MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Saturday, 15 August 2009

Indah nyer Masjidl Haram...."

Sempat jugak ni aku melihat dari dalam bilik permandangan MasjidilHaram ketika aku periksa kamar kamar nih..kenapa lah tak puas puas aku merenung nyer...?

Salam from Makkah...Kheif Halaq ente....semoga sihat alhamdulilah hendaknyer....entah kenapa semenjak aku sampai kesini memulakan tugas ku semula aku asyik duk mengintai jer dari kamar bilik memandang Kaabah dan Haram dari situ..alangkah syahdu nyer sampai teralit seketika bila menatap permandangan tersebut...dah hampir seminggu aku memulakan tugas disini sampai bila mana aku conduct meeting pun didalam kamar ( Living area bilik nih mengadah Kaabah View) so mengadaplah kaabah nak lepas kan rindu lagi.....then bila time azan jer kami pun berhenti seketika solat bersama sama dari dalam kamar mengadap kaabah....alhamdulilah...syukran..wasalam

18 comments:

Azemi Ali said...

Salam ukhwah cik lie

cikgu mas said...

Salam cik lie

no satu ke ni???ku nak mulakan acara mengejar no 1..nk postkan dulu arr

cikgu mas said...

Salam

hu,hu,hu..cikgu kalau dgn rakan sebaya sorang ni selalunya kantoi..alah cik mie ni..musnah harapan ku,he,he,he..cik lie jgn gelakkan yer...

cikgu mas said...

salam...

hah baru boleh komen,,,tak per boleh cuba lagi kejar no 1,,

tu lah rezekimu cik lie,bukan solat jer hadap kaabah,tidur,makan,kerja pun mengadap kaabah...

pandanganmu Allah arahkan pada ganjaran pahala..mata cik lie amat beruntung saban waktu dapat menatap sesuatu yg mendatangkan ganjaran pahala,,,pandangan yg baik akan menjernihkan hati..Subhanaallah...

P/s: Intailah kaabah dapat pahala besar,intai anak orang dapat apa???oppps termerapu pulakkk..he,he

hayati said...

welcome back CL..lame tak tgk post baru..rindu..thxs..

Kak As. said...

salam,
ana Alhamdulillah, khair.

aduhai memandang pada yang cantik dan dapat pahala plak.

ghindu kak as membara semula
bila tengok N3 ni.

manzlie said...

salam saudara ku Azemi..

salah Ukhwah to you also..

syukran

manzlie said...

salam cikgu...


Hmmmm......dah nasib badan.....


syukran
waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..


Hmmm alahamdulilah berkat dan Izin dariNyer yang maha esa..


syukran
waslam

manzlie said...

salam Hayati..

sesama..
many thanks yah..

waslam

manzlie said...

salam Kak As..

alhamdulilah ..ye ker dah rindu membara tuh..mai lah ajak abg megat sekali..kali nih kak As dan abg megat kena tido kat bilik sya tau...jgn risau.all ON Me..

syukran

waslam

rezeki said...

Salam cik lie,
kalau menatap kaabah, rasanya memang tak akan jemu kerana itulah kelebihannya seperti yang telah dijanjikan oleh ALLAH .

manzlie said...

salam rezeki..

memang benar kata kata mu itu...memang kita tak akan rasa puas walaupun duk menatap hari hari nih....

Itu lah kebesana dan kelebihannyer...


syukran

waslam

cikgu zainab said...

Azli...sangat beruntung! setiap msa boleh tgk Kaabah. Alhamdullilah!
KN...tgk gambar2 jer lah...hu3!!

PINATBATE said...

Betul kata KN
Dapat tengok gambar kaabahsetiap hari kat blog ni pn dah rasa sangat beruntung..aryedu

manzlie said...

salam kak Nab..

tak pa aar..saya posting kan gamabr Kaabah hari hari dalan entry..akak leh gak tengokkan..

syukran

waslam

manzlie said...

salam kak Pinat..

is ok...akak tengok akt sini pun ok gak kan..

syukran

waslam

umiazuddin said...

salaam cik lie.

masyaAllah, Allah itu Maha Pemurah. Mudahnya nak memperoleh pahala daripada-Nya, kan cik lie? Hanya dengan merenung Baitullah yang memang tak jemu dipandang itu pun dah berapa pahala cik lie dapat dalam sehari, insyaAllah. :-)

cik lie, saya nak tanya satu benda. semasa solat bersama rakan2 di kamar tu, niat makmum dan berimamkan imam di Haram ke?

~saya yang jahil.