MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Thursday, 13 August 2009

" Ketibaan Ku .....

Tengok lah kamar bilik ku depa duk hias macam Honeymooness Couple Room...dia orang ingat aku bawak isteri sekali kali nih datang but.....
Di balai Ketibaan mereka duk tunggu saya hampir 2 jam..siap buat kertas besar write my name Mr Mudir Azli VVIP, gelak jugak masa keluar tuh tengok depa duk senyum kat saya.." Siapakah gerangan pemuda yang bertali leher cerah tuh?.....

Ni lagi satu..takleh nak tunggu esok di Pejabat..siap buh dalam Kamar saya report within one month ketiadaan saya tempoh hari...aduhai poning den membaca pagi tadi...
Sempat ajak saya menjamu selera sekejap sebelum saya kuar pergi ke Masjidl Haram...kul 2.00pagi duk makan heavy tuh.alahmdulilah rezeki jangan di tolak maut jgn di cari tul tak cikgu....naik lah berat badan ku nanti...syukran..waslam



58 comments:

zain said...

Salam CL,

Syukur kehadrat Allah yang memberi rahmat.Moga Allah memberkati mu dengan melimpahruahkan rezekimu.

Seronok melihat saudara yang sudah terubat rindu disamping orang-orang yang menyayangimu di sana.

Suykran

Salam sejahtera....... said...

salam,
seronoknya CL berada di tanah yang penuh berkah dan dikelilingi pekerja dan teman2 yang menyayangi.

nj said...

Salam Perkenalan
Izinkan saya link blog ini...

Jubail, KSA

cikgu zainab said...

Salam Azli,
Cewah! Macam kamar pengantin! Depa dok tunggu kepulangan azli sekian lama!
Mereka rindulah tu sebab bos lama balik kampung.

silversarina said...

Seronoknya disambut bagai VVIP , itu maknanya mereka semua sayangkan Cik Lie , Alhamdulillah.

Kalau saya dapat bilik dihias macam tu, alamatnya tak bangun tidolah saya ...hihi.

rezeki said...

Salam cik lie,
Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar. Rasanya semua staff bawah cik lie rindu dgn bosnya. Tentu seronok bekerja dalam suasana sedemikian disamping dapat beribadat setiap hari di bumi barakah.

baz said...

kalau ana kat sana time haji bulih duk semalam ke?

deeja said...

salam..kunjungan...ish rasa..teringin sangat nak ke mekah...

normala said...

Salam Cik Lie,

Hebatnya sambutan unyukmu. Begitulah Nabi kata kalau kita mengasihi tentu kita akan dikasehi.

Selamat meulakan tugas setelah lama bercuti. Moga musim haji ni dapat jumpa Cik Lie walau seketika cuma.

Abg Mgt said...

Salam,

Alhamdulillah, lega no, dah sampai balik.
Semua pakat ceria belaka.

Tengok dan bertambah kekawan baru kita dalam N3 ni.

Semoga ceria selalu.

shami2 said...

Salam cik lie,

Alhamdulillah dah sampai, banyaknya gambar....seronok tengok..boleh rasa macam saya berlari didepan kaabah....
kalau ada kelapangan nak minta cik lie ceritakan sikit, berkenaan...proses kerja-kerja pembersihan dalam kaabah...dan apa2info berkaitan...
P/s: minggu ni anak2 exam sekolah agama, alhamdulillah berkat doa, kiriman email dan juga buah tangan, dari pak cik lie dll mereka semakin bersemangat....

Yem0805 said...

Salam Cik Lie,

Hehe ketawa saya tengok bilik Cl macam bilik honeymoon..yelah dia orang dok pikir CL bawa isteri sb cuti lama mungkin dia orang pun rindu dgn Cik Lie..

Syukur nikmat Allah

Nor'ain Jaffar said...

Salam,

Alhamdulilah saudara dah selamat sampai ke makkah....
Rindu rasanya nak melihat gambar2 disana......

manzlie said...

salam Zain....

alhamdulilah, sya skg sudah mula bertugas demi persiapan kedtangan para Jemaah minggu depan for Ramadan...alhamdulilah..kami akan busy lah but seronok sini berkerja..

many thanks for the doa..

wasalam

manzlie said...

salam Nj,

Boleh apa salahnyer..

syukran

wasalam

manzlie said...

Salam Sejahtera,

alhamdualilah....syukur pada Allah swt.


wasalam

manzlie said...

salam Kak Nab...

tu lah...segan sya di buat nyer..

syukran

wasalam

manzlie said...

salam silversarina..

alhamdulilah tapi segan jugak dibuat nyer budak budak nih..anyway alhamdulilah ada jugak insan yang menghargai saya disini..

waslam

manzlie said...

salam Baz..

boleh apa slahnyer..takda malsah tumpang jer kat bilik sya kalau sudi lah...


waslam

manzlie said...

salam Rezeki,

alhamdulilah..semoga diterima oleh Nyer...insyaalah

waslam

manzlie said...

salam Dejaa..

insyalah tuh kalau dah ada nawaitu yang baik insyaalah alah swt akan makbulkan jgn risau berdoa dan berusaha lah pasti berjaya

syukran

waslam

manzlie said...

salam kak Normala..

alhamdulilah syukur pada nikmat yang allah berikan nih...

boleh la kita berjumpa nanti yer ..jgn lupakan sya disini

waslam

manzlie said...

salam Abg Megat...

alhamdulilah...berkat doa dari abg jugak nih...mana Ka As..rindu lah dgn komen dia..
sampaikan slam padnyer yaa
syukran
waslam

manzlie said...

salam Shami2,

alhamdulilah...harapan sya semoga adik adik tuh berjya dalam pelajaran dan menjadi anak yang soleh,taat pada kedua orag tua mereka insyalah...

syukran

waslam

manzlie said...

salam Yem...

tu lah dibuat nyer saya macam tuh...segan lak.. nih planning nak tukar balik katil tuh sya nak yang single la..kecik sikit..besar katl wat pa kan...

wasalam

manzlie said...

salam Nor ain..

alhamdulilah..jgn bimbang saya akan masukan nanti entry entry yang terbaru..cuma lum buat rounding lagi sebab masaih lagi dlam keletihan nih..

syukran

waslam

taj said...

salam,

sukran.. ciklie nampak happy dgn staff2 yg bergitu perihatin dan juga kamar beradu yg sungguh meletup... cam bilik pengantin... heheh... bila lagi???

ijoismart said...

Rupanya Lie dah balik Mekah. Semoga bertambah ceria. 8 hari lagi nk puasa, pasti ramailah para tetamu mengunjungi Baitullah. Lie pun pasti sibuk ...

cikgu mas said...

salam cik lie


internet cikgu ting tong,pinjam kawan punya ni,nk dgr khabar cik lie,

hmmm cik lie tak usahlah tukar katil single...biarlah katil besar,buat persediaan,lagipun cikgu boleh gak,cikgu,kak noor n hanis golek2 kt katil tu kalau sampai makkah nanti.cik lie janji dah nk tumpangkan kami..cik lie tido bilik lainkan!!!cik lie makan jer..pas tu wat tawaf..jd balance lah..takut sangat badan naik!!!comel apa??

Aduhai...cantiknya bilik tu...sabarlah cik lie,...

P/s: cik lie entry ni semuanya indah,ada bilik yg cantik,abg samad,makanan2yg sedap...tapi tu semua tak mampu atasi kerinduanmu pada kaabahkan...take care yer!!!

Kak As. said...

salam,

sampai begitu sekali depa sambut CL nooh.

sian kat depa nak tengok CL bawa mrs Mudir Azli bersama. tapi kecewa, depa semua siapkan bilik pengantin utk CL dan pasangan.

tak pa lah katil besaq lagi sedap tdoq, boleh golek p mai p mai, tak jatuh.

si Abg somad tu pakai tali leher macam hat CM beli ritu. hehehehe

awat dok rindu kat kak as plak, habaq la rindu kt orang lain...????? dia pun dok rindu gak kt CL. nanti kuruslah badan sbb dh tak lalu makan .

maklang said...

selamat pengantin bujang lah Cik lie...

tu kenalah carik isteri cepat2...semua orang dah tak sabar...:0)

Hanis said...

salam ceria cik lie,

waaaa...cantiknye bilik tu...sesuatu yang pasti menarik perhatian & minat hanis...gubahan tuala atas katil tu...cantikkkk...cik lie, bilik nie masih view kaabah lg ke?

kanda mas...muat kaaa tuk kita bertiga dok berguling kat katil tu...huhuhuh...kita bertiga nie kan comel2.....huhuhu

Abg Mgt said...

Salam,

Katil tuu besar elok dah memang sesuai dengan pasangan.

Mungkin En. Samad dah maklum kot CL nak bawa balik teman dari sini.

P/S: Warna pink mungkin kegemaran CL......?

Kak As. said...

salam,pink, pink, pink....patutlah ada orang pakai baju pink.. heheheeh.tapi jangan booking kreta warna pink dah ler... ahaks..

Kak As. said...

salam ,
hanis, mama pun suka gubahan tuala tu.
sepasang angsa putih untuk berdualah tu, tapi CL balik sorang.

sayang seribukali sayang.

cikgu mas said...

salam

kak as..ye lah ternampak sesuatu yg belang kt abg samad...aduhai kena pulak taste cikgu dgn dia..macammana tu cik lie!!

2 angsa tu!!!kalau dirapatkan akan berbentuk hati..tapi dah balik sorang diri..angsa tu terpaksa dok jauh2..tapi kalau angsa tu tukar jadi bangau lagi elok cikgu rasa cik lie!!

manzlie said...

salam Taj...

hahh tu lah memang hepi sangat sebab dah taksaba masa tuh nak masuk haram tengok Qiblat ..


syukran

waslam

manzlie said...

salam Ijoi...

yes saya akan mula busy lah mngu depan..sekarang nih duk buat meeting jee pasal preparato Ramadan nih...

syukran
waslam

manzlie said...

salam Kak As..


laaa sapa lak di Kl duk merinduan kat saya ada ker? Kak Ass nih suka sangat meneka dalam kesamaran

wasalam

manzlie said...

salam Maklang..

sabr lah ..jodoh tuh lum ada lagi..kalau ada cheq jemput maklang kat Masjidl Haram ye..sebab cheq nak menikah dalam Haram...

syukran

waslam

manzlie said...

salam cikgu Mas...


Hmmm ada ..nanti cikgu dtang saya sediakan lagi satu katil yang paling besar untuk 3 rg..jgn risau ...takpe lah cikgu bertiga tido lah kat atas katil sya leh tido dalam bilik ayaq..takda mslah lah

syukran
waslam

manzlie said...

slam Hanis ..

ye ker angsa tuh cantik..ok nanti balik kl ,saya akan ajarkan camner nak buat tuh..sebab kak sini saya kena ajar mereka...hehheheh


syukan
waslam

manzlie said...

salam Abg megat dan Kak As..

ishhh cheq tak berapa gemar lah warna PInk...cheq suka warna warna yang garang garang tau..such a warna kuning,oren,merah,navy blue and others.


syukran
waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

hmmm angsa tuh nak di tkar jadi bangau...takpa lah at least better than Boyer kan...


syukrn
waslam

Atikah said...

Salam en lie...

Selamat kembali ke tanah suci...

Cik lie, bilik baru ker? cam bilik pengantin jer.... jangan2 en lie balik berdua.... jgn marah... he.. he...

Abg Mgt said...

Salam,

Tak kan tak dak kot gambar2 special semasa CL bercuti disini?

Masuk la sekepin dua nak tengok. Mesti ada yang paling istimewa....

Masa makan cendoi ka atau ABC!

zain said...

Salam CL dan yang lain-lain.

Mangggg aiiiiiii, meriahnya hang pa noo. Tapi macam semangat baru la. Kerinduan kepada kaabah memang x dapat digambarkan dengan seribu bahasa namun n3 ini dapatlah sedikit sebanyak mengubat kerinduan itu.


p/s

Berita TV3 1.30 thari memaklumkan Ust Asri (Kump. nasyid Rabbani) telah kembali ke rahmahtullah kerana komplikasi sakit jantung. Semoga rohnya dicucuri Rahmat dan ditempatkan bersama-sama dengan mereka yang diredhaiNya. Al Fatihah.

Teringat kenangan manis semasa bergambar dengan Ust Asri di Masjid Biru Istambul Akhir mei 2009.

taj said...

salan semua,

dukacita dimaklumkan, Vokalis utama kumpulan Rabbani, Mohamad Asri Ibrahim (Ustaz Asri) meninggal dunia sebaik sahaja jatuh ketika membuat persembahan di RTM kira-kira jam 11.15 pagi ini...seorang daie' telah kembali kepada penciptaNYA... semoga Allah merahmatinya dan ditempat org2 yg soleh dan terpuji... amin..

Zailan said...

salam azli,

ini baru entry saya yang kedua setelah sekian lama. Insya Allah saya akan ke sana minggu depan. Kalau ada kelapangan saya akan cari tuan azli di hotel al safwah (betul kan nama hotel ni?). dengan izin Allah jika segalanya berjalan lancar saya akan sampai ke Mekah dari Madinah pada malam pertama Ramadhan.

ijoismart said...

Pergi Tak Kembali oleh Ustaz Asri

Setiap insan pasti merasa
Saat perpisahan terakhir
Dunia yang fana akan ditinggalkan
Hanya amalan yang dibawa

Terdengar sayup surah dibaca
Sayunya alunan suara
Cemas di dada...lemah tak bermaya
Terbuka hijab di depan mata

Selamat tinggal pada semua
Berpisahlah kita selamanya
Kita tak sama nasib di sana
Baikkah atau sebaliknya

Amalan dan takwa jadi bekalan
Sejahtera bahagia pulang...ke sana

Sekujur badan berselimut putih
Rebah bersemadi sendiri
Mengharap kasih anak dan isteri
Apa mungkin pahala dikirim

Terbaring sempit seluas pusara
Soal-bicara terus bermula
Sesal dan insaf tak berguna lagi
Hancurlah jasad dimamah bumi

Berpisah sudah segalanya
Yang tinggal hanyalah kenangan
Diiring doa dan air mata
Yang pergi takkan kembali lagi

manzlie said...

salam adiku atikah...

hmmm abg balik sorang jer lah...biarkanlah bilik tuh camtuh..nanti abg akan tunggu kak as dan abg megat meraikan nye disini..ok tak?

syukan
waslam

manzlie said...

salam abg megat...

ada banyak gambar..tapi nak kuar kan ker..kalau keluar sure meletop nanti cerita di Mesia...gambar Jejak Kasih yang paling best tuh...Nak ker????

syukran
waslam

manzlie said...

salam En Zain..

insyaalah nxt entry nih sure en zain jeles dan seronok tengok..saya duk karang nih..

Innnallah...mari kita sesama mendoakan semoga roh arwah berada bersama sama dgn org2 yang beriman...-Al fatihah..amin

syukran
waslam

manzlie said...

salamijoi...

so sayu menbacanyer...terasa keinsafan menusuk di kalbu saya..alhamdulilah..allah swt menyedarkan sya semula..

syukan
wasalam

Abg Mgt said...

Salam,

Ya laa nak tengok juga, dok dengaq cerita saja, mana aci.
Ok?

Atikah said...

Salam en lie...

Wah.. balik mesia jejak kekasih ya... tak sabar lak nak tunggu entry tu... cepat2 en lie...

manzlie said...

salam abg megat..

insyalah akan sya buat nanti selinan entry yer..sabar nooh..

waslam

manzlie said...

salam adikku Tikah..

buka jejak Kekasih...Jejak Kasih lah..heehheeh


waslam