MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Wednesday, 2 December 2009

" Episode 13- Perjalanan Haji 2009 - Di Arafah berjalan ke Jabal Rahmah dah nak sampai nihhh.. ...."

Nampak Unta Cm nih..terus snap gambar nyer...
Pose Maut jugak nih...heheheheh
Nampak tak tuh..bukit Jabr Rahmah..cantikkan...yang macam berasap tuh depa spray air bagi sejuk...so beautiful kan...masyalah...
Ada ramai jemaah bersendirian duduk di sini..best lah..tahun depan insyalah saya nak cuba suasana camni lak...ada sesiapa nak join?



54 comments:

Ayah Zain said...

salam
123

YB said...

salam cl

salam

cikgu mas said...

salam

uwaaaa,kalkah dgn Az

Ayah Zain said...

salam Lie,

alhamdulillaah, dapat juga ke

cikgu mas said...

salam

aduuuh YB pun ada,senior2 ni...

YB said...

salam cl,

masa kami sama, nak kira camana ni

Ayah Zain said...

Salam Lie,

mak oi, cantiknya unta tu, az nampak macam CM jer unta tu, merah lagi

cikgu mas said...

salam..

terbayang AZ standby dengan jari dikeyboard,hehehe..tahniah az..

Ayah Zain said...

Salam,

betul la YB, yb kalah dengan foto finish tuh. sengit giler

cikgu mas said...

salam YB

kira kita bertiga no 1 arrr...hehehe,masa post sama,juara bagi 3..

Ayah Zain said...

Salam,

tak ada la standby macam CM buat tuh. Dah nasib badan kan

Ayah Zain said...

Salam,

amboi CM, tak mahu mengaku tuh. yer ler kita menang sama2lah.

manzlie said...

salam ayah zain....

Raja Pecut...no whid..
taniahh

waslam

manzlie said...

salam yb..

taniah pingat perak goes to yb..

waslam

nailofar09 said...

salam... ehhh camana bole trtinggal...alahai...org naik unta...kita naik keldai

cikgu mas said...

salam

Az cm nak majukk arrr dgn AZ,dia dah menang dia kata CM macam unta yer,eksyeeen sungguh dia...menciiii...hehehe

manzlie said...

slam cikgu mas..

Ratu trekk no 3 la nihh..minum kopi janda ker..?
Ayah zain minum kopi ayah lie..hehehe tuh yang juara

waslam

YB said...

salam,

tak ada ke pak arab nak buat teksi unta utk pengangkutan antara arafah mina mekah. rasa lebik berkesandrpd kereta.

nailofar09 said...

salam CL...alahai trtggal jauh ...kita naik keldai CL...depo naik unta... uwaaaaaaa

manzlie said...

salam cikgu ams..

jgn lah majuk kan semua juara bersama tuh..11.38 saat berlari bertiga dgn az,yb and cm..caya lah

waslam

Ayah Zain said...

Salam CL,

Insya Allah, tahun depan az join CL yer. CL doakan az kat depan multazam k di samping az berdoa semoga Allah makbulkan dan pilih AZ jadi tetamunya di musim haji akan datanag. Amin

manzlie said...

salam yb...

zaman dulu ada..unta jadi cam teksi ke arafah,mekah,madina,jeddah
best kan

waslam

Ayah Zain said...

Salam,

bukan gitu la CM, bila az tengok unta tu terbayang CM. hehehhe. janganlah menci kat az

manzlie said...

salam ayah zain..

insyalah..semoga az akan bersam sya nanti yer.

waslam

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, nak snap gambar unta pun kena bayar SR2 - naik unta pusing keliling SR15. Itu kenangan.

Amin.

tq.

manzlie said...

salam az

kan cm nak makan daging unta..tu sal unta tuh duk usha cm jer..hehehe

wasalam

manzlie said...

salam hilmy...

tu lah pasal..heheheh

waslam

YB said...

salam CL

Unta tu pakai topeng H1N1 ke? Atau dia kuat membebel...

cikgu mas said...

Salam

CM tak layann arrr kopi Janda,CM minum kopi Pak Itam,keluaran high castle...AZ yg minum kopi janda,

Ayah Zain said...

Salam CL<

CM n YB, AZ dah confirmkan foto finish : az 11:38:10, YB 11:38:12 n CM 11:38: 30.

k la, az nak g melawat kawasan kejap

Ayah Zain said...

Salam CM:

Pembetulan, pembetual: az tak minum kopi janda, az minum air mineral RX

cikgu mas said...

salam

unta ni cantiikkk,tapikan bau dia ehem-ehem,rata2 org di mekah mesti amik gambar dengan unta ni,nenek cikgu ada amik gambar dengan unta,mak n abah pun ada,popular unta ni diserata dunia....kata ustaz mata pompuan arab macam unta..sayu ,bulat dan lentikkk..

rosli said...

Salam SA dan rakan2,

Tahun lepas masa umrah atas Jabal rahmah bergambar kena 5 SR, naik unta saya tak sure..... musim haji berapa pulak harga dan upahnya...begitu padat orang masa tu.

Kat puncak Jabal Rahmah mesti padatkan....kul tgk tv putih je....sekitar bukit tu pun putih dengan Jemaah.

Zie said...

Salam CL,
Tahniah AZ, YB, CM... tinggalkan jap solat dah 32.

cikgu mas said...

salam

hahaha,AZ ni cute arr,dia pi buktikan kemenangannya tak boleh dipertikaikan,hehehe,YE LARR,CM MENGAKU KALAH,....

sapa yg minum kopi janda arr..???

rosli said...

Salam SA dan rakan2,

Tahniah pada AZ, YB dan CM, semakin laju orang2 senior ni....

cikgu mas said...

salam..


kenapa untaku ditutup mulutnya,siannn dia...

Rosli balik nanti mintak doa tak jem,putrajaya ke bandar baru bangi selalu jerrrr jam,sampai bila tu YB???YB kena jawabkan Rosli,naik unta mungkin tak jemm..

cikgu mas said...

salam..

kalau di Melaka,lembu di hias begini,,AZ pernah naikk tak kereta lembu..

YB said...

Salam

OK lah YB ngaku kalah...mlm ni tak tidur nak ambik line depan.

Zie said...

Salam CL,
4,5 episode baru bejalan je ke Jabal Rahmah... mau 140 episode ni, macam citer korea pulak.

manzlie said...

salam ayah zain...

wahh az mesti nak poto fib=nish yer..

ok ayah zain juara...Raja Pecut...

waslam

manzlie said...

salam rosli...


mulut unta tuh pakai topeng H1N1 lah..heheh

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas...

tak minum ker kopi janda tuhh

walsm

manzlie said...

salam zie...

bagi can lah perjalanan haji ku amcam telenova gak...ok tak?

waslam

rosli said...

Salam SA dan rakan2,

Mintak laluan, jln jem tu sbb jambatan tu ada traffic light, Yb mgkn tak boleh jawab sbb dia jauh di Seri Iskandar....kalau area manjung , lumut , seri iskandar YB boleh jawap....jem kat BBB tu Yb Dr Shafie kena jawab....BBB makin sesak....org yang kerja di PJaya tp dok kat BBB memang penat kena jem terutamanya bulan Puasa.

Anyway CM tq for your concern dan setuju dgn cadangan you kita guna unta or kuda.....

cikgu mas said...

Salam CL

pada pandanganku,perjalanan hajimu jangan disamakan dengan telenovela,sbb telenovela ada unsur sedih,konflik,gembira dan hasad dengki,tak besshh cam tu...apa kata cam PENGEMBARAAN DOREOMON,yang sentiasa hepi,dan gembira...hehehe,pandangan sajer...

Zie said...

Salam CL,
Jemaah persendirian tu ada visa juga ke jika bukan penduduk saudi? Penempatan khemah meraka kat belah mana? Semuanya tetamu Allah... dijemput dengan pelbagai cara.

Abu Uwais said...

salam CL, kalau dapat upload video lagi syok kami nak tgk ni.. bleh ke CL?

manzlie said...

salam cm..

okiessss...no problem

waslam

umiazuddin said...

Salaam CL,

wah, cantiknya unta tu berhias bunga...seingat saya, unta yang saya naik masa umrah dulu idakler cantik berhias macam ni...hmm... tapi dah berbelas tahun yang lalu laa....unta dolu2 lebih sempoi kot dressing dia...heh

skarang dah ada spray air, sejuuuk ler sikit para jemaah, ek...alhamdulillah.

CL, yang khemah2 persendirian tu boleh dipacak kat mana2 ke? Atau ada tempat yang dikhaskan? Perlukan permit tak?

VpeaceV

Tahniah kepada AZ, YB & CM.
CL kena belahkan 3 pingat emas tu ;)

Zie said...

Salam CL,
Penduduk Arab Saudi tak perlu visa... kalau penduduk Madinah, Yanbu kena daftar jugak ke utk ambik haji?

mama ju, said...

CL bergambar ke dgn unta tu ?

mama ju, said...

kesian unta tu, setiap saat ade je orang naek atas dia. duit dapat kat CM pulak !

mama ju, said...

dari bawah ke jabbar rahmah berapa lama yerk jalan ?