MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Monday, 17 August 2009

" Tetamu Allah - Ayahanda dan Bonda...."

Langkah kanan...sempat kami menjamu selera bersama..
Ayahand dan Bonda sempat bergambar di dalam bilik mengadap Kaabah tuh..cantik tak...?

Assalamualaikum semua ...malam tadi sewaktu aku sibuk di dalam kamar ku..tiba2 aku menerima panggilan dari Receiption mengatakan yang ada tetamu datang untuk menziarahi aku...dengan bingkas aku meluru kebawah dan berjumpa denga AYAHANDA dan BONDA rupanyer..alangkah gembira nyer hati ku lalu membawa mereka naik ke atas masuk ke kamar ku...sempat jugak lah kami beramah mesra dan menjamu selera bersama...apa lagi aku duk promo lah chicken kabsah dan sambal bilis ku itu..hehheheehhee..hampir sejam kami berbual dan selepas itu aku pun membawa mereka melihat Kaabah View..jelas terpancar di wajah mereka kegirangan yang amat sangat..alahamdulah...ayahanda akan berada di Tanah suci selama 49 hari so jangan jeles tahun ni aku beraya bersama sama dengan ayahanda dan bonda..syukur pada allah swt kerana telah menemukan kami disini..alhamdulilah..syukran..waslam


38 comments:

cikgu mas said...

salam

Ya Allah bertuah yer badan jumpa ayahanda,rasa cam ibu bapa sendiri yer...

cikgu mas said...

aduhai hepi yer...diriku dapat no 1..tahniah jangan lupa.

manzlie said...

salam cikgu...
betui depa baik sangt nooh..seronok sya ..cam dah rasa mak bapak saya lak..alahmdulilah

jgn jeles saya raya tahun nih tak kersaorangan..

syukran

wslam

manzlie said...

Taniah lah cikgu mas...

dapat no 1 lagi..


hmmmm

waslam

zain said...

Salam,

Woit, CM hanpa ni janji yer. Kalau sekali tu kebetulan la, tapi ni acapkali. Mesti dok tunggu depan pc jer. hahah. Rezeki hang noo.

Best CL dapat jumpa ayahanda bonda. Apa-apa pun bahagia.

arulz_adnan said...

heheeh..xder le kesunyian...nk meriah lg mai rayer kt joden ni ngan ktrg...huhuh

Hanis said...

salam....

Allah maha kaya...segala2nya ketentuan Allah...setelah berapa tahun abang beraya tanpa orang tua...(ayah & ibu)...tahun nie Allah memberi abang beraya bersama ayah & bonda...

mama...wajah bonda iras wajah mama....hanis terkejut juga mula2 lihat wajah bonda td....

cikgu mas said...

Salam en zain

tak janjilah..kebetulan pas balik sekolah saya bukak pc..cik lie dah post n3..tapi dah lama jadi peminat setia PDKM ni saya dah boleh agak waktu bila cik lie post n3 baru,penulis blog ni berdisplin sikit dia aturkan masanya dengan betul.cik lie kata 1o kali no 1 cik lie bagi hadiah hari raya,,,tul kan cik lie ker CM memandai jer..

manzlie said...

salam zain..

memang best dapt jumpa ayahanda dan bonda...terubat jugak rindu di hati nih..pada org tua ku...


syukran
waslam

manzlie said...

salam Hanis...

ye lah betui kata mu itu...

memang Bonda tuh bila bericara macam kak As loghat nyer dan nadanyer..even semalam pun abg habaq kat Bonda tau..

syukran

walsam

manzlie said...

salam cikgu..

hmmm memang menadai jer dia tuh....heheheh


syukran

waslam

manzlie said...

salam arulz..

nanti lah..bukan sekrang masa nyer nak p san..skg busy lah dikk..insyalah one day abg sampai diJordan tuh..


syukran

waslam

cikgu mas said...

Betul-betul wajahnya bersih dan keibuaan macam k.as kite..

cik lie awat memandai pulak.??.lupa ke Riyal 100.untuk raya ni...aduh mudahnya kau lupa janji

eha said...

Salam En Lie,
Gembira sekali melihat blog ni kembali ceria dgn cerita2 baru. En Lie, mohon doakan niat dan hajat saya dan keluarga untuk ke Tanah Suci tahun ini dimakbulkan dan dipermudahkan.

zain said...

Salam Semua,

Yer la CM. Sebenarnya saya pun dah agak bila n3 CL nak kuar. Cuma lambat sikit. saya ada majlis kat tempat kerja tadi. Namun hari ini CL buat n3 cepat sangat hehehhe. CL ni semangat sebab peminat setia dia macam CM, KA, AM, KN, H dll la.

Makacih CL, CL balas juga email saya. Sakit tau masa operation tuh. "Sabar separuh daripada Iman. Doakan saya agar dapat mengunjungi lagi Tanah Suci ini. Saya p cari juga web Fairos travel tapi tak jumpa.

My Life said...

cantinknya view dari bilik mengadap kaabah tu..

shami2 said...

Salam cik lie,

Lajunya siaran lansung diPDKM,..hehehe patutlah laju sebab ada ayahanda bonda, ...kirim salam sya pada mereka.

tiada apa yg lebih istimewa kala usia begitu,
melainkan bahagia menjalani ibadah bersama orang yg tersayang
dirumah Allah ..tempat pilihan selagi hayat dikandung badan..
sementara menunggu panggilan Tuhan

P/s: Semoga berbahagia semua ahli group PDKM...kasih sayang ibu bapa membawa kesyurga....apajua kekurangan mereka, haruslah dilupa, iringi mereka sentiasa dengan doa ..mudah-mudahan yg baik muncul jua..kerna takdir kita semua tidak sama...apa pun ilmulah pelita hidup kita insan biasa.

Kak As. said...

salam,

mula tadi ingat kak as, memang sama.teringin nak jumpa dgn bonda dan ayahnda.

seronoknya dapat berada di Makkah sampai raya puasa 6. tentu mahal bayaran pakej tu.

sampaikan salam kak as dan abg mgt pada mereka.

bolehlah minta bonda buatkan ketupat raya nnti. seronoknya CL.
jeles plak rasa ni.

Abg Mgt said...

Salam,

Ini sudah lebih, no1, no.2 Cik Gu Mas dan ambil, macamana ni. Bagi peluang kat abg mgt sama....

Teringat bantai belang merah (bantai jepun) dlm bilik CL tuu,
lepas makan dok sidai atas tuu.

Kena pi pulak nii.

manzlie said...

salam cikgu mas..

it untuk putera dan putrei cikgu kalau pose penuh...

jgn lah keliru...


syukran

waslam

manzlie said...

salam Eha..

insyalah smeoga allah permudah kan nanti perjalanan kamu kesini..

syukran

waslam

manzlie said...

salam Zain...

ye ker sian dia..takpa isyalah akan sembuh lah nanti..


ada tuh..cuma ejaan sya salah kot..Fayross or Faiross..

syukran

waslam

manzlie said...

salam kak As..

insyalah akan ku sampaikan slamnyer nanti..

ketupat dah ada..cikgu mas sponsor lah kak as..hehehehe

syukran

waslam

manzlie said...

salam abg Megat..

ye lah semua dia nak sapu...tak pa arr biarkan dia..

hmmbantl tuh bantai arab bang megat bukan bantal jepun..heheheh


syukran

waslam

manzlie said...

salam abg Megat..

ye lah semua dia nak sapu...tak pa arr biarkan dia..

hmmbantl tuh bantai arab bang megat bukan bantal jepun..heheheh


syukran

waslam

manzlie said...

salam shami2..

ye lah sementra pc tengh ok nih laju lah sya ....heheheheh

syukran

waslam

manzlie said...

salam mylife...

ahaa memang cantik..

waslam

PINATBATE said...

lor..ingatkan kak as tadi!!

cikgu zainab said...

Salam Azli,
semoga kehadiran ayahanda & bonda boleh menceriakan lagi anda!
wow! lamanya ayahanda & bonda kat sana...macam buat haji gitu!!
Ya Allah! bilalah giliran aku akan tiba!

manzlie said...

salam Kak Pinat..

Tu lah , masa jump semalam pun ingat kat kak As..semacam kan..


syukran

wasalam

manzlie said...

salam Kak Nab..

Insyaalah nanti tiba lah tuh giliran akak..

syukran

waslam

al-subki said...

Salam saudara Azli,

Jangan lupa jaga ayahanda & bonda baik2 di sana nanti. Untung Azli dapat ayahanda & bonda yang baik sebegitu. Tenang jer lihat wajah bonda.

manzlie said...

salam alsubki...


itu dah semestinyer tugas saya melayan tetamu allah sebaik mungkin..insyaalah


syukran

waslam

jalaluddin said...

Dear Azli,

Patut la dah lama pak cha tak menulis blog. Ke makkah rupanya dia. Pak cha pergi ke makkah tanpa tinggalkan sebarang berita kpd semua peminat blog beliau. Maybe tak dapat online. Mujur di blog nginapsrengenge ada link ke blog PDKM ni. kalau tak memang aku tak tau ke mana pak cha menghilang. Dah lama aku pasang impian nak jumpa pak cha & mak wan. Tak sangka orang kat makkah dapat jumpa beliau lebih awal dari kami kan sini. harap saudara Azli dapat sampaikan salam aku kat pak cha. Untung Azli dapat berkenalan dengan penulis unik mcm pak cha ni.


-jalalpahang

rezeki said...

salam cik lie,
tentu seronok cik lie dapat makan bersama2 mcm tu. makin tambah berseleralah.
Alhamdulillah

Zaitun said...

Salam cik lie

Seronok kalau dapat bersama orang tua kita apalagi dibulan Ramadhan dan hariraya.Saya dah lama tak dapat bersama sebab emak dah tak ada.

Atikah said...

Salam...

Tahniah buat kak mas, carta juara minggu nie... he.. he..

Bertuahnya ayahnda n bonda menjadi tetamu Allah selama 49 hari... dapat berhari raya di sana... semoga Allah berikan kesihatan yang baik buat ayahnda n bonda di sana... tahun nie.. cik lie idak ler beraya sendiri... ada ayahnda n bonda di sana menemani...

Imran Paris said...

En Li...mana boleh tak jealous. 49 hari tempoh yg pjg. TAHNIAH buat AYAHANDA dan BONDA. Moga kita semua diberikan kesempatan yg serupa. Sy sembang dgn isteri td...kami berdua tertanya2 bgm kedua2 Ayahanda dan Bonda dpt peluang sebegitu...pikir punya pikir...mmg ketentuan Allah..maha hebat lagi sempurna. Allahuakbar. Slm buat mereka bersua dan jgn lupa doakan kami sama ye Ayahbonda :D