MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Saturday, 31 October 2009

" Sebelum solat Zuhur...."

Suasana Dataran Kaabah sebelum masuk waktu solat Zuhur...
Penulis blog pun nak bergambar nih...
Bismillah....lihat lah keadaan Dataran Kaabah yang sudah semakin ramai para Jemaah masuk untuk melakukan tawaf serta bersolat ..alhamdulilah..keadaan cuaca yang agak baik hari nih yakni 40c pada waktu solat Zuhur...hamparan kapet juga telah di bentangkan bagi menampung ribuan jemaah yang ingin solat di kawasan tersebut..syukran..waslam


40 comments:

Zie said...

Salam Cl,
Selamat menyambut tetamu Allah.

Leenoh said...

SWalam Manzlie.

Gambar di atas sekali tu cantik la

manzlie said...

salam zie..

alhamdulilah....

waslam

manzlie said...

salam Leenoh..

ye ker...terima kasih..


wasalam

Zie said...

Salam cl,
Tak lama lagi apabila semua jemaah dah berkumpul di MH menjelang ke arafah, karpet merah dh tak pasang byk tempat, jd jemaah yang tak tahan sejuk kena la bawak sejadah.

Hanis said...

Salam,

abang...peewittt..dah kurussss...abg tak pakai gerdal cam pijal kan...

kak zie...laju nye tekan minyak arini.... ;-)

INSAN KERDIL said...

Salam CL...

Selamat menunaikan Fardhu Haji kepada semua umat Islam. Semuga mendapat haji Mabrur...

“Haji mabrur tidak ada balasan baginya melainkan SYURGA”(HR. Imam Bukhari dan Imam Muslim).

Setiap insan yang mendapat jemputan Allah pasti berharap mendapat haji mabrur, apalagi dijanjikan Syurga. Tentunya, haji mabrur adalah haji makbul, yaitu haji yang diterima Allah. Untuk mendapatkan haji mabrur tak cukup dengan berharap, tetapi juga perlu diiringkan dengan usaha dan doa.

hajah zainab bt abdullah said...

salam azli,

wah! kurusnya...slim...diet ke? ke sebab banyak keje!

NGINAP SRENGENGE said...

salam anaknda,

Depa kata dah slim.
Kan lepas ramadhan dulu turun 8 kilo.
Semoga kesihatan dijagaiNya.

wassalam.

Imran Paris said...

En Li...best ye...boleh suka suka anytime je nak amik gambar kat Dataran Kaabah....rezeki betul tu. Doakan kami ye spt biasa ;-)

manzlie said...

salam ayahanda..

alhamdulilah..skg dah 70kg..masa mula mula smapi dulu 84kg...
syukur ayahanda

waslam

rosli said...

Salam Sdra Azli dan rakan2,

Arini saya teringat ibu bapa kawan saya yg skrg dah berada di Madinah, jiran saya dan isterinya yang mgkn baru tiba di Madinah arini, saya percaya mereka berempat sgt teruja untuk buat haji..Bila tgk sdra Azli posing dekat dgn Kaabah hati saya mcm2 ditarik2 ke sana. Apapun tqvm untuk semua gambar tersebut. Saya percaya sdra dah mula sibuk sgt, kumpulan pertama jemaah Msia telah tiba di Makkah kalau tak silap dua hari lepas. Semoga mereka semua mendapat haji yang mabror. Amin.

Ayah Zain said...

Salam CL,

Depa kata Lie dah slim? AZ tengok sama jer tak ada apa-apa perubahan. (hahaha pernah tengok ke sebelum nih)

kalau dah slim, so kena kekalkan kesliman itu

p/s baru sampai kat HKL, visit my mother in law, tulang punggung dia ada problem, moga dia cepat sembuh. itu yang buat dia rasa sakit. Senin nanti baru doktor pakar periksa.

rezeki said...

salam,

alhamdulilah , rutin cl spt biasa ,

cl, mai ambik saya punya 5 kg ngeh,ngeh,ngeh

manzlie said...

salam hanis..

ohh ye ker.. tengkiu..nanti balik belanja adik makan nmohhh..datin asnija and cm duk doa semoga abg gemuk tau...nasibbbb...

wasalam

manzlie said...

salam hajjah zainab..

alhamdulilah...saya slim melim kak...ada orang tuh skg duk nampak muda lah nih makan TOMATO.....

waslam

manzlie said...

salam insan Kerdil..

alhamdulilah..semoga allah swt melbulkan doa doa kita untuk semua bakal bakal haji yang akan menunaikan Ibadah Haji..isnyalah..

waslam

manzlie said...

salam rosli..

alhamdulilah...ye ker...masyaalah..mereka semua dah 3 hari lepas sampai disini...

insyalah..

wslam

manzlie said...

salam rezeki..

alhamdulilah..tak mau lah amik banyak jer 5kg tuh..takuttt pas jer kat cm and the geng...heheheh

waslam

manzlie said...

salam kak zie..

alhamdulilah...semoga mereka bersedia menghadapinyer..insyalah

waslam

manzlie said...

salam ayah zain...

oh ye ker....

semoga mak mertua az sihat kembali..insyalah..

waslam

cikgu mas said...

Salam ciklie

apakata balik mesia nanti cm belanja cendol,pizza,seafood,asam pedas,beriani gam,tat strawberry ..untuk menambah berat badan CL yg hilang tu...jommm.untuk CL sorang jerrr....cm jeless ni...mana boleh selim melim nanti takleh kawan dgn cm yg tak selim ni..

rezeki nk bagi dia 5kg,cm nk bagi ciklie 10kg....ambik yerrr...

( cm rasa CL lebih segak jika berat sikit-(komen dari seorang yg sedang jelesss ,hehehe...)

manzlie said...

salam cikgu mas...

wahh..meracun nafsu makn untuk ku yer....boleh apa salahnyer tapi dgn syarat untuk makan tengahri shaja...
yang lebih 10 kg tuh bagi jer kat Datin Asnija lah yer...not suitbale for me...right Mr Rezeki..

waslam

Che' Pit said...

salam hanis..

gerdal? apa tu?

rezeki said...

salam cl,

betul,betul,betul (stail upin)

betul juga, kata sahabat sejati, jadi kita kasi kat gpk sorang sekilo ngeh,ngeh,ngeh

cite psl makan, jom join, saya tapau roti tampal lawan kuah dal ni
ngeh,ngeh,ngeh

Noor said...

Salam CL..

wow! cheq ingatkan model encem manalah yang dok posing maut kat depan kaabah tu.. tenyeh mata 5 kali baru prasan rupanyer CL.. baju dah longgar tu CL oii.. sungguh tidak molek.. betul bagai yang disarankan.. CL amik dari CM 5kg & dari cheq 10kg.. 'sharing is caring maaa..'

psstt.. tn ismet nak lagi 10kg from cheq tak??.. free! no payment required.. heh heh

manzlie said...

salam rezeki....

kalau roti tampal tak pa bolegh gak..roti tidak mengemukkan ...waslam

manzlie said...

salam cik Norrr.

oh tidak..aku takmau..takut jadi cam "Cinta Kolesterolllll lak nanti..tak paa aarrr....

Sharinng not to alll maa...

wasalm

umiazuddin said...

Salaam CL,

wah, kurusnya CL!! dengan baju jalur tegak tuh LAGI la nampak slim melim! rejim diet apa yang CL pakai ni?! ishk, ishk, heran mokcik!
bak kata jamal abdillah, apa rahsia anda, cerita pada hamba... ;]

apa2 pun, didoakan semoga CL sentiasa sihat walafiat. amin.

VpeaceV

manzlie said...

salam Ummiazuddin...

alhamdullilah...trima kasih atas komen mu ituh..sya cuma tak makan nasi pada waktu dinner jer just roti sekeping....TOMATO lagi tak makan..heheh

waslam

hajah zainab bt abdullah said...

salam azli,

dah brp kilo tomato cl makan? nanti abis lah tomato2 uncle tu...heh3!!

manzlie said...

salam Hajjah Zainab...

saya tak makan tomato....heheheheh


waslam

Ayah Zain said...

salam lie,

awat hang tak makan tomato? jering pun x makan, rugi arrrr.

pssst, az suka tomato, tp dokt x bagi makan katanya x sesuai utk az sebab darah az pekat.

manzlie said...

salam ayah zain...

entah lah tak sedap lah..jering lah kerasssss...heheheh

waslam

norsidah said...

Salam CL,

Nampak CL dah kurus la.......sempat posing tu. Alhamdulillah seronoknya posing depan Kaabah, susah nak dapat posing macam tu bagi kami .

Normi said...

salam...
cantik gambar2 nih.
abg azli bawak masuk kamera tak kena marah ker?
boleh bawak masuk dSLR tak?

Normi said...

harap dapat ke sana..

manzlie said...

salam normi..

mana leh bawak masuk dslr...kena amik nangti..nih semua hp jer...nokia 95

waslam

manzlie said...

salam norshidah...

alhamdulilah..ye ker dah kurus.. mekasih...


waslam

Normi said...

o yer ker..
hmmm.. kena ada sebijik henpon lagu nih.. cantik gambo.. :)