MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Sunday, 16 August 2009

" Lunch DAging Unta..."


Salam from Makkah....apa kabar anda semua di hujung minggu nih..mesti busy kan ada yang berehat, ada yang kemas rumah untuk sambut Hari Raya bulan depan dan ada yang keluar pergi shopping beli barang2 keperluan untuk menyambut raya...tapi yang penting sekali saya doakan semoga anda semua sihat dan di rahmati allah swt hendaknyer..Hari nih aku cuti/offday so takda lah nak pergi shopping ker cuma saya just kemas bilik dan masak jer ..tadi saya masak sambal ikan bilis berserta dengan "KARI Daging UNTA".. pagi pagi dah pergi wet market depa cari daging unta tuh.sekilo sr30, boleh tahan jugak mahal nyer..tapi bila dah masak tadi aduhhh berbaloi lah dengan harga nyer..Sodapppp...Cm mai lah join sini dengan staff saya makan kalau mau..hehehheeh..ingat hati karang pas Asar insyalah nakpergi buat Umrah sat...boring gak kalau tak keluar kemana mana kan..syukran..waslam

43 comments:

cikgu zainab said...

wow! yummy!.terliur KN!!

zain said...

Salam CL,

ermmmm, yum yum yummy, best nya. terlior le. Tp CL ajak CM jer yer.

Memang la CL hari ni bz giler. terkejor-kejor ke UNIKLMIAT Sepang anak mengadu kena attack asma, demam batok. Seriau darah. Fellow dia bawak ke Hosp Serdang. Alhamdulillah tak ada apa-apa.

CL, doakan agar wabak ni menghilang dari bumi Malaysia

manzlie said...

salam kak Nab..


meh lah join cheq sekali kat sini


syukran

waslam

manzlie said...

salam en Zain..

meh lah join sekali kalau sudi...

Oh yer ker...aduhh...alhamdulilahlah takda apa pa kan...insyalaah i will doakansemoga kita semua di jauhi dari bala penyakit tersebut...Insyaalah..

Camenr kesihatan saudar Zain..luka tuh dah sembuh ker..harap dah pulih seperti sedia kala ..selamat menyambut Ramadan yang akan menjelang tiba..

syukran

waslam

Hanis said...

salam cik lie,

emmmm sedapnyeeee......kari unta bungkus satu bang...daging lebih yeee....kentang 3 ketul cukup laaaa...

hayati said...

salam CL

nampak cam sodap..sodap ke..tak sempat merasa lagi daging unta ni..selalu teman adik gi beli baju unta( camel ) adalah..

CL tolong doakan wabak ni cepat2 berhenti yea. kat tmpat sya ramai telah dijangkiti hingga ada kematian. last wk kena kuarantin dah..

taj said...

salam CL,

mmg mengoda jiwa betul... kari unta, uuuummppphhh... sedap cicah ngan roti...dok terbayang2 nih... bila nak rasa agaknya...
doakan Taj ke sana buat haji tahun ini...insyaAllah...

My Life said...

assalamualaikum.. DOAKAN AZIE YER CIK LIE... (-_-)

Abg Mgt said...

Salam,

Amboi sedap aih. Teringat masa dok makan dengan CL dulu.
Rasanya nak kena pi pula.

Oh ya adik abg mgt nak p 24 Ogos ni. Nanti dia call CL.

cikgu mas said...

Salam cik lie..

Aduhai cik lie..sampai hatimu mempelawa dari jauh jer...patut ler cikgu tak selera dgn keni rojes lunch tadi..rupanya idaman kalbu dok terpampang kat sini...

Camni jer lah CM pun cam hanis gak tapaukan CM gulai tu,kuah lebih yer..CM tukar dgn kemeja camel raya ni untuk CL..

Azemi Ali said...

Salam cikli,

Sedap nampak kari tu, lagi sedap nasi itu, nasi apa? Adakah Kabsah unta? Makan dengan roti lagi bertambah sedap. Pandai cikli masak.

Zaitun said...

Salam cik lie..


Sedapnya kari unta tu,yummy.Masa di Mekah dulu pernah dihidangkan gulai tu tapi tak jamah pun sebab tak biasa.

zain said...

Salam CL

Benarlah kata Allah yang bermaksud:
Dan sungguh akan kami berikan cobaan kepadamu, dengan sedikit ketakutan, kelaparan, kekurangan harta, jiwa dan buah-buahan (QS2:155) ..Dan Kami jadikan sebahagian yang lain. Maukah kamu bersabar?...(QS25:20)Dan mintalah pertolongan (kpd Allah) dengan sabar dan (mengerjakan) solat. Dan sesungguhnya yang demikian itu sungguh berat, kecuai bagi orang-orang yang khusuk (QS2:45)



CL,Mengenai luka itu dah hampir 95% sembuh. Nanti saya hantar gambarnya ke emel CL yer. Boleh la tengok. Gambar seari selepas pembedahan dan yang terkini (petang tadi)

manzlie said...

salam Hanis...

ok set..siap dah..sr45..ok nooh


syukran

wasalam

manzlie said...

salam Hayati..

ohh ye ker...tu lah shuld try jugak..

insyalah i will doa kan karang di depan Multazam...

syukran

wasalam

manzlie said...

salam Abg Megat...

haa mai lah jugak ikut adik abg tuh sekali...
hmm jangan lupa suruh dia tumpang tido kat bilik cheq nohh..takda maslah

syukran

waslam

manzlie said...

slamcikgu mas..

hmm mana leh bauuter trade dgn baju raya...different saiz maa..


syukran

waslam

manzlie said...

slam Taj..

fuyooo sedap beb..janji kalau taj mai tahun nih haji sya masakkan..Insyaalah saya akan doakan..

syukran

waslam

manzlie said...

salam My life..

Insyalah i will doakan yah..

syukran

wasalam

manzlie said...

salam saudara Azemi..

tuh nasi kabsah ayam atau chicken Kabsah..yang tuh sya order jer..takpandai masak nasi lah


syukran

waslam

manzlie said...

salam zaitun..

aduhh memang rugi nyer tak jamah kari Unta tuh..memang sedap lah...
syukran

waslam

cikgu mas said...

salam


coop tumpang cik lie..nk tegur cik zain...cik zain UNIKL Sepang tu belakang sekolah saya jer.10 minit naik kereta..pi sana tgk anak...jom lawat saya sekali..saya belanja makan nasi lemak kt kantin...tapi bawak mrs zain sekalilah..kita rapatkan ukhwah(wah berani yer CM,he,he)cik li!!boleh caya ker tu??

harapnya anak2 c

ibu,mommy,mom... said...

Yarabbi,sedapnya lauk tu:)
Alhamdulillah.

manzlie said...

salam cikgu mas..

Bab nasi lemak nak mkan tuh boleh cya lah...heheheh


syukran

waslam

manzlie said...

salam Ibu , mommy


memang sedap tuh

waslam

Leenoh said...

Salam Manzlie.
Daging unta berbanding dengan daging kambing mana lebih sedap.
Agaknya daging unta lebih keras tak ?.

Mimie said...

Salam En. Manzlie,

Hari tu pergi sana tak berkesempatan nak makan kari daging unta ni...They said its good for asthmatic like me. InsyaAllah kalau ada rezeki pergi sana lagi nak try daging unta ni, i've tried the crispy one yg packet kecil tu but this one looks more inviting!!

rezeki said...

salam cik lie,
kat sana daging unta berapa riyal sekila?

Atikah said...

Salam cik lie..

Wah... bestnya kari daging unta.. tgk kari cil lie pepagi nie, buat perut saya lapor ler.... aduhai...

Kak As. said...

salam,

CL memang rajin masak.
Hanis pun rajin masak gak.

baguihlah...

cikgu mas said...

Salam

aahlah k.as..meriah dapurkan kalau dua2 pandai masak...sorang goreng meehun,sorang lagi wat sambal tumis..tapi hanis garam jangan lebih yer..aduhai romantiknya.

cik lie hantarlah kt cikgu sikit ek!!

manzlie said...

salam Leenoh...

Daging Unta lagi lembut dan sedap...daripada daing biasa dan kambing..


syukran

waslam

manzlie said...

Salam Rezeki..

sekilo ka sini SR30..mahi jugakkan..

syukran

waslam

manzlie said...

salam kak As...


ahaa..kak As pun pandai masak sma gak dgn Taj dan Kak Pinat kan..depa lagi pandai masak...

syukran

waslam

Kak As. said...

salam,

CM, ratu hatu CL sangat pandai masak, kalau dapat menantu yang rajin dan pandai masak memang tip toplah menantu tuuuu...

kalau pandai masak tapi rajin tapau dari restoran buat po jang oooiii..

kalau tak pandai tapi rajin masak kat umah, hat ni yg CL dok cari lama dah ni, sanggup mmbujang sampai ke T.. jang oooooiii jangggg. apo tunggu laa iii....

manzlie said...

salam cikgu mas..

hamm dapur cheq cuma ada satu jer ..macamana nak mask beruda..hhehhhhe nak campur lagi dghn kak as, taj and kak pinat...camner?

syukran

waslam

manzlie said...

salam mimmie..

laa rugi nyer..hh next time jgn lupa cuba tau..best aar..rugi tak try tuh..


syukran

wasalam

manzlie said...

salam Tika..

allaaa ciannyer adikabg nih..takpa nanti balik abg belanja dia makan ..nak tak?


syukran

waslam

manzlie said...

salam Kak As..\\


Hah betui tuh...asyik tapau jer dari gerai leceh lah kan...pandai pun kak As saya nih..

syukran

waslam

Kak As. said...

salam CL,

tetiba je teringt pantun ni.

kain pelikat dan tie
baju melayu bila nak pakai...

manzlie said...

salam kak As...


hmm tahun nih cheq tak beli lah baju melayu..dah 5 tahun takda baju melayu..cheq pakai hak last 5 year jer lah...

syukran

wasalam

umiazuddin said...

mmm...yummy! nampak macam sedap laa...

cik lie, kat sana ada juai burger daging unta tak? Mana tau, kot2 ada burger McCamel ker? ;)

Nor'ain Jaffar said...

Salam Cl,

Saya pernah rasa daging unta semasa tinggal di seksyen 18 shah alam,masa tu di bulan puasa masjid kat situ buat kenduri...berebut2 nak rasa daging unta..mcm liat sikit ya.