MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Saturday, 31 October 2009

" Tetamu Allah yang...."

Mak dan Ayah duk Posing jugak tuh depan Haram..Pjarl jgn jeles..
Bismillah..salam from Makkah...tuuu diaaa..Tetamu allah yang PERTAMA datang ke ALSafwah Hotel melawat ku....Mak dan ayah ku.....alhamdulilah..akhirnyer hajat mereka untuk menunaikan ibadah Haji pada Tahun ini terlaksana juga.Allah swt" menjemput" mereka ke sini menjadi Tetamunyer...insyalah...semalam duk pergi menjemput mereka di salah sebuah Hotel berdekatan dengan Masjid Kucing..tuh lah dia mak dan ayah Che Pit kita...aku berjaya memujuk mereka duduk bersama ku di Hotel Alsafwah..alangkah seronok nyer hati ini tak terkira.alhamdulilah....laa ni hepi sebab teman makan bersama sudah ada di dalam bilik ku...by the way, Afis bila lagi nak mai sini???..syukran..waslam

51 comments:

ijoismart said...

Salam CL
Best juga N3 ni

ijoismart said...

CL ni banyak ayah dan mak angkat dia. Syukran

manzlie said...

salam Ijoismart..

wah dah jadi RAja Pecut skg dia..taniah NO 1...

banyak laa nihhh...alhamdulilah...sayangi lah Ibu dan Bapa anda semasa meraka berada di sekeliling mu....bila dah takda kerinduan baru terasa...
alhamdulilah..

waslam

ijoismart said...

CL Che Pit x pergi ke

PINATBATE said...

Salam..
Mak ayah Cik Pit rupanya..Alhamdulillah..dah selamat sampai di sana..

manzlie said...

salam ijoismart...

che pit tak p lah...dia busy tuhhh agaknyerr..

waslam

manzlie said...

salam kak Pinat..

alhamdulilah..selamat sampai disni..syukur pada allahs wt..

waslam

NGINAP SRENGENGE said...

salam anaknda,

Alhamdulillah,taklah sunyi anaknda sekarang.Itu tandanya Allah kasih dan sayang .

Salam perkenalan ayah/mak kepada mereka berdua.Semoga satu hari nanti kita buat perjumpaan ayah/mak angkat di safwah pula.

Doakan mereka haji mabrur.
Wassalam.

Noor said...

salam CL,

alhamdullilah.. dah selamat sampai mak & ayah pjarl.. semoga mereka beroleh haji yang mabrur.. amin.

psst.. meriahlah hidup CL, berselang ganti sedara mara mai teman.. CM & Ijoi jom kita pakat2 p teman CL.. opss, tn ismet nak ikut skali tak?? heh heh

Atikah said...

Salam,

Alhamdullilah, Mak n ayah pijal dah selamat sampai... Semoga meraka berdua diberikan kesihatan yang baik sepanjang melaksanakan ibadah Haji..

Wah... gembira sakan abag no... dah ada mak n ayah menemani makan,... cian pijal dok sorang2 kat kl nie... abang dok ngan mak ayah dia... :)

nogori kodah said...

salam.

harap2 ada juga rezeki gitu suatu masa nanti. nak harap sendiri duduk, bila ntah nak kayanya. itu pun kalau cikli masih kojo kek situ lae.
hari tu masa umrah cheq duduk hotel alfateh. pueh gak jalan. tapi bilo konang ado oghang lae jauh pada tu, cacat pulak, insaf cheq. lagi pun dr. memang suruh cheq banyak exercise.

hajah zainab bt abdullah said...

salam azli,
syukur...mak & ayah che pit dah selamat sampai di tanah suci. tentu cp gembira tgk mereka berdua kat blog cl...dpt pulak dok kat bilik cl.

norman said...

Syukran...Pakcik & Makcik. Semoga mendapat Haji yang Mabrur.
Azlie;....seronok lah tuh dapat manja manja
Wassallam
Ikhlas
Norman

manzlie said...

salam ayahanda..

alahamdulilah..insyalah...good idea jugak tuh kan...
semoga mereka mendapt haji yang mahbrur..insyalah

waslam

manzlie said...

salam dik tikah...

alhamdulilah..seronok lah dah ada teman kan..taklah abg boring kat sini..heheh

waslam

manzlie said...

salam cik Noor..

alhamdulilah..nak [pakat ramai ramai mai sini..boleh no hal pnya...

waslam

rezeki said...

salam cl,

alhamdulillah , Allah SWT permudahkan perjalanan haji ayahanda bonda cke pit melalui CL,
hanya Allah yg dapat membalasnya.
Insyallah.

pss cik nooor, mana boleh naik motor bertiga, bukan muhrim , nanti kena ligan dgn pak arab ngeh,ngeh,ngeh

manzlie said...

salam Nogori Kodah.

alhamdulilah..banyak execise elok untuk kesihatan tuh...insyalah

waslam

manzlie said...

salam Hajjah Zainab..

seronok lah kak..tak lah rasa boring sangat kat sini...alhamdululilah..syukur pada nyer..

waslam

manzlie said...

salam Norman...

alhamdulilah...ye lah ..time skg lah nak bermanja manja..nanti dah balik sna cheq tinggal sorang lah lagi../tul tak?

waslam

mama ju, said...

Baiknya CL ni,moga sentiasa dimurahkan rezeki dan disayangi...

Zie said...

Salam Cl,
Alhamdulillah, dah sampai mak ayah pijal... Jap lagi ramailah mak ayah, abg, kakak dan adik2 angkat CL pula.. Pakcik tu bawak apa.. makanan tuk CL ke.
Wassalam

Leenoh said...

Salam Manzlie.

Nanti ana pi, ani pi berehat di bilik anta dan kemaskini blog.
hehehe

cikgu mas said...

Salam ciklie

Sekali lagi cheq jelesss kat dia!!!ada mak n ayah tu!!!teman makan,teman tido,teman sembang ,happening betul hidup dia,,,CL memang anak yg baik..moga Allah berkati segala usaha dan jasa dalam merai tetamu Allah..

manzlie said...

salam mama ju...

alhamdulilah....insyalah..

waslam

manzlie said...

salam leenoh...

boleh..apa slahnyer...


waslam

hilmyiskandar said...

Salam.

Syurga di bawah tapak kaki Ibu. Berbakti + mempelawa + menyenangkan mereka di Bumi Barakah, ALLAH tetap membalasnya, apatah lagi Tetamu ALLAH utk menunaikan Fardu Haji. Tempat yg sempit diberikan Keluasan. Alhamdulillah. Syabas!.

Amin.

tq.

manzlie said...

salam kak Zie..

alhamdulilah...nanti ada lagi tetamu tetamu allah yang akan menyusul sebentar lagi..tunggu..........

depa bawak cili kering, kopi radix untuk sya...syukur alhamdulilah

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

alhamdulilah....skg dah hapening dah disini..macam macam adaa...ramai dah dtg jenguk ku..jgn jeles...

waslam

manzlie said...

salam hilmy...


alhamdulilah...dengan keihklasan hati diberi semoga allah memberkati kita semua..insyalah

waslam

Che' Pit said...

hmm patut ler sekali tgk, 2 kali tgk, 3 kali tgk, rasa mcm kenal sgt2.. tapi di mana yer?
ngeh ngeh ngeh..

terima kasih kepada mereka2 yg mendoakan mak ayah kami dan semua jemaah lain..

Asnija said...

Salam CIk Lie...
Wuiii...lepas ni mesti pandai mak ngan abah CP tu main skype ngan FB...mengupdate citer....boleh kubayankan berdua mengadap laptop...cayala...

Saya rasa stok CL lepas ni mest pen selemari...kopi radix tu best tu buat berjaga malam...krepe tempe nak tak? manalah tahu kalau saya tersesat ke sana...boleh saya bawakkan...

salam saya ngan mak abah CP tu, anak nyer saya dah jumpa, teringin jumpa mak bapak nya pulak...best nyer ada kawan dah kat bilik tu...

manzlie said...

salam DAtin Asnija...

mengapa harus di bicarakan semula tentang kerepek tempe ituhh...Datin kejammmm meracuni semula nafsu makanan ku....nakkkkkkkkkkkkkkk..


waslam

Imran Paris said...

En Li....salam buat mak ayah Pjal, moga mendapat haji yg mabrur, insyaAllah.

einaa said...

Salam Cik Lie,

Alhamdulillah , saya dan ibu sy dh dpt panggilan dr tabung haji kata dh confirm dpt g .
Flight kitorg KL-Makah 09/11 ni ,InsyaAllah .

Terima kasih atas doa dan alhamdulillah dgn izinNya dpt juga kami menjadi antara Tetamu Allah utk menunaikan haji tahun ni.

Kalau free ,nanti saya call Cl sampai ssana. doakan kami selamat semuanya dan diberikan kekuatan menghadapi apa jua keadaan di tnh suci spy dpt mngerjakan haji dgn sempurna .insyaallah.

Ayah Zain said...

Salam CL,
wow berbunga di hati yer dapat bertemu ayah n bonda. Moga mereka berdua dan CL sentiasa dalam perlindungan Allah. AMin

Yem0805 said...

Salam CL,

Seronoknya menjadi tetamu Allah dan dapat bermalam di bilik hotel CL..
saya nak juga menjadi tetamu Allah dan menjadi tetamu CL..Insyallah

KAMATO said...

ramai jemaah malaysia masih di madinah tu, tak lama lagi ramai la lagi tetamu CL tu, tentu meriah

ummi humaira said...

salam CL..
{sekali tgk, 2 kali tgk, 3 kali tgk, rasa mcm kenal sgt2.}
ayat2 CP kat atas melambangkan berbagai2 perasaan tu agaknya ,gembira , rindu dan sebak ...ni firasat ummi jer , klu salah jgn marah ye dik ..
seronoknya CL dpt lg bermesra dgn ayah / ibu disana ..ikatan silatur rahim tercetus lagi. alhamdulillah..
semoga ayah /ibu CP dan jemaah lain sihat sepanjang perjalanan menunaikan rukun islam k5...

ina said...

Salam Cik Lie & Cik Pit,

Alhamdullillah. Mak/ayah cik Pit mungkin tak pernah terpikir duduk kat hotel 5 bintang tu. Kalau pi sendiri ikut pakej, mesti lebih RM50,000 sorang punya harga. Dah tertulis itu rezeki yang Allah nak beri. Yang penting sekali dekat sangat dengan Haram.

Cik Pit pun bolehlah minta CL update status mak/ayahnya selalu.

S said...

salam CL,

smoga ayah dan mak Pijal sihat dan dapat mengerjakan ibadat dengan sempurna dan mndapat jahi Mabrur.

mencintai MU
tak mengenal waktu
tak mengenal puitis......


walau hujan atau panas
susah dan senang
tanda cinta makhluk
pada Pencipta
yang hanya satu
Allah.

manzlie said...

salam S..

alhamdulilah...semoga mereka semua sihat sejahtera hendaknyer..isnyaalah..

waslam

manzlie said...

salam eina...

alhamdulilah,,,syukur kita pada Nyer....insyalah semoga allah swt permudahka perjalan haji eina sekeluarga..jgn lupa nanti singgah lah ke alsafwah.

waslam

manzlie said...

salam yem...

alhamdulilah..no problem..sila lah dtang nanti yer..

waslam

manzlie said...

salam kamato..

alhamdulilah..dah meriah skg nihh

wasalam

manzlie said...

salam ayah zain...

mekasih atas doa mu ituh..

waslam

manzlie said...

salam imran...

alhamdulilah...emoga mereka mendpat haji yang mahbrur..insyalah


wasalm

manzlie said...

salam ina...

alhamdulilah...baru semalam depa duk web cam and having chat for awhile...seronok tuh..

wasalam

manzlie said...

salam ummi humaira...


semoga meeka semua dapat menjalankan ibadh dgn sempurna..insyalah..

waslam

manzlie said...

salam afis...

ohh ye ker...baru perasann ker..tu lahh acik dah cakap..mak dan ayah dah dtang...heheeh


waslam

My Life said...

ALHAMDULILLAH... SEMOGA AYAH DAN MAK CP DALAM SIHAT HENDAKNYA....
BEGITU JUGA DGN CL.. DAPAT MENYEMPURNAKAN IBADAHNYA DENGAN SELAMAT INSYAALLAH..

DOAKAN AZIE CIKLIE YER