MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Tuesday, 27 October 2009

" Burung Merpati..."

Bismillah...Salam from Makkah....sewaktu menungu masuk waktu Solat Zuhur..tetiba nampaklah dua merpati sejoli nih duk berjalan jalan di dalam Masjidil Haram..yang pelik nyer dia tidak berterbangan bila orang lalu lalang depan nyer tetapi still keep walking on the carpet..tersentak lak tengok perangai merpati dua sejoli nihh..rasa pelik lah but menarik tengok gelagatnyer, lama jugaklah duk lepak lepak kat kapet nih merpati sejoli tuh....alhamdulilah...syukran..waslam


53 comments:

NGINAP SRENGENGE said...

Salam anaknda,

Ada petandanya tu.
Di Masjidil Haram ni ada berbagai petunjuk untuk di tafsirkan.

Wallahuaklam.

Zie said...

Salam CL,
Petanda CL nak dapat teman tu

Hanis said...

Salam,

kak zie....hanis setuju ngan petanda yg akak bg.... :-) hanis mengaminkan doa kak zie tu....

rosli said...

Salam Azli dan rakan2,

Merpati di sebelah hotel Azli tu byk lagi ke.... dna tmpt tunggu van nak ke Tanaim pun byk lagi ke merpati tu...

rosli said...

Salam Azli,

Saya setuju dengan pendapat ayah tu.... byk petanda....bagi pendapat zie dan hanis tu....mgkn jugak ada benarnya....rakan2 mmg suka menyakat sdra Azli....apapun merpati di sana memang lebih jikan2

Ayah Zain said...

Salam CL,

Daripada makrifat az, pastinya jodoh Lie dah sampai. Insya Allah. Amin

manzlie said...

salam ayahanda..

ohh ye ker ayah...hmmm


waslam

manzlie said...

salam akak zie..

laa kesitu lak akak nih..betui kaaa.
hehehe

waslam

manzlie said...

salam dik Hanis...

amboi adikk cepat jer mangaminkan tuh..heheheheh mekasih

waslam

rosli said...

Salam Cl,

Maksud saya ayat akhir tu....jinak2

Zie said...

Salam CL,
Amin.. Hanis! CL betul ke merpati tu saki baki burung ababil yang membunuh tentera abrahah?

Syukran CL.

manzlie said...

salam saudara Rosli...

yup memang banyak lagi merpati di sekitar keliliang hotel safwah dan depan hilton nih..ye lah..depa tuh suka snagat duk yakat kan..hheheh takpa aar..

wasalam

manzlie said...

salam ayah zain...

laa ayah zain pun join depa gak ker..heheheheh

waslam

Yem0805 said...

Salam,

Cik Lie teringat semasa buat haji tahun lepas semasa solat di Masjidil Haram kena berak oleh burung merpati hehe.

manzlie said...

salam akak zie..

ohh yang tuh mintak maaf lah ..tak tau lak sya..

waslam

manzlie said...

salam yem..

ohh ye ker..siannyer dia..itu slaah satu pengalaman yang paling manis kan...sya pun pernah kena gak...masa tuh di datran Kaabah..alhamdulilah

waslam

Kasmin said...

Salam Sdra Azlie,

Alhamdullilah shukurlah kalau dah ada idaman dihati tu. Saya dan mungkin juga peminat2 blog PDKM turut gemnbira.

manzlie said...

salam saudara Kasmin...

alhamdulilah doakan lah semoga ada yer.insyaalah..skg still solo lah dah jadi bujang lapuk dah..hehehe

waslam

shami2 said...

Salam CL..

Alhamdulillah dpt gambar dlm MH pulak...jgan asyik pandang jer merpati tu...kena fokus...iktikaf dlm masjid ...tu hehheh
tapi kalau betul bagai di kata merpati 2 sejoli..tanda jodoh CL kita ..tak dak salahnya..kami semua tunggu jarrr...lagi cepat lagi baik....

Tapi jgan lupa kirim gambar kat kami dgn doa2 tu dah ler...betui dak CM...
p/s: Teruskanlah doakan kebaikan untk kami semua..ni mana saja berada...

manzlie said...

salam akak shami..

alhamdulilah...insyalah will snap soon yer..

waslam

Kasmin said...

Salam Sdra Azlie,

Lanjutan dari gambar2 waktu shalat magrib di MH. Buat pribadi waktu shalat Magrib, Isyak dan waktu subuh adalah yang paling nikmat sekali apabila mendengar serta cuba memahami bacaan imam sholat tu. Saya rasa sdra Azlie dapat merasakan lebih dari itu..Allah Akbar.

hilmyiskandar said...

Salam.

Masa saie last round sy terjumpa dan mengepit terus seekor merpati yg sesat antara sofa ke marwah. Beri minum air zam2 kemudian lepaskan sebelah bangunan dlm cuaca panas.

Amin.

tq.

manzlie said...

salam Hilmy..

alahmdulilah..mulia sungguh apa yang suadara alakukan ituh..insyalah semoga allahs wt memberkati suadra..

waslam

manzlie said...

salam saudra Kasmin...


alhamdulilah..memang benarr..kami disini asyik mendengar beberapa surah surah imam Mh mengalunkan surah surah alquran..dah jatuh cinta dgn suara yang lunak merdu tuh...itulah kebesaran dan keberkatan duduk disni yang paling indah bilamana mendengar suara suara mereka berkumandang ketika solat..

waslam

yuyee cap limau said...

salam CL
saya sokong 100% pendapat kak zie dan hanis..ada sesuatu tu CL..hehe
dan siapakan teman itu..jengjengjeng..

manzlie said...

salam adik yiuyeee...

macamna pelajaran mu tiuh..?

waslam

Atikah said...

Salam,

Wah.. merpati dua sejoli... petanda baik tu... saya pun setuju dengan Kak Zie dan Hanis.... Oppps... sebelum tu aminkan doa Kak Zie dan Hanis dulu... Aminnn... he.. he.. Semoga Allah mendengar dan memakbulkan doa kita... Aminn (sekali lagi)

:)

cikgu mas said...

Salam ciklie

camner lah cm boleh terlambat n3 merpati dua sejoli ni,hehehehe,kebetulan pada masa yg sama kt blog cm kekawan kita sedang mengata sesuatu perihal ciklie,amiiinnm


semua petunjuk tu perlu difikiri ciklie,fikir jgn tak fikir,cm boleh fikirkan...

Atikah said...

Salam kak mas...

A'ah saya baru je balik dari umah akak nie... terdengar perihal tu jugak... itu pun petunjuk juga tu... Aminn...

Imran Paris said...

En Li....setuju dgn kawan2 yg lain, mmg petunjuk tu...tak caya tanya CM dan Datin....eh...terngiang2 di telinga saya lagu Kasihnya BALQIS....tak gitu CM :-)

manzlie said...

salam adik atikah..

apkah maksud adik itu/

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

ada orang mengata kan perihal diri ku?alhamdulilah..syukur nikmat..

waslam

manzlie said...

salam suadara Imran..

jagn lah terpedaya dgn mereka..heheheh


waslam

PINATBATE said...

Merpati dua sejoli..Amin!

hajah zainab bt abdullah said...

Azli,

merpati dua sejoli! ye ye .... syyy!!

manzlie said...

salam kak Pinat..

apa tuh...?

waslam

manzlie said...

salam Hajjah zainab...

sya confuse kak...?

waslam

My Life said...

salam..

insyaallah... moga jodohmu yg terbaik.. senyum dgk ciklie sambil kenyit mata dkt cm..

norman said...

Masa ari tuh Ana tengok kucing lepak kat dataran Kaabah ...baring nya elok jer mengadap Kaabah....Selepas di ulit oleh seseorang ...diletak balik ...semula ia berbaring mengadap Kaabah...Subhanallah

Atikah said...

Salam,

abg, maksudnya Semoga Allah makbulkan doa kami nie... mendoakan abg bertemu jodoh... :)

Doa yang baik tu...

My Life said...

tawakal dan redha dgn ketentuanya yer ciklie..

manzlie said...

salam norman...

alhamdulilah...subhannalah..

waslam

manzlie said...

salam adik tikah...

alhamdulilah..terimaksih lah dik..

waslam

lifeisbeautiful said...

Salam.

Pernah membela sepasang merpati, dilepaskan lebih kurang Zulkaedah lastyear. Agaknya mereka sudah sampai ke MH. :)

p.s ada email yesterday.

Syukran.

rezeki said...

salam cl,

makhluk Allah yg hidup berkasih sayang juga .

norsidah said...

Salam CL,

Alhamdulillah, ramai yang mengaminkan, semoga CL ditemukan jodoh secepat mungkin, mana tau lepas buat haji tahun ni kot..doa dari dik Hanis, harap2 makbul, boleh sama2 kita meraikan nanti, kalau iya jgn lupa jemput ye CL akak pun nak join gak..gurau, akak pun dah terlambat mengomen untuk merpati dua sejoli ni .. tapi tak pe kan..biar lambat tetap mengaminkan.......

safiudin dot com said...

salam sdr,

saya setuju dengan pandangan Zie dan Hanis....

kalau lah merpati tu pun boleh 'berdua' di sana kenapa tidak sdr... (gurau aje.... hihihihi

manzlie said...

salam safiuddin..

alhamdulilah..mekasih atas keperihatinan saudara tuh..

waslam

manzlie said...

salam kak shidah..

alhamdulilah..terimakasih..

waslam

ummu masyita said...

Salam
Subhanallah,merpati dua sejoli pun nak ikut beribadah kepada Allah.

manzlie said...

salam saudari Lifeis Beautiful..

maaf sya tak faham tulisan apa yang saudari tulis tuh...tu sal takdapat nak memabalasnyer

waslam

m.q said...

wahhhhhhh....ciklie bakal bertemu jodoh (^_^)

lifeisbeautiful said...

salam.

Baru hantar email. Harap email kali ni boleh difahami,insyaAllah.

Syukran.