ni, bila dah 5 tingkat, tahun ni nampaknya smooth je ye...impress sungguh dengan pembinaan yang cepat, masa bulan lima hari tu, kren pun masih nampak lagi...

ps: sori ye kacau CL pagi buta ari tu...saya terlupa dan tak perasan, lagi CL tengah tak sihat, rasa guilty sangat.

Asnija said...

Salam,
Bila 5 tingkat, pun nampak penuh tu ye...mesti seronok tak terkira berjalan dengan jamaah lain...

Asnija said...

Ehmmm...tak sabar nak tengok kat dalam tu, lift ngan eskalator...malam ni ada N3 baru ke, saya tunggu nih...

manzlie said...

salam datin asnija...

ahamdulilh dah cantik dah kan...ada lagi ihhh

tunggu..

wasallaammm

manzlie said...
This comment has been removed by the author.
cikgu mas said...

salam

kak nija ku ni,tak tido ker tu?

rezeki said...

salam cl

alhamdulillah, semua dh siap kat jamrah, lps ni monorail pulak. Kemudahn bagi jemaah walaupun setahun sekali je mina berpenghuni

Ayah Zain said...

Salam,

SubahanaAllah, memang teruja melihatnya.

zairin said...

Salam CL,

Alhamdulillah dapat melihat suasana di Jamrat dengan gambar2 CL tu. Seronok dan teruja sekali. Ada berhampiran dengan Jamrat tu flat penginapan, sudah beroperasikan flat pengipan tu CL?

abangsulung said...
This comment has been removed by the author.
Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam,

hebat, macama sarang tebuan. semua dok tumpu di jamrat. mesti berkobar-kobar bak kata CL meluap-luap.

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam,

hebat, macama sarang tebuan. semua dok tumpu di jamrat. mesti berkobar-kobar bak kata CL meluap-luap.

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

nampak kecil kita dibandingkan dunia sekeliling mcm semut je. Subhanallah

hilmyiskandar said...

salam.

Alhamdulillah, kemudahan disediakan amat selesa sekali. Nak rasa suasana tahun depan kesana.

Amin.

tq.

Yem0805 said...

Salam CL,

Tingkat atas sekali jamrat dpt melihat pemandangan Mina. Memang teruja dan seronok berada di sana.

PINATBATE said...

salam Cik Lie..
wowowowowwo..!! memang teruja...! macam tu rupanya suasana jamrat yg baru..!

CASA QASEH said...

terkenang kan zaman dolu2 hanya satu tiang jamrat dikerumuni oleh beratus ribu manusia. Alhamdulillah jamaah sekarang mengecapi kemudahan mengikut peredaran zaman. Amin.

Kak Sidah said...

Salam CL,

Alhamdulillah ..jauh beza dari dulu2, tu pun masih ramai jemaah, bayangkan masa dulu yang tak de tingkat

Kak Sidah said...

Salam CL,

CM rajin ye tunggu N3 baru ada je rezeki untuk no 1, Zie mana

CL pemandangan dari atas tu cantik sungguh, tahun depan monorail pulak , makin mudah utk ibadat ye CL alhamdulillah.

mama ju, said...

Pemandangan yang cantik,bangunan yg indah dan memudahkan jemaah.

ina said...

Salam CL,

Bila akak bukak je n3 nie, dlm hati terus berkata SUBHANALLAH, MASYALLAH, ALLAH HU AKHBAR cantik dan shahdunya pemandangan di jamrah. Dah selesa jemaah melontar.I like...

shami2 said...

Salam CL..

Alhamdulillah

Tiada mdah untuk untuk ku persembah
Memandangkan sibuk bebenarlah
Sesaat ada ku terjah PDKM ajerlah
Mendengar coletah kawan2 dan berita dari Makkah...

Mohon doa dariMu..Ya Allah
tiada putus atau mengalah..
Moga suatu hari impian ku terlaksana jualah...
Mengunjungi rumah mu menyahut seruan Mu ya Allah..

Masayu Ahmad said...

Salam CL

Masya Allah, cantiknya pemandangan

begitu rupa keadaannya, teruja sungguh mahu ke sana

terima kasih CL

Abang Aji said...

salam cl,
indah sungguh kawasan jamrah ni waktu nak maghrib...cl dapat tak melontar ditngkat bawah......

Noor said...

salam CL..

Subhanallah.. cantik sungguh kompleks melontar.. walaupun bukan di depan mata.. namun bila direnung-renung terasa dekat dihati..

S said...

salam,

Subhanalah !!

pabila direnung lama lama
rasa gerun pun menyelinap
dalam fikiran.

nampak seperti api sedang bernyala nyala sbb cahaya lampu pada jamrat tu.

adakah Allah memberi gambaran Siratulmustaqim pada kita semua.???
MasyaAllah....yazaljalal walikram

umiazuddin said...

salaam CL dan semua.

Cantiknya & canggihnya Jamrat!!!!
terasa begitu asing bagi saya yang dah lama sangat tak ke sana...harap-harap adalah rezeki untuk ke sana lagi dengan izin-Mu, ya Allah.

CL ambil gambar2 ni dari 'atas' tu, 'atas' mana? (Dah berjangkit kekaburan Wan..hehe)

Harap2 ada lagi gambar langit di Mina terutamanya masa sunset... :)

VpeaceV

rosli said...

Salam CL dan rakan2,

Subhanallah, masyaAllah, indahnya pemandangan di sini, sgt teruja. TQVM CL, posting ini antara yang terbaik.

safiudin dot com said...

salam semua warga PDKM,

benar-benar insaf dan teruja.

Teamwork Revolution Power System

safiudin.com

rosli said...

Salam Sdra Azli

Saya ada email dan mohon pertolongan Sdra Azli. TQVM

Noor said...

Salam..

umiazuddin.. bukan cheq sorang yang blur.. kak ngah pun blur jugak.. CL amik gambar dari atas mana kan.. atas bukit kot.. tak pa kita tunggu CL jawap arr..

psstt.. ari-ari nengok awan.. bleh jiwang woooo..

umiazuddin said...

salaam...

kak ngah pun blur jugak? yay, sib baik ada geng..heheh
takpa kita tunggu CL jawap...ntah2 jawapannya dalam next entri kot, episod 46 ni sebagai teaser jer ;)

perati awan lama2 jadik jiwang tak pe lagi, kak ngah. jangan dok renung bulan purnama lama2, kang jadik lunar-tic wo...bahayo! ;)

VpeaceV

Zie said...

Salam,
Kak ngah, CL amik gambar dari jalanlah.. cuba tengok 3D view jamarat project...

Leenoh said...

Salam.

Bila tengok gambar rasa macam kita dok ada kat situ.

Noor said...

Salam..

owhh.. ye ke zie.. kak ngah nie buta IT.. bukan sikit dik oii, banyak buta nyer.. he he

anyway, 3,4,5 D pun tak kesah lah.. tapi memang cantik seh gambaq tu.. cahaya dari lampu2 tu yang menaikan seri..

manzlie said...

salam sayang semua...

cl berjalan dari jalan utama ke tingkat atas sekali menuju ke Jamrat..jadi cl berada di atas jalan dapat melihat semua bahagian di sekitar jamrat...jgn lah lagi confius or blur yer...gambar tersebut menunjukkan yang cl berjalan naik ke atas menuju ke jamrat tignkat 5 dan sudah semestinyer cl melontar di ataas.

waslam

Salwani said...

Salam CL.

Apa kes Imam Besar Masjidil Haram ditangkap? http://anakmuaallaf.blogspot.com/

Kenapa jadi cam tu?

Abu Uwais said...

CL, mohon kebenaran nak copy gambar2 ni. Nak buat perkongsian dgn sahabat2 dlm blog saya. Bleh x? Kalau xbleh pun, nak amik gak.. hehe.. terharu tgk jamrah dah tersergam mcm shopping complex. Alhamdulillah. Mudah la jemaah nak melontar kini..