MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Wednesday, 21 October 2009

" Lunch tadi..."

Bismillah....salam from Makkah...hari nih dah tak tau nak makan apa...so sya just order jer lah "Chicken stuff" with rice masakan dari negara morroco kot.....sekali dapat tuh dia tengok lah..agak banyak sangat(portion Arab di berinyer) sampai tak abih nak makan..cuma makan separuh jer..( kalau ada cm leh bagi dia separuh kan)..alhamdulilah...boleh tahan gak rasanyer...pas abih jer makan terus aku pergi masuk kedalam Haram untuk menunggu masuk waktu Asar...syukran..wasalm

54 comments:

zawal said...

Salam,
Alhamdulillah,blog ini amat berguna sekali kepada seluruh umat Nabi Muhammad saw,lebih2 lagi bagi mereka yang akan menjadi tetamu Allah.InsyaAllah,saya akan berlepas ke sana pada hari Jumaat ini,sekiranya Tuan tidak keberatan,diharapkan agar tuan dapat meninggalkan no telefon Tuan di [eti e-mail saya zam3585@yahoo.com atau didalam laman blog saya,zawalajammashod.blogspot.com.Mudah2an Allah dapat mempertemukan kita di sana InsyaAllah..tak sabar rasanya.Allah hu akbar!

NGINAP SRENGENGE said...

salam anaknda,

pheeww,ayiak lioq ayah meleleh.

wassalam.

manzlie said...

salam zawal...

aalahmdulilah..semoga allah swt permudahkan perjalanan haji saudra...jgn lupa sampai di makkah sms jer lah sya ..insyalah leh lah kita berjumpa nanti...
my hp no +966 5615 34338

waslam

manzlie said...

salam ayah..

tulah rugi ..masa ayah datang arituh menu nih takda lagi..takpa insyalah nanti ayah mai balik cheq belanja nohh..

waslam

G said...

Salam cik lie..hurm..musim haji dah start ni. Mesti cik Lie tak menang tangan nak handle jemaah kita nanti. Kalau nak guna pekerja tambahan buat la iklan ye..nak jugak isi borang tu nanti..:)

* kenapa request sy kat YM masih pending..:(

Imran Paris said...

En Li...alhamdulillah...its 5.50 pm in Paris, baru sempat sy makan lunch kejap tadi...hidangan saya kebab ayam...harganya Euro4.50....boleh share dua org gak, tp disbbkan dah biasa...saya boleh habiskan sorang je...hehehehe. En Li....br harga lunch En Li :-)

norsidah said...

Salam CL,
Alhamdulillah,seronoknya dapat makan macam2 masakan, semoga CL sehat sentiasa,dapat menjalankan ibadah haji tahun ini.

Ayah Zain said...

Salam Lie,

sodap nampak, selera AZ, minta sikit. Fresh oren tu mengancam seleraku

manzlie said...

salam norshidah..

alhamdulilah..mekasih atas komen mu ituh..

waslam

manzlie said...

salam imran...

itu jer yang selera di hati..itu pun tak abis separuh jer makan.. sr130 jer

waslam

manzlie said...

salam ayah zain...

mafi muskillah - no problem..come and join me ...

waslam

manzlie said...

salam g..

ye lah..nanti cheq dah mula busy kan...lotih di buek nyer...ada ker yang nak join me to assist my guest...lebih kurang 4500 orang .bilik dah penuh tempahan..satu bilik 4 orang....alhamdulilah

waslam

cikgu mas said...

Salam my fren..


hehehehe,,amboii dia nk beri CM separuh,hello brother CM nk semua yer...bila makan jer ingat CM yer,mentang2 arr CM ni suka makan,,,harapnya ingatlah kawanmu ni,masa dok depan multazam..

harap CL terus sihat hepi dalam hidup ini..amiiin

MohdArshad said...

salam...Haji manzlie apa khabar..Syukran
0569854179 Hj Arshad

Imran Paris said...

En Li....SR130....mak aii, mahalnya. Tp mesti sedap tu, makan pulak ngadap Baitullah. Pelik saya tiap kali di Makkah....selera bukan main hebat lagi....masa gi umrah...dlm masa 13 hari boleh naik 3 kg.....alhamdulillah :-)

Ayah Zain said...

Salam Manzlie,

air oren? mafi muskillah? ngairu muhtahmil, ana da ul syukari, lak syariba yasraba. syukran istiqbal

manzlie said...

salam ayah zain...

woww bravoo..caya lah az leh cakap arab....mia mia...koisee..


syukran


waslam

manzlie said...

salam imran...

alhamdulilah...

ok lah tuh...


wasalam...

manzlie said...

salam haji arshad...

alhamdulilah...mekasih...


waslam

hilmyiskandar said...

Salam.

Alahamdulillah.

Amin.

tq.

mnasir said...

Salam CL.

Lazat dan enak nampaknya, tu belum makan lagi, amacam, musim haji ni boleh rasa kot

Leenoh said...

Salam Manzlie.

eh eh eeeeh. sedapnya, tercetus dua fikiran pada diri ana, satu memang sedap, ana kalau makan sampai letih hehehe..kedua ana takut darah naik..la ni dok kontrol.

Berbalik kpd gambar-gambar dlm blog ni, ana dah guna utk panduan ringkas mengerjakan Haji.

Kalau boleh anta tolong melawat blog ana. Dan kalau tak setuju dengan cara penggunaan gambar itu, tolong bagi tahu, nanti ana akan keluarkan daripda blog.

Setakat ini dah dua entri iaitu Haji Tamattu' dan Haji Qiran dan contoh ringkas Haji Ifrad akan menyusul.

Syukran laka.

rezeki said...

salam cl,

mmg betul, terliur pulak tgk menu tu.
nasinya mcm berempah pulak.tentu sedap.

alhamdulillah.

SUHAIMI said...

salam
nampak cam sedap je menu tu....

Gee said...

salam cl,

best lauk tu, nampak menyelerakan.

hajah zainab bt abdullah said...

salam azli,

enak betul!! terliur akak!!

along said...

Salam CL...menyelerakan...t'ingat peristiwa pak sdare yg merungut dlm hati mkanan di sna x sedap..tup.tup..smpai di mekah pe pn die makan smuanya x dpt rase..cepat2 die istighfar n buat solat taubat.. baru la die makan rase sedap... tu antara pengajaran yg di perolehi...
ermmm...bile lah leh sampai sana...

shami2 said...

Salam Cl...

Sedapnya...alhamdulillah..aper pun rezeki..yg ada kalau kita makan masa lapar berhenti belum kenyang..disertai syukur padaNYa..
insyaallah nikmat tu rasa sgat..

Kalau ader aper yg lebih ingat kat kwan2...hehehe..tambah lagi nikmat tu,....kalau makan sorang2..pun tak par asal nampak baitullah ada berteman disebelah tingkap aaarrr...nikmatnya macam makan ngan isteri tercinta ....
Ooopsss......CM cheq terlajak cakap karr...bang samad betui kar...apa cheq kata pada shabat kita ...tulun jdik saksinya ...jgan lupa

p/s: Cik Imran apa ada pd harga nasi ...kalau cinta kita sudah terkota dengan rumah Allah cam CL kita....ohh bahagianya minta dia sentiasa doakan kita semua..bang samad tulun jga CL kita jgan sampai dia majuk..aarr
CL..lawak nohhh jgn majuk...

Pkul 3 pagi...Kasihku ya Ilahi
Hatiku dah kau cuit lagi
Bgun untuk tahajuj pdMu kembali
..la..la..la kak noor ..lama dh tak nyanyi..

cikgu mas said...

salam

hehehe kak sham ni ada2 ajer,makan dgn si samad pun dah cukup berselera,tak habis bagi samad habis on behalf me..larr..

pssst: Geng GPK ..nk habaq ni..CL kan dah kurus betul sekarang ni!!!tu yg dia tak boleh habis food tu,langsing kacak bergaya dia pas ni,jelesss..

m.q said...

sedapnya menu lunch
masa p makkah hr tu
tak berkesempatan nk rasa menu2 arab, yg smpt mkn cuma kebab saja

mama ju, said...

terimakasih kerana respon soalan kakju.Harga bilik untuk harian tu kira ok,harga pakej tu bukan taraf kakju....didoakan cik Li bahagia dnia akhirat.Bila nak....cik Li orang mana? Kju dr Rengit,bpahat,org jawa,skrg jadi surirumah,sekali sekali jadi RA suami kat U.Bye

safiudin dot com said...

salam sdr,

alhamdulillah, syukur.

teringin juga nak rasa...
insyallah, jika kesana nanti, jangan lupa "Chicken stuff" with rice untuk saya.

abh said...

Salam sdra Manzlie

Bagaimana keadaan Mekah sehari dua ni?....dah masuk hari ke 3 Jemaah Haji Malaysia ke sana...

umiazuddin said...

Salaam CL,

wow nampak macam sedap jer...ishk, ishk, terlioq kami kat Msia ni ;)

musim haji dah nak dekat, tentunya CL sibuk sangat time ni ek? sampaikan nak dekat masuk waktu Asar baru habis lunch?

Didoakan semoga CL diberikan kesihatan & kemudahan untuk beribadah melayan tetamu Allah di sana. Amin.

VpeaceV

afiqq said...

salam perkenalan CL..

tq for sharing... saya temui ketenangan disini..

Atikah said...

Salam..

Abg, mentang dah kurus... makan separuh je... separuh lagi dok bagi kat kak mas pulak.... Jaga badan nampak... nie mesti nak tunjuk kat GPK masa balik nanti.... dulu lain... sekarang dah lain... he... he...

manzlie said...

salam adik tikah..


bukan jaga badan..abg jaga kesihatan lah..doktor suruh kurang kan akdar kolestrol nih..tinggi snagat...hehehe

waslam

manzlie said...

salam afiq..

alhamdulilah...

waslam

manzlie said...

salam rezeki...

alhamdulilah...rezeki dari allah swt..

waslam

manzlie said...

salam mnasir..

insyalahhh takdamasalah..nanti kita jumpa erkk..

waslam

manzlie said...

salam leenoh...

takda maslah..amik jer lah...infact lagi sya hepi dan gembira....semua tuh hak allah swt...kita hanya meminjam sahaja buat sementra waktu...

waslam

manzlie said...

salam suhaimi..

memamg sedap..

waslam

manzlie said...

salam hajjah zainab...


best gak nih kak..meh join cheq disini...


waslam

manzlie said...

salam gee..

best lah...yummy

waslam

manzlie said...

salam along..

mekasih atas info yang diberi...

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..


cheq skg duk jaga kesihatan lah....kolestrol dah tinggi..

waslam

manzlie said...

salam kak shami...

aduhh masih teringat kat abg samad ker...dia duk sibuk la nih...prepare bilik untuk jemaah next week..

waslam

manzlie said...

salam m.q..


alhamdulilah nanti dtg sya belanja ..ok..

waslam

manzlie said...

salam saudara safiuddin..

takda masalah..dtg sini nanti ku sediakan menu nih untuk mu...

waslam

manzlie said...

salam amamju..

alhamdulilah...saya org kl jer...

waslam

manzlie said...

salam abh..

yup jemaah mesia skg menginap di madinah la nih..selama 9 hari..

waslam

manzlie said...

salam ummiazuddin..

mekasih atas doa sadari tuh...

syukran

waslam

manzlie said...

salam hilmy..

alhamdulilah...


wasalm

olive oyl said...

salam hj azlie,

che lie..nampak tak daun hijau di tepi nasi tu..nama daun tu DILL.sejenis herb dari West Asia..cik mazlie mkn ye daun tu..begus utk healthy living