MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Tuesday, 16 February 2010

"Lunch tadi..."

Ari nih CL makan tengahari nasi Beriani Udang....
Dengan Beefsteak and chinesse Mee..alahmdulilah..
"Desert Cl cuma cocktail fruit and strawberry cake...alhamdulilah..syukur
Posted by Picasa

74 comments:

CM said...

salam cl

amboii sedapp yerr,

Mohd Saad Hamid said...

Salam CL,

Sedap nyerrr

Mohd Saad Hamid said...

Salam CL,

Berapa rega lunch tu?

Wasalam

Ayah Zain said...

Salam CL,

fuyoo, pagi-pagi ni tengok makanan, lapu pulak rasa perut ni.

sonata anak kancil said...

salam - dapat no 5...jadi lah...bilalah nak jadi johan...mahu jadi ratu trek...

sedapnya lunch itu...mewah gitu!

KAMATO said...

Salam CL, kecur rasa tenguk beriani tu....

rezeki said...

salam cl

alhamdulillah, cl makan nasi je, udang tak boleh sentuh he he

mohdandmeriam said...

salam CL. Alhamdulillah sedap nampak nasi beriani udang tu. memang nasi beriani disana sedap.ingat masa makan direstoran dekat MH,masa kunjungan kami dulu.

My Life said...

salam

dear cl

alhamdulillah rezeki dari allah.. sedapnya..

Abang Aji said...

salam cl.
amboi, buka aje pagi blog ni ternampak hidangan nasi beriani udang, terus rasa lapar..pergh nampak sedap benar ni.

Cik illya said...

sedapnya.nyum nyum

hanieliza said...

Salam CL...
sedapnyaaa.....

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam CL,

heh3...jaga pantang norr..

take care!

Ibnu Hasyim said...

Menarik blog anda. Salam perkenalan

Che' Pit said...

sedapnya tgk udang2 tu, huhu

Mohd Saad Hamid said...

Salam warga PDKM

Cuba teka berapa ekor udang tu. Lebih kurang 20 ekor. Itu ubat darah tinggi dan gout. Hehehe.

Inna haaza la rizkuna ma lahu min nafaad.

Rozali said...

Assalamualaikum CL

Sedapnyeee
nasib baik dah sarapan

Wassalam

Rozali said...

Salam CL

Salam CM
cuti sekolah ni, rehat lebih yee
boleh tahajut dan wirik lebih
itu sebab n3 mlm CM yg pulun

Taniah,

Wassalam

Rozali said...

Salam CL

Salam Tn Hj Saad

taniah, sambil wirik sambil tenguk n3 PDKM

happy CL kita

Wassalam

AMZ said...

Salam...

sedap nyer CL...

CM said...

salam

En Rozali,n3 malam mmg cm punyer,aaah cm bangun mlm bukak lappy tengok ada n3 baru tak?..alahai kebetulan jer...


untung cl,mkan sedap2 hari-hari..

Hanis said...

salam,

Amboiii...sedapnyaaaa....seb baik buka blog lepas sarapan...abang, udang tu abg samad ke yg tolong makankan? ;-)

p/s: hanis baru lepas tengok siaran ulangan ole2 Chef wan.... Chef wan & chef liza masak kat makkah....sedapnye tengok salat td....

Mohd Saad Hamid said...

Salam tn Rozali.

Pingat emas memang milik CM sebab CM=Cop eMas. Perak gangsa dll, baru milik kita.

Wasalam.

Mohd Saad Hamid said...

Alhamdulillah,

Tetamu Allah di MH baru selesai solat subuh. Saya tengok live telecast. Baru selesai solat jenazah - jenazah kanak-kanak rasanya.

Wasalam

rosli said...

Salam Cl dan rakan2,

Malam tadi baru sampai ke rumah, Ahad lalu ke rumah mak mertua di Air Hitam Muar,...Biasa kalau kat kampung saya jarang gi CC, kecuali anak2, saya memang betul-betul rest kat rumah tgk astro....hati meronta nak tgk blog CL Allah saja yang tahu....

Pada rakan2 yang berkesempatan bacalah buku yang ditulis Dr Hj Ridzwan tu,Bila Pintu Hati Terbuka, byk yang kita boleh pelajari dari buku tersebut.

SUHAIMI said...

Salam.....

macam sedap je beriani udang tu.....terliur la pulak.

shami2 said...

Salam CL...

Alhamdulillah...sedap nampak tu,..

N3 best2 terlepas..moga CL tak ketinggalan mendoakan..kami semua disini..

Pssst..CL..ciri2 bagaimana gadis idaman yg minta dicarikan tu...hehehhe
CM take note...aarr

Kepada Kak Noor ku syang..selamat ulang tahun yg keberapa aar...
semoga berjaya dan bahagia hidup didunia dan akhirat..

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, nikmatnya.

Amin.

tq.

Azhari Damanhuri said...

Assalamualaikum

Saya Mohamad Hilmi Mat Said dari Kuantan Pahang, amat tertarik apabila dapat tahu ada rakyat Malaysia yang tinggal hampir dengan Haram. Tahniah.

rosli said...

Salam CL,

Tahniah CM ratu pecut.....tgk dessert terliur ni.....

S said...

Salam,

Alhamdulillah.

abangsulung said...

Salam,

Yee.. bestnye syeikh, kalau saya kat situ nasi beriani tu jadi pilihan. Mak...sedapnye.

nyam..nyam.. saya ni suka makan gak.

taj said...

Salam CL,

terujanya taj tgk nasi beriani udang nih... terliuq ayaq liuq nih...

amboi gerammmnyaaaa...nanti tapau hah...

Azima said...

Salam,

Amboi2 sedap bangat menu lunch CL tuu..
nasi beriani udang lagi..plus cocktail fruit n strawberry cake tuh sbg pencuci mulut..Yummy2 (:'

Alhamdulillah,syukur dgn rezeki kurniaan Illahi.

Wassalam.

Azima said...

Salam Cl..

Menu tu bagus bangat sih...tp kesihatan tuh harus dijaga yer...Itu penting.


Wassalam

mama ju, said...

Salam CL..Makanan tu order dari mana? Mahal tak?Tak pernah lagi makan beriani udang....

Ewah ewah CM...adik dah datang ke?

safiudin dot com said...

salam sdr,

tahniah CM.

tahniah Tn Hj Mohd Saad Hamid.

hmmm, sedapnya..

yang paling enaknya desert tu....

Syukur, Alhamdulillah.

manzlie said...

salam cikgu mas..

taniah...ratu btrek...Pingat emas..

memamg sedap tapi cl suma makan sekor udangnyer..takut bp naik la..

waslam

manzlie said...

salam Tn haji saad..

Harga lunch di Hotel Cl sr150

sedap nasi berianni tuh..

wasalam

manzlie said...

salam sonata..

memag sedap ta cl makan sikit jer..


waslam

manzlie said...

salam ayah zain..

hmm tengok pun dah laparkan..takpa nanti az dtg cl belanja noohh

waslam

manzlie said...

salah chef halieza..


kak liza kena try nih kalau mai sini cl belanja tau..

waslam

manzlie said...

salam rezeki..

memag cl tak makan udang tuh...amik sekor jer...heheh jgn risau


waslam

manzlie said...

salam illya..

alahmdulilah....sedap..heheh

waslam

manzlie said...

salam ibnu hashim..


syukur..mekasih atas sokongan mu pada pdkm...

waslam

manzlie said...

salam hajjah zainab..


kena gak pantang kak nab...tu sal cl amik sekor jer..heheheh

waslam

manzlie said...

salam my life..

alhamdulilah..syukur


waslam

manzlie said...

salam rozali...

wahh siap kira noohh berpa udang tuh..heheheheh
alaahamdulilah sedap...


waslam

manzlie said...

salam kamato..


alahmdulilah....sedap


waslam

manzlie said...

salam dik hanis..

meh abisskan menu nih..heheheheh

waslam

manzlie said...

salam rosli..

alhamdulilah.....selamat kemabali dalam pdkm...

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas...


tak nak join cl sekali ka makan nih..heheheheh


waslam

manzlie said...

salam mohdanmeriam..


alahmdulilah...sedap bangat...syukur..teringat kenangan dulau kan


waslam

manzlie said...

salam kamato..


syukur rezeki dari Nyer..alhamdulila sedap

waslam

manzlie said...

salam Pjarl..

best..meh lah temankan cl makan..perabiskan udang tuh..heheh

walsm

manzlie said...

salam amz


alhamdulilah


waslam

manzlie said...

salam shami..


ciri ciri nyer?

kena tanya lah kat cm tuh..hehheh

wasalam

manzlie said...

salam abang aji..

dha terasa lapar../ jom mai makkah cl belanja...heheheheh


waslam

manzlie said...

salam mohamd hilmy...

selamt datang ke PDKM dan menjaga warga nyer...insyalah semmga kita akan bertemu nanti..

waslam

manzlie said...

salam hilmy..



syukur alahamdulilah rezeki...

waslam

manzlie said...

salam kaka as.

alhamdulilah..syukur rezeki kak

waslam

manzlie said...

salam mamaju..

makan di rewstoran hotel...harga nyer sr150 sorang kak..mahal buffet tuh..cl cuma makan sikit jer..

waslam

manzlie said...

salam saffiudin..

alahmdulilah..syukur rezeki kan.....syukur


waslam

manzlie said...

salam abang sulung...

nanti abang sulung mai kita makan sama sama noohhhh

w
aslam

manzlie said...

salam taj..

jgn risau..bulan depan kita makan bersama...heheheh


waslam

manzlie said...

salam azima..

alahmdulilah ..sedap...kalau dtg sini cl belanja nohhh

waslam

Abu Uwais said...

amboi CL,

telan ayaq lioq la cek kat sini...

Noor said...

Salam CL..

alamak.. lambat lah kak ngah ari nie.. cl dah perabih semua udang2 tu.. baru kak ngah mai.. kempunan arr.. heh heh..

pstt.. shami, thanks arr

shami2 said...

Salam CL..

Tumpang lalu...aar

Kak Noor baru balik dari penang ka....tgok aar ucapan2 kita kat blog ..ssshhhh hehheh

manzlie said...

salam abu uwais..


alhamdulilah...syukur

waslm

manzlie said...

salam kak noor..

tulah..bercuti sampai lupa kat abg jamil disini..heheheh

waslam

elaira said...

salam cik lie...

sampai hati letak gambar-gambar lazat mcm ni... dah laa tgh lapar nih... huhu...

tapi tak pe... tengok saja lah, dan telan air liur byk2... bagus betul pakej diet cik lie ni...

Pakcik War said...

Slm CL,
1st time joint blog CL,Tahniah & t.kasih atas usaha murni CL melalui blog ini yg mampu mencetuskan hasrat & cita2 mereka diluar sana untuk menjejakkan kaki ke Tanah Suci.Blog terbaik antara blog2 yg pernah saya temui.
*nak tanya CL, jubah yg dijual oleh warga Negro disekitar Masjidil Haram tu diperolehi dr mana?Adakah dari cara yg tidak sah?

Aki44 said...

Salam CL..
Makan di KM memang sedap. April lalu selama berada di KM 15 hari naik berat badan 5 kg. Ni masih bergelut nak turunkan.