MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Sunday, 14 February 2010

" Depan Haram.."

Permandangan depan Pintu King Abdul Aziz 1 dari Surau Hotel Alsafwah
Pintu utama masuk Ke dalam Masjidil Haram...
Keadaan lengang sikit pada waktu ini...tenang dan damai rasanyer..
Posted by Picasa

42 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum CL

Semoga sihat selalu

Rozali said...

Salam CL

Teserlah Rumah Allah dgn lagit yg membiru

permudahkanlah Ya Allah untuk kami mengujungi rumah mu
untuk kami bermunajat dgn Mu Ya Allah

Wassalam

Rozali said...

Salam CL

Kak Noor tak bersiar ni, mukin tengah makan kek hari jadi
penuh krem kat bibir Kak Noor

atau beraya di rumah kawan, kembung makan limau

TAPI jangan sambut valentime day, kerana hari kejatuhan empayar Islam

Wassalam

My Life said...

salam
dear cl

subhanallah

My Life said...

salam
dear cl

tahniah cik rozali.. raja pecut lagi.. tempat pertama

My Life said...

salam
dear cl..

semoga sentiasa dalam lindungan dan redhanya.. insyaallah
jaga kesihatan baik2.. dapat rehat yg secukupnya..

Noor said...

Salam CL..

jeles nyer tengok.. lengang je.. sat je kalu jalan masuk kedalam.. tak ada rintangan.. he he

pssstt.. tahniah rozali.. 1,2,3.. kak ngah saje je bagi 'jalan'.. bukan kalut makan kek.. tapi kalut buat kek.. 'besday girl' kena wat kek sendiri.. hu hu..

manzlie said...

salam rozali...


Raja Pecut baru...Taniah..

alahmdulilah saya sihat..

waslam

manzlie said...

salam rozali..

wahh top three dia...sapu bersiah..emas, perak dan gangsa..

ye lah kita di larang sama sekali menyambut hari valentine tuh....

waslam

manzlie said...

salam kak noorr....

kalau baut kek tuh jgnlupa kasi kat kita di sini yah..

waslam

manzlie said...

salam my life..

alahmdulilah..mekasih..

waslam

mohdandmeriam said...

salam manzlie. mak cik baru jumpa blog ni sangat teruja kerana dapat menlihat MH dan gambar2nya. rindu sangat untuk kesana lagi. beruntung manzlie dapat bekerja dan dapat selalu keMH... bertuah sangat2.

rezeki said...

salam CL

alhamdulillah, kat masjidil haram lenggang, tapi kat atas highway tadi sesak sesesaknya dari JB - Air Itam,asyik membrek je kejenya. lps tu baru ok.

Alhamdulillah,
ambo dh spi kg tadi kul 3.00 ptg lps tu terus kena beriayani ayam kat Beriani House he he


kesian besday girl kena buat kek sendili, dan makan sendili ngeh ngeh

sonata anak kancil said...

Salam...hotel CL ni betul2 depan pintu King Aziz ye...pernah la lalu ikut pintu ni....kat bawah tu ade supermarket kan...kita orang pernah makan kat atas --- tatau la sekarang agaknya dah makin bertambah besar

ummi humaira said...

salam CL...

hospital Ajyad tu apa dah jadi sekarang ni ?

best nya kalau dpt berjamaah di MH sekarang ni , tenang dan damai

manzlie said...

salam ummihumaira..

alhamdulilah..hospital tuh dah di robohkan..

wslam

manzlie said...

salam rezeki..

wahh seronok dia berjalan..[as tu pekena nasi beriani lak..

waslam

manzlie said...

salam mohdandmeriam..

alahmdulilah..selamat dtang ke blog PDKM..

waslam

manzlie said...

salam sonata


alhamdulilah..betullah tuhh
tempatnyer..

waslam

Catatan Peribadi Rusyaini said...

Salam CL,

Rindu Wan di tahap Gunung Everest dah bila tengok semua gambar tu. Permudahkanlah Ya Allah urusan hambaMu ini. Amin

Terima kasih CL di atas sumbangan tenaga dan susahpayah upload gambar2 tu semua. Syukran!

Catatan Peribadi Rusyaini said...

CL,

Wan teringin nak tengok Subuh di Mekah. Tentunya syahdu suasana tu.

Catatan Peribadi Rusyaini said...

CL,

Dah makan ke? harap ingat orang di sini selalu. Wan sekelurga tak pernah lupakan CL.

manzlie said...

salam wan..

alahmdulilah....waktu subuh cl selalu jarang bawak hp camera...faham faham lah hehhehe

waslam

Rozali said...

Salam CL

Salam rosli
senyap2 pi bandung ye

boleh tanya pengalaman

Insyaalah awal mac nak menziarah anak di Jakarta dan nak melencung ke Bandung

Wassalam

Rozali said...

Salam CL

Salam Kak Ngah

saya baru balik dari rumah kawan, buat hari jadi, potong kek lagi

teringat kan kak ngah

wassalam

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam CL,

tenangnya suasana, orang pun tak ramai..bestnya CL dok sana.

manzlie said...

salam rozali..

alahmduliah...dapat p melencung ka bandung yahh..moga allah swt perlihara dalam perjalanan nanti

waslam

manzlie said...

salam hajjah zainab..

alhamdulilah....tenang suasananyer..syukur

wasalam

safiudin dot com said...

salam sdr,

tahniah rozali, pecutan yang baik... 1,2,3..

tenangnya..

abangsulung said...

Salam,

Kalaulah aku ada bersayap, sekarang juga ku terbang kesana. Ceh..ceh..macam burung pulak.

Untung benar nasib mu tuan, Kaabah diluar tingkap je.. Semoga rahmat dan pahalamu bertambah-tambah. Kami disini tumpang gumbira.

Rozali said...

Salam CL

terima kasih CL

terima kasih Safiudin

Wassalam

Rozali said...

Salam CL

Terima kasih My Life

Wassalam

Azima said...

Salam,

Tahniah En.Rozali,raja pecut kali ni...

No 1,2,3..sapu bersih!!!

manzlie said...

salam saffiudin..

alahmdulilah..syukur..

waslam

manzlie said...

salam abang sulung..

alhamdulilah...cl menti kunjungan dari abang sulung ke sini..insyaalah

waslam

Azima said...

Salam Cl,

Tgk pemandangan sekeliling tu rasa diri ni skrg berada di sana...
Terasa deeeekat sgt2!!!!

Rindu sgt nak ke sana...

Cik Lie,doakan saya yer agar dipermudahkan segalanya.

Syukran

Azima said...

Salam,

Thanks CL kerana selalu update blog ni utk tatapan kami semua..
Meskipun jauh...Mekah terasa terlalu dekat dan ramai yg merinduinya.

Semoga Allah memberkati usaha murni CL tu..dan senantiasa dilindungi & dirahmati olehNya.AMIN

manzlie said...

salam azima...

alhamdulilah...insyalah....

wslam

azim said...

Tenang & tak sabar utk ke MH lagi. Kami selalu tengok gambar terkini MH..Terima kasih CL.Gambar2MH yg anda postkan memberi seribu ketenangan...

manzlie said...

salam azim..

alhamdulilah..Jutaan terimakasih atas sokongan anda pada PDKM nih...syukran

waslam

rosli said...

Salam CL,

Tahniah Rozali, Raja Pecut baru.....

Indah suasana depan Haram tu.....

Aki44 said...

Salam CL...
Ya ALLAH rindu kepada Rumah Mu tak terhingga. Ya RABB permudahkanlah segala urusan ku utk sujud didepan pintu RumahMu. Amin.