MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Wednesday, 10 February 2010

" Mengamit Kerinduan..."

Bismillah...salam from Makkah...beginilah keadaan MasjidlHaram pada waktu malam jam 8.30 malam tadi...terasa sayu dan syahdu bila mana menatap secara live dari kamar tingkap di Bilik Hotel Al safwah ini..seperti 'terpanggil panggil' untuk ke situ bila CL dengan tekun dan kusyuk menatapi Nyer..alhamdulilah syukur serta tenang rasa di hati bila melihat ramai jemaah mengelilinginyer...syukran..waslam
Posted by Picasa

81 comments:

Noor said...

Salam

taraaaaaa

Noor said...

salam CL..

yes yes.. at last.. cheq dapat..

Noor said...

Salam..

mana p taj??.. mana p cm??.. kak Sidah??

Hajjah Siti Noor said...

salam Memang rindu sgtt kat tempat tuu

Noor said...

Salam..

nombot 4 pun kak ngah nak amik gak..

Hajjah Siti Noor said...

Memang tgh dok tgk harga2 pakej2 nie utk ke Tanah Suci lagi

Noor said...

Salam..

alamak.. hajjah Siti Noor sudah potong arrr..

Hajjah Siti Noor said...

CL..attach lagi pic2 Kaabah n area Masjid...rindu amat

Hajjah Siti Noor said...

Kalau CL ada pakej umrah bagus2 ok ler..blh ubat rindu kat Tanah Suci

Hajjah Siti Noor said...

Noor kita berdua jer ker time nie

Noor said...

Salam CL..

gambar nie sungguh syahdu.. teringat waktu dulu2.. ghindu arrr..

safiudin dot com said...

salam sdr,

Alhamdulillah, syukur dapat melihat kembalik dataran Kaabah.. indah dan syahdu..

tahniah noor, 1,2,3

Hajjah Siti Noor said...

apa2pun syukur dah selamat kembali ke Tanah Suci Kota Mekah.

CM said...

salam

wahhh noor dan siti noor kuasai gelanganggg,,,amvoiii

Noor said...

Salam..

ye lah hajjah.. yang lain dok kalu beratur pilih makanan kot.. hajjah tak p makan ka??

manzlie said...

salam Kak Noor..

taniahhh..Ratu trekkk motong gotah..no wahid..


waslam

manzlie said...

salam kak noor..

depa p makan kot...hehehehlunch time lahhhh


waslam

Hajjah Siti Noor said...

CM: dah kebetulan timing sama

manzlie said...

salam hajjah siti noor..


alahamdulilah....nanti sya paparkan yer..

waslam

Noor said...

Salam..

aik??.. cm baru masuk gelanggang.. heh heh.. dah makan cikgu..

Saifuddin.. teng kieu arr.. kebetulan.. dapat gak merasa no wahid.. he he

Hajjah Siti Noor said...

Noor: makanan dah ada depan mata

manzlie said...

salam saffiudin..

alhamdulilah...kembali semula dataran Haram

waslam

manzlie said...

salam kak noor..

wahhh laju arinih duk pecut...heheheh

waslam

CM said...

salam

CM makan nenas potong campur asam boi,k.ngah...kenyangg tengok samad di bawah tu...

S said...

salam,

pakat berebut nak no 1.
tahniah noor.

cantik dan syhdu sekaligambaq haram yg Cl posted.

syukran CL.

Hajjah Siti Noor said...

orang jauh dah SMS dlu kot kat CM utk online heheh

manzlie said...

salam cikgu mas..


mana cikgu menghilang tadi...p lunch ka..

waslam

Noor said...

Salam CL..

kak ngah baru balik noreh.. mandur estet bagi balik awal.. CL, sat lagi kalu p depan Kaabah.. jangan lupa doa kat kami arr.. bilalah nak sampai sana lagi..

psstt.. cm, giant jom.. layan ayam penyek's.. he he

manzlie said...

salam kak as..

alaahmdulilah..nanti saya paparkan yang lagi menraik noohhh..buat taatapan akak and others

waslm

Noor said...

Salam..

amboih cm.. makan nenas ngan asam boi je.. perghhh.. mengawal kolestrol.. ahiks!

kak s.. teng kieu.. masak apa ari nie??..

CM said...

salam noor

pi giant?????cm suka pi dgn doreomon kalau nk pi giant,hehehe..dgn kak ngah tak beshhh arrr..jgn marah yer sizuka,

manzlie said...

salam kak noor...

insyalah..i willl....

waslam

manzlie said...

salam cik tipah and cik senah..

kalau p giant tuh jgn lah lupa kat abg jamil tuh....

waslam

manzlie said...

salam hajjah siti noor....


aduhai..sms dari mana tuhh?
menbazir lah...heheheheh


waslam

ummi humaira said...

salam CL..

syahdu nya bila menatap kaabah kali ni , rindu akak semakin membara ,

terasa bagaikan kaabah melambai2 semua untuk ke sana

shami2 said...

Salam CL..

Alhamdulillah...

Terasa ceria alam maya
Pabila Masjidil haram keudara
Live dari sahabat kita yg baik orangnya..

Bang samad adalah teman kita
Buat meriah alam maya
Sama2 bergurau senda
Jangan ada silap sangka

Kalau sama mana datang semangatnya
Lagi berlumba seronok jadinya
Itulah pencetus semangat jiwa raga
Wahai sahabat jom kita munajat padaNYa..

Malam kelam sunyi sepi
Cahaya lampu penyeri alam ini
Hati yg rindu kembali bersinar kini
Nyata akhirat lebih indah dari duniawi
Timbanglah seadilnya jangan dikesali..
Kasih Allah jua pengubat hati..
Namun pilihan tangan dan akal kita sendiri
Yang melayarkan bahtera hidup ini

manzlie said...

salam ummihumaira..

tulah ..rasa diri ini terpangil panggil olehnyer kan..benar tuh.

waslam

manzlie said...

salam shami..

bermadah sungguh di pagi hari nih..

waslam

S said...

salam,
Noor,

hari ni masak lomak cili api rebung madu.
ikan pekasam n sambai belacan .
menu orang kampung jaa.

mai la makan. sila sila..
petang ni nak cuba resepi orang pekan. nenas goreng celup tepung n ais krim vanila.

CM tu makan asam2 tu , adakut??....

manzlie said...

salam kak as.


wahhh sedap tuh menu akak...nak sikittttttttt......


wasalm

CM said...

salam Kak S

fuuh sedapnyer menu tu kak...rebung madu masak lemak cili api...


aiiik sebut rebung madu ni cm teringat kat CL laa.CL tu sukerrr rebung madu,hehehehe...CL ingat tak rebung madu tu??????

cm mmmg suker makan asam kak ...

CM said...

salam


hahh kan dah betul memang CL suker tu menu tu...rebung madu dan kenangan,hehehehe..

nanti dia pi Jitra buat menu tu kak,ada makna rebung madu tu hikhik

manzlie said...

salam cikgu mas..


alahai cikgu...ada saje dia nih....

waslam

CASA QASEH said...

cl Makkah sekarang sejuk ke? kalau musim sejuk sampai berapa bulan agaknya. Kekanda saya seramai 2 orang akan mengerjakan umrah ziarah pada March nie. Umrah ke 2 dan haji per 1 buat mereka. Syukur rezeki kurniaan ALLAH.

manzlie said...

salam qasa qaseh..

kota makkah sam jer seperti tahuntahun sudah..

pagi skg 23c but tenghai naik balik lah ker 37c ..cuma kota dmadinah jer ada musim sejuk dan panas..alhamdulilah

waslam

Azima said...

Salam CL,

Selamat pagi...
Selamat menjalankan tugas...
Selamat bersiaran di alam maya...
Semoga semuanya selamat2 ajer!!!!

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, aman + damai + cukup mengasyikkan suasana sedemikian.

Amin.

tq.

Azima said...

Salam Kak S,

Sedap menu akak tu...
Ikan pekasam + sambal belacan.

Nak try sikit bleh tak?????????

KUMP. GENERASI KE 2 FELDA TAIB ANDAK said...

Salam CL...,

Allahuakbar....bila terlihat gmbr2 kaabah n persekitarannya di sini terasa syahdu n rindu sgt....doakanlah utk saya berkunjung ke sana lagi....

marsiam said...

Salam..........

rindu serindu-rindunya kat kaabah...

hj.zawal said...

Salam CL..bila lihat paparan ni,teringat bila kali pertama bersua dengan CL di hotel...Kenangan di Mekah & MH tidak akan saya lupakan..

ibu,mommy,mom... said...

Salam Cik Li...

Bestnya menatap gambar tu.
Cik Li tolong doakang adik saudara saya selamat bersalin..Dah cukup bulan dah tu..

Kak Sidah said...

Salam CL,

alaa..dah no.50 la CL, tadi gi lunch balik2 tgk dah ada N3 baru,

Noor akak lambat..

Nak tanya S nenas goreng celup tepung tu camne

umiazuddin said...

Salaam CL,

Syahdunya suasana MH waktu malam. Tenang jer. Lampu pun tak banyak dipasang...takpe, jimat tenaga...jemaah belum ramai masa ni.


Tahniah pasangan regu ratu pecut Noor & Noor :D
(nanti kak chiq nak pakat dengan kak chaq lah(U. Humaira) nak rebut takhta ratu trek PDKM...jadik Ummi & umi...hik)


Aduss terlioq cheq baca menu kak S!

VpeaceV

safiudin dot com said...

salam sdr,

tak puas rasanya menatap Dataran Kaabah...

ps: ni....saya guna HP Nokia E71 untuk layari laman sesawang sdr kerana berada di hospital - medical check up anak dapat masuk MRSM (UPSR 5 A - 2009). Alhamdulillah, syukur.

Kak Sidah said...

Salam CL,

Puas rasa nya dapat lihat kaabah dan suasana masjidilharam, walaupun dialam maya tapi jiwa rasa tenteram..alhamdulillah..terasa kita dekat dgn nya jugak.

taj said...

SAlam semua,


NOOR...amboi amboi kak ngah...tahniahhhhhh

taj dah sibuk balik dah...hanya sempat jenguk ja...

Hanis said...

Salam,

Seronok sekarang dapat mengikuti perkembangan & gambar2 di Masjidilharam setiap hari....
Abang...gambar CUNNN ;-)

Mama...mama buat hanis lapar laaa...semua menu tu hanis suka...ma, nanti kirim kat adik didie na ikan pekasam tu ;-)

Mama shida...kita baru haritu sebut pasal rebung kan....nie yang nak kene confirm ngan CIK CT NUR nie....dia dok mengajak kami tu.... ;-)

Hanis said...

OPPPPPSSSSS...terlajak....Kak Noor, tahniah....esok kita pecut lg naaa..next year kita tak malu dah ambik trofi ratu pecut ;-)

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam CL,

seronok dapat tengok kaabah lagi & lagi & lagi....

manzlie said...

salam kak shidah..

laaa arinih kenapa lambat lak kak..heheh

waslam

manzlie said...

salam hanis..

memaglah gambar cun sebab new hp maa..

waslam

manzlie said...

salam marsiam..

alhamdulilah..syahduuu..

waslam

manzlie said...

salam taj...

hahhhh kemana gak pergi nyer dia tadi...

waslam

manzlie said...

salam saffiduin..

alahmdulilah..syukur anak dapat masuk mrsm...moga berjaya hendaknyer ..

waslam

manzlie said...

salam ibo momyy..

insyalah i will doakan...

waslam

manzlie said...

salam ummiazuddin..

alahmdulilah...memag tenang jer suasana disini..

waslm

manzlie said...

salam azima..

mekasih ats ucapanmu...

waslam

manzlie said...

salam kumpulan genarasi.....


isnyalah..nanti sampai lah tuh..

waslam

manzlie said...

salam haji zawal..

alhamdulilah..mekasih atas ingatan tuh..

waslam

manzlie said...

salam hilmy...

alhamdulilah..aman dan damai serta ketenangan..

waslam

YB said...

Salam CL

Pagi semalam tak ramai, malam nampak ramai jugak tu....

Kak Sidah said...

Salam,

Nak ucap tahniah kepada Safiudin anak dapat 5A dan dapat masuk MRSM..semoga mendapat kejayaan seterusnya insyaallah...kita sebagai ibu bapa hendaklah sentiasa mendoakan kejayaan anak2.

Kak Sidah said...

Salam Cl,

Tu la lambat sangat ari ni..makan nasi briyani ari ni..

Hanis, pakatlah dgn geng2 tu dtg, tapikan dua minggu berturut2 ni mama tak de, nanti balik mama cal ..sabar yer.

ibu,mommy,mom... said...

Terima Kasih Cik Li

S said...

salam,

kak sidah,
nenas tu dipotong ikut suka.
pas tu celup lam tepung mcm goreng pisang.

cuma lam tepung tu boh la sikit serbuk kayu manis.
pas tu goreng mcm goreng pisang gak.

makan ngn ais krim. kalau ada sirap strawberry tuang kat atas sikit.tu ja.

baru sudah makan ni. sedap jugalah.
resepi celebriti tv. s tiru ja. hik.hik.

kak sidah cubalah. kak sidah lagi pandai masak. S ni bukan pandai.

hanis,
nnt DD balik ma kirim kat dia naa.
umi n azima,
ada rezeki dptlah nnt.

safiudin dot com said...

salam sdr,

terima kasih atas ucapan sdr dan kak sidah...

ingatan ini akan kekal dalam ingatan.

rezeki said...

salam cl

alhamdulillah

rosli said...

Salam CL,

saya baru baca entri yang terttinggl dan tetap bagi komen.....hilang rindu tgk Kaabah dan MH.

Aki44 said...

Salam CL...
Kaabah menggamit mereka yang beriman. Kita meminta Allah mengkabulkan, berdoalah selalu nanti Allah menjemput mereka yang sentiasa berdoa utk ke sana. InsyaAllah

Aki44 said...

Salam CL..
Dah terlambat 5 bulan, tapi takpe