MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Sunday, 7 February 2010

" Dah bersedia barang barang nihh.."

Bismillah...ituh lah dia barang barang Cl dah bersedia untuk berangkat kembali ke kg ( Makkah) ..kebanyakan barang barang tersebut ada lah pemberian dari pengikut blog PDKM..alhamdulilah..JUTAAN terimaksih jugak pada anda semua yang sudi memberi serta mendoakan kesejahteraan saya..sungguh gembira di HATI saya kerana pada kali nih kepulangan saya amat penuh bermakna dalam erti persahabatan kita..moga tali persaudaraan kita akan berpanjangan insyalah diantara satu dengan yang lain....doa saya nanti di sana semoga allah swt memberkati anda semua...insyalah...wasalam..

68 comments:

rosli said...

Salam CL,

Semoga mendapat kerehdaan dan perjalanan yang selamat

rosli said...

Salam CL,

Ucapa jutaan terimama kasih , nasihat yang amat bernas pada perjumppan kita Jumaat lalu. Saya akan cuba praktikkan di mana yang termampu. Jika tidak keberatan tolong doakan saya dan keluarga agar dapat segera ke Makkah samada buat umrah atau haji.

Saya juga doakan CL bahagia dunia akhirat. Sentiasa sihat dan akan pulang bercuti Julai nanti

My Life said...

SALAM
NO 3

rosli said...

Salam CL dan rakan2,

Kami memang dah tak sabar tunggu enrti baru dari Makkah. Rindu pada suasana di sana

My Life said...

SALAM
dear cl
semoga dipermudahkan segala urusan ..
doakan semuanya..

My Life said...

salam
dear cl

rindu dan teramat rindu dgn suasana makkah.. subbhanallah
kami nantikan entry terbaru dari makkah

My Life said...

salam

tahniah cik rosli.. raja trek

Abg Mgt said...

Salam,

Semoga selamat dalam perjalanan pulang.

ummi humaira said...

salam CL..

SELAMAT BERANGKAT , SEMOGA SAMPAI DI SANA DGN KESEJAHTERAAN ..

PINATBATE said...

Selamat berangkat Cik Lie..
semuga sentiasa dalam keberkatan Allah..

Noor said...

Salam CL..

Selamat pulang ke kg halaman (Makkah Al-Mukaramah).. Semoga Allah memberkati perjalanan Cik Lie.. Amin..

psstt.. pak itam p antaq cl ke??.. heh heh

dilaOHdila said...

selamat jalan chek lee....
moga selamat sampei erk

Mohd Saad Hamid said...

Salam CL

Semoga sentiasa dalam perlindungan-Nya. Amin.

Mama Miraki said...

Selamat berangkat CL....

rosli said...

Salam CL dan rakan2,

Kalau ikut jadual flight CL, dia berlepas jam 3pm tadi.....maknanya sekarang CL baru melepasi Pulau Langkawi menuju ke Teluk Benggala..sama-sama doa CL sampai ke Makkah jam 6 pm waktu Jeddah nanti

ibu,mommy,mom... said...

Semoga Cik Li sampai ke destinasi dengan selamat

YB said...

Salam CL

Semoga selamat sampai di Kota Mekah.

safiudin dot com said...

salam sdr,

Alhamdulillah, syukur.. Barang keperluan dah siap sedia...

Nampak ringkas tapi padat dengan pelbagai barangan yang bermanafaat.

Terimakasih pada semua yang menyumbang.. maaf tidak kesempatan untuk menyumbang.. saya doa kan sdr selamat kembali ke kampong yang menjadi 'pujaan' semua warga PDKM..

Jaga diri dan kesihatan..

safiudin dot com said...

salam sdr,

Alhamdulillah, syukur.. Barang keperluan dah siap sedia...

Nampak ringkas tapi padat dengan pelbagai barangan yang bermanafaat.

Terimakasih pada semua yang menyumbang.. maaf tidak kesempatan untuk menyumbang.. saya doa kan sdr selamat kembali ke kampong yang menjadi 'pujaan' semua warga PDKM..

Jaga diri dan kesihatan..

Mohd Saad Hamid said...

Salam CL,

Tiba di Mekah nanti minumlah air zam-zam banyak-banyak sambil doakan kami di sini semoga sihat.
:)

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, sayu juga tengok wajah CL tadi, hanya yg mengetahui ada jawapannya. Selamat sampai di Bumi Barakah walaupun penerbangan ditambah 2 jam kerana tidak melintas tanah besar India. Wajah hepi tapi ada tersirah. Allah Maha Besar.

Amin.

tq.

My Life said...

assalamualaikum..
subhanallah.. alhamdulillah..
insyaallah cl selamat sampai..

Hajah Zainab bt Abdullah said...

Insya Allah CL akan sentiasa dala, lindunganNya. Semoga berbahagia dapat kembali ke tempat yang penuh keberkatan.Allahuakbar!

UmmuAdam said...

Salam CL,

Selamat pulang ke kg halaman. Walaupun kepulangan kali ini saya tak sempat nak bertemu, saya seronok tgk CL gembira dapat bertemu dgn sahabat2 maya. Saya doakan CL selamat sampai kebumi Makkah dan sentiasa berbahagia disana.

SUHAIMI said...

salam.....

Moga CL selamat sampai ke Makkah...........

Rozali said...

Assalamualaikum

Taniah rosli

Kalau boleh, lanjutkan nasihat CL tu kpd kami/saya

Wassalam

Rozali said...

Salam

Taniah juga untuk My Life

Wassalam

Rahim said...

Salam Cl,

Semoga selamat dalam perjalanan dan dipermudahkan segalanya.

Selamat menyambung tugasan di hotel dan juga tugasan melaporkan kepada kami warga PDKM perkembangan terkini kota suci Mekah

Atikah said...

Salam,

Selamat kembali ke Kota Makah.. semoga Allah merahmati perjalanan CL,
Semoga selamat tiba di Kota Mekah...

CASA QASEH said...

salam CL semuga perjalanan balik ke kg akan sentiasa di lindungi oleh NYA.

Rozali said...

Assalamualaikum CL

Murah rezeki
nampak macam beg baru jeee
nampaknya balik sekali lagi kena beli beg baru lagi

Wassalam

S said...

Salam,

selamat kesemuanya.
CL tinggi diawan biru...
sidia kat sini dah mula merindu.

tak sabaq nak temgok kejutan dari abg somad n de geng kat airport Jeddah.

S said...

salam,

cik tipah , cik senah n cik rohani mesti p antaq abg jamil depa.

dengaq habaq ramai yg p babai CL kat KLIA.

S said...

salam,

nak tengok N3 baru dari CL.
kat KLIA dan Airport jeddah.

bolehkan CL.

S said...

salam,

bila renung lama2 barang pemberian kengkawan pd CL tu.

tie kuning tu agaknya sapa yg hadiahkan.

rasanya cukuplah bekalan untuk CL n geng sampai bulan 12 nnt.

S said...

salam,

tahniah pd Rosli jadi juara.
juara berkuda tk masuk trek. kalau dak mesti dia dpt no 1.

hanis,
awat tak masuk ni.merajuk ker ??

Noor said...

Salam Kak S,

cik senah tak sempat nak p antaq kat airport.. kalut ngan pokok getah.. babai dalam estet je lah..

psst.. cheq dah suruh bangla kat airport standby mob 10 batang.. manalah tau ada plak banjir ayaq mata.. ahiks

S said...

salam,

ya lah cik senah, kalau banjir lagi susah sbb lantai licin.

baguih cik senah ni proaktif. tisuue 1kontena tak cukup noohh.

takut ada yg gedebabbbb tergelinciaq. susahlah.kik kik kik.

sib baik cik senah tak p, cik tipah ngn cik rohani p kot. depa 2 tu tak gaduh kot.Alhamdulillah.

CM said...

salam

kul 12 tghari esok CL sampai lah ke mekah tu,insyaallah..

Mohd Saad Hamid said...

Salam semua

Dah sampai ke belum CL ke Makkah?

مسافر_اسلام said...

Salam ziarah saudara saudari, bapak-bapak dan ibu-ibu PDKM. Esok MI akan masuk operasi, tak dpt perkembangan PDKM. Semoga semua selalu dalam keadaan suksek selalu.

Untuk CL, surah yang ditanda itu selalu MI baca dan hafal. selalu la dekatkan diri dengan kalam suci. Semoga sentiasa ceria dan berjaya dalam kerjaya. Jaga kesihan selalu ya.

Bila berada di tempat org, igatla kami disini ya eemmm. MI nak kesana memang tak tercapai hasrat, susah dan sukar. N3 dari PDKM buat MI selalu bedampingan.

Maaf sebab tak sempat nak hantar di Airport, MI ada kelas weekend ini.

Igat kami ya...

Salam.

S said...

salam,

CL, selamat bertawaf.
lega rasanya dah sampai kat makkah.

tak sabaq nak tengok Kaabah hari ni.

taj said...

Salam para pengikut setia PDKM,

Subhanallah, Alhamdulillah dan Allahuakbar...

Taj selalu tertinggal ketapi... tau tau CL dah kembali ke Mekah, teringat kembali segala kenangan di Mekah...

semoga Allah merahmati dan memberkati CL... harapan moga CL terus mendoakan kita semua...

S said...

salam,
taj, takpa taj, bulan depan taj boleh jumpa CL kat makkah.Alhamdulillah.
kak S jeles kat taj.

ntah bila dapat jadi tetamu Allah plak.
agaknya taj pun dah siap beg nak ke makkah.

Wan Rusyaini Wan Mohd said...

Salam CL,

Ni mesti dah berehat di Mekah sambiol menatap Kaabah. Harap perjalanan semalam tidak memenatkan dan tentunya CL bersemangat kembali apabila menatap Kaabah di depan mata. Doa Wan, semoga CL dan kita semua terus istiqomah mengabdikan diri padaNya.

nurniliatie said...

Salam ... selamat berangkat ke Mekah. dah tak sabar nak tengok perkembangan terbaru disana.. rindu dengan gambar Mekah terkini :)

rezeki said...

salam cl dan semua

semoga ikatan ukhwah dan silaturahim warga PDKM terjalin dgn baik walaupun Tuan Presiden dah balik ke Makkah, nanti parlimen Makkah akan bersidang kembali seperti biasa setelah tertangguh hampir 2 bulan ngeh ngeh

kak ngah, semlm pak itam yang bawa nak jadi pilot flight tu he he

Mohd Saad Hamid said...

Salam semua.

Agaknya CL tengah tawaf qada'. Lepas tawaf, tawaf lagi, dan lagi, dan lagi. Maklumlah kan, dah 2 bulan tak tawaf.

:) Lepas tawaf tu doa-doakan juga kami di sini.

Wasalam

taj said...

Salam Kak S,

begnya dah siap dah... tgu nak angkat ajer...

jgn jeles tau... insyaAllah tak lama lg akak akan menyusul nanti..

InsyaAllah

Mohd Saad Hamid said...

Salam MI,

Berdoalah selalu pohon dari-Nya agar suatu hari nanti MI dapat menziarahi rumah-Nya. Saya juga turut mendoakan buat MI, Aamiin <-- with tears.

Mohd Saad Hamid said...

Salam puan taj.

Tunggulah kita orang. Kami pun nak jugak ke sani. Bukan jeles, tapi ter ... aar arrr ter apa ek? Ter tak ada ....

:=)

S said...

salam,
Taj,

AMINNNN,,,,,,

SMOAGA ALLAH MENDENGAR DOA TAJ.

memang seronok masa dok siap beg nak bawa p makkah. part paling seronok sebelum ke makkah.

jeles aarrrr taj.

mana CL ni, kak S dok tunggu N3 dari Makkah ni.

Mohd Saad Hamid said...

Salam.

Silap taip.

Maksud saya kami, warga PDKM dan para pengunjung laman ni juga berhajat hendak ke Mekah, tapi .. sob, sob, sob, tadaa ...

S said...

salam,

MI,
kak S doakan smoga Allah memudahkan hajat MI nak ke Makkah.

kun faya kun.
segala galanya di tangan Allah.

safiudin dot com said...

salam sdr,

bila tiada n3 baru... terasa benar kosongnya...

kerinduan pada Dataran Kaabah benar terasa..

Ya, Allah berilah ruang dan peluang untuk aku menjadi tetamu di rumahMu dan penziarah Rasulullah. Amin.

alihassan said...

Salam CL
Selamat berangkat ke kampumg (Makkah)semuga diberkati sepanjang waktu. Walaupun saya tak dapat jumpa dengan CL semasa ada ditanahair tapi kenangan berjumpa dengan CL semasa diMakkah tempohari cukup membahagiakan.
Layanan CL untuk saya dan isteri tempohari akan saya kenang sepanjang hayat. Pengalaman melihat Kabaah dari tingkat 20 Hotel AL Safwa tempohari cukup hebat buat insan kerdil seperti say dan isteri. Selamat bertugas kembali.
Terima kasih CL Terima kasih Allah

CM said...

salam

Alhamdulillah ciklie dah selamat sampai ke Mekah.Dia baru call CM,katanya dah pun selamat mengerjakan tawaf.Tapi internet tiada dibiliknya buat masa ni kerana mungkin ambik masa 3 hari.IT manager cuti pulak...sabar yer kita tunggu laporan mukthahir dr mekah..

salam untuk semua dari ciklie di mekah..

S said...

salam,
mekasih CM kerana memberi info terkini.

Mohd Saad Hamid said...

Salam semua.

OK mekasih CM. Jadi saya boleh tutup pc selama 3 hari sbb tak ada news dari PDKM.

Syukran.

norman said...

Salam saudara ku Azlie...
Semoga selamat kembali bertugas di Mekah ,
Norman

Noor said...

Salam semua,

Alhamdullilah dah sampai CL kat tanah barakah.. thanks CM, sentiasa memberikan info yang terkini.. la nie kita semua kena pakat2 tunggu utk new N3.. walau pun internet line lum ada lagi.. sure semua warga PDKM dok 'get ready' nak tempah 'nombot' 1.. heh heh

psstt.. alahai pak itam nie.. buat2 tak nampak lak.. kan kak ngah yang jadik 'peramugari' flight cl tu.. ahiks.. jangan mara arr kak tipah.. cheq hantar sampai Jeddah.. ngeh ngeh ngeh

CM said...

salam kak ngah

tu arr masa kt airport,cm nampak sorang pramugari Saudi Airlines cam seiras kak ngah,bila dia nampak CM dia menyorok2 kt belakang pilot dan tutup2 muka dia dgn hand bag...rupanya senah tu,fuuuh,hebat senah ni yer,hikhik..

ainhany said...

salam CL

alhamdulillah sudah tiba dgn selamatnya..selamat menyempurnakan umrah ..semuga ibadat kali ini lebih baik dari sebelumnya...

hmm bgus juga PA CL yer...lporan dan info terkini..kepada CM saya nanti...ade apa2 perkembngan lagi tentang CL ??

rindunya nak tatap n3 terkini dari masjidil haram .....

Hajah Zainab bt Abdullah said...

Terima kasih CM kerana kasi info terkini. Semua dok tunggu N3 pertama CL...on your mark, get set....GO!
Nanti kita semua lihat sapekah raja / ratu pecut..heh3.

taj said...

Salam CM,

terima kasih atas lapuran anda

Yem0805 said...

Salam CL,

Alhamdulilah dari info CM ,CL dah selamat sampai kembali ke Mekah..

Abg Mgt said...

Salam,

Terima atas makluman dari CM,

Info Semasa tentang CL, harap CM maklum dari masa kesemasa .

baz said...

best tu buku ustaz ismail kamus :)