MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Saturday, 20 February 2010

" Suasan Dalam Masjdil haram Malam tadi..."


Alahamdulilah..agak tenang kelihatan di dalam ni...
Lororng Utama berjalan kaki di dalam Masjidil Haram
Walaupun dah lewat malam masih ada lagi Jemaah duduk di dalam nyer...
Suasana yang amat tenang dan damai bila berada di dalam MasjidilHaram ni..syukur..
Posted by Picasa

61 comments:

KAMATO said...

Salam CL, Alhamdullillah seronok dapak bermalam dalam tu

Mama Miraki said...

indahnya suasana...

rosli said...

Salam Cl,


no 2

rosli said...

Salam Cl,

dapat gangsa, syukran.....
Tahniah Kamato dan Mama Miraki

rosli said...

Salam CL,

Memang best suasana dalam MH skrg ni

rosli said...

Salam CL,

Kebetulan inilah jalan saya saya lalui setiap hari selama 7 hari masa buat umrah tahun 2008....rindu pada suasana begini...

Bagi rakan2 PDKM yang dah buat haji lagilah lama mengikut jalan2 ini...saya boleh bayangkan apa yang rakan2 rasa....mesti semua orang rindu sangat pada MH ni...

sonata anak kancil said...

salam...seronoknya duduk dalam masjid ini!tenang - aman - masyaAllah...suasana persekitaran dalam tak sama dengan kat sini M'sia kan?

mama ju, said...

Salam CL

Bersyukur dengan nikmat yg diperolehi..dapat sepanjang masa tgk kaabah!

Salam Kamato dan Rosli''

he.he baru balik dari shopping kat wilayah anda!Menarik kat situ semua melayu!

Mama Miraki said...

yeahhhh..timaksih..pertama kali dpt no. 2...no. 1 x pernah lagi....

KAMATO said...

Salam CL, Tumpang lalu

mamaju, lain kali datang wilayah kami calling2 la, boleh kita sambut

Rozali said...

Assalamualaikum CL

secanggih mana, seindah mana masjid di dunia ini, tapi MH tetap damai dan tenang

Wassalam

rezeki said...

salam cl

best spot tu , sambil duduk kat depan sambil menikmati kaabah

ok, cl pak itam nak ke masjid , tapi bukan masjidil haram, hanya masjid jamek

namun kiblat kita ttp sama, alhamdulillah

all the best to u

Rozali said...

Salam CL

tak kenal maka tak cinta

peribahasa yg tepat untuk MH

Wassalam

Rozali said...

Salam CL

Salam KAMATO, Mama Miraki N En Rosli--

taniah

Wassalam

Rozali said...

Salam CL

sukanyeee Mama Miraki

Syukur dapat perak

dah hampir ke wahid, insyallah

Wassalam

zie said...

salam CL,

tumpang singgah jap cuci mata dan cuci rasa hehehe

silversarina said...

salam,

sememangnya malam yang damai di sana , syukur .

AZIMA... said...

Salam Cl,

Sungguh tenang dan aman bila berada dlm MH.Sambil bermunajad memohon keredhaan & keampunan kpd Allah Yang Esa..Pemilik seluruh alam.

Credit to Cl....

Thanx Cl

Wassalam.

AZIMA... said...

Salam,

Selamat Menunaikan Solat Maghrib buat seluruh warga PDKM di Msia.

Wassalam.

Ayah Zain said...

Salam CL.

Aduhai MH, seronoknya melihat kedamaianmu. Kalau aku ada sayap mahu saja terbang ke sana.

pssssst: dengar khabr si b buat mini ghatering ....katanya tidak dirancang

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam CL,

sungguh tenang..damai...syahdu...sayu!

manzlie said...

salam Kamato..

tanaiahhh...Raja Pecut no wahid...1


waslam

manzlie said...

salam mama miraki..

taniah...perakkkkk....no 2

yup sungguh indah kan

waslam

manzlie said...

salam rosli...

taniah....gangsa ..takapa kan...

waslam

manzlie said...

salam sonata..

alahmdulilah...memeg sungguh meriah disini...


wasalam

manzlie said...

salam rosli..

mesti terkenang suasana indah di sini kan

waslam

manzlie said...

salam mamaju..

alhamdulilah..syukur kita padanyer..

waslam

manzlie said...

salam rezeki...

alhamdulilah..yang penting satu tujuan kan...

syukur


waslam

manzlie said...

salam azima..

meamg tenang kan..indah..

waslam

manzlie said...

salam zie..

alhamdulilah..syukran


waslam

manzlie said...

salam mamaju..

wahhh mamaju shoppping skannyerr



waslam

manzlie said...

salam rozali...

alhamdulilah...senantiasa tenang disini...


waslam

manzlie said...

salam ayahzain..

alhamdulilah...sungguh tenang kann

waslam

manzlie said...

salam silver sarina..


memag tenang dan damai kak...seronok rasanyer


waslam

manzlie said...

salam hajjah zainab...


alhamdulilah..syukur kita pada yang esa ....


waslam

S said...

salam,

CL,
terima kasih atas paparan ini.

Alhamdulillah.

Abang Aji said...

salam cl,
abg aji ade dapat emel, kata mereka sepanjang perjalanan dr jedah ke madinah rumput dah mula tumbuh..
bukit pun dah mula menghijau..betul ke?

rosli said...

Salam CL,

Saya perasan sangat jalan tu, sbb itu jalan dari pintu 1, King Aziz,
saut perkara yang saya perasan sgt....ramai Jemaah dari India, Pakistan Bangladesh yang dok menghadap Kaabah sebelum dan selepas solat....satu hari tu saya pun tumpang sama.....tp cari tmpt yang sejuk sikit.....

Apapun tmpt tu mmg strategik klu kita masuk dari pintu King Aziz..

Nani said...

salam...sungguh indah dan menenangkan jiwa...

mamawana said...

Aduhai....bestnyer dok dlm mesjidilharam...Windunyerrrrr nak tengok Kaabah.

hilmyiskandar said...

salam.

Alhamdulillah, aman + tenang dalam MH. Pernah bermalam dlm MH menantikan waktu suboh utk nikmati keindahan, tak dapat nak bayangkan........

Amin.

tq.

manzlie said...

salam kak as..

alhamdulilah..syukurr


waslam

manzlie said...

salam abang aji...

mana ada...sapa yang cakap tuh..heheheheh


waslam

manzlie said...

salam wanamama

alahmdulilah..sungguh tenang


waslam

manzlie said...

salam rosli..

wahhh bagusnyer memori saudara...semau nyer betul tuhh


waslam

manzlie said...

salam hilmy...

satu ketenangan jiwa di sini...

waslam

mohdandmeriam said...

salam cl. alhamdulillah cantiknya dan tenangnya suasana tu. teringat mak cik masa kesana buat haji. bertuahnya cl.

manzlie said...

salam mohddanmeriam

alahmdulilah....syukur padanyer...kenangan manis tuhh


waslam

Rozali said...

Salam CL

gambar yg ke3, ada tangga dan bilik dinding cermin tu tempat apa

Wassalam

safiudin said...

salam sdr,

benar, tenang, damai dan sayu...

sukar di ngertikan dengan kata-kata

Atikah said...

Salam CL..

Tenang dan aman suasana dlm MH..
Boleh tidur tak dalam MH?

Rozali said...

Salam CL

jemaah tu ada yg tidur dlm MH ke

tiada larangan

Wassalam

Mama Tanjong said...

Salam,
Saya selalu ke blog ni bila rindu MH dan Makkah.Kasut yang diguna di sana pun saya tak basuh2..sayang auranya.Boleh tk u snap gambar bandar Makkah..tempat laluan org membeli belah.

mokhtar said...

Salam CL. Suasana malam di MH mengamit kenangan. Terbayang2 di mata tak lepas dari ingatan.Tak dak kesempatan pergi sendiri lg menjenguk blog ni rasa macam berada disana. Terima kasih. Muga CL sentiasa mendoakan kami dapat menjadi tetamu Allah berkali2 lg. Semuga juga hidup CL di berkati.

Hj.Sabri said...

Assalamualaikum CL.Saya teringin nak tgk keadaan di sekitar kawasan Masjid Kuching,Maulud Nabi dan sekitar.Bagaimana agaknya sekarang.

manzlie said...

salam rozali..

boleh gak tido kalau time tak sibuk..heheheh


waslam

manzlie said...

salam mama tanjung


insyalah aka saya snap yer...


waslam

manzlie said...

salam adik tikah....


alahmdulilah....

Aki44 said...

Salam CL...
Bestnyer dapat iktikaf dan tidur.plak tuh. Mudahnyer dapat pahala. Syukur Allah.

Aki44 said...

Salam CL...
Tidur tu tidur lah, air lioq tu kena konrol sikik tau.

cahsiji@Blog said...

yang lagi mau jual kebun sengon mau bagi info nich tentang bibit jabon dan kayu jabon bagi yang suka bertani