MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Thursday, 20 August 2009

" Jam 9.30 pagi....."


Salam from makkah...kheif halaq ente semua....bila saya mula jer bekerja duk "Checking rooms" for our arrival guest for SURE saya akan memandang tingkap dan melihat keadaaan sekitar masjidil haram or memandang kaabah yang pasti akan menyentuh hati dan perasaan ini..itu lah dia gambar yang di rakam kan oleh saya pada pukul 9.30 pagi tadi...agak tenang dan syahdu sekali kelihatan para jemaah melakukan Tawaf waktu itu......alahmdulilah...syukran..waslam

23 comments:

cikgu mas said...

Di malaysia,putrajaya now pukul 4.30 ptg adakan CM no 1?...jeng-jeng

cikgu mas said...

yes,yes,ang pow maaa!!!!he,he

cikgu mas said...

salam..CL

CM now kt kedai mamak di Cybervalley minum ptg dgn kawan,bukak lap top ,u sdg n3.mmg rezeki CM lah...yg lain jgn marah ,123 CM punyer...jom maggi goreng!!

manzlie said...

salm cikgu mas..

taniah
ang poww...ishh cam chine Ney year lak..heehheeh


syukran
waslam

manzlie said...

nak sikit maggie tuh....

teringin dahhhh..

taj said...

salam semua,

amboi3 cikgumas... suka nyer dier bolot 1 2 3...
muaaahhhh pehhhh... ptg2 kena maggi goreng n teh tarik... mmg mariii...

CL... waktu tu adalah waktu dhuha dan waktu yg dirinduilah...

Imran Paris said...

En Li...saya teringin sekali kerjakan umrah di bulan Ramadhan, tp nampaknya tahun ni mmg tak berkesempatan. Jelas tahun ni keluarga dan kerja (terutamanya) menuntut perhatian penuh saya. Alhamdulillah. Smlm semasa Maghrib, saya berkira2....kalau tak de aral nak juga bersama keluarga berumrah Ramadhan dan menyambut Syawal di sana. Kalau perencanaan tersebut dimakbulkan...En Li jgn lupalah janji2 En Li tu....mari saya ingatkan - Attar Sultan, Chicken Mandi, Roti (apa tak ingat pulak nama), Piza bla bla bla bla. jgn marah hah...cheq gurau saja. En Li, selamat menempuhi Ramadhan di bumi barakah. Doakan kami semua sampai disana esok2 nanti.

Hanis said...

salam..

kanda mas..cayalahhhhh...mmg setia ngan 1..2..3...lah.. ;-)

en imran..waaa ingat semua janji2 CL kita...seb baik ngan hanis CL tak janji ape2...cuma kana nak bg tumpang hotel tu semalam aje...tingkat 21 tu kan bang ;-) emmm jadi lahhhh....tul dak CL?

manzlie said...

salam Taj...

ye..memagn waktu tu..

syukran

waslam

manzlie said...

salam Imran..

hmmm takda maslah semua tuh..kocik jer....heheheh

jgn lupa mai yah..


syukran

waslam

manzlie said...

salam Hanis..

hmmm jgn kat akan semalam..sebulan pun tak apa..tul tak cikgu?

heheheheh


syukran

waslam

Hanis said...

salam CL,

huhuhuh....CL jangan nak wat controversy kat sini...awat CL p layan CM tu....huhuhu...

Kak As. said...

salam akhir Sya'ban,
marhaban ya Ramadhan,

waktu Dhuha, memang sedap dan nyaman untuk Tawaf.
aduh rindu nya nak Tawaf.

ya lah Hanis kalau dok sana terus lagi seronok ..... amacam CL.

shami2 said...

Salam cik lie,

Nampaknya acara balapan hari ni semakin rancak, sejak jam 8pgi tdi sehingga jam 4.30 petang,waktu msia CM telah berjaya menduduki tempat 1,2,3 menjejaki atlit tersohor..CL..hehehe..
Nampaknya laporan berita terkini dari bumi makkah semakin pantas dilaporkan...dari kedai mamak pra penonton setia dapat terus bersiaran..begitulah hebatnya bla..bla. kini....hehehe..

CL, CM gurau jer...buat tambah meriah..sya ni bru blik dr buat spot check pekerja cleaning kt site...nampaknya terlepas satu n3...hehehe
P/S: Waktu dhuha...hasil dr pembacaan waktu itu pintu langit terbuka,...dan rezeki utk hari itu akan turun dgn rahmatNya...sesiapa yg berusaha, berdoa kpdNya..insyallah akan makbul...seboleh mungkin jgn terlepas...waktu solat sunat dhuha.. mohonnlah apajua ....padaNya..moga urusan kta pd hari itu..dipermudahkanNya

cikgu mas said...

Salam CL

he,he,he...gelakmu mempelawa hanis tinggal sebulan seperti gelak croc,,,tak pe CM sentiasa di side cik lie,CM tambah lagi bukan sebulan,,,selamanya pun tak de pape yg salahnya,tapi kn mintak kt mak n bapa dia dulu...kenyataan ni disokong oleh k.as ku.

Kalau CL nk suruh CM jadi wakilnya,CM rela berkhidmat dgn sepenuh hati menjayakan visi ini,he,he,cayook cik lie

Balik Mesia kita layan Doraisammy Dang Wangi dgn towkey estet gotah Noor yek!!!maggi goreng CM blanjer,ajak CZ,Ijoi,Abg megat n semuanya lah!!bolehkan

manzlie said...

salam kak As...

ishh camner dia nak duk selamanyer ka sini..mana boleh kak As..

kena lah di berhijrah nanti...hmmm mau ker dia dgn suasan ka sini lain dari kl tuh...takpdapat upah menjahit camner?

syukran

waslam

manzlie said...

salam shami 2..

biar lah dia jadi ratu trek kita nih..ala alam Muntaz jaafar kan..always juara..hehehhehe


syukran

waslam

cikgu mas said...

Salam

yup Shami acara balapan makin rancak,harap dapat di teruskan dalam bulan ramadhan ni.saya ni dah jadi peminat fanatik PDKM..kt kedai mamak tayang gusti baik saya bukak lap top tgk kaabah,,sambil layan teh,,

saya punya pemerhati acara En zain ni,,,tak masuk padang lagi..mana dia ni????

Taj..ada rezeki kita sembang kt Doraisammy ker???

manzlie said...

salam cikgu..

eh eh eh..dah melalut lah cikgu nih..ke situ lak jadi nyer..heheheheh

kita cuma kasi tumpang sehari dua..bukan selama lama nyer kanda...

syukran

waslam

cikgu mas said...

eh,eh berdalih pulak kita pulak dia kata melalut,tu pi baca satu malaya boleh baca dia ajak anak dara org dok sebulan...betul kan k.as..amboiii.

kalau padi katakan padi
tidak hamba tertampi-tampi
kalau sudi katakan sudi
tidak kami ternanti-nanti

sekilas ikan di air sudah ku tau ikan ke boyer cik lie

Imran Paris said...

En Li tu ikan je CM...bukan boyer, mmg baik sakan...tul tak CL...tp tak taulah kalau diam2 ubi ;) eh....CM kat Putrajaya masih pakai tampi padi lagi ke ;-j

rezeki said...

Salam cik lie dan semua ,
untung cik lie dan sesiapa yg dpt menatap kaabah setiap hari kerana dapat rahmatnya hanya dengan memandang kaabah.
pada masa tu memang tgh masa solat sunat dhuha .antara doanya selapas solat dhuha tersebut :
Ya Allah bahawasanya waktu dhuha itu waktumu, kecantikan itu ialah kecantikanmu,keindahan itu ialah keindahanmu,kekuatan itu kekuatanmu, kekuasaan itu kekuasaanmu, Ya Allah, jika rezekiku masih di atas langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar mudahkanlah, jika haram sucikanlah, jika masih jauh dekatkanlah. Berkat waktu dhuha, keagungan, keindahan,kekuatan dan kekuasaanmu, limpahkan kepada kami segala yang telah engkau limpahkan kepada hamba2 mu yang soleh.
Doa tersebut juga boleh diamalkan selps solat fardhu. Semoga cik lie dapat mendoakan kita semua di sana dan cik lie dan kita semua sentiasa dirahmati Allah.

Alhamdulillah.

cikgu mas said...

salam en imran

betul tu,dia ikan jer...tapi dia bagitau kt cikgu baru ni..dia mmg ikan tapi ikan jaws...kekadang boleh jadi ikan kelisa..he,he,he..tapi betullah

cik lie memang baik,en imran should meet him personaly..very nice guy,,tak caya boleh rujuk abg megat

cik lie cikgu promo n bodek cik lie ni..up sikit ang pow maa!!!