MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Tuesday, 2 February 2010

" Banggol Derdap - Part 4.."

ayahanda menceritakan sesuatu kepada kami mengenai pengalamannyer..alhamdulilah
Teratak ayahanda..cantikkan ...bahagian atas tuh tempat ayah mengamit ilham nyer...
Kebun ayahanda mengelilingi kawasan Terataknyer..sungguh cantik permandangannyer..
Sempat jugaklah CL bergambar dengan mereka insan yang mulia..alhamdulilah..

34 comments:

safiudin dot com said...

salam sdr,

wah! bergambar lagi...

istana ayahanda.. terpancar keindahanna

safiudin dot com said...

salam sdr,

abg megat pegang apa pulak tu..

macam nak main letup2 je..

ada kebun.. aduh! luas pemandangan..

Kak Sidah said...

Salam CL,

memang cantik kawasan tu

Zie said...

Salam CL,
Seronoknya dirumah ayahanda

Tahniah Safiudin

manzlie said...

salam saffiudin..

Taniah...Raja Pecut ...2010..

Pingat emas dan Perak dalam gengaman..

waslam

manzlie said...

salam saffiudin..

aaabg megat pegang alat pemetik api zaman dulu dulu koleksi ayahanda..

waslam

Kak Sidah said...

Salam CL,

cantik kebun tu, bersih ..rasa nak lari2 kat situ

zie apa kabar

manzlie said...

salam kak shida...

Taniah..gangsa...

memag cantik permandangan tuhhh

waslam

manzlie said...

salam zie...

memag seronok tau...best giler...suka sya..next time nak tido di rumah ayahanda lak..

waslam

manzlie said...

salam kak shidah...

leh shooting filem nyanyi lagu hindustan lagi kat kebun tuh...best and cantikkan..

waslam

Kak Sidah said...

Salam Cl,

Seronok kan kawasan kampung ,

tahniah raja pecut..safiudin..

Zie said...

Salam CL,
Bila balik Mekah? tentu rindu sesangat ni kan...

Kak Sidah, apa khabar? rindulah...

Kak Sidah said...

Salam CL,

Lain kali kalau pegi mah ayahanda ajak lah ramai2..bolehkan

boleh buat bbq

Zie said...

Salam En. Safiudin,
Pinjam kuda tu, nak juga jadi juara semula... hehehe

Kak Sidah said...

Salam,

zie akak ok, awak ..lamanya tak dgr berita, tertanya2 kita org.

safiudin dot com said...

salam sdr,

macam2 koleksi ayahanda ni..
next greating ayahyanda kena bawa semua ni untuk dipamerkan...

benda2 ni dah antik.. mungkin untuk tatapan saya dan semua blogger PDKM.. macam mana ayahyanda, boleh ke?

kebun ayahyanda pasti banyak pokok buah2an..... meriah lah musim buah..

yang menarik tempat ayahanda mencari ilham... dari tingkap tu luas terbentang.... pemandangan..

ps: terima kasih zie.

pss: bila sdr nak berangkat ke sana (Makkah)... dah rindu benar pemandangan di kota makkah...

S said...

salam,

tahniah saifudin juara pecut naik kuda, tak aci laaa... kak S jalan kaki. ngeh ngeh ngeh .


asyik melayan N3 smalam.

CM said...

salam

apa kata kak Shidah anjurkan rombongan ke Sik tahun depan..kita sewa bas datang ramai2 ke Banggol Dedap..aktiviti Kelab PDKM..cm serius ni..

Zie said...

Salam,

Kak Sidah,
Alhamdulillah, ohh ye ke? hebat betul PDKM, tertanya2 siapa yang menghilang, la ni bz sangat...

Terima kasih CL, andalah insan yang menemukan kami di alam maya ni.. moga sentiasa dirahmati Allah.

Mohd Saad Hamid said...

Salam,

Suasana damai yang sangat sesuai bagi para pesara.

Kalau ada orang nak jual tanah kat situ boleh pakat-pakat beli :)

safiudin dot com said...

salam Kak Sidah dan Zie,

kak sidah-> terima kasih.

zie-> nak pinjam kuda?... boleh apa salah nya...

nanti saya hantarkan by email.. (maaf gurau aje..)

manzlie said...

salam mohd saad..

memag best g teratak ayahanda..

waslam

manzlie said...

salam saffiudin..

tu lah dah naik kuda kak s cakap tak aci...heheheheh

waslam

Abg Mgt said...

salam,

Jok laa kita pakat2 pi rumah ayahanda, syok suasana kampung,
nyaman saja

S said...

salam,

singgah diteratak Banggol Derdap memang mendamaikan jiwa.

jom CM buat rombongan, rumah ayah luas boleh muat semua sekali tdoq situ. roportunggu durian luruh.

malam kita buat qiam ngn ank2 yatim kat rumah gemilang. best kan CM.
CM dah baca ka cerita sensasi kat N3 smalam.

taj said...

Salam semua,

kalau nak wat rombongan ke teratak ayahanda... jangan lupa kat cik,na....

lepeh tu pekena laksa kat umah kak S dan abg Megat...pehhh bila la tuh...

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, puas mata memandang, aman sejahtera.

Amin.

tq.

rosli said...

Salam CL dan rakan2,

Tahniah safiudin. Raja pecut baru

rosli said...

Salam CL,

Tgk kawasan rumah ayahanda memang best, tenang, aman dan menghijau, patut ayahanda banyak ilham menulis

S said...

salam,

Taj, mesti mai umah Kak S mkn laksa.

saifudin, jangan lupa bawa kuda sama sbb nak meronda dalam dusun ayah nnt.

kita makan nasi dalam dusun ayah mesti sedap. makn dgn ulam......... CL akan tunjuk nnt ulam tu dlm N3 akn dtg.

CM said...

salam

jom-jom kita anjurkan untuk projek this year,apa kata ayahanda???

cerita tu kak S.dalam poket cm jerrr ni..hehhehe,nanti kita gosssippp arr..

Hajah Zainab bt Abdullah said...

wah CL! nak nyanyi lagu hindustan lak tu....uuih, apa sudah jadi ni...heh3.

Kak Sidah said...

Salam,

CL seronok sangatlah tu sampai nak nyanyi bagai..

CM kalau akak buat ada yang nak ikut ke, takut2 kalau betul2 tak de org nak g. terok akak guling2 dalam bas tu nanti.

safiudin dot com said...

salam sdr,

Kak S -> terima kasih..maaf lah ya...
saya kena kerja kuat untuk dapat raja pecut lah...

En Rosli -> terima kasih.