MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Wednesday, 28 October 2009

" Chicken Mandi.- Lunch tadi..."

Bismillah....bila baca jer blog dari Hajjah Zainab last 2 days, duk terliuq tengok chicken mandy yang akak Nab masak tuh so harinih duk plan lah makan chicken mandy dengan staff ku dalam bilik...alhamdulilah...sempat jugak lah tadi aku duk masak sambal ikan bilis ( makan kalau tak pedas tak ummpp lah dah biasa kan) so kami berempat makan lah bersama...syukur alhamdulilah...wasalam

P/s: En Mnasir dah sampai di Kota Madinah tadi sempat call dia..taksabar nak jumpa nanti di Makkah

40 comments:

NGINAP SRENGENGE said...

Salam anaknda,

Lagi sekali ayiak lioq ayah meleleh.Teringat anaknda menjamu ayah dan bonda di room 728.

Sedap hingga menjilat jari.
Wassalam.

hilmyiskandar said...

Salam.

Terima kasih email.

Sebut pasal 'Chicken Mandi' mutawiq Ustaz Annuar belanja makan tempatnya berhampiran 'Juara TomYam' jalan ke Tanaim. Memang sedap kongsi 6 orang satu talam, masing2 mengah utk menghabiskan menu tersebut. Nikmat + sedap hingga berulang 2 x makan lagi sebelum bertolak balik ke M'sia. Hidangan yg ada di sini x sama, walaupun chefnya dari timur tengah. Tapi kekadang tu cuba jua lepas rindu chicken mandi made in m'sia.

Amin.

tq.

manzlie said...

salam ayahanda...

takpa ayah..nanti ayah mai lagi cheq belanja ayah noohhh..jgn risau..insyalah ayah akan dtg jua dgn mak...

wasalam

manzlie said...

salam Hilmy...

benar tuh..sya dah cuba kat area jalan ampang tuh..hampeehh gak rasanyer..tak sama dgn yang disini

waslam

Ayah Zain said...

Salam Lie,

ermmm az terlioq kali kedua ni. Hari tuh tengok blog kak Nab, ni kat pdkm pulak.

Salwani said...

alahai sedapnya chicken mandi. try buat semalam tak menjadi. leh bagi address blog cik nab kita? nak try cara dia lah pulak

manzlie said...

salam kak salwani...

blog hajjah zainab...My stories...


agaknyer lah..tul tak tuh..

waslam

manzlie said...

salam Ayahzain..

nanti ayah zain mai sini sya belanja nohhhh..

waslam

Leenoh said...

Salam Manzlie.

Waduh nampak gambak pun dah rasa sedap.

Makan, makan jangan tak makan, Jangan makan sampai kena dok ulang mandi sudah...hehehe.

cikgu mas said...

salam ciklie

amboii dia!!!makan besar tu,kite makan laksa jer lunch tadi..ciklie makamn chicken mandi dgn sambal tumis ok ker?

pssssst.samad dapat makan tak????

manzlie said...

salam cikgu mas..

aduhh..samad mu skg busy lah..banyak kerja dia kena buat untuk sya la nih..hehehehe rinduu ker..?

waslam

manzlie said...

salam Leenoh..

alhamdulilah...duk makan mandy taklah duk mandi banyak kali..heheheh

waslam

PINATBATE said...

Tak boleh jadik ni...
kena buat jugak kali ni..nak mandi..nak mandi..!

kama said...

Salam CL,
Jangan lepas makan terus mandi, tak dan nasi nak turun..orang tua-tua kata tak baik,lepas makan jangan lupa basuh pinggan..
Tapi memang mengancam nasi tu..

Yem0805 said...

Salam,

Wah sedapnya CL Chiken Mandi..
hehe biasa mkn nasi mandi..

SUHAIMI said...

salam
memang sedap "chiken mandi" kat sana...

UmmuAdam said...

Salam CL,
Laaa...baru je tadi masa dinner dgn famili cerita pasal nak makan chicken mandi...anak2 suruh bawa mereka gi makan lepas habis exam nanti. Husband lak plan nak gi makan dgn office mate dia esok. Teringat-ingat saya chicken mandi kat Mekah....sedap hingga menjilat jari.

manzlie said...

salam ummu adam..

wah dah siap plan gak dia nih..bagus lah tuh..

waslam

manzlie said...

salam kama ..

mana ada basuh pinggan..kan kami guna "Supra "tuh...heheheh

waslam

manzlie said...

salam kak Pinat..

mandi jgn tak mandi...oklah tuh..hehehe

waslam

manzlie said...

salam Yem..

alhamdulilah..memang sedap hingga menjilat jari..heheh


waslam

manzlie said...

salam suadaara Suhaimi..

sedappp...nanti mai sya belanja ..ok

waslam

ina said...

Salam Cik Lie,

Masa di sana dulu tak pernah pulak jumpa ayam mandi tu. Dok pi kedai org Pakistan beli roti arab dgn kuah kari je. Suami pulak sibuk nak makan kari unta. Tapi tak jumpa pulak kedai yg ada jual daging unta. Mungkin tak tahu tempat kot.

manzlie said...

salam ina...

oh ye ker...kari unta mana ada jual..kena masak sendiri..nanti ina dtg sya belanja..insyalah

waslam

Azemi Ali said...

Assalamualaikum cilkie,

Masak chicken mandi sendiri ke? Wah hebat!

Asnija said...

salam cik lie...
tension..tension...mandi lah...

Asnija said...

Salam CIk Li, tumpang lalu (nak menjawab perkabaran Mas kat N3 sebelum ni...)

Oooo...gitu cerita terkini nyer...tapi tu pembuat tart blueberry, CL berkenan tart strawberi, beza tu..walaupun dari keluarga berry-berry gak...beralih arah pulak dah jadi minat blueberry pulak dah...ok...Mas order je tart blueberry tu...bawak balik rumah, lepas tu tercicirkan kat laman rumah Mas supaya Ratu Balkis jumpa...mas pi ambik tart tu, bawak CL, jangan pi sorang-sorang, bahaya, nanti terserempak orang gila macam citer apiz tu...so, kenalah bawak bodyguardnya iaitu CL...

(ps...so, cancellah tart strawbery akak tu yee..kalu tak pun Mas ambik dari rumah akak, pastu ulang semula step kedua...misplacekan pulak tart strawberi tu...misti ratu balkis terjumpa balik...cuma akak rasa, lepas tu nota dia bunyi cam gini la Mas..."sesapa yang tercicir tart strawberi ni, tolonglah jangan tercicir apa-apa lagi lepas ni.".....akak takut nanti dia pulak ingat ada something wrong ngan Mas ni....

manzlie said...

salam Datin Asnija...

aduhh datin.tak kusangka helah mu penuh dgn madah berhelah...
pandai jugak Datin bagi jalan yer...tapi sya still suak tat yang Datin tunjuk tuh..look like my taste lah...look yummy...

waslam

manzlie said...
This comment has been removed by the author.
manzlie said...

salam saudara Azemi ali..

cheq beli jer kat kedai..heheheheheheh


wasalam

rezeki said...

salam cl,

menu baru tu, chiken mandi dgn sambal ikan bilis ngeh,ngeh,ngeh

Hanis said...

salam,

sedapnyeee....

CR...kita kene tukar laaa nama chicken mandi....kita kene wat "Chicbilis mandi"....

Zie said...

Salam CL,

Nasi tu letak kat plastik aje ke CL.. jimatkan cara mcm tu.. kita makan untuk hidup bukan hidup untuk makan. Sedapkan chicken mandi.. tak sama dengan kat kl nih (restoran arab).

hajah zainab bt abdullah said...

salam azli,

miss pulak baca entri nih!! kesian pulak akak bila azli terliur chicken mandy tu....tapi yg kat sana lagi lah sedaaaap!! akak baru belajar jer sbb dok teringat yg akak makan kat madinah tu!!

manzlie said...

salam Hajjah Zainab...

akak Nab masak memag lah sedap...tapi balik nanti sya nak try..jadi juri camner rasanyer..

waslam

manzlie said...

salam Rezeki..

aalhamdulilah...suka makan checken mandi tuh dgn sambal..baru ada selera..heheh


waslam

manzlie said...

salam Hanis..

ok gak tuh buat menu baru..hehehe

waslam

manzlie said...

salam Zie...

memag sini makan atas Plastik Supra tuh...dah biasa dah

waslam

safiudin dot com said...

salam sdr,

wah! tengok aje nak terasa sedapnya...

syukur, nikmat Allah.

manzlie said...

salam saudara safiudin..

nanti ami sini sya belanja ...no problem

waslam