MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Monday, 26 October 2009

" Tukar Marble Depan Multazam...."

Papan tanda kerja kerja pengubahsuaian di letakkan di situ..

Beberapa kepingan marble yang rosak dalam proses pertukaran ..alhamdulilah

It takes them one day to complete this prject..bagusnyer kan...

Bismilah...seperti yang saya katakan sebelum entry nih..didalam kawasan Masjidil Haram nih pun depa duk sibuk melakukan beberapa pembaikan marble yang telah rosak di kawasan Dataran Kaabah....seperti gambar gambar di atas yang boleh anda lihat....syukran..waslam




24 comments:

Zie said...

Salam CL,

Tak tolong ke Ciklie

Atikah said...

Salam...

Cepatnya depa buat kerja..

Kasmin said...

Salam Azlie,

Lihat gambar2 kerja pembaikan didepan kaabah tu rasa macam nak kesana jua...aduh sungguh kuat panggilannya utk ke MH lagi.

Hanis said...

salam,

sehari aje dah siap??? banyak ke yg depa tukar tu bang? bagusnyee depa....semoga selapas ini dapat melancarkan & memudahkan pergerakan semua jemaah...terutama yang kurang upaya..

kak Zie...tahniah...sekarang nie kak zie dah mula berjaya menjadi ratu pecut yg baru...

Zie said...

Salam CL,

Ambillah gambar jemaah kat depan multazam tu, yang tumpahnya air mata keinsafan dan pengharapan pun boleh tengok. Tentu haru kita dibuatnya disini..

Hehehe.. dik hanis.. pas ni dik hanis balik kuasai trek. jangan risau.

manzlie said...

salam Zie...

tak dapek nak tolong ....sebab duk busy gak di Hotel dgn project cleaning..

waslam

Ayah Zain said...

Salam CL,

Mestilah depa buat dengan cepat, kalau idak, nanti jemaah susah pulak nak buat aktiviti ibadah. tak gitu CL

manzlie said...

Salam Adik Tikah..

Kat Depan Multazam kena cepat sikit dik..situ kan kawasan "prime"..

waslam

manzlie said...

salam Kasmin..

alhamdulilah....tabahkan hati mu..insyalah satu hari semoga di murahkan rezeki dan dtg kesini lagi...

waslam

manzlie said...

salam adi Hanis..

Tempat "Utama" kenalah depa siap kan secepat mungkin kan..

ye lah..kak zie tuh dah jadi RAtu Trek kan...heehe

waslam

manzlie said...

salam yah zain..

benar tuh ayah zain...alhamdulilah..

waslam

manzlie said...

salam kak Zie..

alhamdulilah..benar tu kata kata akak...terharu di buatnyer...

waslam

PINATBATE said...

Sibuk mereka buat persiapan nak sambut tetamu Allah..

Ann said...

Salam CL,
Lame x enter PDKM ni...dah musim haji nih..ttibe teringat nk jengok.Subhanallah...hujan di sana ya CL...ya Allah..teruja sgt nk ke MH lg CL, setiapkali mengikuti perkembangan di blog CL ni..

IBAN MUSLIM said...

Salam,

Persediaan untuk meraikan tetamu Allah dari seluruh pelusuk bumi...

rabiatul said...

saya baru 1st time baca blog ni,cuma saya nak tau camne dapat offer keje kat situ? pastu bley tak tolong doakan saya sebab skang ni nga exam. tolong dipermudahkan ilmu ni masuk ke dalam hati, dipermudahkan bangun malam, dilembutkan hati untuk menghayati al-quran. terima kasih

Imran Paris said...

En Li...byk cite marble nampaknya hari ni...errr....buat Zie...jgn lari laju sgt takut tergelincir pulak marble dek kelicinan marble baru tu :-)

manzlie said...

SALAM KAK pINAT..

ALHAMDULILAH..SIBUK DUK BUAT PERSIAPAN UNTUK HAJI NIH..


WASLAM

manzlie said...

salam ann..

alhamdulilah kerana menjenguk rumah sya nih...isnyalah satu hari nanti smapilah kesini..

waslam

manzlie said...

salam amirul..

alhamdulilah...semoga kami menrima kunjungan dari jemaah dgn hati yang ikhlas dan murni..insyalah..

wasalam

manzlie said...

salam rabiatul..

insyalah nanti saya doakn ..
syukran

waslam

manzlie said...

salam Imran..

ye lah cerita marble lah nih skg duk perhangat di lakukan depan Haram nih..heheh

waslam

abh said...

Salam sdr Manzlie,

Kontraktor bin laden betul2 buat kerja....
kalau semua kontraktor bumiputera d Malaysia mcm tu kan bagus....

manzlie said...

salam abh..

ye lah..betui tuh cakap saudara...

waslam