MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Wednesday, 14 October 2009

" Selamat Jalan adik adik Ku..semoga datang lagi..."

Malam tadi selesai menunaikan Umrah...dinner bersama sama ..alhamdulilah
Wahhh mereka sungguh ceria pagi tadi setelah selesai melakukan Tawaf Widaq..bersarapan bersama sama ku...adik adik telah bermalam di kamar ku kesemua nyer...seronok tak terkata kami semua..( tapi kesian lak sebab depa tido semua cam sardin roll , maaf kan abg yer sebab takmuat nak masukkan katil lah)...
Bismillah...sedih rasa hati ku bilamana berpisahdengan mereka nih..perkenalan ku dgn adik Afandi di dalam kapalterbang 4 thn lalu telah membawa aku bertemu semula dgn rakan kerja lama ku En Zam (yang berjubah coklat tuh) di Hotel pertama kami bekerja yakni Hotel Istana , 18tahun lalu..banyak perkara yang telah kami borakkan bersama sama..alhamdulilah.Hampir kesemua nye telah dapat mencium Hajarul Aswad dan solat didalam Hijir Ismail serta mereka telah mensedekahkan naskah Alquran di dalam Masjidil Haram sebanyak 12 naskah.alahmdulilah semoga allah swt memebrkati adik adik ku ini..insyalah..terima kasih kepada adik Afandi,Hafiz - co Pilot,Azahar,maria, Zam, zamani ,Aini, Norshikin, dan jangan lah serik untuk datang lagi menginap di bilik saya..semoga Selamat sampai ke destinasi yang di tuju..insyalah..syukran..waslam


43 comments:

Laalaa said...

Setiap pertemu ada perpisah..
Seronoknya kalau dapat join sekali.

cikgu mas said...

Salam

bye,bye ada rezeki datang lagi,

ciklie masak lagi tu yer,mesti diaorang kena basuh pinggan sendiri.....

Asnija said...

salam cik lie,
seronok nyer cik lie...diorang datang tu kena ada permit khas masuk ka?

Kalau saya ada kapalterbang sendiri kan best...malam ni terbang, pas tu tumpang bilik cik lie...esok nyer balik...calon-calon pilot dan peramugari nya dah ada dah...

dapat pulak depa tu cium hajar aswad...rezeki diorang kan...alhamdulillah...

bonda said...

salam cik lie, bertuah nya diaorang tu....dpt cium hajarulaswad, smbhyang kt hj ismail...tidur pun kt suite cik lie.....dpt beribadah...syok nyer

bonda said...

salam cik lie, bertuah nya diaorang tu....dpt cium hajarulaswad, smbhyang kt hj ismail...tidur pun kt suite cik lie.....dpt beribadah...syok nyer

NGINAP SRENGENGE said...

Salam azli,

Alhamdulillah,nampaknya anaknda tak pernah kesunyian di Makkah.Tetamu Allah datang pergi.

Insyaallah , pohon permisi Allah lagi,untuk pergi beberapa kali lagi.Sebelum tibanya tarikh mati.

Selamat bertugas,selamat beribadah dan selamat segala2nya.

Wassalam.

Hanis said...

salam abang,

seronoknyeee....

kak mas, depa dah merasa laaa p tdo kat katil yg kak mas nak tumpang gulin2 tu....rezeki depakan...sonoknyeee....bila pula kita yang akan p tumpang bergambar aje kat dalam bilik tu gaknye yeee....

kak As said...

salam,

smoga Allah memberi pertunjuk dan hidayah serta menetapkan hati hati kita pada jalan Islam yang suci. amin.....

rosli said...

Salam Sdra Azli,

Pertama sekali terima kasih kerana balasan email saya dan doa sdra tersebut. Saya sgt hargainya.

Kedua saya tumpang gembira sdra jumpa kawan lama.....melalui blog ini ramai kawan2 kita berjumpa kawan lama termasuk cik CM kita, saya pun berharap satu hari nanti dapat jumpa kawan2 lama di zaman sekolah dan zaman u dulu.... Sekali lagi tahniah pada sdra Azli .

Pada krew2 kabin MAS semoga Allah memberkati anda semua dan semoga rakan mereka yang lain dapat mencontohi mereka di sini. Amin

shami2 said...

Salam CL..

Setiap pertemuan pasti kan ada perpisahan..
Setiap yg hidup pasti kan kembali ke hadapan Tuhan..
Untuk dinilai segala amalan..
Apa benar mengikut.. segala syariat yg telah difirmankan...dlm Alquran..
Wahai rakan2 blogger sekelian..
Marilah kita mohon taubat dan keampunan...
Kerna waktu datangnya ajal..tiada terlambat walau sesaat..janji Allah benar..kan...
Ya Allah jganlah Engkau pesongkan hati2 kami setelah Engkau memberi petunjuk dan hidayahMU...
Rahmatilah kami didunia dn di akhirat..
Sesungguhnya Engkau Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui..pekara yang lepas maupun pekara yang akan datang...
Selawat dan Salam buat junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W..serta keluarga dan sahabat2 baginda...amin

manzlie said...

salam shami2..


aminnn....


wasalm

manzlie said...

salam laala...

meh lah join kami...

wasalm

manzlie said...

salam cikgu mas...

masak sambal bilis nasilemak jer...

waslam

manzlie said...

salam DAtinAsnija...

yup..depa ada permit khas untuk masuk ke sini...alhamdulilah..

boleh takda maslah..datg jer lah..

wasalam

manzlie said...

salam bonda..

alhamdulilah...dah rezeki mereka...seronok bila tengok keriangan di muka mrekea tuh..

waslam

manzlie said...

salam ayah...

alhmdulilah....insyalah saya doakan semoga ayah akan kembali lagi kesini..insyalah

waslam

manzlie said...

salam hanis...

tu lah..bila lagi nak mai nih?..dah penuh ker tabung tuh dikkk..?

wslam

manzlie said...

salam kak As

aminnn...



wasalm

manzlie said...

salam saudara rosli...
alhamdulilah..semoga semua doa doa kita akan di berkati oleh yang maha esa..insyalah..

waslam

hajah zainab bt abdullah said...

alhamdullilah...selesai sudah mereka menunaikan ibadah di sana. bertuah badan..dpt kucup hajarul aswad, solat kat hijir ismail, dilayani oleh CL, guling2 kat suite...untung sungguh! bilalah giliran kita pulak ya CM..

manzlie said...

salam hajjah zainab...


insyalah nanti adalah tuh peluang nyer..sya nak organise rombanogan unrah tahun depan nanti...balik dis dec akan rundingkan dgntravel agents untuk uruskan...leh lah nanti akak join noohhh..

waslam

pari said...

Salam

Seronok ye Cik Lie dapat tamu. Ramai-ramai tu tido x sempit ka???

hilmyiskandar said...

Salam.

Allah Maha mengetahui tiap perbuatan kebaikan tentu ada ganjarannya, tambah2 lagi di Bumi Barakah.

Amin.

tq.

manzlie said...

salam Pari..

like i mentioned early ..ssardin roll...heheheheh tai nasib baik adik adik tuh ok..depa tak kisah..alhamdulilah

waslam

manzlie said...

salam hilmy...

alhamdulilah...

syukran

waslm

arulz_adnan said...

teringat dulu bg tau..ms xde orang nih, sampai baring je duduk depan kaabah. tgk gmbr dorg tu..mmg xde orang pun kt situ...hehehe

insyaAllag..tgh plan haji ni, x nmpk on9 pun...nk bncg sket..hehe

rezeki said...

salam cl,

alhamdulillah.

jika benar seperti yg dirancang dan diizinkan Allah SWT, baik dan sungguh murni niat CL nak organise rombongan umrah. Semoga apa yg dirancang oleh CL dipermudahkan dan diperkenankan oleh Allah SWT

Lepas ni CL dah boleh jadi mutawwif
ngeh,ngeh,ngeh

sdura said...

assalamualaikum saudara manzlie..
setiap pertemuan tentu ada perpisahan. itulah lumrah kehidupan. senang membaca blog saudara, saudara rajin menulis, sentiasa ada cerita baru yang menarik. kalau ada masa singgahlah kat blog saya. boleh tak nanti saya nak linkkan kat blog saya?

babykhalifah said...

salam tn.hj.
mohon izin kongsikan bersama laman web haramain..mudah2an pengunjung laman blog tn.hj. semakin cinta akan masjidil haram...TQVM...
http://www.haramainrecordings.com/

Yem0805 said...

Salam Cik Lie,

Wah seronok depa dapat tido di suite CL walau pn sardin roll mesti seronok sb mcm suasana di kampung hehe...Alhamdulilah mereka dpt mencium hajar aswad juga solat sunat di hijir ismail..
Insyallah semuga sya menjadi tetamu Allah dpt jumpa Cik Lie..

mnasir said...

Salam CL.

Pertemuan dan perpisahan adalah satu fenomena yang telah ditentukanNYA juga rezeki. Doa supaya mendapat yang terbaik dan yang utama mendapat KERAHMATAN dariNYA.

safiudin dot com said...

salam sdr,

benar setiap pertemuan pasti ada perpisahan.. (dan perpisahan itu adanya lebih mengeratkan lagi perhubungan)

bertemu dengan rakan lama?

samalah dengan saya...
ketika ke sana Mac lalu saya tak sangka dapat bertemu dengan rakan lama di Mikat Tanaim.

Allahuakbar...terasa dunia ini terlalu kecil....

di Malaysia tak berjumpa tapi di Kota Makkah.....

~comei~ said...

untungnya sambil kerja bleh buat umrah...

manzlie said...

salam sdura..

alhamdulilah..boleh apa slahnyer....

wasalm

manzlie said...

salam Rezeki...

insyalah..kalau dapt lah pelung nih kita baut bersama...

waslam

manzlie said...

salam Arulz..

alhadmulilah...jgn lupa nanti datang lah ke bilik abg tau..bawak kekawan sekali..

waslam

manzlie said...

salam yem..

alhamdulilah..isnyaalah semoga kia akan dapat bertemu nanti...
waslam

manzlie said...

salam mnasir..

insyalah...semoga mereka mendapat kerahmatan dari yang esa..

en nasir semalam sya terima msg dari en nasir..terima kasih..

waslam

manzlie said...

salam comei..

alhamdulilah...


waslam

manzlie said...

salam babykhalifah...

boleh apa salahnyer...


waslam

ibu,mommy,mom... said...

Cik Li,takkan yang wanita wanita pun tidur di bilik cik li?

manzlie said...

salam mommy dan ibo..

Yup...mereka tido di sebelah area kanan didalam bilik .dan .yang lelaki tido di seblah tingkap...

waslam

Safwan said...

Hai Che Lie,

Kenapa siarkan gambar lelaki perempuan bergaul bebas dlm bilik dah latu pulak tak menutup aurat.
Baru je buat umrah.....
Tak takut murka Allah ke...