MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Thursday, 11 February 2010

" Jom makan Chicken Mandey.."

CL pun makan jugak 'Chicken Mandey" ni..nak tak..?
Tuh dia bang samad makan tak pandang pun you all...heheheheheh
Posted by Picasa

106 comments:

CM said...

salam

wahhh melampauuu

CM said...

salam..


samad tu,mak mertua lalu belakang pun tak sedarkan shamiii!!!

Rozali said...

Assalamualaikum CL

telan ayer liuk noooo
Wassalam

manzlie said...

salam cikgu mas..

tanaiah..ratu trekkkk no wahid...1

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas...

takdapat kat putrajaya tu takpa..cheq dapat kat sini algi best..real punyaaa....cantikkan beras nyer..


waslam

manzlie said...

salam rozali..

ye ker....mai la sini join me...bulan depan sya nak belanja taj makan lah...hehehehe

waslam

CM said...

salam.

CL ni dia nk tunjukk,yg cm makan dgn kawan2 kt cyberjaya tu,jauh langit dgn bumi yg ada kt mekah ni,sedapppp yer...banyak pulak tu...puas makan dengan geng dia..

Rozali said...

Salam CL

salam CM
cikgu tak mengajar keeeee
walaumacamanapun, taniah

Rozali said...

Salam CL

kalau saya tahu ada 2 dlm 1 tempuh hari,
tentu saya pergi hantar CL kat KLIA kemudian ikut CM makan
takda rezeki, tenguk diaorang makan ajee leee

Wassalam

rezeki said...

salam cl

kata nak diet he he he

tapi gambar chicken mandy tu mmg mengoda kalbu ku ngeh ngeh

S said...

salam,
CL tu dah mula nak mengancam kita ngn nasi mandey arab tu.

memang sodap.Alhamdulillah.

Rozali said...

Salam CL

Kalau CL nak belanja Taj bulan depan, saya nak ikut lah....
Tapi mana boleh kannnn
Doakan saya cukup laa
boleh Taj kan

Wassalam

shami2 said...

Salam CL...

Alhamdulillah...

CM..biarlah samad tu makan..
Dah lama benar dia menanggung perasaan...hahahha
Chicken mandey tak salah aihhh
Samad jer silau mata...
buah2 hati dia berjauhan...hehehe dapat tatap gambar jer itu pun cikgu saari ushakan...heheh

Samad..makan untuk cheq sama aarr..
mak mertua jgan dilupakan...kirim sia mangkuk tingkat tanda menantu budiman aar...

Kak Sidah said...

Salam CL,

panjangnya cl

mnasir said...

Salam.

Jgn cakal la CL ooii tentang NASI MANDY tu, memang terangkat punya, bak kata orang tua2, mak mertua lalu pun tak perasan ini kan pula abang Samad kita tu

Mohd Saad Hamid said...

Salam CL.

Ayam tu betul-betul mandi kaa? Sekarang ni dah dekat waktu lunch ni. Aku teruja, waaa!

Hanis said...

salam,

nie yg buat hanis nak p cari lunch arini...huhuhu...baru lg habaq kat kawan kata arini tanak lunch...huhuuhuhuh...

kak taj...jgn lupa naaa tapau tuk hanis nanti...

En Rozali...kita nak ikut depa tak dapat...kita p tunggu kak taj balik kat KLIA arrr nanti...tunggu mangkuk tingkat kak taj bawa balik..kak taj...kalau takda mangkuk tinggkat jgn risau...kak mas dah ade satu set...kak noor lg lg laaa...dr set sekecik2...hingga ke set sebesar2 mangkuk tingkat tu ade....depa mesti bg nye akak pinjam tu...

manzlie said...

salam mnasir...

memag terangkat anyam tuh kan..so apa lagi..lunch kan p lah cari chicken mandey

waslam

manzlie said...

salam shami..

haaa..abg samad makan kan sekali untuk akak tuh agaknyer..heheheh
waslam

manzlie said...

salam kak as..

cheq lepaskan rindu nih dah hampir 2 bulan takmakan nih..

waslam

manzlie said...

salam rezeki...

only heavy lunch but no breakfast and dinner...ok lah tuh diet ku....

cikgu saari dah abih mengajar ker...heheheh

waslam

rezeki said...

salam

hanis, pakai mangkuk tingkat tak real, suruh bawa balik dgn bungkus2 plastik sekali, sampai je klia terus bentang makan reramai buat mcm kat makkah, he he

mmg geram tgk nasi mandy tu , meleleh air liur ngeh ngeh

Atikah said...

Salam...

Wah... abg pun makan chiken mandey ker... geram tu... hehehe

Azima said...

Salam CL,

Bestnyer...
Tapau bleh x Cik Lie???

manzlie said...

salam kak shidah..

hahh memag panajng tuh..berbaloi makan beramai ramai camtuh

waslam

manzlie said...

salam rozali...

jgn lupa nohhh mai dgn taj nanti...cl belanja

waslam

rezeki said...

salam CL

tiap2 hari cikgu main bola he he he

manzlie said...

salam adik hanis..

hahhh tulah arituh makan dng cik tipah lupa kat abg jamil...?
saje jer baut entry nihhhheheheheh


waslam

S said...

salam,

baru lepas n3 mati, CL pos n3 makan plak.

2 suasana yg berbeza.
so, hanis p makan .nnt kalu dah.... tak leh makan dah. huhuhu..

makan pun dapat pahala.

manzlie said...

salam tn haji saad..

teruja..? hmm jgn tungu lama lama dah kul 12 tenghari tuh...apakata p try kat jln aaaampang kdai nasi mandy tuh..tapi tak sedap gak...

waslam

manzlie said...

salam rezeki...

hari hari cikgu main bola?
bukan hari hari cikgu amsuk hutan...?
confius cl lah..heheheh

waslam

manzlie said...

salam tikah...

hahahhahahaha jgn jeles....

waslam

rezeki said...

salam cl

nasi mandy tu panjang mcm saf solat juga

kalau pak itam ada kat situ , mau 5 minit 1/2 saf nasi mandy tu licin, siap menyeberang kat saf nasi mandy org sebelah he he he

manzlie said...

salam kak as..

dua entry yang berbeza kan....



waslam

manzlie said...

salam azima...

takpau takleh lah...cod...CAsh On Datang ke rumah CL di safwah..heheheheh


waslam

rezeki said...

CL

ni cikgu main bola tapi padangnya kat dalam hutan he he

penyakit "M" tu dah ok ke ? ngeh ngeh ialahlah, 56 hari duk mengandung ngeh ngeh
bunting tapirlah katakan he he

Mohd Saad Hamid said...

Salam CL,

Kalau tak silap saya, kat pintu masuk pintu bani syaibah, ada ayat Quran "Rabbi ad khilnii mud hala sidqin wa ahkrijni mukhraja sidqin waj 'alli min ladunka sulthanan nasirra'" Ayat tu digantung pada bibir lantai tingkat satu.

Boleh tak paparkan kat sini ayat tu? TQVM

Noor said...

Salam CL..

perghh.. 'ciken mandi' mau tak sempat mandi.. aroma nyer sudah sampai kemari.. best nyerrrr..

CL, jangan lupa.. balik mai KL nanti tapaukan kak ngah 2/3 periuk..

psstt.. cikgu shaari tgh tggu bas.. nak p dating kat zoo.. ahikss

CM said...

salam

kepada cikgu shari,
cikgu norkiah nak masuk kelas dulu yarr...nanti tapaukan chicken tak mandy arr...hehehe..

CM said...

salam


alamakkk noor @cikgu murni dah balik motong arrr...jomm cikgu kita pekena chicken tak mandy..

....cikgu shaari cikgu norkiah punyer arrr...hehehe..

Noor said...

Salam..

Cikgu norkiah.. cikgu shaari tak makan 'ciken tak mandy'.. dia makan karipap bungkus ngan surat khabar.. heh heh

Mohd Saad Hamid said...

Salam tn CL,

Kalau panjang macam tu (3 set), berapa reganya?

Manalah tahu kalau saya ada rezeki dapat pegi ke sana, saya nak belanja depa semua makan nasi mandey tu. Sesekali biarlah tetamu belanja tuan rumah. Boleh kann? :)

rezeki said...

salam

bebaik cikgu norkiah , selamat mengajar

tu penyelia petang cikgu noor baru keluar kelas he he

makan apa tgh ni ?

shami2 said...

Salam..

Pssst bang samad nanti datang msia tulun masak chicken mandey untuk kami2 aar...tak real tapau..
Nak makan dari air tangan bang samad jugak....belajaq masak bagi pandai aar..ada masa 4, 5 bulan tu...aar belajaq aarr...cheq tunggu ...bawa mai semua rempah2 tu..
ayam dah ada dah ..sekandang..
beras pun dah ada orang sponsorkan...
smalam ada orang janji nak bagi hadiah baguih utk ratu2 trekkkk...
Mai aar bang samad..bodek boss tu aar jgan lupa...rajin kerja tau...

Noor said...

Salam..

dun't wurry cikgu norkiah.. dah tertulis.. cikgu shaari milik cikgu norkiah.. line clear.. cikgu murni takat tahap2 haji bakhil je.. ahikss

CM said...

salam noor

alaaah noor tu zaman masam2 manis...ni zaman ,manis-manis masam,cikgu shaari ni dah makan chicken tak mandy...advanced dahh

rezeki said...

salam

haji bakhil bin kedekut he he

kak ngah, lps cl pi tayang gambar ciken mandi tu, dia pi hilang ke mana he he

rasa2 mau tgh eksesais naik tangga sampai tingkat 80 tu he he

Azima said...

Salam CL,


Kempunan dulu la nih... :-(
Xpe,lunch jap lg cheq nak gi
restoran arab A.M Tarbush la...
Lepaskan kempunan,nanti xleh tidoq mlm ni!

Tapi manakan sama yang dkt sana kan??

rezeki said...

CM

bukan manis2 masam lagi , dah zaman manis masam manis kelat payau he he


aiks nampak gaya parlimen arab dah nak mula bersidang he he

tuan speaker dok gelak je baca

Noor said...

Salam..

bukan penyelia petang arr.. taraaa.. nie dia.. cikgu senaman alaf baru.. sampai tengahari dok ngajar P.J.. satu.. dua.. tiga.. tiga lagi.. la la la

psstt.. tgh kenen cikgu beso.. nak mintak tender kantin.. bleh jual ciken mandi kat skolah.. heh heh

CM said...

salam rezeki

noor sedih bila dia dikatakan cikgu murni...sebab cikgu murni punyer boyfren haji bakhil,hehehe..


pssst cikgu murni@ kak ngah mmg estet dia dekat2 dengan batu caves,mmg selalu dia eksesizee naik turun tangga tau...

YB said...

Salam CL

Teringat masa makan dalam talam. Tak pernah lagi berpinggankan lapik meja macam tu....baru ganas nampaknya.

Noor said...

Salam..

perghhh! eksesais sampai tingkat 80 tuuu.. kurus mengejut seh.. opsss.. panjat tangga ke atau naik lif??.. ahikss

rezeki said...

kak ngah, kalau jual chiken mandy kat sekolah mau belanja satu hari 20 hinggit, kopak mak bapak ngeh ngeh

cm,tapi pak itam takutlah , sambil dia eksesais bawa pedang panjang kat pinggang la la la

CM said...

salam noor


org bagi jadi penyelia petang dia nk jadi cikgu PJK...penyelia petang tu ala guru beso tau noor...


alamakkk,dia nk meniaga kt kantin arr...

rezeki said...

salam

ok kak ngah dan cm

pak itam nak pi masuk hutan dulu, nak pi tutup reban tapir kak ngah, cuaca panas sekarang ni

Noor said...

salam..

Ishhh.. awat cikgu norkiah bagi tau kat semua yang cikgu murni nyer sekolah dekat batu caves.. habislah cikgu murni lepas nie.. kalut dok layan surat rasmi dari institut ayam's & tapir's high castle.. ye lah.. nak mai wat lawatan rasmi.. he he

CM said...

salam pak itam

hehehehe,noti arrr,pedang tu dia pakai kalau memandu jer...bila eksesizeee,dia tak bawak arrr...

CM said...

salam


aaah cikgu norkiah pun dah mula nk pi kelas memasak balik nanti bawak karipap pusing untuk cikgu shaari..


untuk samad terima lah lagu "Perwira"

perwira!!!

dikaulah harapan hati lalala...

Noor said...

salam..

eleh pak itam.. dan dan tu nak p tutup pintu reban tapir.. alaaa.. cakap je nak p lunch.. sure tergoda tgk ciken mandi.. la la la

nobita.. jom makan ngan sizuka.. psstt.. sizuka kat umah nie.. ahiks..

PAK NGAH MAN said...

sedapnya makan

manzlie said...

salam pak ngah man...

duk teringat ka...?

mai lah kat sini...hehheeh

waslam

manzlie said...

salam Rezeki...

sian nyer cl di panggil lak bunting tapir....heheheheh


waslam

manzlie said...

salam cikgu mas...

amboi cikgu nak jadi cikgu niorkiah lah...sambil menyanyi lagu "PERWIRA ku....' heheheheh

wasalm

manzlie said...

salam kak noor..

dah mengajr PJ lak ker...larat ka..?

waslam

manzlie said...

salam azima..

betul tull...
takkan sma dng disini lagi bestttt

waslam

manzlie said...

salam rezeki...


cikgu shaaari masuk utan cari tapir ka...? bukan main bola...heheheheh

wasalam

manzlie said...

salam tn haji saad..

insyalah..klaau camtuh..lebih kurang sr60 jer..

waslam

manzlie said...

salam shami..

jom cl masak untuk semua org di kl..nak tak????

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas dan kak noor..

Nobita dng sizuka nak p mkan kat mana tuh...?

waslam

Mohd Saad Hamid said...

Salam CL.

Kalau hidang macam tu SR60/= sahaja, waah boleh plan buat kenduri bagi sesiapa yang berkesempatan ka sana nanti. Alhamdulillah.

Boleh buat sabil nih.

S said...

slam,

ulang tayang cerita Pi Lam Lee dah mula dahhhh.

aduhhhhh....
nak tengok cerita na O mei lah.

ada aku kisah by AZ.....kik kik

shami2 said...

Salam CL..

alhamdulillah....
Tak cukup pingan...5, 6 biji kehemah cheq sediakan nak sambut tetamu makan chicken mandey dari CL & bang samad..bole aarr ..

Psssst cheq tunggu aar dah 2 janji cheq pegang...hehehh..
CM...jgan jeles...aar..
Nanti kita pakat2 bagi tugas..aar tulun potong bawang ...kat bang samad best kan..gaduh2 gitu..hehehe nangis sendiri2..hahahha
P/s: CL janji betui tau...

Kak Sidah said...

Salam CL,

Hebat sembang petang dia org tu, macam2 nama ada lepas satu satu, pandai betul reka cerita .. dah puas dgn senah tipah cikgu norkiah , cikgu murni pulak, pas tu suzuka dan nobita pun ada, memang banyak idea depa ni..

Kalau CM, Noor dan Pak itam ada memang gamat umah CL ni kan...menceriakan suasana selepas N3 sebelah tadi.

Kak Sidah said...

Salam,

S ikut cerita na o mei pulak ke..

Kak Sidah said...

Salam CL,

Makan nasi mandey tu atas apa CL, macam kain songket je..hehehe.

manzlie said...

salam tn haji saad.

boleh apa slahnyer..

waslam

manzlie said...

salam kak as..

na o mei...apa tuh..nama cina ka..?

waslam

manzlie said...

salam kak shidah..

alhamdulilah..merioah jugak mereka bila bersidang kan..heheheh

waslam

manzlie said...

salam kak shami...

boleh apa slahnyer..cl belanja kat restoran arab lah kalau dah ramai snagat nak makan..heheheh

waslam

manzlie said...

salam yb..

dah gteringat tuh kisah kisah lama masa di sini kan..alhamdulilah...satu kenangan indah kan..

waslam

shami2 said...

Salam CL...

Laarr tadi kata nak masak nak rasa air tangan...aar dah tukar pulak...

Pssssst CM tengok larr CL & CSamad kita ni dah takutlah tu...

CL...kalau sungguh cheq ngan abng mie..boleh ushakan...jgan takut we can manage every things we are experience..with minimum budget and everbody will be happy...ckap orang putih plakk...some more we can learn how to cook chicken mandey...heheh

manzlie said...

salam shami..

seganlah..cl tak pandai masak...


waslam

Kak Sidah said...

Salam Cl,

Na o mei tu nama org dalam drama, dia org thailand nama thai la tu..betul kan s

silversarina said...

wah, makan dalam 'dulang' panjang lagi, bestnya , semakin erat persahabatan .

shami2 said...

Salam CL..

Jangan rendahkan diri tu...kita bukan riak..tapi kita buat sesuatu yg baik.....makanan ni nak sedap bukan kerana pandai....tapi kerana ikhlas dan jujurnya diri kita..memasak dan kesungguhan diri kita....nak sedap...bak air kautsar di syurga ..sampai tetamu tak lupa ada caranya...jom kita buat...tgoklah hasilnya..insyallah
But we are please to do a close meeting 1st..k...

S said...

salam,
betullah kak Sidah habaq tu.
CL mana nak tengok cerita na o mei tu.

AZ ja yg suka tengok. dah masuk umah AZ telenovela tu. hik hik hik.

Hajah Zainab bt Abdullah said...

nak resepilah...try buat sendiri. kalau tak menjadi expt tu, nanti kena tuisyen dgn chef CL...bolehkan CL?

S said...

salam,

cerita aku kah Si tanggang pun S suka. suka watak Fauziah Nawi.

S said...

salam,

CL nnt bagi resepi nasi mandey naa. kak S pun nak cuba gak.

alamak jadi blog masak plak nnt. hehehe

manzlie said...

salam kak as..

mesti best kan cerita tuh..

waslam

manzlie said...

salam shami...

tengoklah dulu yer...cl carikan resepinyer...

waslam

manzlie said...

salam hajjah zainab..

boleh apa salahnyer kak...nanti cl bagi nohhh

waslam

manzlie said...

salam silversarina...


memag panjang dulang tuh...heheheheh

waslam

manzlie said...

salam kak shidah...

ohh cerita thailand..hmm oklah tuhhh

waslam

hj.zawal said...

Salam CL..Chicken Mandey..mmmmm..terliuq ni CL..ni ada majlis ke CL?

shami2 said...

Salam CL..

Ya lah tu...cheq tak mau paksa CL...huhuuhu cheq tau CL..tak mo susahkan orang...hehhe
Cheq perati dari jauh jer....doa semuanya jadi..nyata

safiudin dot com said...

salam sdr,

Alhamdulillah, syukur..

manzlie said...

salam hj zawal..

makan tenghari tuh bersam mereka...alhamdulilah

waslam

manzlie said...

salam shami..

jangan lah majuk...nanti sya panggil abg smad pujuk noohhh

waslam

manzlie said...

salam saffiudin

alhamdulilah


wslam

seri said...

salam,

Saya baru jer makan nasi mandey kat AlDiafah, Sri Petaling sedap betul... tak pernah makan kambing tapi kambing situ tak ada bau... Nasik saja pun sedap..

manzlie said...

salam seri..


oh ye ker..alhamdulilah


waslam

manzlie said...

salam pakngah man..

mai lah join Cl makan bersama.....

waslam

rosli said...

Salam CL,

Tahniah CM, menu makan ut mmg sedap....

Aki44 said...

Salam CL...
Ooooooo..ni baru tau nasik mandey. Slama ni dengar nasi MANDI ingat kut nasik ayaq. Pi nanti bleh chaik nasi tuh lah