MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Friday, 12 February 2010

" Lunch tadi...'

Bismillah...salam from Makkah...hampir seminggu dah Cl kat sini, baru tadi teringin nak makan masakan malaysia...so Cl pergilah turun di tingkat 3 bangunan Safwah Tower ni (Felda D saji Restoran)..Cl cuma amik ayam goreng ,sayur,telur dada dan nasi Putih, harga kesemuanyer cuma SR15 shaja...alhamdulilah..syukur....

P/s; Kepada Pak Itam terima kasih kerana sudi menelefon saya tadi...syukran
Posted by Picasa

64 comments:

Kassim Selamat said...

Salam,

Jika di M'sia SR15 tuu,mewah lauk2 nya.

Semoga sejahtera.

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam cl,

Hajah Zainab bt Abdullah said...

wow! bestnyer makanan tu...

Hajah Zainab bt Abdullah said...

cl dah rindu masakan mesia ke?

Hajah Zainab bt Abdullah said...

cl tak rindu ke kat orang mesia...heh3!

Hajah Zainab bt Abdullah said...

mana semua orang nih...balik kampung ke?

Hajah Zainab bt Abdullah said...

ish ish...sunyi lak rasanya...

Hajah Zainab bt Abdullah said...

mana cm, hanis, noor, nija dll sume tu?? bizi agaknya...

ijoismart said...

Salam CL
Kenapa CL minum air dlm tin tu...

Hajah Zainab bt Abdullah said...

kassim selamat pun tak dak ni...

Hajah Zainab bt Abdullah said...

hello..hello...hello...ke ada problem internet!

ijoismart said...

Amboi Kak Nab

Lajunya dia

Hajah Zainab bt Abdullah said...

hah tu dia...ijoismart dah ada..kak nab undur diri ya!

Hajah Zainab bt Abdullah said...

ha ha ha ... itu lah, terlaju lak malam ni!!

manzlie said...

salam Kassim selamat..

taniah..Raja Pecut ....no wahid..1

waslam

manzlie said...

salam hajjah zainab...

takda lah best kak..cuma melepaskan rindu sikit...anyway masakan akak lagi mengancam....heheheh tul kan?

waslam

manzlie said...

salam ijoi...

sekali sekla minum air gas..hehehe


waslam

manzlie said...

salam hajjah zainab...

depa semua bercuti kak... berjalan sakan lah tuh agaknyer...

waslam

CM said...

salam

cm punyer lunch tadi,cm makan nasi ayam..kat D saji tu ada nasi ayam ker???


psssst: telur dada tu menu baru yer.?..rupanya telur dada pun ada yer,biasa cm makan telur mata jer.telur tangan ada tak? hikhikhik,salah spelling tu ciklie...

Najiahtul Syafiqah Ismail said...

seronoknya...bila la agaknya sampai ke sana...

CM said...

salam

fuuuh mama zainab sakan yer...n3 ni mama pulun,hepi tengok mama berlari laju...

Abg Mgt said...

Salam,

Sedap nampaknya ya......

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, rezeki, citarasa M'sia.

Amin.

tq

Noor said...

Salam CL..

tu dia.. skali lunch sampai SR15.. kira mahai lah tu.. kalu kat estet kak ngah baru 4 hengget.. tapi yelah.. obersea lah katakan.. memang mahai pun.. heh heh

psstt.. kak ngah makan 'tauhu kukus'.. kak tipah hantar.. ahikss

manzlie said...

salam cikgu mas..

alhamdulilah...adalah tuh telur dadar..., ye ker salah spelling tuh..aaikkhhhss..maaf yer

waslam

manzlie said...

salam ababg megat..

alhamdulilah..boleh lah merasa masakan mesia

waslam

manzlie said...

salam najiathul..

alahmdulilah...mai lah join us...

waslam

manzlie said...

salam kak noor..

amboi cik senah makan tahu kukus tak ingat kat abg jamil yer..

waslam

manzlie said...

salam hilmy..

alhamdulilahhhhh


waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..


alhamdulilah , kak nab tuh memecut tdi..berlari jauhhhhh, hebatkan

waslam

Noor said...

Salam..

opsss terbagitau bang jamil lak.. kak tipah kata rahsia.. heh heh

amboihh kak tipah.. nampak saje 'salah ejaan'.. sah.. guru sejati.. tabik2..

manzlie said...

salam kak noor..

amboi amboi ..skg dah pandai nak berashia dgn bang jamil yaa...?



waslam

S said...

salam,

Alhamdulillah. rezeki Malaysia rini CL.
sambal belacan tak dak ka?

nak tanya ritu CL makan taufu bakar dalam dia ada inti apa.nak try tokai buat sekali.

cik senah dah sebut taufu kukus tu yg buat kak S teringat plak taufu bakaq. hik hik

kasim selamat no 1 . tahniah !
hjh zainab juga. tahniah!

S said...

salam,

noor, kak s nampak kapcai toke getah ada kat umah Hanis. hik hik hik.

rasanya noor kena hantaq p serbis kot.

CM said...

salam

abang jamil nak tauhu kukus.?..ada tipah buat tu..hehehe


cl tu masih terkenang aktiviti makan2 masa cuti baru ni...

manzlie said...

salam kak as..

aritu cl makan dgn ustaz yuso..dalam tahu bkaa tuhd epa buh udang kering..sedap gak..

amboi dah pecah lubang...cik senak p jumpa cik rohani lak..pas jum pa cik tipah noooohhh...

makan bersama lah tuh kak as depa...

walam

manzlie said...

salam cikgu mas..

bila lah abng jamil nak dapt makan tahu kukus tuhh?

waslam

S said...

salam,

CL, cik tipah, cik senah n cik rohani dah baik depa tak gaduh2 dah la ni.

sama2 makan taufu kukus.
nak tanya resepi taufu kukus kat cik tipah plak. habaq mai sat cik tipah.

manzlie said...

salam kak as..

oh ya ka....hmmm?
oklah tuh noohhh



waslam

Atikah said...

Salam...

Wah... agak mahal juga ya... mesti best nie...

CM said...

salam kak s

pi blog masak kak tipah ada resepi yer...blog masak cap ayam tu hehehe

manzlie said...

salam adik tikah..

kalau nak kata best...tak lah..tapi dah disini..still the best aar..

waslam

manzlie said...

salam che mas...

amboi cm dah mempromo masakannyer di PDKM..upah sewa rumah jgn lupa bayar noohhh...tahu kukus..cl nak nanti bila di kl....bravooooo


waslam

Rozali said...

Assalamualaikum CL

Kira mahal le tu
kalau kat sini boleh 3 x makan

Wassalam

CM said...

salam CL

alahaii,takkan adik beradikk pun nk kn sewa ...tumpang sikit jerr..bolehhh,tapi tk nk janji dah,nanti cl aktifkan balik buku tiga lima tu...

manzlie said...

salam rozali..

memag mahal lah tuh...heheh

waslam

manzlie said...

salam chef mas..

bisness tetap bisness maaa..hehehheeh

waslam

Kak Long said...

Salam Hj,Dont u wish u had my omelet,yumyum!!!

Rozali said...

Assalamualaikum CL

saya dahulu selalu makan roti canai D' Saji, sedap...
tapi sekarang tukang masaknya dah kerja di Makkah
dah setahun lebih dia kat sana
CL cuba leee

Wassalam

Rozali said...

Salam CL

Kalau ada kesempatan
Kirim salam kat dia

dari awal hingga akhir, roti n kuah dia buat

Wassalam

sonata anak kancil said...

salam....agak mahal harganya...kalu kat M'sia ni nasi beryani boleh dapat the best ....

manzlie said...

salam kak Long..

Just taksabar nak tunggu you datang masak lagi ommelette for me yah...jgn lupa...

waslam

manzlie said...

slam rozali..

dah cuba dah roti canai dia..sedap tapi kuah akri jer yang fail...heheh

waslam

manzlie said...

salam sonata..

betui tuh..mahal lah sikit sini....but wat to do no choice maaa..

waslam

Hanis said...

salam,

tahniah Kasim selamat...no.1 arini...
mama nab....pulun habis arini...mesti dok no.1 dalam list arini....
abang...adik rasa, menu2 tu kalau abang masak lg besttt....takpe...cuti minggu nie abg masak naa...hanis rasa abg samad dah rindu masakan abg tu...udang kering semua dah beli...

Imran Paris said...

En Li....dah bbrp hari baru terasa ye nak mkn mknan Msia ye....Iyelah maklumlah masa kat Msia, dia dah Jln Jln Cari Kawan sambil menjamu selera :-)

Azima said...

Salam

Kesian CL,
rindukan masakan malaysia rupanye...

Azima said...

Cik Lie,

We are what we eat...kan
Bykkan sayur dlm menu harian tu bagus gak n yang dalam tin tu tak bagus la...Btol tak?

Tapi skali skale ok la tu...hehe

manzlie said...

salam dato Imran..

ye lahh dah seminggu abru teringat..tapi masa jalan2 carimakan tuh lupa diri ..heheh makan sampai buncit perut..huhuhuhu

waslam

manzlie said...

salam adik hanis..

minggu ni tak leh kot..sebab still busy hotel..makan apa yang adalah syukur

waslam

manzlie said...

salam azima.

alhamdulilah..syukur...sya takda makana dalan tin...

waslm

rezeki said...

salam cl

alhamdulillah, sedap ke tidak, bedal jelah he he dah rezeki

safiudin dot com said...

salam sdr,

tahniah kassim selamat no 1.

hajah zainab no 2 dan 3.

wah! raja pecut berubah2 sekarang ni...

persaingan yang sihat.

alhamdulillah. syukur nikmatnya.

SR15? teringin nak makan beli aje lah sdr..

nampak menyelerakan...


ps: dah rindu masakan mesia ke ?

rosli said...

Salam CL,

Tahniah Kassim selamat Raja pecut baru,

Kat Makkah ni memang mcm2 lauk kita boleh cuba, best