MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Sunday, 11 October 2009

" Off Day - Lunch dengan staff Indonesia...."

Dah bersedia untuk makan tengahari nih.....
Anybody want to join me?....cm cheq pun ada Open House gak lah sini hehehe
Bismillah.....menu menu yang dimasak tadi untuk dimakan bersama sama pekerja ku dari Indonesia.ada tempe, sambal srdin , kangkung goreng belacan..hmmm enaknyer....almaklum lah hari nih aku off day/cuti jadi buat lah OPEN Room jugak....alhamdulilah....syukran..waslam


36 comments:

hajah zainab bt abdullah said...

salam azli,

wow....sedapnya hidangan tu!! terliur kak nab nih!! open room tu sampai bila agak2nya...nak gi join..

manzlie said...

salam Hajjah Zainab...


Open Room Nih sampai jam 2 petang tadi lah....heheheh

syukran

waslam

umiazuddin said...

salaam cik li

mmmm...yummy! nampak macam sedap jer! semua tuh cl ke masak? teroris betul la cl nih! I'm impressed!

sempat lagi ka cheq nak pi join open room cl? kerr dah habis licin cuci calat dah juadah open room cl tu? ;)
semoga dimurahkan lagi rezeki cl di sana.

VpeaceV

cikgu mas said...

salam..

sekali lagi CM terkedu...

Noor said...

As Salam CL..

pergh cayalah.. 'open room' siap ada sambal sardin.. bergoncang napsu napsi.. pekena ngan nasik panas.. terus tak perasan 'jagindas' lalu kat belakang.. heh heh.. Syukur Alhamdullilah.. berkat2, rezeki yang ada dikongsi bersama..

psst my sweet teacher.. awat terkedu.. terkedu nengok makanan atau terkedu nengok jejaka2 encemm..

ngeh ngeh ngeh

cikgu mas said...

salam...

sweet panda ni dia tau arr isi perut ku,terkedu pada keupayaan tukang masak tu,membuat hidangan yg simple menjadi begitu menyelerakan,,,

jom noor ,hang pi pasar borong selayang beli ikan siakap,ikan kembung,udang galah,ketam,cikgu pi pasar borong selangor,beli sayur wat dalca,beli daging,buah-buahan,hantar kat umah ciklie,kita tunggu hasil yer,kita jadi mem besar menunggu chef kasi hidang itu lauk...betul ni,ciklie sedia menyahut cabaran...betulkan cik lie????

shami2 said...

Salam CL..

Waw sedapnya....open house ka...
mana-mana pun boleh..kan CL..

p/s: CL coba pi blog kak ummi humaira...ada kejutan., CM awai lagik..dia..kak noor ku sayang apa tunggu lagik jom ler open house kiter...hehehhe
Dulu CL buat kezutan..hr ni kak ummi plak...seronoknya..

bonda said...

salam cik lie,mcm adik beradik jer tu...muka sama ...serumpun ler..
xjemput abg-abg arab ker?

My Life said...

salam..

alhamdulillah... pandai ciklie masak..

manzlie said...

salam umiazuddin..

dah abih lah licin se gulung supra tuh..takd balance dah..abisss..bab kata kak noor ajgindass lalau belakang taknampak masa makan..heheheh

soriii..

waslam

manzlie said...

salam cikgu...

terkedu yang mana satu bak cakap kak noor tuh...?heheheh

wasalam

manzlie said...

salam kak nOor..

open Room amsak sambal sardin leh heheheheh

wasalm

manzlie said...

salam cikgu Mas..

takda mslah..tapi mesti ada bayaran nyer r pengerasnyer... N97?

wasalam

manzlie said...

salam shami...

ohh ye ker..kejutan apa tuh..?


wasalam

manzlie said...

salam Bonda...

takpanggil lah..kalau pak arab masuk abih lah semua makanan ku..heheeh

wasalm

manzlie said...

salam mylife..

alhamdulilah..

wasalm

ihsan said...

salam abg,

Terliurnya tgk anggur tu.... Masak ranum

manzlie said...

salam ishan...

jom lah join abg disini...heheh


waslam

rosli said...

Salam CL dan rakan2,

Tgk semua makanan sedap2, kat sini masih ramai yang open house smpi ada yang tak boleh gi, next week my boss pun buat open hse pada 17 okt, surau tmpt kami 18 okt, meriah Raya tahun ini.

CL pun open room dah kira bagus ni. Bagus lah gitu , next week mgkn CL dah mula sibuk nak terima tetamu Allah , yg pntg jaga makan dan jaga kesihatan tuan. Selamat menjamu selera.

yuyee cap limau said...

hai CL hai CM..\
lama dah dek comel nie tak komen kat sini..waaa open room tu,nak wat gak open room kite nak wat mihun tomyam..nyum2..

CM tak wat open blog ke??jemput la bloger2 datang raya kat umah..hiks..

manzlie said...

salam cap limau...

alahai adik ku cap limau..
kemana dik emnghilang diri ..rindu dah dgn dia tuh..p rumah Ipin dan Upin yer...
ok nak dtg rumah abg dgn cm bawak upin dan ipin seklai tau..abg bagi duit rya nanti..ok

byee

wasalm

manzlie said...

salam suadara rosli..

ye lah kat kl skg duk meriah tuh Open House..hmm sya lak duk sjae nih cuti kan baut lahOpen Room ..makan pun tak lah se Gah di kl..heheheh..alhamdulilah

waslam

manzlie said...
This comment has been removed by the author.
cikgu mas said...

salam ciklie

alah ciklie macam tak paham!!!bila terkedu tu sendiri mahu ingat arr,baju putih tinggi lampai tu nama sapa??? hehehe

amboii dia,mahal yer pengeras,N97 tu!!hehehe..cancel arr.

hai yuyee.ghinduuuuu arrr...ada sate kt blog CM tu pi lah makan dik,silakan..

manzlie said...

salam cikgu mas...
hmmm ok lah kalau takmau abgi n97 talkpa aar cheq beli sendiri lah..

waslam

mamaija said...

Asslaammualaikum.

Sedapnya menu yang dihidangkan. Tak jemput kawan-kawan lain ke? Sendiri masak ka? lain kali kalau ada lebih boleh la bagi kat kami.

manzlie said...

slam mamaija...

cheq masak hanya untuk anak anak indon jer...nanti balik kl baru cheq jemput nooh..

waslam

rezeki said...

salam cl,

masak sendiri , sempat pulak tu ?
ngeh,ngeh,ngeh

banyak lauk pauknya.

Yem0805 said...

Salam,

Alhamdulilah CL ada wat open hse utk staff semuga di murah kn rezeki.

safiudin dot com said...

salam sdr,

alhamdulillah, rezeki...

siapa tukang masak? sdr ke?
wah! teringin juga nak rasa...

innerinspiration said...

Salam perkenalan. Saya sangat teruja tengok makanan yang terhidang ni.

manzlie said...

salam Innerinspiration..


ohh ye ker...meh lah join us..heheh

waslam

manzlie said...

salam Yem..

mekasih...

waslam

manzlie said...

salam saudara safiuddin..

sya lah yang kne masaknyer...hehehehtpi takda asam pedas lah..


wasalam

manzlie said...

salam Rezeki..

dah nak buat Open Room tuh kena lah sya masak sendiri...alhamdulilah

waslam

abangsulung said...

Salam CL,
Rupanya CL ni rajin menjamu tetamu, patut le rezeki murah dan ber mcm2.

Mcm nabi kita pesan: Siapa yg membesarkan tetamu, suka mengeratkan silaturahim dan bersadakah akan diperluaskan rezekinya, diangkat kehormatannya dan dipanjangkan umurnya.