MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Tuesday, 13 October 2009

" Kunjungan Crew Malaysia Airlines.."

Bersama adik Afandi...sudah bersedia menunaikan Umrah tadi..alhamdulilah...
Ketibaan mereka dari Jedaah jam 12 tengahri tadi....

Sudah bersiap sedia untuk menunaikan Umrah adik adik kita nih semua..alhamdulilah...



Menuju untuk msuk kedalam Masjidl Haram beramai ramai...




47 comments:

LOHAN said...

assalamualaikum....tuan saya sangat brhajat menunaikan umrah...bolehkah saudara membuat panduan umrah bergambar...tq

hilmyiskandar said...

Salam.

Selepas tugasan ke Baitullah pula, manis utk keberkatan.

Amin.

tq.

Yem0805 said...

Salam Cik Lie,

Alhamdulilah bertuah mereka crew MAS dapat melakukan umrah pada masa sekarang sebab Kaabah tak ramai org.Tentu dpt mengucup hajar aswad juga solat sunat di hijir ismail.
Terima kasih juga layanan CL pada mereka hehe.

Yem ke 2..

Noor said...

As Salam CL..

Alhamdulillah, sambil bekerja misti dia orang singgah sebentar untuk mengerjakan umrah.. rezeki mereka, dapat bertawaf dan bersaie dalam keadaan yang 'lengang'..

cm.. jom jadi air 'stiwedess'

ngeh ngeh ngeh

Yem0805 said...

Yem jadi ke 3 hehe

ummi humaira said...

salam CL
untung mereka berpeluang kerjakan umrah di kala ini , terlalu banyak ruang kemudahan untuk mereka

Hj.Sabri said...

Memang mereka beruntung! Blh tak beri no.tel saudara kat saya?

mnasir said...

salam CL

Seronok bukan kepalang mereka2 yang diberi peluang oleh Allah dapat membuat umrah diwaktu sebegini. Betul kata NOOR, jom kita jadi pramugara part-time boleh gak dapat umrah macam depa diwaktu ini.

Azemi Ali said...

Assalamualaikum cikli,

Abang ipar juga bekerja dengan MAS dan menunaikan umrah awal tahun ini. Staf MAS dapat potongan harga istimewa untuk ke sana.

cikgu mas said...

salam

hehehe,,cm bimbang arr kalau jadi stiwedes kapal terbang tu jadi sengget sebelah ,noor kena dok sekapal dgn cm untuk balances kan kapal tu,brother m.nasir pulak dok depan ciklie dok belakang sebab dia dah kurus kan noor??

untung mereka sambil kerja,sambil wat umrah,tak de pulak sekolah kat mekah tu nk pelawa CM datang sekolah diaorg..

manzlie said...

salam Lohan..

alhamdulilah...semua maklumat umrah sya ada didalam blog ini.insyalah

waslam

manzlie said...

salam Hilmy..

alhamdulilah...

waslam

manzlie said...

salam yem..

yem dah jadi top three sekrang...alahmdulilah..tetamu allah mesti lah dimulaikan..insyalah

wasalam.

manzlie said...

salam ummi humaira..

dah beruntung kan mereka..alhamdulilah

waslam

manzlie said...

salam kak Noor..

yup mereka beruntung sambil bekerja dapat beribadah kesini..

alhamdulilah..aaaikk nak jadi stewardess lak...

waslam

manzlie said...

salam haji sabri..

yup meruntung mereka..boleh apa slahnyer..
+966 561534338

waslam

manzlie said...

salam mnasir..

wahh dia pun nak jadi flight steward gak ker..alhamdulilah...

waslam

manzlie said...

salam azemi..

ye ker..wahh bagus tuh...mereka nih tugat dari kl ke jeddah so dapt cuti 1 hari setengah tuh yang duk panggil depa nih..

alhamdulilah

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas...

laa cikgu pun teringin ka nak ajdi flight stewardess..hmmm teringat siri jang ketawa si Moon depa interview nak jadi stewardess gelak skan masa tuh..heheheh

waslam

abh said...

Salam sdra manzlie,

Saya teruja dgn adik2 steward dan stewardess yg tanpa melepaskan peluang keemasan mengerjakan umrah...

Diharapkan mereka menjadi contoh kpd rakan2 mereka yg lain....

manzlie said...

salam abh..

alhamdulilah..semoga mereka akan memebri semangat pada yang lain..insyalah

waslam

rezeki said...

salam cl,

alhamdulillah,
meraikan tetamu yg datang besar pahalanya. Cl sekrg nampak slim sikit,
mesti berat badan dh banyak turun

ps: noor & cm kalau nk jadi stiwesess,
saya nak jadi pilotlah, tapi cm dan noor kena duduk kat ekor,
kalau tak menjunam karang kapal tobang tu ngeh,ngeh,ngeh

cikgu mas said...

Salam ciklie

amboi dia gelakkan cikgu arr,mana ada cikgu nk jadi stewardess,cikgu jadi guru sekolahlah...cikgu majuk arr dgn ciklie ni...sampai hati dia bila terbayang cikgu nk jadi stewardess,dia terbayangkan moon siri jangan ketawa tu,nape tak terbayang Nasha Aziz??????,uwaaaa,sob,sob,sampai hatimu...biarlah ku bawa diri ciklie

rezeki pun sama yer,mentang2 dia pun dah susut 7 kg dia suruh CM n Noor dok kt ekor kapalterbang...tak per arr noor.kita pemdam jer hasrat kite nk jd stewardess tu,jadi stewardess bas ekspress jer lah..

shami2 said...

Salam CL..

Masa kerja digunakan sebaiknya..oleh mereka..alhamdulillah..

Tumpang lalu CL..

CM, kak noor kapal terbang bukan jer balance tapi riuh rendah...huru hara pilot..ngan penumpang semua ...hehehhe

rezeki said...

salam cl,

tumpang lalu.
bukan apa cm, kalau cm dan noor tak duduk kat ekor, saya yg duduk kat tmpt pilot je, tu yang mau kapal tobang terjunam.
jadi noor dgn cm punya berat tolong balancekan ngeh,ngeh,ngeh

Asnija said...

Salam Cik Lie,
Walaupun dah berihram, gaya tarik beg pun masih cam pramugara...
Tengah membayangkan Noor ngan CM tarik beg pramugari ngan kebaya dan kain belah...waduhh...mengancam...Rezeki kalau pakai topi pilot tu...mesti macam pilot dah...

(akak pun kalau jadi pramugari...habis lari sume penumpang terjun kapal terbang...tak pe nanti kita swimming sama-sama kurus kan badan...kalau diorang turun 7-8 kilo, kita turun 16 kilo...tu dia....mas tu baru diorang ingat kita ni Nasha Aziz...)

Hanis said...

salam,

abang, hanis pon nak ikut kak noor, kak mas , CR & MNasir jd krew2 kapalterbang arrr...hanis rasa baru balance kapal terbang tu nanti....

cikgu mas said...

salam

HIDUP KAK NIJA,

tu dia!!!bayangkan CM n CNoor pakai kebaya sambil menarik beg ala pramugari...hehehehe..saya pun tak terbayang kak..

orang lelaki ni memang cam tu kak nija,suka yg selim melim jer,tanpa sedar depa pun mudah buncit perutnya,tapi isteri tetap sayang kt depa,tak pun cari lain kan.!!!..
ok kak swiming2..mana boleh CR n CL jer kurus..

manzlie said...

salam rezeki..

ok ker kala suruh depa duk kat ekor tuh...waduhh tk terbayang ku saat itu nanti...
baugs lah kalau dha selime melim nih...naik gak saham kan..

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas...

amboi di nak cam nasha aziz jer..takpa lah cheq kasi up sikit cam Era Fazira lah...apa macam ok tak?

walsam

manzlie said...

salam shami...

akak sya takleh bayangkan kalau depa duk jadi pramaguri..riuh rendah dlam kapal terbang..entah smapai entah dak ke destinasi yang dituju


waslam

manzlie said...

salam Datin Asnija...

aduhai..datin gak pun nak join depa ker...lagi riuh lah dalam kapalterbang tuh..

waslam

manzlie said...

salam hanis...

aduhhh ,masuk lagi hanis dalam kapalterbang...hmmm semua GPK dah ada dalam kaplaterbang...riuah lah lagi mak oiii...


waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

jgn lah majuk cikgu ....takmustahilkan dia jadi pramugari....insyalah ku doakna smeoga mu berjaya..

waslam

kak As said...

salam,

Alhamdulilah.!!!

rosli said...

Salam Sdra Azli,

Mohon laluan, saya ada email pada sdra sesuatu yang agak personal , mohon pertimbangan pertolongan sdra.

Kita sama2 doa semua pramugara dan pramugari serta anak2 kapal MAS generasi muda ini mendapat umrah yang terbaik dan mendapat keredhaan Allah. Amin.

safiudin dot com said...

salam sdr,

alhamdulillah syukur...

ini lah pewaris2 kita.....
yang mencari keredaan Allah..

biar pun sibuk dengan tugasan tapi masih mampu manafaatkan masa untuk mengerjakan umrah...

syukur.... semoga Allah memberkati mereka... amin.

safiudin dot com

Noor said...

As Salam CL..

dah kalu semua pakat jadi pramugara, pramugari & pilot.. (CR, CM, Datin, Hanis, Shami & M Nasir- opss, tuan M Nasir dah brenti nyanyi ke??.. heh heh) nampak nyer CL sorang je lah jadi penumpang.. meriah gaban.. dah macam rombongan cik kiah..

psstt datin, tak yah pakai kain belah kak oii.. sarung je kebaya terus 'terbertas' jahitan..

ngeh ngeh ngeh

p/s. tn M Nasir jangan mare arr.. cheq melawak je..

MUHAMMAD SAIFUL ZAMAN said...

Assalamulaikum CL...
Memang jelous tengok anda semua boleh chat lepas time pejabat... Saya kat rumah line takde... pakai set telefon CDMA (wireless) Nampak gayanya kena daftar Broadband nie....
Saudara CL... takde ke cara @ bolehkah paparkan sekali secara live video (melalui digital kamera @ h/phone pun takpa) dlm PDKM suasana masa kesibukan jemaah haji nanti.
Setiap kali bukak PDKM pasti mengalir airmata ceq... teringatkan dosa2 lepas, sedang & akan datang. Terampunkah semuanya.... Layakkah ke TH (hatta dgn umrah mahupun haji)? Sedar tak sedar setiap pergerakan anggota, sendi & urat saraf yang dipinjamkan kepada kita boleh mendatangkan pahala @ dosa jika disalahgunakan @ tersalahguna.

MUHAMMAD SAIFUL ZAMAN said...

Assalamulaikum CL...
Memang jelous tengok anda semua boleh chat lepas time pejabat... Saya kat rumah line takde... pakai set telefon CDMA (wireless) Nampak gayanya kena daftar Broadband nie....
Saudara CL... takde ke cara @ bolehkah paparkan sekali secara live video (melalui digital kamera @ h/phone pun takpa) dlm PDKM suasana masa kesibukan jemaah haji nanti.
Setiap kali bukak PDKM pasti mengalir airmata ceq... teringatkan dosa2 lepas, sedang & akan datang. Terampunkah semuanya.... Layakkah ke TH (hatta dgn umrah mahupun haji)? Sedar tak sedar setiap pergerakan anggota, sendi & urat saraf yang dipinjamkan kepada kita boleh mendatangkan pahala @ dosa jika disalahgunakan @ tersalahguna.

safiudin dot com said...

salam sdr azli,

benar kata MUHAMMAD SAIFUL ZAMAN.

rasa insaf...
kerdil
dan betapa jahilnya diri
bila mengenangkan dosa2 silam..
mampu terjawapkah kita?
setiap perbuatan...

..sedar tak sedar setiap pergerakan anggota, sendi & urat saraf yang dipinjamkan kepada kita boleh mendatangkan pahala @ dosa jika disalahgunakan @
tersalahguna.

masih ada peluang kah ke sana lagi?

manzlie said...

salam safiuddin...

insyalah...jika kita sudar sedar skg mak bertaubat lah dan mohon lah keamponan dari Nyer..selagi kita masih bernyawa bermakna masih belum lagi terlambat untuk kita bertaubat...insyalah allah swt amat syang pada insan insan bertaubat..

waslam

manzlie said...

salam saudara rosli..

inyslah nanti sya buka yer...

alhamdulilah semoga adik adik tuh mendapt keberkatan dan mahbrur umrah nyer...insyalah

waslam,

manzlie said...

salam mauhammad saifulzaman..

insyalah nanti sya cuba paparkan yer...

waslam

manzlie said...

salam kak Noor..


penumpang pun penumpang lah..takpa...heheheheh

waslam

shami2 said...

Salam CL...

Tumpang lalu..
Wahai sahabatku cik MSZ..yg budiman
Kami diPDKM ni macam jiran sebelah menyebelah...
sinilah tempat kami mengisi kerinduan...padaNya ya Allah...

Rindu baitullah juga rindu pada Allah..
Baik yg belum pergi ataupun yg dah sudah...
Mohon doa moga diperkenankan Allah
Moga sampai hajat kita semua menjadi tetamu Allah..
baik haji ataupun umrah...

manzlie said...

salam shami ..

alhamdulilah kak...


wsalam