MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Sunday, 23 August 2009

" Salam Selamat berpuasa Dari Abang Samad.."

Salam Selamat Berpuasa dan Ramadan Kareem dari Abang Samad nih untuk semua 'Peminat Blog PDKM"....lebih lebih lagi" khas "untuk si dia tuh..katanyer...maafkan saya sebab ini adalah amanat orang so maka kuarlah entry Khas" dari "Nyer untuk Mu"...Alhamdulilah..syukran..waslam

p/s: cantik tali leher abg samad tu...mesti teringat kat si dia..

68 comments:

zain said...

Salam

hensem la pujaan hati cm ni

rezeki said...

Salam cik lie
Selamat berpuasa juga pada semua staff hotel cik lie,
mana pulak CM ni cik lie. balik kg kut.nti kocik hati abg samad pulak

zain said...

Salam CL.

Akhirnya impian CM menjadi kenyataan juga akhirnya. Banyak pahala CL menyempurnakan hajat seseorang tu.

Semoga CM tidur lena malam ini dibuai mimpi yang indah-indah.

rezeki said...

Salam CL ,
Abg samad org mana ? Kalau dia trim sikit kasi kemas janggut tu , tentu lagi hansome.

CZ , buka apa ptg ni ?

zain said...

Salam.

Hahahha, orang arab lagi panjang jangut lagi hensm la CR. Betul ke gitu CL.

Hari ni biasa la buka ngan kurma (bawa balik daripada umrah baru2ni.

Hari ni my beloved wife masak ikan parang goreng sambal. Bestnya masakan kegemaran CZ, dengan satur kambas (peria yang besar2 tu). Hari ni kurang meriah sket, semua anak2 dah balik cuma tinggal anak bongsu yang manja pait sebab cuti sekolah. Dia demam, tadi wak g klinik, kena injek, nampak dia ok tu.

CM, ooooo Cm, mano poi budak betuah ni. Sonyap jor. Abang samad dah lamo tunggu tu

rezeki said...

Salam CL ,
cakap psl janggut, teringat kat sana .lps je siap umrah terus gunting/tahalul. kemudian pegi kedai gunting cukur botak, trim misai dan part nak cukur je tentu tak boleh, "haram,haram " kata tukang gunting. saya ni jenis kena cukur tiap2 hari , kalau tak samalah mcm abg samad .

rezeki said...

salam,
alhamdulillah CZ.Sedap tu lauk kg.

Imran Paris said...

alamak tie belang jugak :D sure ada org yg terhenti seketika degupan jantung...hehehe.

zain said...

Salam,

ada satu lagi menu CR, bubur mee siput. Mee siput yang kering tu, di buat bubur ermmmmmmmm, mertua kat belakang memang x nampak. hehhe

rezeki said...

Salam CL , CZ dan Imran
lagi 10 minit nk berbuka , selamat berbuka . nti lps balik terawih boleh sambung.
Alhamdulillah.

zain said...

Salam;

CL, IP n CR, lgi 5 minit nak berbuka. Jumpa lagi lepas terawih.

Ya Allah ya Tuhanku kau berilah makan kepada mereka yang memberikan aku makanan ini. Lipatkan gadankan rezeki dan panjangkan umurnya.

Imran Paris said...

Rezeki..Pak Zain, dll di tanah melayu :D SELAMAT BERBUKA PUASA, TERAWIH JGN DILUPA

manzlie said...

salam zain..

Raja Pecut ....taniah

mau yer tak ..tul sal dia asyik tanya jer...heheheh


syukran
waslam

manzlie said...

salam rezeki..

terima kasih atas ucapan mu..

tu lah dah suruh kuarkan dia sonyap lak..kann


syukran

waslam

manzlie said...

salam zain..

alhamdulilah...sya cuma menolong jer sebgai shabat kan..apa slahnyer mengeratka sirahturahim antara sesam islam..


waslam

manzlie said...

salam en zain...
aduhh sedpa tuh..goreng cili garing kering..hmmm tak dapat nak tahan nih..teringat masa arwah mak buat tuh..ikan parang gareng goreng cili ..sedpa lah..

ye lah..mana si cikgu mas nih..tak nampak gak....sat sya teropong nohh..


syukran

waslam

manzlie said...

salam rezeki...

aahaa dsini kalau suruh dea cukur janggut depa tak mau..ckap Haram Haram...hmmm biasa lah semua kena ikut sunnah...


waslam

manzlie said...

salam Imran...

hmmm jgn tak tau tie belang tuh..punya banyak makna tau...hehehhehe


syukran

waslam

manzlie said...

salam rezeki dan Zain...

selamt berbuka Puasa....ingat ingat lah org mekah ni jugak...


waslam

manzlie said...

salam Imran..

hmm kita jugak lah berbuka lambat kan..

heheheheh


syukran

waslam

Imran Paris said...

En Li...saya buka puasa lagi 7 jam 30 minit...sabar jelah. En Li lg brp jam berpuasa :)

Eh...saya nak tanya sikit. En Li buka hanya dgn kurma2 dan air zam2. Pas tu tak pulak bersahur...tahan pulak berpuasa keesokkan harinya. Atau masa moreh En Li makan Chicken Mandi tp tak bg tau sama kami :)

manzlie said...

salam Imran...

saya berbuka lagi 4 jam...

dah biasa lah...takda masalah..lagi pun time kerja malamjust mnum air zam zam jer and take somemere kurma...memang tak leh sahur lah..tak tau kenapa?takleh mkan pagi lah


syukran
waslam

Imran Paris said...

Wah En Li...hebat ni...hanya berbekalkan tamar dan zam2 sepanjang Ramadhan. Betul2 menghayati fitrah Ramadhan. Mcm ni Syawal ni makin bergayalah En Li, badan makin slim, pakai pulak bj melayu, bersampin segala bagai tu. Makin menambat hati yg dah tertambat tu :) Err...sure lepas ni En Li boleh jadi Raja Trek gak :D

manzlie said...

salam Imran..

hmm tahun nih sya takda beli baju melayu /raya lah..dah 3 tahun tak beli...hehhheh

dulu memang saya raje pecut...- 100 meter dapat gangsa jer masa sekolah..hehhe skg dah jadi Raja Makan lah....makn kurma


syukran
waslam

zain said...

Salam Manzlie n Imran,

ermm lagi 4 jam nak buka yer. Imran pulak lagi 7 jam, dah gitu putaran alamkan.

Kiranya Lie ni (tak tau nak kata apa), bole tahan yer berpuasa tanpa sahor. Saya tak leh gamaknya, saya ni bekas gastrik, Allah punya kuasa yang memberikan saya kizinan berpuasa penuh sebulan dalam bulan ramadahn n 6 hari bulan syawal. Lain-lain bulan, masya Allah x boleh tahan .Tp akhirnya syaban hari khmis baru ni, bole la. Agaknya dengan keazaman, Allah bantu.

p/s: CL jangan masuk n3 baru sampai CM bagi komen. Dia ni jinak2 merpati kot. Masa CL balik M'sia dulu, macam2 alasan dia buat. Hhehheh masih segar diingatan saya.

Tengah siap nak g solat terawih. anak bongsu si manja pait tu nak ikut katanya. Terima kasih atas doa CL yer.

PINATBATE said...

lepas berbuka jer terus buka PDKM..nampak gambar abang hensem tie belang ni terus rasa lapar balik..haha!mana sidia tu tak mau komen ker..?

zain said...

Salam,

sket lagi, kalau nak buka juga n3 baru, tunggu la kul 5 waktu Mekah yer. Saya dah balik terawih tu heheh

Asalamualaikum

manzlie said...

salam zain...

hahhh betul tuh kata mu..cm tuh bnak alasan kan..heheheheh

alhamdulilah bagus lah tuh...
saya baru jer balik dari multtazam tadi solat sunat and berdoa bagai..just spend my time 20 min jer...rasa rugi lah kalau tak solat sunat situ time ramadan ni kan....


syukran dan selamat berterawih


waslam

manzlie said...

salam kak Pinat...

ensem kan dia tu sal cm suka...hehehhe


syukran

waslam

manzlie said...

salam Zain...

ok lar..sya tunggu waktu mesia kul 10 malam baru new entry nooh..


syukran
waslam

cikgu mas said...

Salam semua

CM baru sedar dari pengsan pas bukak entry ni.....Ya ALLAH,Masyallah wal Alhamdulillah,,,,nakal yer cik lie ni..tak terkata...diriku kelu seribu bahasa..lumpuh jari jemari nk taip komen ni!!!!!


Cik lieeeeeee,hang balik mesia,hang siappppppppppp yer!!!!kt KLIA lagi cheq tungggu buat perhitungan ni!!!!!!!!he,he,he...

manzlie said...

salam cikgu....


HE HE HE HE HE HE.....jgn marah noohhh bulan pose nih..nanti kena jual?

cikgu mas said...

SAlAM...

he,he,he,he...nak cakap apa arrrr!!!!!apapun ini lah hadiah ramadhan tahun ini untuk diriku...

ku `tangkap`senyumnyer...ku simpan dalam hati`,,,he,he,he...

patun untuk abg samad...


2,3 kucing berlari
manakan sama si kucing belang
wajahmu samad sangat berseri
memakai tai yang berbelang-belang


pantun utk cik lie pulak..

2,3 kucing berlari
manakan sama si kucing belang
balik mesia cik lie akan kucari
ku patahkan tulang temulang...

he,he,he...siapppppppp yer..amboiii biasa lagi dia.....!!!!!

kak as tulung cikgu ni!!!!

manzlie said...

salam cikgu...

In jawapan pantun mu :

2,3 kucing berlari..
wajah bang samad berseri seri..
apakah benar kaa hati ku ni..
malam ni cikgu tak leh tido lagi..


waslam

rezeki said...

Salam CL dan warga PKDM,
Alhamdulillah baru lps terawih kat Surau Bandar KT.Hari ni saja berjalan kaki ke surau tu dgn hero saya. Nk ambil pahala lebih dan nk rasa berjalan kaki mcm masa kat makkah dulu. Penuh jemaah.
CL, tadi kami berbuka mkn popiah basah dan goreng serta murtabak yg kami beli kat Kg. Melayu JB yg terkenal tu. Dari KT terus pegi JB sekejap. Masa berbuka teringat kat CL.
Alhamdulillah.

Imran Paris said...

En Li & CM...saya gelak terbahak2 baca pantun2 tu....tak sangka CM sampai pengsan tgk n3 ni...patutlah sampai tak terkomen apa2...alahai hati teringat mulut tersebut..jgn sampai terbatal puasa udahlah. Eh...Hanis mana??? Gi temankan Kak Mas awak yg konpem tak lelap mata mengenangkan Bang Samad yg jauh diperantauan...cheewah.

2, 3 boleh ku cari
mana nak sama tie berbelang
Abg Samad tak mungkin dpt di tukar ganti
N3 En Li nyata buat CM tidur tak tenang :D

manzlie said...

salam Rezeki...

alhamdulilah..bermanafaat bersama hero saudara tuh...

ye ker..hmm my peberet murtabak lah time berbuka...takpa ar..

alahmdulilah....tima kasih..


syukran
waslam

manzlie said...

salam imran...

CAya lah pantun mu ituh...Perfect score 10

waslam

rezeki said...

Salam CL,
Syukran ats kesudian menziarahi rumah saya yg baru tu. Seblm ni saya tulis kat PDA je dan forum cari. Baru2 ni baru terbuka hati nk buat blog . Bukan apa, sebagai kenang-kenangan di hari tua nanti.Insayaalah.
Alhamdulillah.

zain said...

Salam CL
Akhirnya CM muncul juga yer. Akhirnya kini pasti (lagu Kak nita), Cik Li nanti boleh lah kita pulak jadi pengapitnya. Hahahaahaha.

Senangnya dalam hati, bila dapat abang samad, seperti dunia ini CM aje lah yang punya (lagu Tan Sri P.Ramlee la pulak)

cikgu mas said...

notiii yer semua ni...wat cikgu cam ni!!!he,he,he

manzlie said...

salam rezeki..

takpaar..bagus tuh..lum terlambat lagi kan...teruska usaha murni tuh..kami kan menyokong saudara..


waslam

manzlie said...

salam zain..

akhirnyerr.kini pastiii....ku merasaiiiiii cinta nan suciiii..
sodap lagu tuh...

bleh apa slahnyer..sya jadi pengapit bang samad..mrsa zain jadi pengapit cikgu arr..

waslam

zain said...

Salam,

aha hahahaah, ada ke pengantin, pengapitnya dua dua lelaki.ok mari kita buat sejarah dalam perkahwinan orang2 melayu.Betul tak cikgu sejarah

cikgu mas said...

cik lie cikgu dah wat wall paper gambar ni...kt pc cikgu,hah puas hati..nk sakat cikgu sangat,,,noti betul dari dulu suka menyakat...

ambooi en zain,ingat cik zain awal2 dulu,serius jer org nyer,la ni amboi dia lebih kuat menyakat dari saya,ada jer idea dia,geng rapat cik lie ni,,,kuar lagu P.Ramlee tu...he,he,he

rezeki said...

Salam CL
mana lebih seronok , berbuka kat bumbung ke atau laman kaabah.
Pernah juga dulu pak arab sekali tu masa berbuka kasi teh arab dgn kurma yg rasa manis mcm diletak air gula.

p/s : CM kalu noti , rotankan... mcm kat sekolah...

zain said...

Salam,

ahhaha, belajar ngan cikgu Mas la. Salam ceria.

Bila la n3 baru ni, dah nak tido ni

zain said...

Salam,

ahhaha, belajar ngan cikgu Mas la. Salam ceria.

cikgu mas said...

salam

en zain kena tido dulu,kata cik lie biar abg samad menemani peminat PDKM lama sikit.he,he,he

kenapa tie abg samad dgn tie cik lie sama yer?????apa maksud yer tu??he,he...nape abg samad senyum cam tu,biasa yer dia serius jer..cik lie ni wat drama ni...

zain said...

Salam,

Ok la. CZ nak berehat la. Semog CM dapat no 1. Betul tu n3 abang samad memnag istimewa, mrs zain geleng kepala tengok mrzain gelak macam dahan patah

Ya Allah ya Tuhanku, kau ampunilah dosa-dosa ku dan semua pengunjug PDKM ini. Sekiranya kami mati, matikan la dalam IMAN. Amin

rezeki said...

Salam
CL,CZ,CM dan rakan2, saya pun nk beristirehat dulu, semoga diberikan kesempatan utk kita semua menhirup nikmat kehidupan ALLAH pada hari esok . CL, doakan kami semua di sini agar sentiasa dlm kerahmatannya .Selamat malam .
Alhamdulillah.

PINATBATE said...

eehh..
apa bunyi bising-bising tengah malam ni..?
larr...cikgu mas mengigau rupanya..apa kes ni CM..,mengigau sebut "tie belang...tie belang"..isyy..isyy..isyy...

manzlie said...

salam en Zain..

hari ini dlam sejarah...ok gak yang kawi cikgu sejarah gak kan..

ok set..jadi...Bila? wedding planner kita panggil Hanis nak..bunga telur kasi kat kak as, sekampong kita bagi kat kak pinat handle...apa macam? setuju tak?

wasalam

Imran Paris said...

CM..point of correction, bukan "menemani peminat PDKM" tp "menemani lena tidur ku (CM) mlm ini hingga ke sahur hari nanti" CM moga berjaya utk tidur lena...hahahaha. Jgn patahkan tulang temulang sy kat KLIA nanti tau, saya gurau je.

Geng semua...gi baca komen En Li hal nikah, sanding, pelamin kat n3 terdahulu sblm ni....cepat.

manzlie said...

Salam Rezeki...

bagi sya semua tempat best asalkan di kawasan Haram nih...


waslam

manzlie said...

salam kak pinat...

aaikk akak adan dengar paluan kompng dulu ker dari kami semua..patut lah bunyi bising kat ruma akak..


jgn lupa buat sekampong nanti tau...ramai org nak pegi nih...

waslam

zain said...

Salam,

CR tunggu n3 baru gak yer. hehheh,

saja masuk balik nak bagi tahu CR, ada satu menu lagi tadi iaitu masak lomak tempoyak ikan bilis. Sedapnya mrs zain masak. tp Manzli x suka tempoyak.a

satu lagi CZ nak bagi tahu, mrs zain pandai masak tempoyak yang campur2 dengan pucuk ubi yang diracik halus, serai, bunga dedap, petai atau udang. ermmmmmmm

manzlie said...

salam en zain dan rezeki,

berehat lah dulu ..tido lah..nanti bangun sahur jgn lupa bukak blog sya nohh..ada new n3

syukran

waslam

zain said...

Salam,

Lor, macam mana nak tido ni, ebtul kat pinat, tekajut barok eden, donga CM gigau.

Bawak2 istigfar CM, nak tido bsuh kaki, ha kan dah mengigau tu.

CZ denga CM panggil lain pulak. dia kata oooo janggut abang samad ni, ............

manzlie said...

salam En zain...

yang masak lomak pucuk ubi racik halsu halus tempoyak sikit tuh eltak petai sya makan..boleh nanti pergi rumah abg zain nanti rasa masakan Mrs zain..

syukran

waslam

cikgu mas said...

Salam

aduhai nakal yer en zain ni..ada pulak mengigau...panggil janggut orang,bahaya benar tu!!!

hmmm,saya nk geng lah dgn mrs zain,biar boleh sms piat telinga cik zain ni..huhh

manzlie said...

salam cikgu...

aikk dah nak berpakat dgn mrs zai lak..hmm tak patut..takpa..sya geng mr zain....

syukran

waslam

cikgu zainab said...

Salam Azli,

Makin meriah entri kali ini! Si hensem tu punyer pasal!

Pandai CM berpantun..KN tabik!

Hanis said...

Salam semua,

Ya Allah...hanis gelak tak berenti2 dah pagi nie....semlm sebelum berbuka hanis sempat masuk sat....dah tergelak tp tak leh nak menulis...tu pon puas tahan takut org2 keliling perasan sgt...emmm hanis yg tengok sekali imbas gambar tu pon...buat hanis tergelak bila nak tdo...nie kan pula kak mas kita....emmm pagi nie hanis sambung gelak meleleh2 air mata dah nie....

abg...ok...hanis set aje cadangan abg tu...abg & pak zain jd pengapit yee....wokehhhhhh

En imran...mlm td hanis tak dpt p tengok kak mas yg tak leh tdo tu...tp hanis sempat call bertanya khabar aje....mmg sedih bunyinye....tp sedih kegembiraan sbb dah terubat rindu....

mama mane yek???

manzlie said...

salam Kak Nab..

kalau dah suka berpantun punboleh kak..dah syang kan...hehehheh dengar cerita malam tadi lena bagai dia...sampai terlupa nak bangun sahur...



waslam

manzlie said...

salam Hanis...

ang dengan pak zain nak buat besar besaran , sambut peminat PDKM..kami kan dah nak pakai padang seklah cikgu mas tuh kat dengkil..huhhh punya besar tuh....
malam tadi dia terlupa nak bangun sahur..di buai mimpi indah dng bang samad bertali leher belang..fuyohhhh..cayalah..itu lah saayang namanyer...


waslam

cikgu mas said...

salam...cik lie

amboiii,siap pecah lubang cheq mimpi sampai tak bangun sahur...aduhai ni bukan patah temulang lagi ni...ni kena register kt Ampang Puteri ni nanti,,,CM tau cik lie phobia dgn hospital...

lagi satu padang sekolah cikgu tu mmg besar,ada bas untuk ambik rombongan pengantin pompuan kat seremban,bas satu lagi pi equine park n kg pandan ambik sedara pengantin lelaki,pasukan kompang sekolah Cm mmg yg terbaik di daerah Sepang,kami ada jugak Persatuan Silat Cekak Hanafi n Taekwando untuk sambut pengantin,dewan sekolah boleh muat 1000 tetamu,pas tu terus bulan madu kat Pullman Putrajaya....

wah tak jadik masalah kekawan kita sandingkan cik lie dgn ????? abg samad n CM jadi pengapit tu....

cik lie dahlah tu,galak yer mengusik cikgu...

manzlie said...

salam cikgu..

ehehehe dia ubah lak pengantin tuh...hmmm dia duk mmpi skan cheq lah kena naik bas rombongan?ada ker patut...en zain tengok dia tuh...pandai kan duk berdalih kan...

cikgu..jangan lari aarr...


wasalam