MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Saturday, 15 August 2009

"Solat Mahgrib..."

Solat Mahgrib baru dah nak mula tuh..alhamdulilah
Penulis blog pun cuba nak amik kesempatan jugak...jangan mareee..cantik tak talileher tuh..?


Assalmualaikum semua pada anda pembaca blog yang budiman....begini lah keadaan dan suasana di Dataran kaabah ketika masuk waktu solat Mahgrib tadi...agak ramai jugak Jemaah harini dan sebab itu lah dibuka kan pintu untuk naik solat di atas Bumbung Masjidil haram tadi, jadi aku pun mengambil kesempatan untuk solat di atas jugak..Seronoknyer tak terkata kerana keadaan agak berangin dan sejuk sedikit di atas tuh..sempat jugak lah aku merakam kan beberapa keping gambar untuk tatapan anda semua...syuran..waslam

37 comments:

cikgu mas said...

Salam

no 1 kot....try dulu yer!!harap tak hampa lagi...

Hanis said...

Salam,

amboiiii smart nyee arini......mesti ramai yg menegur nampak berseri2 arini....

kanda...tahniah...pilihan kanda cantik laaahhh...sape kata tak cantik.....

manzlie said...

salam cikgu...

iye lah tuh...dia nih asyik depan pc ker...


syukran
waslam

cikgu mas said...

salam

Alhamdulillah,no 1 nampaknya...expedisi mengejar no 1 bermula,,,nak bagi pantun kat cik lie ni!!!

dua tiga kucing berlari
mana nak sama si kucing belang
berdozen tie dalam almari
takkan sama yang belang-belang.

amboi berseri dia dn neck tie tu...apa kata k.as nanti...pandangan dari sorang kakak..

k,as..cik lie encemmm ker...tali leher yg cantik...jawab kak!!

manzlie said...

salam Hanis..


hmmm sapa tuh Kanda..abg ker atau...kalau bukan abg hmmm..anak cima makan pengat sendiri mau ingat lah ..

syukran

waslam

cikgu mas said...

Salam

hanis bila yer ko masuk dik,wooi jgn tenung lama nanti hang tak tido malam camner???berseri jer ke dik..ada lagi tu nak cakap..kalau malu sms jer dik..tahulah CM nk wat camner...he,he,he

pssstt,dik encemm kan!!!!

manzlie said...

salam cikgu mas...

Jawapan Pantun Mu:

Tie di terima berbelang belang..
Di beri oleh orang Putrajaya..
apa kata kak As ku sorang....
adakah adikmu ni smart n bergaya

Hanis said...

salam abg...

kanda tu sapa? hahahahha....sungguh general lak komen hanis tu ya....hahahhahah....janji abang tau pengat apa abg mkn td kan ;-)

Hanis said...

salam kanda mas,

hahaha...hanis baru je masuk kak...huhuhuhu..jgn tenung lama2? nanti tak tdo mlm? hahahah...hanis kalau tdo...tdo aje...cuma sambung dlm mimpi aje....hahahhaha..nyakat aje...haaa suruh sms???? hahahhahaha.....ngeriiiii....

pssstt...mmg encem & smart... ;-)

cikgu mas said...

salam cik lie

sebelum kak as jawab.mai cikgu jawab dulu...

Dari Sepang ke Putrajaya
Tie berbelang tak de yg sama
cik lie smart lagi bergaya
sapa berkenan antarlah nama.

manzlie said...

salam cikgu...

hmmm cikgu nih..tak abih abih duk nyakat kita..
sapa lah nak hamba yang hina nih..tiada paras rupa dan harta...yang ada cuma tie belang tuh jer


syukran

waslam

arulz_adnan said...

waaaa..blk mesia makin membeso nmpknyer..huhuhu...yg penting sihat kan.. :)

Imran Paris said...

En Li,
dua tiga tie dlm lemari,
mana nak sama tie berbelang,
dua tiga ratus blog telah aku layari,
mmg tak sama dgn blog En Li sorang

zain said...

Salam

Bestnya,rasa ralat la pulak. napa la masa g umrah baru-baru ni tak ada hati nak naik atas bumbung macam yang lepas-lepas.

Wah pagi-pagi minggu ni CM dan Hanis bangun awal yer. Seronok dapat no 1 ye. Memang seronok bila jadi juara. Hahhahh.

Abg Mgt said...

Salam,

2, 3 tie dalam lemari,
mana nak sama tie belang2,
lama sudah abg mgt dok cari,
tak kan beli kat CL sorang.

he,heeee......

cikgu mas said...

Salam... ni balasan pantun abg megat..

berdozen tie dalam almari
dipakai jua yg corak berbelang
untuk abg megat lain boleh dicari
Bonia belang untuk CL sorang.

rezeki said...

Salam cik lie,
makin berisi nampaknya dan nampak ceria. Berkat kerja dan dpt beribadah di bumi barakah. Alhamdulillah.

manzlie said...

salam Arul..

balik mesia sebulan so banyak lah saya makan...ada makan Asam pedas, ada makan Lomak cili api...jaid naik lah sikit badan ni dik ii but alhamdulilah..

syukran

waslam

manzlie said...

salam Saudara Imran..

Ye ker...hmm terima kasih nooh kerana masih menokng blog nih..

syukran

waslam

manzlie said...

salam Zain..

la awat adah mai sini taknak naik kat atas Bumbung tuh...

best tau ..kalau naik waktu petang or mahrib and isyak berangin sungguh..last year saya suka berbuka pose kat atas lah..meriah sungguh..

syukran

wasalam

manzlie said...

salam rezeki...

ye ker..takpa nanti puasa nih kurus lah balik sya..and menten lah nanti...leh Masuk nanti Mr Hunt2009 hehehhehe


syukran

waslam

manzlie said...

salam Abg megat...

laaa siannyer dia...hmm nanti cheq carikan satu nohh untuk abg megat...

syukran

waslam

Kak As. said...

salam,

tenang dan damai dataran Kaabah,
tempat sujud para jemaah
sedamai wajah hensem selamba
tersenyum puas
kerana tie dah melekat didada
macam TV 9, dekaaat dihati.

aduhai....
siapakah gerangan yang memberi
tie diberi beserta hati
smoga ikatan kekal abadi
kasih bersemi sampai kemati
walaupun tie tak disimpul mati

manzlie said...

salam kak As...


akak nih ada ada sajer dia...pemberian dari seorang adik yang baik hati serta mulia orang nyer...

syukran

wasalam

Farah Zafirah said...

nak tengok baju baby branded and harga lebih murah dr out market.. just o9 here http://onestopcollection.blogspot.com/

Kak As. said...

salam,

teringat plak lagu M.Daid Kilau
TST. heheheh...
M dan L
tst...

CL mau faham
sapa mkn pengat
sendiri mau ingat
kalau orang bagi tie tu
maknanya.....
CL dah kena ikat.

ibu,mommy,mom... said...

Assalamualaikum wahai penulis blog,
Terima Kasih kerna tak jemu jemu update untuk pembaca sekalian ..Seronoknya dapat tengok Kaabah hari hari,Ya Allah Aku bersyukur kerna diberi kesempatan ini...

Cik Li...
Hari tu balik ke Malaysia sempat ke mana?

manzlie said...

salam Kak As..


Sapa lah duk ikat sya plak nih...

hmm lagu apa tuh..maaf kak cheq memag tak faham tuh

syukran

waslam

manzlie said...

salam Ibu/mummy,,

alahamdulilah...dapat lihat dari blog nih hari hari..insyaalah akan sya paparkan sebnayak mana nanti sewaktu bulan ramadahan nanti...

tak samapi kemana pun sebab sya tak sihat airuth masa pulang ke kl..

syukran

waslam

silversarina said...

Salam,

Makin dekat Ramadan makin ramai ahli jemaah di Al Haram, sure minggu depan dah tak nampak lantai dah kat sana.

Memang padan neck-tie tu dengan kemeja CL .

PINATBATE said...

Salam Cik Lie..
agak-agaknya minggu kedua puasa nanti cuaca panas lagi ker kat sana?
Mak ngan abah kakpinat Insyaallah nak beraya kat Mekah tahun ni..kalau tiada aral diorg dtg pertengahan Ramadan..

manzlie said...

salam Silversarina..

Ye ker kemeja tuh padan dgn tie nyer..hmm tq..

ahhaminggu depan dah mula lah sibuk disini..saya pun duk pulun nih buat preparation for guest for coming ramadan nyer..letih kami skg..heheheh

syukran

waslam

manzlie said...

salam kak Pinat...

serkarng nih masih panas nih..sampai lepas raya lahh...jgn lupa suruh depa mai berya dgn sya yer kat hotel alsafwah..

syukran

waslam

PINATBATE said...

Insyaallah..
hari tu kakpinat ada bagitau depa kalau sampai sana nanti suruh cari cik lie..tapi biasalah org tua ..depa kata "malu kami nak jumpa kawan hang tu pinat,...kami mai dari kampung jer.."
huhuhu..

manzlie said...

salam kak Pinat...

jangan lah macam tuh kak..habaq kak depa sian sya nih takda mak bapak..takslah kalau saya nak bermanja dgn mereka kan..cakap kat depa sya dah anggap depa cam mak bapak saya dah...insyalah akan sya layan mereka sbgai mana sya layan org tua saya dulu..

bagi sya takda istilah org kg ker org bandar..kita manusia semua sama disisi allah swt..
ok kak habaw nohh kat depa..sya tunggu tau

syukran

waslam

ibu,mommy,mom... said...

Assalamualaikum Cik Li..

Terima Kasih.Seronok and tak sabar rasanya nak tengok gambar gambar orang berterawih nanti...

La Cik Li haritu tak sihat,ubah cuaca kot tu..

Ni mak mak sedara saya ada di sana...doa doakanlah mereka dapat umrah yang mabrur.

Rindu sangat rasanya nak pegi lagi,hari tu bulan 4 baru pegi:)

Kita orang kat Kl ni still keep in touch dengan mutawif kita orang haritu..

manzlie said...

salam ibu ,mommy dan mum,

ohh ye ker...insyaalah akan saya paparkan nanti,
yes arituh taksihat..cuaca kot..

mai lah lagi nohh

syukran

waslam