MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Monday, 15 February 2010

" Solat isyak tadi...."

Keadaan Masjdil Haram wakt nak masuk solat Isyak tadi.."
Suasana Tenang.....subhanallah...
Begitu mengasyikkan bila memandang terus dari bilik Hotel nih..alhamdulilah
Posted by Picasa

55 comments:

CM said...

salam

tenang sepanjang waktuplest

CM said...

salam..

suasana begini boleh mendamaikan hafi..

Kak Sidah said...

Salam Cl,

CM tak tido lagi

Kak Sidah said...

Salam Cl,

Memang tenang sangat suasana di MH

Kak Sidah said...

Salam,

Cantikkan pemandangan di MH,

manzlie said...

salam cikgu mas..

wahhh..cikguu nihhh...sapu top two yah..

waslam

manzlie said...

salam kak shidah..

gangsa....taniahh

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..


memang tenang susana sebegini..

waslam

manzlie said...

salam kak shidah...

akak pun tak tido ka...?

waslam

manzlie said...

salam kak shidah/cikgu mas..

memag cantik gak kan permandagan sini..

waslam

Kak Sidah said...

Salam CL,

Akak belom tido, kat sini panas la CL, akak kat kulim ni, tak boleh tido.

Mungkin esok akak ke rumah ayahanda, ada nak pesan apa2 ke

Kak Sidah said...

Salam Cl,

Tadi ayahanda called, dia kata mak wan nak buat mee rebus, macam dia buat kat CL that day, esok akak update kat CL ye

Azima said...

Salam Cl..

Suasana yg tenang & mendamaikan...

Azima said...

Salam,

Sebelum tgk n3 ni..saya dok menikmati keindahan langit.
Hanya dengan mengagumi kebesaran dan kekuasaanNya...Hati ini jadi tenang...Jiwa jadi tenteram.

Sungguh kerdil diri ini disisiNya.

Kalau dkt CL tu..tengok Kaabah & suasana disekelilingnya lagi laa tenang.

Azima said...

Salam

Tahniah kak mas..time2 ni pun dpt
ratu pecut..stamina kuat tuh.

Kak Sidah tahniah gak...tempat ke3.

KAMATO said...

Salam CL, agaknya cuaca masa ni Saudi lagi sejuk dari Malaysia

ummi humaira said...

salam CL..

hanya dgn memandang kaabah pun dah dapat ganjaran pahalanya..
beruntung sungguh insan2 yg menetap dkt MH nih...

myra_aresyya said...

Salam, Selamat Pagi

Hajjah Siti Noor said...

Salam,
Selamat Pagi...

Hajjah Siti Noor said...

Memang Indah Pemandangan..

Rozali said...

Assalamualaikum CL

Jemah dah mula ramai, ada ke jemaah M'sia

Wassalam

Rozali said...

Salam CL n Keluarga PDKM

Hebat CM
mukin makan limau banyak bangat
taniah

Wassalam

Rozali said...

Salam CL

Salam Kak Sidah

Taniah, gangsa

kat hulu klang pun, panas bangat

Wassalam

Rozali said...

salam CL

Tentu istimewa mee rebus Ayahanda
Kak Sidah bungkuskan untuk saya

dengar2 AZ pun nak pi hari ni

meriah lah rumah Ayahanda

Wassalam

Rozali said...

salam CL

Assalamualaikum Ayahanda

komputer Ayahanda dah ok ke

kebetulan Kak Sidah dan AZ mai tu,
boleh minta depa tolong betuikan

Wassalam

Imran Paris said...

En Li...tenang lagi tenteram. Thanks for the posting, saya ni tertidur awal td, terjaga jam pagi2 buta ni baru nak solat Isya'....huhuhu. Kalaulah di Makkah time2 mcm ni, mesti BEST.

Mohd Saad Hamid said...

Salam CL dan warga PDKM.

Cuaca di Mekah sekarang macam mana? Di M'Sia ni terlalu panas.

My Life said...

salam
dear cl

masyaallah...

Mohd Saad Hamid said...

Salam puan ummi humaira.

Batul tu. Setiap hari Allah turunkan 120 Rahmat (ganjaran) bagi pengunjung al-Haram.60 Rahmat bagi yang tawaf, 40 rahmat bagi yang solat dan berzik, dan 20 rahmat bagi yang hanya melihat baitullah sahaja.

Memang untung dan bertuah bagi sesiapa yang lakukan ketiga-tiga di atas. 120 Rahmat genggam erai-erat ye tuan CL.

Mohd Saad Hamid said...

Salam CL, tumpang lalu jap.

Sebut tentang rahmat, nak anya sekali lagi, warga PDKM di sini. Apa rasa perasaan puan-puan bila dengar Pak Arab ada para pekedai panggil puan-puan "Siti Rahmah". Suka ke? :)

Mohd Saad Hamid said...

Salam puan Sidah.

Sampai Melaka terbau mee rebus mak wan. Adat berjiran, kalau kita masak dan jiran terbau aroma masakan kita, kita kena beri sedikit makanan tu kat jiran. :)

safiudin dot com said...

salam sdr,

Tahniah CM no 1 & 2.

Kak Sidah no 3.

Hebat la... ni no... pecut habis-habisan

Benar2 damai dan tenang...

ps: walau pun berada di luar (bawa isteri & anak2 jalan2) masih mengambil peluang meninjau laman sesawang sdr guna E71 untuk melihat perkembangan PDKM.....

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam cl,

apa kabar? busy ke sekarang? dah ada ke belum resepi chicken mandy tu!

ummi humaira said...

salam CL...

tumpang lalu

tn. Hj Mohd Saad .
begitu hebat kan ganjaran yg Allah bagi untuk tetamu2 Nya. MasyaAllah ,beruntung bg yg menghargai nya ...

tp tn Hj , macamana dgn ummi yg hubby nya bernama Rahmat plak.. he he he .kira dpt Rahmat jg kan .

Mohd Saad Hamid said...

Salam CL dan Pn Ummi Humaira

Tumpang lalu CL.

Pn Ummi Humaira, sejak puan kahwin, puan memang dapat Rahmat selalu. :) Bahagian puan ye, dapat Rahmat. Hehehe. Gurau yer pn.

Wasalam.

manzlie said...

salam kak shidah..

panas ka kat situ..sini sejuk lah..musim berangin kot..semalam hujan sikit di makkah nih..

waslam

manzlie said...

salam azima..

alhamdulilah..terasa ketenangan kan bila menatapnyer

waslam

manzlie said...

salam myra..

selamat pagi..

waslam

manzlie said...

salam ummi humaira..

alahmdulilah..keberkatan..


waslam

manzlie said...

salam kamato..

alhamdulilah..sini sejuk sikit berbanding tahun lepas..syukur

waslam

manzlie said...

salam rozali..

alhamdulilah...selamat pagi..

waslam

manzlie said...

salam hajjah siti noor..

selamat pagi..memag indah dan tenang kan permandangan nyer..

waslam

manzlie said...

salam rozali..

memag mee rebus ayahanda sedap tau...best...

waslam

manzlie said...

salam DAto imran Paris..

alhamdulilah...sempat dan masih teringat ringat pada MH..syukur lah dato..., tenagkan suasana permandangan nyer..

waslam

manzlie said...

salam my life..

alhamdulilah

waslam

manzlie said...

salam tnhaji saad..

alhamdulilah..itulah ganjaran dan keberktanan nyer disni...syukur pada yang esa..

waslam

manzlie said...

salam rozali..

yup jemaah mesia dah mula masuk kedlam MH nihh..ramai gak nampak...alhamdulilah

waslam

manzlie said...

salam hajjah zainab..

alhamdulilah..skg masih busy kak...nanti yer..

waslam

manzlie said...

salam saffiuddin

mekasih kerana masih prihatin pada PDKm walaupun bercuti tapi sempat menjenguk pdkm..syukran

waslam

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, amat mendamaikan.

Amin.

tq.

rezeki said...

salam CL

keadaan tenang di laman kaabah , juga di harapkan setenang hati CL di sana , alhamdulillah

ambo dh spi HC semula, sempat jogging seround dua dalam kaw taman, cari peluh ngeh ngeh


semalam off day tak, hari minggu ?

manzlie said...

salam hilmy...


alhamdulilah..syukur nikmat yang di beri..

waslam

rosli said...

Salam CL,

Tahniah CM, Ratu Pecut yang sukar di gugat.

CL, saya tak boleh nak tipu hati dan perasaan saya, bila tgk gambar begini hati saya meronta2 nak ke Makkah.....

safiudin dot com said...

salam sdr,

benar kata en rosli..

"saya tak boleh nak tipu hati dan perasaan saya, bila tgk gambar begini hati saya meronta2 nak ke Makkah....."

saya pun begitu...

Aki44 said...

Salam CL...
Pemandangan yang cukup aman, tenang dan SYAHDU..