MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Wednesday, 2 December 2009

" Episode 15- Perjalanan Haji 2009 - Di Arafah berjalan ke Jabal Rahmah dah nak sampai nihhh.. ...."

Dah sampai kat Dataran Jabal Rahmah..meriahhhhhh
Iutlah dia tiang pancuran air ( ala ala mist) beri kesejukan di kawasan sekitarnyer..alhamdulilah
CL duk berjalan lagi nih nak naik ke Puncak...Boleh tak Cl sampai ke PUNCAK JABAL RAHMAH? cuba teka..
Keadaan di kawasan Dataran Jabal Rahmah.. Memang macam pesta masa nih..aku terasa teruja yang amat sangat ..




74 comments:

cikgu mas said...

salam

alhamdulillah

cikgu mas said...

salam

CM masih lagi bertenaga,syukurr

Noor said...

Salam..

ku cantasss.

Noor said...

Salam..

yes yes

cikgu mas said...

salam

hero mesti boleh sampai!!! go to the top my fren...

Noor said...

Salam..

aik CM no 1 & 2 je..

ranting said...

salam...

cikgu mas said...

salam..

aiiik,cm tahu camner dia boleh cantas...line clearrr yerr!!noor

Noor said...

Salam..

he he.. minum kopi 'J' arr.. zie tgh bancuh ayaq.. sori arr zie..

Noor said...

Salam..

tak clearlah CM.. cheq baru balik dari umah CM.. he he.. nyesal lak p umah CM..

cikgu mas said...

salam

aaah umah CM ada cerita sedihkan???dah takdir tuhan,doakan dia...

Noor said...

salam..

jadilah dapat no 3.. cikgu janji tau blanja cheq.. cendoi pulut satu.. heh heh

Zie said...

Salam CL,
Tahniah CM dan CN..

Zie said...

Salam CL,
Panjang betul perjalanan ke Jabal Rahmah.. Mudah mudahan pengorbanan CL Allah kabulkan.

Kak ngah... cheq tertidur depan leptop nih.. tengok2 CM & CN dah berkejar2

mama ju, said...

wahwah , CM lagi lagi lagi !

mama ju, said...

CM , tgh brek tanda paper ke ? tak makan ke ?

Engku said...

masyaAllah.. paling best boleh berdoa kat atas jabal rahmah. Amik gambar pon lawa kat situ. :)

mama ju, said...

Noor pon tahniah jugek ...

Zie said...

Salan CL,
CL misti sampai Jabal Rahmah... ada doa rahsia yang dibacakan....

cikgu mas said...

salam mamaju

tanda paper,lappy dok sebelah jerr,cm dah boleh hafal masa CL post entry..

mama ju, said...

mesti lah boleh sampai sana. orang muda lah katakan !

mama ju, said...

posing lah gambar sorang. tempat yang agak cantik sikit.

Noor said...

salam

zie.. alahai sian nyer adik akak.. cepat2 amik towel.. lap key board.. bertakung ayaq liuq.. heh heh

mama ju.. CM kenyang dok tekan key board.. heh heh

Noor said...

Salam CL..

panjang sungguh episod perjalanan Haji 2009.. episod 15 baru takat Jabal Rahmah.. perghhh.. mau sampai habis cuti skolah baru final episod.. heh heh

manzlie said...

salam cikgu..

top two dia lah nihh..

waslam

manzlie said...

salam kak noor...

kejar jgn tak kejar...minum kacip fatimah lah lebih sikit...

waslam

Noor said...

Salam

mama ju.. aik?? tak kan tahniah je.. bawak2 lah blanja tey tarik.. he he.. baru naik semangat skit..

manzlie said...

salam engku...

memag best lah kat sini..alhamdulilah

waslam

nailofar09 said...

salam...warga PDKM..., muga suma di rahmati... nie PIC lum kuar...tp tahulah CL dah sampai kat jabal rahmah...kenangn manis..., masa kat atas tu..., berdoa larr kan...ada ker jmaah indon...tulis nama atas batu...kelakar larr...agaknya yg berkirim doa kna tuliskan kat batu...pnuh larr batu dpan dia...ngn tulisan nama2 pasangan...eiii peliknya; pencemaran tuh...

manzlie said...

salam zie..

kejar lah cm tuh...sure dpat punya

waslam

manzlie said...

salam mama ju..

cm dah makan awal dah tuh..la nih duk depan pc agaknyer tuh

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

amboi dia sudah tahu waktu aku ke udara..nih nak kana tukar time nih..

waslam

Rusyaini Food Industries said...

Salam CL,
memang happening betul. kalau mcm tu penat pun tak terasa. Plastik warna biru-biru tu apa? Tak boleh nak teka?

manzlie said...

salam nailofar..

cl tak mau tulis atas batu tuh..syirik/khurafat lah..

waslam

Zie said...

Salam CL,
Berapa lama depa tulis kat batu tu.. kena cepat2 cat balik. pencemaran betullah...

cikgu mas said...

salam

laaa cl jgnlah tukar waktu bersiaran,nanti CM kena tukar jugak jadual harian...amik masa kat setahun tau nk paham jadual bersiaran ni...

nailofar09 said...

salam, tumpang lalu, zie depo tulis, baca nota tulis lagi...dah pnuh batu dpn dia ngn tulisan, sayang tak snap gmbaq...tu larrr...bukan nk buat batu bersurat kan...khurafat lg... CL tulis dalam hati tuh...kan kan?...:)

cikgu mas said...

salam

noor noti arr,tetiba pulak teringin cendol pulut,aiskerim kan boleh hehehehe....tu kan dok depan pc tu jgn dok ralit sangat sendiri mahu ingat arrr...

mama ju, said...

Bagusnya ada air pancuran,sekurang2nya sejuk sikit..

Zie said...

Salam,
Memang kak nailofar, penuh dgn tulisan, pastu ada gak yg solat kat situ kat celah2 batu...

manzlie said...

salam rusyaini...

meamg hapenning sini...maybe lapik khemah kot supaya terhindar dari panas..

waslam

nailofar09 said...

salam RusyFI...nk cuba jawbkan...plastik biru tu...khemah comel...kan jemaah bermalam kat situ...depo ni pnduduk skitar situ...mbe ada gak yg agak jauh...segala peralatan di bawa ke sana k mari... nnti kat MH...ada gak beg2 dan segala peralatan ni di selit atau di letak di tepi2 dinding..bgitulah adanya

manzlie said...

salam zie..

takda cat lah balik..depa bairkan..tungu entry tuh nanti dapat lah kak zie baca..

waslam

mama ju, said...

Noor,insyallah ada masa kita jumpa ,bagitau le nak apa......!

cikgu mas said...

salam

kat batu tu bukan sajer ada tulisan nama2 pasangan,cm banyak ternampak gambar wanita dan lelaki di celah-celah batu,tu larr kan demi cinta dan kemahuan manusia rela buat apa saja..

manzlie said...

salam cikgu..

mesti aar tukar siaran..asyik cikgu jer no 1..heheheheh jenuh nak bagi dia hadiah nanti..heheh


waslam

manzlie said...

salaam nailofar...

say takmainlah tuliskan batu tuh..wat pa kan..heheheh
kalau pegi kuala kubu baru saya tulis atas batu...
waslam

mama ju, said...

CM kata ambek masa setahun nak faham waktu siaran....?wah biar betul CM..

manzlie said...

salam cikgu mas..

depa mengarut lah tuh duk tulis nama lak..

waslam

manzlie said...

slam mam ju..

cm tuh memag camtuh...lambet nak study orang..heheheh


waslam

cikgu mas said...

salam CL

Bukan hadiah CM harapkan,cukuplah belanja CM kat restoran pusing di KL Tower,tak pun Chill di KLCC,Victoria Station,atau paling koman high tea di Istana Hotel..boleh jugak di Pullman Putrajaya...tu jerr CL,CM bukan nak lebih-lebih,,,hehehe

mama ju, said...

Dekat dataran tu orang berkemah sementara ke?

Noor said...

Salam CL..

pandai2.. kalu stakat panjat Jabal Rahmah nak tulis nama.. rugi sehh.. baik amik peluang berdoa.. nak tulis nama atas batu.. nanti cheq bawak p kuala kubu.. bleh nyanyi2 lagu sudirman.. heh heh

psstt.. pak itam tulis nama celah batu.. keh keh..

mama ju, said...

Bersyukur dapat menunaikan fardu haji tiap tahun.Muga Haji MABRUR1

cikgu mas said...

salam CL


wahhh,dia mengata cm yer,cm kalau study mmg amik masa setahun baru complete course,kursus jangka pendek tak main arr,

yer mama ju CM mula study waktu CL bersiaran sejak Dicember 2008..MAc 2009,baru CM berani attend class,Dicember 2009,CM dah boleh jadi ketua kelas pulakk,good improvement kan???

Noor said...

Salam..

mak aih! high taste sungguh my CM.. cheq tumpang sekaki bleh??.. bleh arrr.. bes oooo.. minum ayaq melo kat restoren pusing2.. berbuih-buih seh.. heh heh

cikgu mas said...

Salam..

Noor pak itam kalau tulis nama atas batu dia guna nama samaran,takut mak itam kenal sehhh,hehehe

mana pak itam arrr..

Ayah Zain said...

Salam,

hepening betul PDKM nih. CM dah jadi penunggu tetap. Satu kepuasan jadi juara yer CM. Dah tahu dah dia masa CL ke udara.

tiang pancuran air tu baru ada kan CL? hari tu tak perasan pun ada

mama ju, said...

Ramai ke orang Msia duduk kat safwah...macammana dengan bilik2 yg termahal tu.anak raja arab yg duduk ke?

Noor said...

Salam..

betul2.. pak itam selalu tukaq2 nama.. takut mak itam perasan.. heh heh.. nama terbaru.. John Labu..

psstt.. pak itam kena telan ngan tapir.. wa ka ka

Noor said...

Salam..

alamak CM.. AZ dah balik masjid.. tu tanda nya.. heh heh.. CM jangan bagi tau orang arr.. rahsia kita berdua..

cikgu mas said...

salam

laaa kalau John Labu,CM ada nammpak noor,,,dia tulis cam ni

JOHN LABU VS MANISAH BTE HJ BAKHIL..

wakakaka...

cikgu mas said...

salam..


hahaha,,tunggu sat nk gelak...
ye larr noor orang dah balik masjid.????,,

dah-dah noor pi solat isyak yer...hehehe,CL tak faham punyer...dont wori..

manzlie said...

salam mamaju..

ye ker...mana boleh....

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

bukankah itu semua janjijanji manis mu pada kuh?

waslam

rezeki said...

salam cl dan kekawan,

tarakkkkkkkk nombol 63+++

padanlah masa kat semejid, asyik tersedak , ada org kutuk pak itam ya,

nti ku sumpah jadi batu belah batu bertangkup, makanlah aku, telanlah aku, aku kempunan nak nombol 1 kehh,keh,keh

kalau nk betul thrill, tulislah nama kat batu belah batu bertangkup tu ngeh,ngeh,ngeh

Noor said...

Salam

CM.. selamattt.. heh heh.. bleh kita berpoya-poya.. la la la

umiaziuddin.. kak ngah dah wat ayaq melo satu 'pelash'.. tak dan minum.. CL dah kluarkan N3 baru.. tu yang dapat pinggat gangsa je.. gangsa pun gangsalah.. jom, kita pakat 'tokak' sama2.. he he

manzlie said...

salam mama ju.

.tak ramai orang mesia duk sini..

waslam

manzlie said...

salam kak noor..

aikk nak tumpang sekaki..? dua belahkaki pun boleh....takda maslah sebab yang belanja cm tuh

waslam

manzlie said...

salam ayah zain...

dah jadi penunngu dah dia nih az..biasalah...


waslam

Noor said...

Salam..

yey yey.. pak itam aka John Labu dah balik.. Zie... CM.. lekas2 p sambut pak itam hang pa.. risau sangat depa kat pak itam..

rezeki said...

salam cl,

mcm mana perang dgn bilik2 kat hotel hari ni ?

Noor said...

Salam CL..

sian kat CL.. dah lah kalang kabut layan 'guest'.. pas tu lagi kalang kabut layan kami hat 'kreek' nie.. he he.. CM & Pak Itam yang 'kreek'.. cheq tak arr..

rezeki said...

salam

td lps pegi hutan mandikan tapir, kasi mkn cipan dan ayam hutan, kepenatan terlelap kat peradu pokok beso , mimpi pulak
keh,keh,keh

tetiba muncul pulak adik jesse james ngeh,ngeh,ngeh

cl, mcm2 depa gelar cheq, cheq redho je