MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Thursday, 25 February 2010

" Dinner ari nih...Kurma dan aiskrimm...'

Bissmillah....arinih Cl amik dinner tadi cuma makan 7 biji kurma dan aiskrim sahaja...hanya untuk mengalas perut di waktu malam nih..almaklumlah semenjak balik dari kl nih berat badan Cl dah bertambah..jadi skg kenalah beringat semula bagi kesihatan CL nih...alhamdulilah...syukur wasalm....

53 comments:

Rozali said...

WassalamAssalamualaikum CL

oiiii
sedap nyeeeeee

Wassalam

CM said...

salam

amvoii diet tu

mfisma said...

Makan kurma aje...cukup ke

CM said...

salam

rozali no 1 tu..mesti seronok tu

Rozali said...

Assalamualaikum CL

Ada orang dah marah keee
kerana badan dah montel
he he he

Wassalam

manzlie said...

salam Rozali..

taniah...RAja Pecut...No 1..

amboi duk tunggu ka...cepat memecut...heheheh

waslam

Rozali said...

Salam CL

Salam CM
tengah dok senyum seorang jee

Taniah CM
Taniah mfisma

manzlie said...

salam cikgu mas..

Taniah ..no 2..Perak...


bukan diet cuma mengalas perut jer...

waslam

manzlie said...

salam mfisma..

taniah..gangsa...no 3..

alhamdulilah cukup tuh...sekadar melayan kerenah nafsu nih jer...

waslam

manzlie said...

salam rozali..

takda lah..cuma nak jaga kesihatan nihh...tuh jer...

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas.

En rozali tuh duk menunngu jer posting baru cl nih..dia dah baca dah bila akan baut entry nih..heheheh

w
aslam

malek said...

Salam CL

Biasa kurma tu appetizer, ice cream tu dessert. Sekarang jadi main menu. Saya pun kena belajar jugak makan macam ni.

Rozali said...

Salam CL

terima kasih

baru balik drp jenguk blog Ayahanda, dia kepanasan
kalau pekena air zam2, bagus jugak

lepas tu p PDKM, Alhamdulillah

Rozali said...

Salam CL

tumpang lalu--kira2 iklan leee

jenguk2 blog CL,tadi, nak tiru
(boleh ke)

blog saya baru nak menetas ni

jenguk2 leeeee
sudi2 kan

rosli said...

Salam CL,

Tahniah Rozali dan CM...cam berduet jer...

CL kurma tu nampak menarik sgt....apatah lagi aiskrim tu...dah tu makan menghadap MH...nikmat sgt...

manzlie said...

salam rosli..

ye lah...memag menarik tuh...heheheh


waslam

manzlie said...

salam rozali..

oh ye ker...ok nanti nak p blog ayahnada lak.

waslam

rosli said...

Salam CL,

Tahniah juga mfisma, pingat gangsa.

Lepas ni CL slim semula....yg pntg sihat walafiat

Hanis said...

salam abang,

fuhh sedapnyaa aiskrim tuuu....nie saje aje buat org lagi teringin...
adik ajak abg imran p makan ABC arrrr.....

manzlie said...

salam rosli..

insyalah..nanti slim melim lah cl balik..hehheheh


waslam

manzlie said...

salam adik hanis..

makan dng Dato imran paris....wahhhh...bestnyer...


waslam

Noor said...

Salam cl..

alahai.. awatlah tunjuk 'eskrim' tu.. sedap sehh.. nampak gaya nyer esok kenalah p beli 'eskrim' satu kotak.. bagi hilang kempunan.. he he

Noor said...

Salam..

tahniah rozali & cm.. selang seminit je.. laju arr berkejar-kejaran.. he he

manzlie said...

salam kak noor..

nak ais cream mai lah sini ..cl belanja


waslam

Atikah said...

Salam...

Bestnyaaaaa,,,,

manzlie said...

salam dik tikah...


nak tak....mai lah sini..nanti cl belanja noohh



waslam

rezeki said...

salam cl

he he 7 biji bukan alas lagi siap tampal lagi he he

kena jaga noo , takut tak sedar bp naik nanti

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam cl,

Itu diaaa...diet!

S said...

salam,

CL, baguih la diet , tapi eskrim tu plak la....

jaga diet baik2 naaa.

Che' Pit said...

salam CL

hmm nape lain benar menu dinner kat sini dgn kat sana? ngeh ngeh ngeh,baper kilo dah turun?

YB said...

Salam CL

Kuat sabarnya tu. Tahniahlah. Pakai tak tidur malamlah saya kalau macam tu.

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, dinner yg menyelerakan.

Amin.

tq.

shami2 said...

Salam CL...

Alhamdulillah...

Menu diet sihat dan berkhasiat....ermmm cheq kena p carik kurma jugalah lepas ni....heheh

Tahniah cik rozali....

abangsulung said...

Salam,

Usaha yang baik. Itulah orang kata "Pencegahan lebih baik dari berubat". Sebelum kena penyakit jaga kesihatan diri awal-awal.

Tapi aiskrim tu memang mengancam.

Hari ini tak boleh kejar trek la.. Rozali tu kira dalam kategori saya juga,tapi dia lebih laju arr.. Tahiah Rozali, CM & mfisma.

Ma Yusof said...

sALAM...

Sapa2 yg agak2 dah terlebih berat tu bolehlah ikut diet CL... dpt pahala sunnah makan korma lagi.. tak gitu CL?

CM said...

salam CL

CM pun hari ni nk makan kurma..tapi bukan buah kurma tau tapii Ayam masak kurma,dgn icekelim cornetto,CL diet sesorang lah,hihihihi

mnasir said...

Salam.

Sedap nampaknya. Kalau makan kurma dgn aiskrim, bukan saja tujuh biji, 70 puluh biji pun boleh masuk CL ooi.

mnasir said...

Salam.

Betul kata CM, cheq pun nak pekena kambing masak kurma juga la, makan dengan capati, kalau makan dengan nasi nanti jadi seperiuk pulak makannya

Azima said...

Salam,

Tahniah En Rozali n Kak Mas...Raja & Ratu beriringan tuh...

CL..Xkan dinner dgn buah kurma n aiskrim jer..cukup ke tu???

On diet ke Cl???nanti kena pakai seluar jerut tuh..Hehehe.

Wassalam

safiudin said...

salam sdr,

tahniah rozali,

tahniah CM

dan tahniah mfisma...

wau! enak.... lemak berkrim tentu disukai oleh semua warga PDKM...

baguslah tu... 'jaga kesihatan'

ps: 'diet' macam ni sensara rasanya..

Nadri aka AyahAiman said...

nampak mcm sedap ais krim + kurma..klu jual dkt malaysia mgkn laris..

manzlie said...

salam hajjah zainab..

mana ada diet..tuh biasa jer laa..

waslam

manzlie said...

salam afis..

berapa kilo turun tak tau..tapai skg lubang talipinggang dah takda dahh..nak kena tebuk lah..

waslam

manzlie said...

salam kak as..

bukan diet kak as..cuma mengalas perut..hehheh

waslam

manzlie said...

salam ma yusof..

betui jugak tuh..

waslam

manzlie said...

salam abang sulung..

satu informasi yang berguna tuh..tul kan..


waslam

manzlie said...

salam yb...

boleh tuh..cuba lah try...mana tau lepas kot...


waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

hmmm ayam kurma..tuh bukan alas perut tuh cikgu hehehheeh


waslam

manzlie said...

salam nadri..

memeag sedpa lahhh, jom cuba disini
heheh

waslam

manzlie said...

salam saffiudin..

alahmdulilah...sedap dan lepaslah nak alas perut..

waslam

manzlie said...

salam azima..

cukup lah tuh....alhamdulilah


waslam

manzlie said...

salam mnasir...

70 biji...dasyat...?heheheeheh



waslam

Aki44 said...

Salam CL...
Arinih x nak komen, cuma nak jengok2 aje. Maaf