MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Monday, 15 February 2010

" Kaabah....pancuran emas..."

Dataran Kaabah yang masih lagi ramai jemaah melakukan Tawaf...
Didalam hijir Ismail tuh masih penuh dgn Jemaah2 beribadah..alhamdulilah
Begitu khusyuk jemaah melakukan tawaf...alahmdulilah
Subhanaalllah..alhamdulilah...
Posted by Picasa

51 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum CL

Alhamdulillah

dah ramai jemaah

wassalam

Mohd Saad Hamid said...

Wah Pancuran Emas arr

Rozali said...

Salam CL

Alhamdulillah
pernah juga merasa sembahyang sunat dlm Hijir Ismail

Wassalam

Mohd Saad Hamid said...

Salam CL,

Alhamdulillah. Masuk lagi dalam koleksi gambar-gambar saya nih. TQ

Mohd Saad Hamid said...

Salam tn Rozali.

Syukur atas nikmat-Nya. Alhamdulillah.

Tag line popular: Tahu tak apa.
Tag line baru: Syukur tak apa.

Rozali said...

Assalamualaikum CL

Kelambu Ka'abah (Kiswah) tu sampai kebawah ke

tak digunting orang

Wassalam

SUHAIMI said...

salam...

masa buat umrah dulu dapat jugak berdoa bawah pancuran emas tu..........

Rozali said...

Salam CL

Salam Tn Hj Saad

Syukur, terima kasih

Taniah, perak
orang lama dah mula panas dah

Wassalam

S said...

salam,

CL,
kak S n abg mgt ada tetamu PDKM, kak Sidah n family. Alhamdulillah.

manzlie said...

salam rozali..

taniah...raja Pecut...

alhamdulilah..dah ramai dah

waslam

manzlie said...

salam tn haji saad.


alhamdulilah...taniah..Pingat Perak....

waslam

manzlie said...

salam rozali..

gangsa jugak dia..taniah...


alhamdulilah pernah solat di situ yahh..

waslam

manzlie said...

salam suhaimi...


alahmdulilah..bertuah jugak saudara pernah solat disitu...

waslam

manzlie said...

salam rozali..

pernah jugak depa gunting kain kiswah tuh...kira curi lah tuhhhhh


waslam

manzlie said...

salam kak s..

alhamdulilah...syukur lah tuh..kirim slam akt kak shidah dan ayah zain nohhhh


waslam

Mohd Saad Hamid said...

Salam semua.

Orang pergi ke Baitullah untuk menyucikan jiwa. Tapi kalau pegi sana niat nak gunting kelambu kaabah - nak buat pelaris konon, itu menambah karat jiwa. Pakai chlorox pun susah nak gilap balik hatitu.

Astaghfirullah.

Imran Paris said...

En Li, apa cite disebalik pancuran emas....boleh share sikit, saya ni mmg cetek ilmu. Thanks ye.

Ma Yusof said...

Assalamualaikum CL,

Ada webcam live drp Masjidil Haram kat site ni http://live.gph.gov.sa/index.cfm

CL, nampak angle camera tu hampir sama dengan gambar yg CL ambik drp bilik CL tu...

ummi humaira said...

salam CL

alhamdulillah , akak pun dpt gak sekali solat sunat n berdoa dibawah pancur emas tu . Alhamdulillah barokah .

masa nk solat tu ada sorang dr negara jiran tolak akak sampai nk terjatuh , seb baik abg smpt sambar dr belakang.

rezeki said...

salam cl

alhamdulillah, pandangan yang sentiasa menenangkan

S said...

salam Cl,

Akak kat rumah s ni, tengah makan pengat nangka + pisang + sagu,..tadi ziarah rumah ayahanda dengan az.

Cl apa kabar

Noor said...

Salam CL..

Alhamdullilah.. dapat kak ngah menatap pancuran emas.. ghindu rasa nyer.. terbayang-bayang kenangan lama.. hijir ismail nie tak pernah kosong.. kecuali waktu solat dan hujan je..

Azima said...

Salam Cl,

Thanks utk n3 pancuran emas tuh..
InsyaAllah moga Allah mempermudahkan saya untuk ke sana dan dpt peluang utk solat n doa kat situ.

Syukur Cl kpd Allah..krn Cl dpt selalu bertamu di rumahNya.

Wassalam

Mohd Saad Hamid said...

Salam Ma Yusuf,

Kamera live yang pertama tu tunjuk orang tengah tawaf kat rukun Yamani. Memang macam sama dengan angle dengan hotel as-safwah kot.

Noor said...

Salam,

tahniah rozali.. tu dia, sehari dua nie laju arr lari.. asik dapat no wahid je.. kak ngah jeles nie..

pssttt.. ainhany, wan rusyaini, saifudin, abg sulung, kak sidah & dato imran.. terima kasih diatas ucapan dari kalian.. kak ngah amat2 menghargai nyer..

Azima said...

Salam

Tahniah En.Rozali..emas n gangsa disapunya.Ni mesti byk mkn limau,tu yang cepat lari tuh..

Tn Hj saad,tahniah gak dpt perak lg.

Wassalam

KAMATO said...

Salam CL, antara kawasan mustajab tu, siapa dah besolat disitu sama seperti solat dalam kaabah

abangsulung said...

Salam,
Masyallah..masyallah.., wah gembiranya hati dapat lihat kaabah dari gambar yang baru diambil ni.

manzlie said...

salam tn haji saad..

tu lah, mac macam ragam amnusia kan...

waslam

manzlie said...

salam ma yusof..


mekasih atas link yang di beri..

waslam

manzlie said...

salam dato Imran paris...

pancuran emas ituh hanya untuk mengalirkan air yang berada di bumbung Kaabah apa bila hujan turun ..ituh shaja...melainkan dalam Hijir ismail tuh adalah sesuatu yang mustajab bagi tempat berdoa dan solat sunat..

waslam

manzlie said...

salam kak shidah..

wahh best nyer di jamu kak as menu tuh..nak sikit...?


waslam

manzlie said...

salam azima..

alhamdulilah..syukur

waslam

manzlie said...

salam rezeki...


amat tenang dan mendamaikan permandangan nyer..

waslam

manzlie said...

salam ummi humaira..


alhamdulilah..ummi pun dapat dan berpeluang solat disitu...almahmdulilah

waslam

manzlie said...

salam kak noor..

alhamdulilah...memamg pada waktu solat dan hujan jer akan kosong disitu..

waslam

manzlie said...

salam kamato..

benar tuh kata kata anda..

waslam

manzlie said...

salam abang sulung....


alhamdulilah ..abang sulung hepi nampaknyer dng gambar2 ini..syukur


waslam

sonata anak kancil said...

salam - pernah sekali/2 shj dapat bawah pancur emas ni

nak pegi lagi!doa2kan la saya ni CL agak dipanggil ke sana lagi

manzlie said...

slam sonata...

insyalah..akan sya doakan...

waslam

Rozali said...

Assalamualaikum CL

Terima kasih CL

Terima kasih Kak Ngah

Terima kasih Azima

Alhamdulillah, kebetulan jeee

Rozali said...

Salam CL

Pancur Emas tu, betul2 buat drp emas keeee

Subhanallah

Wassalam

Rozali said...

Salam CL

hotel CL yg sebelah kiri atau kanan gambar

Wassalam

Cik illya said...

salam. gambar2x yang membuatkan saya dapat mengubat rindu pada Baitullah.

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, indahnya waktu hujan di Hijir Ismail (Pancuran Emas), memang nak ke sana lagi.

Amin.

tq.

taj said...

Salam dear All,

inilah tempat pilihan hati, rindunya suasana ini...

aku akan datang ya Allah...

rosli said...

Salam CL,

Tahniah Rozali, Juara Pecut en3 ni, semua kenangan masih kekal dlm ingatan.....pancuran emas....byk gambar saya simpan

safiudin dot com said...

Salam sdr,

Alhamdulillah, syukur dapat menatap Kaabah..

dan pancuran emas..

ps: saya pun dapat peluang sekali bersembahyang sunat di Hijir Ismail.

safiudin dot com said...

salam sdr,

tahniah rozali, 1 dan 3.

tahniah Tn Hj Mohd Saad Hamid no 2...

sekarang ni raja dan ratu pecut....
sering bertukar... makin laju pecut sekarang ni..

ps: kuda dah tua..

rosli said...

Salam CL,

Sejak bulan Nov 2009, Makkah mendapat hujan yang sedikit luar biasa, semalam paper ada kata di takuti Makkah akan banjir sprtimana di Jeddah, ada ke sebarang petanda hujan ini atau sekadar pertukaran musim .....apa kata akhbar di Makkah dan Arab Saudi.

Tetapi bagi orang yang menunggu untuk mandi di pancuran emas inilah saat yang mereka tunggu2...

Aki44 said...

Salam CL...
Ya Allah, hamba bersyukur kerana diberi peluang beberapa kali menjadi tetamuMu. Hamba bersyukur kerana diberi peluang solat dirumahMu dan juga di Hijr Ismail. Nikmatnya tidak dapat dibayangkan.